Autor Wątek: Przedłużanie włosów  (Przeczytany 11555 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Przedłużanie włosów
« dnia: 20 Grudnia 2009, 15:16 »
Witam! Mam taki problem: marzą mi się długie piękne włosy na ślubie, jednak mimo usilnych starań (zdrowe odżywianie, odżywki, suplementy diety, etc.) moje włosy dalekie są od ideału i raczej nie liczę na to, że przez pół roku stanie się jakiś cud... Dlatego coraz poważniej myślę o ich przedłużeniu. Chciałam więc zapytać, czy ktoś mógłby mi polecić jakiś sprawdzony salon w Bydgoszczy lub okolicach, gdzie przedłużają włosy? Czy któraś z Was wypróbowała ten zabieg na sobie? Albo może znacie kogoś, kto przedłużał włosy? Bo ja osobiście nie znam nikogo a chciałabym wiedzieć, czy takie włosy wyglądają naturalnie, na jak długo wystarczą i jakie są problemy z ich pielęgnacją. Z góry dziękuję za wszelkie informacje na ten temat :)

Offline Joanna1912

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19 czerwiec 2010
Odp: Przedłużanie włosów
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Grudnia 2009, 18:39 »
Witam,moge polecic salon ,sprawdzony poniewaz prowadzi go moja przyjaciolka.Wiec goraco polecam kontakt przesle na priv

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Grudnia 2009, 14:39 »
Dzięki, chyba nawet kojarzę ten salon :)

Offline OlaSzelag

• Już na zawsze razem !!!
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Grudnia 2009, 20:11 »
Ja mogę tylko powiedzieć że w Fordonie na ulicy osiedlowej jest salon fryzjerski gdzie przedłużają włosy niestety nie korzystałam osobiście.  Moja przyjaciółka kupiła sztuczne włosy na allegro a jej siostra wtedy uczennica szkoły fryzjerskiej jej te włosy przyczepiła (właściwie przywiązała na taśmę) nie było widać różnicy właściwie żadnej z myciem też nie, trochę trzeba było uważać przy czesaniu wytrzymały 2 miesiące. 

Offline ziutka

• nowicjusz
  • *
  • ty i tylko ty jesteś mi przeznaczony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Stycznia 2010, 18:04 »
ja też przedłuże włosy bo mam do ramion a chcę taką fryzurkę

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Stycznia 2010, 21:09 »
Hmm... Gdzieś czytałam, że przy przedłużanych włosach nie powinno się robić takich fryzur (tzn. zaczesywać włosów do góry), bo widać wtedy miejsca doczepienia... Chyba że przy przedłużaniu poprosisz, żeby nie doczepiali Ci kosmyków na obrzeżach włosów, ale nie wiem, czy tak się da ;)

Offline ziutka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Maja 2010, 20:27 »
witam! miesiąc temu przedłużyłam sobie włosy miałam do ramion teraz mam doczepione włosy o długości 50cm. Mogę bardzo serdecznie polecić nowo otarty saol MIRACLE na ul. Dworcowej, prowadzi tam salon młoda dziewczyna, która zna się na rzeczy. Chodziłam po ulicy dworcowej i jest tam kilka salonów: jeden chciał 2500zł (byłam w szoku-mnie stać mnie na to), w drugim salonie dziewczyna nie potrafiła mi nic powiedzieć na temat tych doczepianych włosów(bo przecież są różne rodzaje) i co najciekawsze spytałam się jej jak je później chciałabym ściągnąć to czy jakims preparatem czy coś t powiedziała mi że nie ma nic na to i się obcina te kosmyki gdzie doczepione są sztuczne włosy aaa przeraziła mnie tym bo włosy doczepiane sa praktycznie na całej części głowy więc co z salonu wyszła bym łysa???? w trzecim salonie kobieta powiedziała, że 12zł kosztuje pasemko a na włosy wczepia się około 100, 150 pasemek więc tez mnie nie stać dodatkowo musiałabym kupić specjalną szczotkę za 100zł więc tym bardziej dziękuję aż wreszcie trafiłam do p.Kasi z salonu Miracle i koszt jest od 350zł w zwyż zależy jakie włosy,jaką metodą itp. wszystko wyjaśniła, pokazała ( ja mam naturalne europejskie włosy) w ilości 120sztuk jestem bardzo zadowolona. Przedłużyłam włosy pofarbowałam i ułożyłam i wyszłam zadowolona nie zostawiając dużych pieniędzy w salonie w porównaniu do innych salonów! Pani Kasia pokazała mi jak dbac o włosy, kupiłam u niej szczotkę za 25zł:) Włosy mam przyczepione metodą ''tulejki'' wyłożone wewnątrz silikonem, żeby nie uszkodzić włosa także jeżeli, któraś z was chce przedłużyć to w tym salonie warto :) Mam nadzieję, że pomogłam

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Maja 2010, 19:52 »
Witam! Mam taki problem: marzą mi się długie piękne włosy na ślubie, jednak mimo usilnych starań (zdrowe odżywianie, odżywki, suplementy diety, etc.) moje włosy dalekie są od ideału i raczej nie liczę na to, że przez pół roku stanie się jakiś cud...

My to mamy takie same problemy ;) Z tym, że ja nie wierzę, że za półtora roku zdarzy się cud ;) hahaha

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Maja 2010, 19:55 »
Przecież ja też napisałam, że nie wierzę :razz: Oczywiście nie pomyliłam się :-[

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Maja 2010, 20:49 »
To mi ucięło też ;) Miało być "ja też nie wierzę" ;)  :skacza:
« Ostatnia zmiana: 23 Czerwca 2010, 15:16 wysłana przez Maja »

Offline ziutka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Maja 2010, 16:38 »
poważnie wam mówie po co bym miała kłamać??? Tam dziewczyna siedziała i akurat laska jej przedłużała włosy i jak ta biedna dziewczyna to usłyszała to oczy takie zrobiła jakby chciała uciekać heh jeżeli zdecydujecie się na przedłużenie włosów wypytajcie się o wszystko fryzierkę jeżeli będzie się motać to znaczy że lepiej tam nie przedłużajcie :0 bo jeżeli fryzjerka nie zna podstawowych rzeczy na ten temat to wybaczcie ale coś jest nie tak...jeżeli nie wie jakie są metody przedłużania, jeżeli (tak jak w tym przypadku) nie wie jak się ściąga doczepione włosy, nie wie z jakimi włosami pracuje, ile można doczepić włosów (bo są różnie gramowo ja mam chyba 7 gram ale pewna nie jestem) bo zależy to od struktury włosa jeżeli jest cienki to chyba logiczne że nie założysz ciężkiego włosa bo wiadomo ze twój naturalny tego nie wytrzyma...więc przestrzegajcie się. Powodzonka i pozdrawiam

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Maja 2010, 16:44 »
poważnie wam mówie po co bym miała kłamać???

Ależ nikt nie zarzuca Ci kłamstwa :) Pisałyśmy z Karoliną, że nie wierzymy, aby w przeciągu roku stał się cud z naszymi naturalnymi włosami ;D Co do przedłużania, w pełni się z Tobą zgadzam :)

Offline d-aga
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Maja 2010, 16:58 »
Witam.  
jeśli chodzi o przedłużanie włosów to z pewnością mogę polecić fryzjerkę na ul.  Dworcowej w Bydgoszczy,  nowy salon ale przyznam ze pełen profesjonalizm. 100% zadowolenia bardzo fajna dziewczyna , kawa, herbata ciasteczka na miejscu,.  Włosy przedłużyłam na ultradźwięki długość 60cm i włoski naturalne mam już je 2 tygodnie nic sie nie dzieje włoski myje prostuje i rewelacja koszt takiej metody to ok 1000zł wraz z farbowanie moich i ścinaniem , wiem ze przedłużają tam  również tańszymi metodami ale to jest rewelacyjna zgrzewy płaskie w ogóle ich nie widać i nie czuć.  naprawdę Polecam !  :)

a nie zapomniałaś dopisać ...."Mam na imię Kasia i sama siebie reklamuje" ?
« Ostatnia zmiana: 15 Maja 2010, 17:11 wysłana przez ela »

Offline d-aga
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Maja 2010, 18:42 »
hehe koleżanko, każdy używa tu jakiegoś nicku imienia lub też nie , jeśli miałabym reklamować swoją firmę musiało by to być biuro rachunkowe ;P pozdrawiam

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Maja 2010, 20:42 »
Wiem ze u mojej fryzjerki szef przedluza wlosy ....
Nie pisze nazwy salonu tylko powiem tyle ze znajduje sie na sniadeckich w bramie miedzy cukiernia staropolska a sklepem wedkarskim  :P :P
Ale nie znam cen, tylko widzialam kobitke jak miala doczepiane ... wygladala ladnie  ;)

Offline d-aga
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Maja 2010, 22:38 »
tam gdzie ja robiłam to salon bliżej dworca PKP ale nie będę pisać nazwy ;) pozdrawiam a jakis pomysł na plener slubny macie ?

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Maja 2010, 13:15 »
Mamy, ale to chyba nie ten wątek ;)

Offline zabciaw
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #17 dnia: 8 Czerwca 2010, 17:18 »
Gorąco polecam salon "Inna Ty" w Bydgoszczy.  Jako jedyni zakładają włosy najnowszą metodą laserową która jest obecnie najlepsza na rynku. . . 

Reklama jest na forum zakazana
« Ostatnia zmiana: 23 Czerwca 2010, 15:16 wysłana przez Maja »

Offline pacynka17
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2 Lipca 2010, 20:23 »
Polecam salon INNA TY ;) przedłużałam tam włosy i jestem bardzo zadowolona :)
reklama jest na forum zabroniona!
« Ostatnia zmiana: 2 Lipca 2010, 22:38 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline KICIA123
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Września 2010, 21:36 »
niepolecam tych salonów to sa pseudooszustki ktore przedłuzaja włosy bez ukonczenia kursów i niestety od  tego mozna stracic troszke włosow:(niepolecam.

Offline Minako
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.05.2018
  • Ślub w: Kraków lub Rzeszów
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Kwietnia 2016, 11:59 »
Witajcie!

Co prawda do mojego ślubu jeszcze daleko, ale zaczęłam tak na próbę zapuszczać włosy. Totalnie mi to nie idzie, i zastanawiam się co dalej. Może któraś z Was korzysta z klipsów foxylocks albo z keratynowego przedłużania? Jak długo się trzymają takie włosy i czy wytrzymają całe wesele? Z góry wielkie dzięki za pomoc :D
« Ostatnia zmiana: 16 Kwietnia 2016, 20:45 wysłana przez zibi »