Autor Wątek: Suknia z internetu za 200 dol.?  (Przeczytany 5338 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KarolinaL
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.06.2011/ 2.06.2012
Suknia z internetu za 200 dol.?
« dnia: 7 Lutego 2011, 21:06 »
Zastanawiam się dziewczyny, nad kupnem sukni ślubnej przez internet, dokładnie z USA.  Jest mnóstwo stron, gdzie ceny sukien nie przekraczają 200 dol.  Znam swój rozmiar, poza tym można zamówić w swoich wymiarach.  Jedyne co mnie martwi to jakość tych sukien.  Czy któraś z was zdecydowała się na taki zakup? Mam jeszcze zamiar z tego samego sklepu kupić wcześniej na ślub cywilny krótką sukienkę, żeby sprawdzić wykonanie nawet.  Co o tym myślicie? Np.  z tej strony: hxxp: www. tidebuy. com/s/wedding-dress-3/

Offline karolina5600

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2012
Odp: Suknia z internetu za 200 dol.?
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Lutego 2011, 22:50 »
Te sukienki są również dostępne na allegro np. na tej stronie http://moda.allegro.pl/hitowa-promocja-suknie-slubne-suknia-slubna-i1437642143.html
Cena 799zł.

Pozdrawiam

[...] miłość trzeba budować, odkryć ją to za mało.
— Paulo Coelho
Czarownica z Portobello

Offline am

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 00-07-2011
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Lutego 2011, 14:29 »
Też jestem bardzo ciekawa jak z jakością takich sukni! W aukcji powyżej widać, że są same pozytywne opinie. 
Ja zaś jestem pod wrażeniem wyboru sukni ze strony: hxxp: www. ubrides. com/.  Aż kusi mnie by sobie tam zamówić suknię na dzień po weselu (bo są też suknie wieczorowe).  Ale boję się o jakość. 

Offline DianQ

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.08.2011r.
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Lutego 2011, 22:49 »
Sama myślałam nad zakupem takiej sukni, gdyż sklepy internetowe np. w Stanach oferują praktycznie wszystkie modele najróżniejszych krawców. Wysyłka również nie jest droga. Muszę powiedzieć, że strasznie się na ten zakup "napaliłam". Niestety, kiedy zaczęłam szukać informacji o sklepie, na który się zdecydowałam, okazało się, że jest on w Azji (mino, że udaje, że jest w USA). Ogólnie jest to podejrzana sprawa, w tym moim wybranym na przykład nigdzie nie mogłam znaleźć dokładnego adresu siedziby. Pieniądze trzeba było wysłać z góry, są to modele podrobione (nie wiem, czy nie mogą zostać gdzieś zarekwirowane?), wyczytałam też, że są problemy z ewentualnymi zwrotami (ich koszt jest bardzo duży). Napisałam do nich maila, na którego nie odpisali (maila w jęz. ang.) Problemem może być też rozmiar, bo nie jest on typowy oraz to, czy ten towar do nas dotrze :) Robiłam rozeznanie wśród różnych osób. Znalazłam tylko jedną osobę - znajoma mojej znajomej zamówiła taką sukienkę, ale nie widziałam jej na własne oczy, niby była zadowolona z jakości, ale musiała zrobić dużo przeróbek, bo nie trafiła jakoś z rozmiarem. Ja stchórzyłam i zrezygnowałam. Ale z drugiej strony na mojej suknie, którą kupiłam od Ellis Bridals jest wyraźnie napisane, że wyprodukowano w Chinach, a cena jest już "europejska". Jestem ciekawa, czy się zdecydujesz. Daj znać.  :)
<a href="http://www.slubneiweselne.com.pl/" target="_blank">[img width= height=]http://www.slubneiweselne.com.pl/slider/show/e7b78747d55d0d8fb7b44af0e1c4f241[/img][/url]

Offline KarolinaL
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.06.2011/ 2.06.2012
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Lutego 2011, 09:53 »
Na pewno dam znać :) Opowiem, jak zamówię i przyjdzie mi stamtąd sukienka na cywilny

Offline DianQ

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Lutego 2011, 10:35 »
Może napisz do nich najpierw jakiegoś maila z pytaniem, jak odpiszą, to już będzie dobry znak :) Powodzenia!
<a href="http://www.slubneiweselne.com.pl/" target="_blank">[img width= height=]http://www.slubneiweselne.com.pl/slider/show/e7b78747d55d0d8fb7b44af0e1c4f241[/img][/url]

Offline DianQ

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Lutego 2011, 11:43 »
Dodam tylko jeszcze, że swoją suknię (nową i oryginalną firmy Ellis Bridals) kupiłam na wyprzedaży wysyłkowo ze sklepu z Anglii (fakt, nie kosztowała 200 dolarów, lecz pół ceny ze sklepów w Polsce, ale zawsze to jakaś oszczędność). Sukienkę mam już w domu (wszystko jest z nią ok), więc polecam  przeglądanie internetu. W razie, gdyby ktoś był zainteresowany, to ja dokonałam zakupu w http://www.shop.nathaliefrench.co.uk/ (nie wiem, czy wolno tu polecać konkretne sklepy)   ::)

Offline magosiak11
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Maja 2011, 00:30 »
ja nie widzę w tym nic złego, suknie te można dopasować, ewentualnie poprawić u krawcowej za 200zł. . . . szczególnie, że w jednym z salonów w Katowicach sprzedają te suknie po ponad 3500PLN!!! Identyczne są zdjęcia na ich stronie internetowej jak na stronie sprzedawcy z USA, czy Anglii.  A to jest skandal - pytałam w salonie o jeden model i powiedzieli mi, że suknia jest z francuskiej koronki i daltego kosztuje prawie 4000zł.  Potem zobaczyłam ją w internecie - szyta w Chinach, cena 256USD. 

Offline Daria81
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Maja 2011, 22:26 »
200 zł to bardzo tanio jak za poprawki

Offline DianQ

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Maja 2011, 19:10 »
Zastanawiam się dziewczyny, nad kupnem sukni ślubnej przez internet, dokładnie z USA.  Jest mnóstwo stron, gdzie ceny sukien nie przekraczają 200 dol.  Znam swój rozmiar, poza tym można zamówić w swoich wymiarach.  Jedyne co mnie martwi to jakość tych sukien.  Czy któraś z was zdecydowała się na taki zakup? Mam jeszcze zamiar z tego samego sklepu kupić wcześniej na ślub cywilny krótką sukienkę, żeby sprawdzić wykonanie nawet.  Co o tym myślicie? Np.  z tej strony: hxxp: www. tidebuy. com/s/wedding-dress-3/

I jak, zdecydowałaś się? Ciekawa jestem, jak to wyszło. Moja świadkowa zamówiła sobie suknię z Chin na jednej ze stron, ale jeszcze czekamy na dostawę, trochę z niepokojem :)

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Maja 2011, 11:36 »
Ja bym uważała na te suknie z internetu za 200USD.  Tez chciałam tak zrobić, ale potem poczytałam sporo opinii i okazało się, że niemal zawsze są problemy z takimi sukniami, albo nie dochodzą na czas, albo jak już dojdą to okazuje się, że to nie wygląda tak jak na zdjęciu, albo po prostu pieniążki przepadają.  Uważaj na to co kupujesz.  To zazwyczaj  jest napisane, że z USA ale tak naprawdę to wszystko idzie z Chin.  Poczytaj najpierw opinie o sklepie a potem zadecyduj.  Czasem lepiej jest kupić coś na miejscu, lub po prostu zlecić komuś uszycie takiej sukni tu w PL.   Ja znalazłam przepiekną suknie w USA, cena około $1500, w Polsce niestety jeszcze nie udało mi się tego fasonu znaleźć, ale podejrzewam, że będzie 2 lub 3 x więcej kosztować! Potem znalazłam tą samą suknie na ebay'u za jedyne $600 i już się tak napialiłam na jej kupno, zadzwoniłam nawet to tego sklepu, powiedziano mi, że to rozmiar 8 taki jaki potrzebowałam, i już miałam płacić pieniążki, jak się okazało w ostatniej chwili, że to rozmiar 4! Weszłabym w 4ke, ale niestety biust by mi się nie zmieścił i straciłabym tylko kase, bo suknia byla na zamek zapinana, a nie wiązana. . . .  Nauczyło mnie to, że trzeba uważać jeśli chodzi o zakupy sukni ślubnej na internecie.  Zawsze chce się zaoszczędzić, ale można sporo starcić.  
Spotkałam się też z Panią, która oferuje szycie sukien, niestety przez maile wszystko bylo idealnie, ale podczas spotkania bylam bardzo zawiedziona zdjeciami sukien jakie mi pokazala, tych co uszyla.  W dodatku bardzo stanowczo skrytykowała tren w sukni i zaczęła wymyślać jakieś podczepiane treny na guziki. . . . .  I wtedy czar prysnął.  W dalszym ciągu szukam sukni lub kogoś kto profesjonalnie zajmuje się szyciem sukien ślubnych  :)

Offline ellie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Maja 2011, 15:22 »
Często na allegro sprzedawane są suknie szyte w/g oryginałów,oczywiście załączone są zdjęcia(też oryginalne).W rzeczywistości suknie wykonywane(podrabiane) są z  tanich tkanin,efekt  końcowy często jest opłakany.Zastanówcie się dobrze,zanim zdecydujecie  się na ten krok,ryzyko jest spore.Pozdrawiam.

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Maja 2011, 15:43 »
Już lepszym wyjściem jest chyba wynajęcie sukni.  I tak suknię zakłada się tylko raz, potem jeszcze do sesji no i ostatecznie suknia zbiera kurz w szafie i zajmuje miejsce. 

Offline EiM
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Października 2011, 08:30 »
ja niestety dalam sie nabrac na taka sukienkę i zdecydowanie odradzam - na zdjeciu sukienka byla bajkowa, kiedy przyszla okazalo sie ze jest to za przeproszeniem tania chinszczyzna. . .  nie dajcie sie nabrac za suknie slubne przychodzace zza granicy.