Autor Wątek: Pytanie w jakim salonie szyja lepiej  (Przeczytany 7339 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
Pytanie w jakim salonie szyja lepiej
« dnia: 6 Listopada 2010, 16:43 »
Witam dziewczyny mam dylemat zamierzam szyć suknie na wzór sukni zagranicznych gdzie lepiej uszyją w Bydgoszczy
salon Julia ,salon Dominika ,czy Lady White? Proszę napiszcie o swoich doświadczeniach.Chciałam najpierw kopić gotowa suknie ale nic nie znalazłam co by na mnie pasowało i mi się podobało zrazem :(

Offline elba
  • użytkownik
  • **
Odp: Pytanie w jakim salonie szyja lepiej
« Odpowiedź #1 dnia: 6 Listopada 2010, 18:17 »
Ja powiem tyle : z szyciem w większości miejsc nie ma problemu - pilnują się w miarę - najgorsze jest to jakie materiały używają, naprawdę nie są zwykle dobrej jakości - więc najważniejsze założenie - zobaczyć najpierw materiał przed szyciem. W Dominice - ale tej inowrocławskiej (główny oddział) - tak się składa, że szyłam sukienkę do tańczenia z własnego kupionego materiału - dobrze i solidnie była uszyta. Znajoma szyła w White, ale toruńskim (podejrzewam że szwalnia jest jedna na bydg i toruń), po kilku poprawkach była zadowolona z szycia - z materiału niestety nie. CO do Juli się nie wypowiem, bo za wiele nie wiem, poza tym, że tam byłam, widziałam i nic nie upatrzyłam.

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Listopada 2010, 18:50 »
Elba dzięki za sugestie.Teraz salon Julia współpracuje niby z jakąś zagraniczna szwalnia właśnie ze względu na materiał bo jest lepszy.Czy ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z tymi salonami?

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Listopada 2010, 15:16 »
Podłączam sie pod temat.
Myślę o tym, żeby szyć swoją wymarzoną suknię, ale nie bardzo wiem gdzie, nie chciałabym, żeby moja suknia wyglądała tandetnie, co jest często widocznie w polskich salonach.
Słyszałam, że suknie szyją w Żninie, szwalnia Kasia bodajże. Wcześniej ines85 pisze, że w Julii warto zobaczyć.
A może któraś z Was, ma namiar na jakieś dobre szycie ?

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Listopada 2010, 17:30 »
kolezanka szyla sobie suknie w grudziadzu, wyszla pieknie, zadnej tandety no i cena przystepna - 2tys i dostala do tego welon i jakies tam jeszcze inne slubne pierdoly...szyja naprawde ladnie i przywiazuja wage do szczegolow, mozna tez tam zamowic suknie wieczorowe jakby kots sie jeszcze ineteresowal ;)...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Listopada 2010, 17:46 »
Zaba a czy mozesz mi podac nazwe tego salonu, gdzie szyła ?

Offline laureczka25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Listopada 2010, 21:22 »
Dziewczyny a pytałyście w Malenie ? Tam też szyją. Moja przyjaciółka chciała taż szyc na wzór innej, ale trafiła tam na suknie która jej sie podobała i w końcu zrezygnowała z własnego projektu. Może warto zapytać.

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Listopada 2010, 19:14 »
laureczka25 a gdzie znajduje sie ta Malena?

Offline laureczka25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Listopada 2010, 20:32 »
na schulza  na Błoniu, za biedronką ale dokładnie jaki adres to nie wiem. Poszukaj w necie.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 3 Stycznia 2011, 19:14 »
Ponawiam pytanie o MALENE.
Bylam tam dzis i pani mnie poinformowala ze maksymalny koszt sukni z welonem i bolerkiem to 1200-1500 nawet z wlasnego wzoru....
mam mieszane uczucia, bo mierzylam dzis suknie za 2500, 3000 i 4000 zł... czyzby dalo sie je uszyc za 1500?? Co o tym myslicie?

Offline atriza
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16-06-2012
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Października 2011, 20:48 »
Ponawiam pytanie Precious o Malenę (teraz jest na Dworcowej 33).  Czy któraś z Was szyła lub szyje tam suknię? Jestem ciekawa jak wygląda tam kwestia jakości materiałów, o której wspomniała elba.  Upatrzyłam sobie suknię za 2800 zł, uszycie identycznej za 1200 jest dość kuszące :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Października 2011, 21:07 »
atriza, ja już po swoim weselu i powiem Ci, że byłam w tej Malenie chyba ze dwa razy i juz po sowim ślubie też dwa razy z inną Panną Młodą. Cena jest dlatego tak niska, bo wszystko jest robione na miejscu, ale powiem Ci szczerze, że jak dla mnie jakościowo tak sobie.

Ja miałam suknię z falbanami z organtyny a górę z hiszpańskiej koronki, nic mnie nie gryzło, nie piło, nie błyszczało się jak na choince i porównuję te suknie z moją, stąd opinia o jakości.

Najlepiej idź sama poprzymierzaj i oceń wg swojego gustu.

Fakt, suknie szyte na miejscu są tańsze, do 2 tys to już masz całość na spokojnie.
Wiem, że jeszcze w Żninie szyją suknie korzystnie cenowo, ale podobna do tej, której ja szukalam, swoją jakośćią materiału pozostawiała wiele do życzenia. Zależy od tego czego szukasz.

Offline atriza
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 5 Października 2011, 22:14 »
Moja wymarzona sukienka jest w większości z koronki (a koronka musi być dobrej jakości) dlatego obawiam się tej Maleny skoro piszesz że jakościowo tak sobie. . .  :-\ W temacie szycia sukni zastanawiam się też nad Dominiką (również na Dworcowej) - babeczka na pierwszy rzut oka bardzo kompetentna i konkretna, koszt szycia sukienki wg dowolnego projektu 1500-2000 ("szefowa wyceni"  ;)).  Macie jakieś doświadczenia z tą Dominiką?  :)

Offline KIKI_1986
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.08.2011
« Odpowiedź #13 dnia: 6 Października 2011, 00:25 »
Ja szyłam w Dominice w Inowrocławiu i polecam (na św.  Ducha) jest tam babka, która zna się na tym i dopasuje wszystko idealnie .  materiał b. dobry, ja miałam wstawki z koronki i nie narzekam na nią.  - sukienka może być z własnego projektu.  najlepiej przyjść ze zdjęciem.  a no i lepiej dużo wcześniej, żeby był czas na przeróbki - ja miałam marszczenie np.  z przodu i na początku źle się układało, więc musiały wszystko popruć.  pól roku przed przynajmniej najlepiej iść.   
jak tańczyłam to czasem ktoś na nią nadepnął - nic się nie popruło, nie oderwało.
 a to już moja druga suknia od nich- pierwsza studniówkowa (kiedyś też szyli) - i wtedy też wszystko było super.

Offline atriza
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 6 Października 2011, 10:38 »
Dzięki KIKI, pójdę tam ze zdjęciem sukienki i zobaczę co i jak  :)

Offline moniab
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 6 Października 2011, 11:06 »
W Bydgoszczy na ul.  Bałtyckiej 64A ( Bartodzieje ) jest salon Justyna i szyją sukienki na zamówienie  :)

Offline knatalia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.09.11
« Odpowiedź #16 dnia: 6 Października 2011, 16:04 »
ja swoją sukienkę szyłam w Malenie.  zamawiałam jeszcze jak byla promocja i za 900zł miałam sukienkę, bolerko, welon i halkę. 
Sukienka byla wybrana z salonu, więc mogłam ją sobie spokojnie przymierzyć + góra była szyta ze zdjęcia dokładnie tak jak chciałam.  Jeśli chodzi o jakość materiałów to ja jestem bardzo zadowolona.  Sukienka lekka, dokładnie dopasowana, więc ja jak najbardziej ten salon polecam;))

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 6 Października 2011, 17:13 »
najlepiej to samemu iść i zobaczyć, bo tzw. jakość materiału to też kwestia gustu i wymagań, dla jednego coś będzie cudem, a dla innego nic nie wartą szmatką.

Dla przykłady - ja za metr koronki z której była robiona góra mojej sukni płaciłam około 500zł - za samo dorabiane, wyciągnięte z gorsetu koronkowe ramiączko dopłacałam 250zł. Za jakością idzie cena, na chłopski rozum, jakość sukienek za 1200zł nie jest powalająca (nie mówie o tych wyprzedażowych), bo by się cena nie kalkulowała. One również wyglądają ładnie, ale jeśli ktoś pochodzi i się poorientuje w firmowych salonach, gdzie za marką stoi jakość materiałów to sam się przekona.

Fakt, na zdjęciach czy w kościele nie widać różnicy, bo wykonanie czy kroje wszystkich sukien są podobne.

Offline kotus77
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009r.
« Odpowiedź #18 dnia: 6 Października 2011, 20:48 »
Witam dziewczyny! Na bartodziejach jest świetny salon . Już trzecia moja kumpela szyje tam sukienkę. Ja rok temu szyłam tam swoją są super. Właścicielem jest Pani Justyna, świetnie pomaga dobrać sukienkę i do tego zajmują się oprawą kwiatową. Podam wam stronkę tego salonu :www. sukniedlaciebie. pl i www. stylowebukiety. pl ,obok salonu ślubnego znajduje się również fotograf Pani Monika , zdjęcia rewelacja. Te dwa salony znajdują się obok siebie. Są super!!! :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Października 2011, 22:02 »
Malena - zawiodłam sie  >:( .. jak weszłam tam z mama okazało sie, ze suknie szyte sa moze i na wymiar, ale ten material taki jakis dziwny. Przymierzac nic nawet nie chciala, bo chyba z 3 suknie byly az szare od brudu - na kolnierzach, dekolcie - fuj!! Jakos inaczej to sobie wyobrazałam - ceny przystepne, ale cos kosztem czegos jak zauwazylam.  :-\

Offline atriza
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 31 Października 2011, 14:33 »
Ja darowałam sobie szycie sukni.  W Dominice babka powiedziała, że uszycie takiej sukni (pokazałam jej zdjęcie) będzie kosztowało ok.  2400 (czyli niewiele mniej niż oryginał z salonu, w którym ją upatrzyłam), a jeżeli ktoś obiecuje, że uszyje taką za 900 zł, to ona bałaby się o to, jaka będzie jakość. . .  Moja suknia jest z koronki, która nie może być byle jaka, więc ostatecznie Malenę sobie podarowałam i kupuję moją suknię w "oryginale" :) w salonie Gratia na Focha - model Elena - ta i żadna inna :)

Offline niuniuśka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.06.2009
« Odpowiedź #21 dnia: 9 Marca 2012, 08:16 »
Hej dziewczyny.
Mi szyła Pani na miarę z zdjęcia. W salonie chcieli za nią 2500zł a ona uszyła za 1200zł.
Byłam bardzo zadowolona wiem,że na co dzień pracuje u projektantki mody i wymyśla jej wzory więc jest kreatywna.
Mam jej namiary jak co dajcie znać wyślę na PRIV.
Pozdrawiam.

Offline ladyangel
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.09.2012
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Marca 2012, 19:47 »
czy któraś z Was szyła sobie suknie w salonie na wełnianym rynku "jiwi"? jeśli tak to proszę o opinie

Offline Monia84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.09.2012
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Marca 2012, 05:54 »
Witam wszystkie Panie ! W sobotę otworzyli nowy salon sukien ślubnych w Fordonie a dokładnie a Galerii Fordon.  Wpadłam tam tylko na chwilę a le sukienki bardzo ładne i ceny przyzwoite.  Spodobała mi się jedna sukienka i Pani powiedziała,że mogą mi uszyć na moje wymiary taką jak będe chciała.  Cena akurat tego modelu to 750 zł .  Obsługa bardzo miła i chyba się skuszę na przygotowanie projektu mojej sukienki w tym salonie :)

Offline molka26

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.09.2012
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Września 2012, 20:36 »
Salon "Jiwi" - Wełniany rynek - tam szyłam suknię i wyszła szałowa - inna niż wszystkie, bo chciałam inną :) (biało-bordowa).  Tylko z terminy są napięte - ja się "zabierałam" za suknię w marcu (ślub był we wrześniu) - ustalenie fasonu, koloru, materiałów, dodatków itd.  potem przymiarki - to wszystko trochę trwa.  Cenowo też przystępnie.
Dziewczyna, która tam sprzedaje jest nieco ekscentryczna, ale wie co mówi.

Osobiście polecam