WITAJCIE!
Jak już wspomniałam w wątku Madzielanki (mojej datowniczki) wczoraj nie dało rady więc zaczynam od 99 dni

Ślub bierzemy w Poznaniu, konkordatowy,a weselisko na około 65 osóbek, mam nadzieję, że wszystko się uda i będzie pięknie. Mam troszkę pomysłów ( oczywiście bardzo mi w tym pomogliście;) ) na nasz ślub aby nie był taki jak zazwyczaj u nas w rodzinach bywało i mam nadzieję że uda mi się je zrealizować.
Co mamy załatwione:
KOŚCIÓŁ
+ zaklepany termin i godzinę, na 16.00, spotkania w poradni i katechezy przedmałżeńskie, ksiądz z rodzinki - mój wujek (ze Słupska) obiecał że weźmie delegację i przyjedzie nam udzielić ślubu, podpisany protokół, zapowiedzi wiszą

- posłuchać organisty, spytać się o dzwony (co zrobić żeby biły jak będziemy wychodzić), załatwić wystrój, zabrać zaświadczenie z USC i zanieść do kościoła
USC
+ wiemy ile zapłacimy

- zapłacić i podpisać pewien papierek
SALA
+ zarezerwowany termin, zaliczka wpłacona, szef bardzooo miły, wódeczka kupiona,
- ustalić menu, załatwić wystrój (baloniki, nie za dużo), dokupić soki i wodę, winka i owoce na stoły (reszta czyli ciasto, szampan i oczywiście tort w cenie)
RESZTA
+ zespół również zaklepany, trzeba tylko umówić się na wybór piosenek
+ fotograf w studio i do fotoreportażu zamówiony
+ kamerzysta jest

+ autko zamówione
+ sukienka wybrana, szyje się

+ kwiaciarnia do bukietu wybrana ale bukiet jeszcze nie całkiem - musicie mi pomóc
+ zaproszenia i zawiadomienia wybrane, dzisiaj idę ostatecznie zamówić i zakupić
+ makijażystka i fryzjer obecni!
+ księga gości (tylko trzeba wypisać "wykaligrafować" pierwszą stronkę)
- wybrać i kupić garnitur + wszystkie dodatki
- dobrać dodatki do sukienki
- podziękowania dla rodziców, prezenciki dla gości, zawieszki na flaszeczki - praca samodzielna
- obrączki
- zamówić autokar
- podszkolić zdolności taneczne
- zorganizować wyjazd panieńsko-kawalerski

Troszkę jeszcze tego zostało ale mam nadzieję że już z górki, dobrze że zaczęliśmy w październiku to teraz przed samym ślubem mam nadzieję odpoczywać i wypiękniać