Autor Wątek: planownaie płci dziecka  (Przeczytany 6185 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
planownaie płci dziecka
« dnia: 8 Lutego 2006, 14:07 »
hejka

a słyszałyście o metodach na dziewczynke lub chłopca.?

może nasze forumkowe mamusie się wypowiedzą Merkunku, Kiatku
Asiek ty sobie jeszcze odpoczywaj ale wróć do nas (dużo zdrówka i snu)

więc jak to jest?

Offline Antalis
  • Chuck Norris
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Lutego 2006, 14:59 »
Cytat z netu:
Tak zwane planowanie płci dziecka przypomina raczej błądzenie we mgle. Nie ma pewnej w stu procentach metody oprócz doboru plemników przy zapłodnieniu in vitro. Można oczywiście próbować coś zaplanować, ale nawet w przypadku sukcesu nigdy nie ma pewności, czy to skutek naszych działań, czy zadecydowała natura. Jedzenie określonych pokarmów wydaje się mało skuteczną metodą. Najlepiej w tej kwestii rokuje współżycie w określonych dniach cyklu. Mówiąc w skrócie: jeśli chcecie dziewczynkę, należy współżyć od zakończenia miesiączki do dnia poprzedzającego owulację, później zaś nie. Gdyby chcielibyście  mieć chłopca, należałoby się powstrzymywać od współżycia na początku cyklu i współżyć dopiero w momencie owulacji. Wymaga to oczywiście dokładnej znajomości cyklu miesiączkowego i wyznaczenia dnia owulacji, czemu służą pomiar temperatury, obserwacja śluzu, USG i dodatkowe testy owulacyjne

Planowanie płci ... głupota jak dla mnie .. byleby zdrowe było. No bo co wymarzycie sobie dziewczynke,"zrobicie"dziewczynke a tu niespodzianka w dniu narodzin CHŁOPCZYK !! Co wtedy? Za uszy i do wrzątku??? (sorx za brutalność ale planowanie jest dla mnie czymś nienormalnym ). DZiecka nie ma sie na zamówienie !!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Lutego 2006, 23:36 »
N :wink: o to dziewczyny termometry w dłoń (o przepraszam raczej pod jezyk) i jazda!!!! a po wnikliwej analizie tmepertatury i określeniu terminu owulacji do dzieła.
Juz słyszę te telefony do pracy męża "Kochanie przyjeżdżaj natychmiast to już !!!!!!" :D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline alex

• entuzjasta
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #3 dnia: 9 Lutego 2006, 10:22 »
100% pewności to nigdy nie ma "nie bądź pewien bo pewność niepwena..."

ale jak para mająca już np. dziweczynkę chciałaby drugie dziecko i zeby był to chłopiec to myślę że  bedzie szukac jakiś możliwości która zwiększyłyby sznase na chłopca co?

antalis ty to zawsze tak brutalnie "Co wtedy? Za uszy i do wrzątku??? ".
myślę zę nie przyjęcie dziecka tylko dlatego że jest nie takiej płci co trzeba, to jest jakies nieludzkie.  :evil:

Offline okruszek

• maniak
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #4 dnia: 9 Lutego 2006, 10:27 »
Cytat: "alex"
antalis ty to zawsze tak brutalnie "Co wtedy? Za uszy i do wrzątku??? ".
myślę zę nie przyjęcie dziecka tylko dlatego że jest nie takiej płci co trzeba, to jest jakies nieludzkie.

Nie rozumiesz wypowiedzi antalis, czytaj to między wierszami.

alex, masz dzidzię? Jak nie, to pogadamy jak dzidzdia juz będzie (zyczę z całego serca) i wtedy pogadamy o palnowaniu płci dziecka bo ....
"nie bądź pewien bo pewność niepwena..."
czy Ci sie uda. Jak sie nie uda to nie będzie ci zależeć czy to chłopiec czy dziewczynka.
jak para mająca już np. dziweczynkę chciałaby drugie dziecko i zeby był to chłopiec to myślę że bedzie szukac jakiś możliwości która zwiększyłyby sznase na chłopca co?

W życiu tak nie pomyślałam, to jest bzdura!
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #5 dnia: 9 Lutego 2006, 10:34 »
Alex wybór to Ty masz w supermarkecie a w wypadku płci no cóż wybór zostaw naturze ...  dla mnie juz sam fakt bycia w ciazy jest Bozym błogosławienstwem - płeć nieważna nawet jakby np.byli sami chlopcy a ja chcialabym dziewczynke.byleby zdrowe było.

Okruszek ma racje - czytaj między wierszami.Moje zdanie to taka aluzja była ...

Planowanie płci dziecka, mierzenie temperatury z tym zwiazane i inne bajery - to przeciez zakrawa na obłęd !!

Okruszku dzieki za wsparcie :D

Offline okruszek

• maniak
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Lutego 2006, 10:43 »
Cytat: "liliann"
Juz słyszę te telefony do pracy męża "Kochanie przyjeżdżaj natychmiast to już !!!!!!"

a to nie jest zabawne, oby Cię nie spotkało nic złego
N  o to dziewczyny termometry w dłoń (o przepraszam raczej pod jezyk) i jazda!!!! a po wnikliwej analizie tmepertatury i określeniu terminu owulacji do dzieła.

Czyzby to było takie hop ?  :roll:
Cytat: "Antalis"
Okruszku dzieki za wsparcie

a nie ma za co, ja piszę to co myślę :) I to jest MOJE zdanie a że masz podobne to bardzo mnie cieszy :)

Offline Pyrdulka

• entuzjasta
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #7 dnia: 9 Lutego 2006, 12:53 »
Jestem mamą ślicznej dziewczynki Malwinki    :dzidzia:  
Nigdy przez myśl nam z mężem nie przeszło żeby w jakikolwiek sposób wpływać na płeć dziecka    :dno:  
 Owszem, marzy nam się jeszcze chłopiec     :afro:   ale nie mamy zamiaru korzystać z żadnych rewelacyjnych metod "planowania płci". Lubimy niespodzianki!
Choćbyśmy mieli mieć siedem dziewuszek   :dzidzia:    :dzidzia:    :dzidzia:    :dzidzia:    :dzidzia:    :dzidzia:    :dzidzia:  
Każde dziecko będzie czymś najcudowniejszym w naszym życiu  :Swiety:  
Jedyna dopuszczalna metoda to czary agulki (DZIAŁAJĄ  :wink:  )

Offline alex

• entuzjasta
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #8 dnia: 9 Lutego 2006, 13:32 »
Cytat: "Pyrdulka"
Owszem, marzy nam się jeszcze chłopiec  ale nie mamy zamiaru korzystać z żadnych rewelacyjnych metod "planowania płci

właśnie o to mi chodziło. i nie mam na mysli nie wiadomo jakich metod.
ostatnio rozmawiałam na ten temat ze znajoma i jej siostrą jedna ma parkę druga ma 2 chłopaków i dziewuszkę. jak mnie zapytaly co bym wolała to nie byłam w stanie odpowiedzieć bo chyba przy pierwszy dziecku tak jest. ale siostra powiedziala ze po pierwszym synu przydalby sie sposób na dziewczynkę, stad ma trójeczkę dzieciaczków

chciałam tylko dowiedzieć się waszego zdania bo znam ludzi ktorzy jednak zaplanowali lub usiłowali zaplanować płeć dziecka, chocby tak troche dla sprwadzenia jak wszechmocna jest natura

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #9 dnia: 9 Lutego 2006, 16:03 »
dziewczyny .....ja to wszystko obracam w żart......bo to naprawdę wesołe, nie???
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #10 dnia: 9 Lutego 2006, 16:23 »
Bo widzicie tak to już jest, ze oburzać  sie i od razu zmyć komuś głowę- jak tylko ktoś poruszy jakiś temat dotyczący planowania dziecka-to można, ale jak ktoś juz próbuje to obrócic w żart -tak jak to zrobiła liliann ,dla mnie to tez był zart- to juz nie bardzo :? i od razu jazdy z tekstami -oby Cie nie spotkało nic złego. I mówiąc szczerze to nie bardzo mi sie podoba takie podejście :|  :(
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #11 dnia: 9 Lutego 2006, 16:28 »
Cytat: "Agutka"
I mówiąc szczerze to nie bardzo mi sie podoba takie podejście

Tobie sie nie podoba, a ja nic nie kumam i straszliwie mnie to śmieszy.......a dlaczego miało by mi sie stać coś złego, tez jakoś nie rozumiem, może mi ktoś wytłumaczy.
Dzieki za wsparcie, bo juz myślałam że mi dowcip sflaczał..
— Richard M. Devos

Offline Agutka

• maniak
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #12 dnia: 9 Lutego 2006, 16:29 »
A co do planowania płci dziecka- można w to wierzyć, mozna i nie.Dla mnie też osobiście to los na loterii,ale skoro ktoś ma ochotę spróbować bo akurat mu bardzo zależy np. na chłopcu-to dlaczego nie??i czy od razu trzeba go brutalnie traktować :?:  :!: Albo mówić od razu o obsesji itp. W takim też razie co by było z naszymi ślubami i weselami.Bo sądzę, że 99 % z nas w jakiś sposób dostosuje się do jakigoś tam przesądu-choćby stare, niebieskie i pożyczone- i to też od razu jest obsesja?-bo próbujemy "dodać"  sobie odrobinę szczęścia???

Offline Agutka

• maniak
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #13 dnia: 9 Lutego 2006, 16:36 »
Cytat: "Agutka"
I mówiąc szczerze to nie bardzo mi sie podoba takie podejście

Tobie sie nie podoba, a ja nic nie kumam i straszliwie mnie to śmieszy.......a dlaczego miało by mi sie stać coś złego, tez jakoś nie rozumiem, może mi ktoś wytłumaczy.
Dzieki za wsparcie, bo juz myślałam że mi dowcip sflaczał..

To nie Tobie dowcip sflaczał tylko niektórzy cytując Pioterasa :D :są zbyt przewrażliwieni. i nie tłumaczcie tego,że ktoś miał doświadczenia rodzinne czy nawet ze swojego życiorysu-ja też miałam-i co?trzeba żyć dalej i pozwolić innym też żyć.To raz a dwa, to ,że się komuś zdarzyło coś przykrego to nie znaczy, że innym się zdarzy.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #14 dnia: 9 Lutego 2006, 16:53 »
A teraz już na poważnie, nie bardzo wierze w to planowanie.
Fakt, że plemniki z chromosomem X (warunkujące żeńską płeć dziecka) są większe i wolniejsze (bo materiał genetyczny, który niosą jest większy), te z Y mniejsze, lżejsze i zwinniejsze. Zatem Y-eki szybciej dotrą do celu niż X  i na tym opiera się teoria, że zbliżenie podczas owulacji daje większą szanse na posiadanie chłopca. Natomiast to np. na dzień przed owulacją daje większe szanse na poczęcie dziewczynki, za sprawą bardziej ociężałego, ale jednak nieco dłużej żyjącego X-a.  
Jednak praktyczne zastosowanie jest raczej mało …hmmm no właśnie mało praktyczne.  Nawet dla kogoś świetnie znającego swój cykl, chociażby właśnie na podstawie pomiarów temperatur. Może sie tu ktoś uśmiechnie, ale to bardzo dobra metoda………... tyle że koncepcyjna. Pozwala na stwierdzenie prawidłowości swojego cyklu, np. jego dwufazowości, a także na zdiagnozowanie dość częstej przyczyny utrudniającej zajście w ciąże, jaką jest niewydolność ciałka żółtego.
Natura ma to do siebie, że nie pozwala się kontrolować i oby nie pozwalała jak najdłużej.

Agutka, ale ja dalej nie kumam.....
— Richard M. Devos

Offline Agutka

• maniak
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #15 dnia: 9 Lutego 2006, 17:08 »
Agutka, ale ja dalej nie kumam.....

Ja też na 100 procent nie wiem czy moje wnioskowanie jest prawidłowe :wink: Przeczytaj sobie wątek -chyba Martyxyz o tym jak chce się przygotowywać do ciąży-w tytule jest chyba coś z pamiętnikiem.Wtedy będziesz wiedziała dlaczego ja to napisałam i być może dlaczego dziewczyny tak do tego podchodzą...

Offline annfas

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.09
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Lutego 2006, 09:52 »
a ja przez całą ciąże miałam być chłopcem, na wszystkich badaniach był Kuba (bo tak sie miałam nazywac :) ) nie wiem czy rodzice chcieli chłopca czy dziewczynke, ale moge z tego wyciągnąć jeden wniosek, ze ciaży nie da sie zaplanować i w sumie do samego porodu nie ma pewności co do płci dziecka. Czy to ważne czy chłopak czy dziewczykna??? Jak dla mnie chyba nie, ważne zeby bylo zdrowe :)

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Lutego 2006, 10:39 »
Cytat: "annfas"
a ja przez całą ciąże miałam być chłopcem, na wszystkich badaniach był Kuba

Ja byłam Norbercikiem :mrgreen:

Offline Agutka

• maniak
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Lutego 2006, 10:42 »
Cytat: "annfas"
Czy to ważne czy chłopak czy dziewczykna??? Jak dla mnie chyba nie, ważne zeby bylo zdrowe

Dla mnie oczywiście też-ale marzy mi się parka :wink: Starszy brat i jego siostrzyczka.

A tak a propo`s to ja też miałam być Jarkiem :wink: Za to mój mąż ma tak na drugie (jego mama jest Polką i dostał tak żeby było choć trochę polskości :D )no i teraz się z moją mamą śmiejemy, że miał byc syn Jarek no to jest (tyle, że dostała go w prezencie po 24 latach hihi)

Offline annfas

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.09
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Lutego 2006, 21:52 »
mój chrzesny zawsze chciał mieć parke no i ma - parke bliźniaków Ole i Czarka teraz maja 9 (?) lat i najmłodszy Maciek w maju skończy dwa lata:)

Offline okruszek

• maniak
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Lutego 2006, 22:20 »
Cytat: "martini"
okruszek napisał/a:
liliann napisał/a:
Juz słyszę te telefony do pracy męża "Kochanie przyjeżdżaj natychmiast to już !!!!!!"

a to nie jest zabawne, oby Cię nie spotkało nic złego
liliann napisał/a:
N o to dziewczyny termometry w dłoń (o przepraszam raczej pod jezyk) i jazda!!!! a po wnikliwej analizie tmepertatury i określeniu terminu owulacji do dzieła.

Czyzby to było takie hop ?  

martini ...co za znaki zapytania i te miny ?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Lutego 2006, 23:04 »
[/quote]
martini ...co za znaki zapytania i te miny ?[/quote]

ona nie kuma i ja nie kumam....takie stadko żab na chorobowym....
— Richard M. Devos

Offline okruszek

• maniak
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Lutego 2006, 06:34 »
ja nie kumam....takie stadko żab na chorobowym....

nie byłas u specjalisty?  :roll: Czas najwyższy jak nie kumasz ....  :wink:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Lutego 2006, 09:00 »
....hmmm rozumiem, że masz na myśli medice cura te ipsum....  :hmmm:
— Richard M. Devos

Offline okruszek

• maniak
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Lutego 2006, 14:22 »
medice cura te ipsum

To juz Twoj wybór  :twisted:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Lutego 2006, 15:14 »
te.. laski... chillout :roll:

kiedyś powiedziałam 'najłatwiej to się dzieci robi".. jakże się wtedy myliłam.. mam problem i nie tak łatwo się dziecka dorobić.. wierzcie mi.. bazujcie w tym momencie na moim dośwaidczeniu...  :?

planować płeć.. mission impossible.. to jak trafić 6 w totka...

planowac płeć można adoptujac dzidzie.. w tedy wiecie co dostanienie od losu  :P

ja tam bym chciała jakiekolwiek.. bylebym mogła przytulić i pokazać świat...  :roll:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Antalis
  • Chuck Norris
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Lutego 2006, 15:17 »
Monia święte słowa !! No może Ciebie posłuchają,jesteś starsza a ja to tu już zostałam uznana za smarkule nie w temacie :(

Offline okruszek

• maniak
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Lutego 2006, 15:29 »
antalis, monia - jestem z wami :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Lutego 2006, 19:31 »
Poczytajcie sobie co napisałam. Oddzielcie to, co jest wypowiedzią "na poważnie" a co "dla żartu". Jeśli ktoś nie ma poczucia humoru i nie umie pośmiać się z samej siebie to sorry.
— Richard M. Devos

Offline okruszek

• maniak
planownaie płci dziecka
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Lutego 2006, 19:34 »
mróweczko, wiem, że chcesz wypaść w oczach innych najlepiej więc życze Ci tego. :) Miłego dnia dzis i jutro:)