Hej! Pod koniec lutego zamówiliśmy obrączki w Będzinie na ul. Piłsudskiego, tam gdzie wiele z Was polecało - mały zakład - jest to ostatni zakład po prawej stronie jak się idzie w górę w kierunku ul. małachowskiego
Miła Pani powiedziała, że koszt wykonania obrączek z własnego złota wyniesie ok. 500 zł - max. 500 zł
Po 3 tygodniach dostaliśmy sms, że obrączki są już gotowe i kosztują - uwaga - 530 zł
Wczoraj pojechaliśmy je odebrać. Jakież było nasze zdziwienie, gdy Pani powiedziała, że kosztowały 585 zł (!) ale z uwagi na to, że zostało troszkę złota, będą kosztować 530 zł. Mnie zamurowało, bo ustalenia były zupełnie inne. Byłam w szoku i zaczęłam jej tłumaczyć, że ustalaliśmy inną cenę, ta którą ona zaproponowała była absurdalnie wysoka - taniej już było w Sosnowcu i to z grawerem, a tutaj bez! Pani zaczęła być zdenerwowana i zrobiła nam wielką "łaskę", bo akuratnie wszedł inny klient i nie chciała się chyba przy nim kłócić, powiedziała, że sprzeda nam za 450 zł
nie chodziło nam o to, żeby na niej coś wymóc ale o rzetelność i uczciwość
Pani powiedziała także "że takich niezadowolonych klientów ma bardzo dużo" na co ja odparłam, że to chyba pokazuje, że coś jest nie tak z cenami
rzuciła nam paragonem i wyszliśmy, nawet nam ich nie zważyła, nic kompletnie
jedno co mogę przyznać - obrączki bardzo ładne i eleganckie, wzór z firmy na A:)
ot i nasza przygoda ku przestrodze
jeśli coś ustalacie wcześniej, miejcie to na Piśmie - niech zapisze max. cenę, żeby potem uniknąć nieprzyjemnych momentów jak my:/
tak więc - nie polecam tego zakładu
Pozdrawiam cieplutko