Autor Wątek: jak długo salony szyją suknie?  (Przeczytany 1502 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
  • data ślubu: 16.08.08
jak długo salony szyją suknie?
« dnia: 25 Lutego 2008, 08:17 »
Tak się zastawiam, czy we wszystkich salonach szycie sukni zajmuje tyle samo czasu  od czego to zależy?
Ile Wam dziewczyny będą szyć suknie? Kiedy macie ściąganą pierwszą miarę? I ile przymiarek tej jedynej sukni będziecie miały, by wszystko było idealnie?

1.My ślub mamy 16 sierpnia,
2.suknie zamówiłam 23.02.08
3.ściągnięcie miary 30 maj
odbiór 18 lipiec, ale umówiłam się że zabiorę ją w sierpniu i w miedzy czasie będzie jeszcze jedna przymiarka by sprawdzić czy wszystko oki właśnie tego 18 lipca
Ilcia

Offline katza
  • nowicjusz
  • *
Odp: jak długo salony szyją suknie?
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lutego 2008, 12:00 »
przeważnie jest to termin miedzy 2-3 mies. Powinno być ok 3-4 przymiarek, w zależności tez od figury i modelu sukni ale standardem są 2 nie licząc przymiarki. Tak jak mi tłumaczyli to najpierw jest pobranie miary potem oni szykują cale podłoże i przychodzisz mierzyć takie coś co wcale nie przypomina jeszcze sukni, 2 przymiarka to już są takie kosmetyczne sprawy, czyli np. układ fartuszka itp, 3 może być ostateczna czyli sprawdzenie czy wszystko pięknie sie układa.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Odp: jak długo salony szyją suknie?
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Lutego 2008, 12:31 »
jak się  postaraja to i w 3 tyg uszyja tobie suknie.. zazwyczaj potrzebuja ok 2 m-cy przy czym ostatnie poprawki sa  kilka dni przed weselem żeby ładnie lezała..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"