Ja bym uważała na te suknie z internetu za 200USD. Tez chciałam tak zrobić, ale potem poczytałam sporo opinii i okazało się, że niemal zawsze są problemy z takimi sukniami, albo nie dochodzą na czas, albo jak już dojdą to okazuje się, że to nie wygląda tak jak na zdjęciu, albo po prostu pieniążki przepadają. Uważaj na to co kupujesz. To zazwyczaj jest napisane, że z USA ale tak naprawdę to wszystko idzie z Chin. Poczytaj najpierw opinie o sklepie a potem zadecyduj. Czasem lepiej jest kupić coś na miejscu, lub po prostu zlecić komuś uszycie takiej sukni tu w PL. Ja znalazłam przepiekną suknie w USA, cena około $1500, w Polsce niestety jeszcze nie udało mi się tego fasonu znaleźć, ale podejrzewam, że będzie 2 lub 3 x więcej kosztować! Potem znalazłam tą samą suknie na ebay'u za jedyne $600 i już się tak napialiłam na jej kupno, zadzwoniłam nawet to tego sklepu, powiedziano mi, że to rozmiar 8 taki jaki potrzebowałam, i już miałam płacić pieniążki, jak się okazało w ostatniej chwili, że to rozmiar 4! Weszłabym w 4ke, ale niestety biust by mi się nie zmieścił i straciłabym tylko kase, bo suknia byla na zamek zapinana, a nie wiązana. . . . Nauczyło mnie to, że trzeba uważać jeśli chodzi o zakupy sukni ślubnej na internecie. Zawsze chce się zaoszczędzić, ale można sporo starcić.
Spotkałam się też z Panią, która oferuje szycie sukien, niestety przez maile wszystko bylo idealnie, ale podczas spotkania bylam bardzo zawiedziona zdjeciami sukien jakie mi pokazala, tych co uszyla. W dodatku bardzo stanowczo skrytykowała tren w sukni i zaczęła wymyślać jakieś podczepiane treny na guziki. . . . . I wtedy czar prysnął. W dalszym ciągu szukam sukni lub kogoś kto profesjonalnie zajmuje się szyciem sukien ślubnych