Autor Wątek: Nagrody konkursowe inaczej  (Przeczytany 120068 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
Nagrody konkursowe inaczej
« Odpowiedź #60 dnia: 15 Lutego 2007, 21:57 »
:skacza:  Super pomysły macie!! Niedawno rozmawiałam z moim przyszłym właśnie o śmiesznych nagrodach i bardzo się jemu to spodobało.  :taktak:  Na pewno zgapie coś z  waszych pomysłów. Mogę prawda??? :taktak:

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #61 dnia: 16 Lutego 2007, 07:53 »
:drapanie: ................. no jasne że możesz  :taktak:

Offline MELODYJKA

• bywalec
  • data ślubu: oj dawnoo;)
« Odpowiedź #62 dnia: 16 Lutego 2007, 23:19 »
nie no oczywiscie ,z mozesz po zlorzeniu podania na dwa m-ce przed slubem :skacza:  :skacza:
prawdziwy przyjeciel wie o Tobie wszystko ...a mimo to nadal Cię lubi...

Offline JoasiaOl

• zapaleniec
« Odpowiedź #63 dnia: 20 Lutego 2007, 09:27 »
superaśne są te pomysły z nagrodami :brawo_2: , trzeba jakoś urozmaicić tradycyjne konkursy, pewnie coś z tego też wykorzystam

Offline fufu81
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 12 Marca 2007, 16:27 »
A my bedziemy mięli zabawę gdzie będzie 5 pańi 6 facetów i ... miotła. Kazdy z panów musi zatanczyć z miotłą a który najlepiej wygrywa.... miotłę skorą z nią sie tak swietnie bawił :ban:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Marca 2007, 14:32 »
My podczas jednej z zabaw na weselu przyjaciół wygraliśy kolację we dwoje przy świecahc w chińskeij restauracji - dostaliśmy : torebke ryżu, małą świeczke i pałeczki. Genialne!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #66 dnia: 15 Marca 2007, 15:05 »
Cytat: "rybkawiedenka"
My podczas jednej z zabaw na weselu przyjaciół wygraliśy kolację we dwoje przy świecahc w chińskeij restauracji - dostaliśmy : torebke ryżu, małą świeczke i pałeczki. Genialne!

dobry pomysł..może coś uda nam się wykorzystać z tych wszystkich waszych propozycji..

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #67 dnia: 19 Marca 2007, 09:50 »
Byłam na przyjęciu weselnym gdzie goście weselni (oczywiście ci, którzy mieli ochote wziąć udział w zabawie) zrobili kółko i bodajże były 4 worki z ciuchami rozdane gościom. Muzyka grała i w tym samym czasie te worki krążył z ręki do ręki. Jeżeli muzyka przestała grać- osoba która w tym momencie trzymała worek musiała coś z niego wylosować. Oczywiście nikt nie wiedział, ze tam są ciuchy :skacza: . Były czapki, stroje kąpielowe, marynarki, spodenki itp. Dziewczyny śmiania było co nie miara.. naprawdę polecam.
Na koniec osoby ubrane troche "inaczej" tańczyły na parkiecie ...

Offline MELODYJKA

• bywalec
« Odpowiedź #68 dnia: 22 Marca 2007, 10:18 »
Cytat: "vonka"
Byłam na przyjęciu weselnym gdzie goście weselni (oczywiście ci, którzy mieli ochote wziąć udział w zabawie) zrobili kółko i bodajże były 4 worki z ciuchami rozdane gościom. Muzyka grała i w tym samym czasie te worki krążył z ręki do ręki. Jeżeli muzyka przestała grać- osoba która w tym momencie trzymała worek musiała coś z niego wylosować. Oczywiście nikt nie wiedział, ze tam są ciuchy :skacza: . Były czapki, stroje kąpielowe, marynarki, spodenki itp. Dziewczyny śmiania było co nie miara.. naprawdę polecam.
Na koniec osoby ubrane troche "inaczej" tańczyły na parkiecie ...

znam i tez prowadze ta zabawe ,po prostu nie ma osoby ktora by sie nie skrecala ze smiechu,ja mam tam wielkie staniki,reformy,obciachowe spodnice itp,kiedys bylo wesle polsko-niemieckie,troche sie balam jak niemcy beda sie pisac na te zabawe,ale niepotrzebnie,byli usmiani ze szok,wygrala polka i niemiec konkurs na najlepszy stroj wieczoru,potem swietne foty grupowe:)

POLECAM TO JEST PO PROSTU REWELKA

Offline MELODYJKA

• bywalec
« Odpowiedź #69 dnia: 22 Marca 2007, 10:23 »
jeszcze dodam ,ze my mamy jeden worek ,krazy on z reki do reki,kiedy muzyka przestaje grac osoba wyciaga nie zagladaja do srodka  jakąs rzecz i musi ja zalorzyc(zakladaja oczywiscie na wlasne ubrania)

odziez do nabycia w szmateksach :skacza:

uprzednio wyprana :los:

Offline Alex01
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 28 Marca 2007, 23:36 »
Świetne te Wasze pomysły  :skacza: , podrzućcie jeszcze kilka - mamy już piersióweczkę z cytrynówką, ajerkoniak z jajkami niespodziankami i instrukcją obsługi, wykorzystamy pewnie poloneza caro i rejs Batorym, ale troszkę nam jeszcze brakuje.

Offline Mahtab
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 2 Kwietnia 2007, 12:38 »
Ja szczerze powiem, że nie myślalam o konkurasach , bo wiem , że na pewno będą czadowe bo mamy świetną orkiestre z wodzirejem a na poprawiny pomyslowego dj, ktory ostatnio wymyślil , zeby gościom wręczac goździki ( kwiatem  do dolu), bo 22 lipca to jakies byle socjalistyczne święto i można wykorzystać ten motyw. Wymyślil też, że puści famę, że jest zaproszona slawna, egzotyczna tancerka, a okaże się że to jest miotla i goście wcześniej wybrani będą musieli z nią zatańczyć. Fajnym pomyslem jest też dawanie za karniaka w konkursach cytryny zamiast wodki, bo często goście specjalnie przegrywają ( np w karecie), żeby tylko napić się wódki, do cytryny nie będzie już ich tak ciągnąć, i wtedy zacznie sie prawdziwa rywalizacja! :taktak:

Offline sylvik

• forumowicz
« Odpowiedź #72 dnia: 17 Kwietnia 2007, 22:18 »
pomysly po prostu swietne, zaraz ich skopiuje i biegiem do mojej orkiestry  :tupot:

Offline claudia81

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.04.2008r.
« Odpowiedź #73 dnia: 14 Maja 2007, 00:25 »
Znalazłam w necie coś takiego jak "niezbędnik energetyczny" czyli w pudelku od zapałek 1 zapałka, mała świeczka i prezerwatywa.
 :skacza:
Pozdrawiam Junona:)

Offline mdziara

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.07.2007r
Odp: Nagrody konkursowe inaczej
« Odpowiedź #74 dnia: 17 Czerwca 2007, 19:02 »
w naszym regionie na oczepinach dla wygranych daje sie taśmy z wesela, te tasmy to oczywiscie papier toaletowy.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #75 dnia: 19 Czerwca 2007, 11:28 »
Ryż, pałeczki, papierosy i wódki zakupione :)

Offline małgośka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #76 dnia: 19 Lipca 2007, 17:01 »
nagrody rzeczowe zamiast tradycyjnej "flaszki" to super pomysl. ja bylam na 9 weselach i tylko na jednym(ostatnim)uczestnicy konkursow dostali "inne"nagrody. byly m. in. puchar  :Najlepszy:taki plastikowy (ze sklepu z zabawkami chyba)samochod(pochodzenie to samo co puchar)figurka kucharza -podstawka pod jakis ocet czy cus,bombonierka i wiecej nie pamietam.  u nas na weselu tez beda "inne" nagrody bo to super pomysl :brawo_2:

Offline kasandra0809
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 29 Lipca 2007, 13:21 »
hej dziewczyny. tak czytam I czytam I wpadlam na pomysl by nagroda glowna byl ;
samochod.miniaturka oczywiscie
2 miejsce; wycieczka na bahamy.
w rogu gdzies sali przygotowac plakat z jakas plaza. ja np pozycze taki basen z dmuchanymi palmami od chrzesniaczki. wlejemy wode obok piasek no I lezak a hitem bedzie przebrana murzynka ochladzajaca duzym lisciem. juz sobie to wyobrazam zawsze mozna kogos poprosic by sie przeebral. no I oczywiscie pamiatkowe zdjecie
3 miejsce to kasa 1000 zl powiedzmy mozna w sklepie dzieciecym kupic takie falszywe .pieniadze a np z tylu banknotow. np wydrukowac pamiatkowy nadruk z wesela. mozna rowniez przygotowac taki duzy czekjako nagrody pocieszenia duzzee lizaki. no I podoba mi sie pomysl z deskorolka.
Ja pisze sie na wlasnie cos takiego. niedrogie I bardzo zabawne.
pozdrawiam

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #78 dnia: 9 Marca 2008, 11:38 »
ja bylam na weselu gdzie byla zabawa dla panow jak orkiestra grala musili zbierac jak najwiecej butow jak orkiestra przestala grac liczyli buty ten ktory wygral zostal okrzykniety PANTOFLARZEM i tu moze byc wreczony własnie taki dyplom
byla tez zabawa ze kazdy z wybranych gosci musial udawac ze gra na jakims instrumenci jako pierwsza sostala wybrana do zabawy "nowa para mloda" jedna gra np na fleci, 2-na perksuji 3-na bebenkach 4 na cymbalkach 5 na gitarze elektrychnej itp oczywiscie kazdy po koli jak jest wybierany pokazuje jak gra na tym  instrumencie (oczywsicie instrumentu nei ma poprostu udaje ze go ma) i jak juz kazdy pokazal jak gra na swym instrumencie  to "nowa orkiestra" zaczyna grac wszyscy naraz smeichu co niemiara zwlaszcza jak grajkowie sie wczuja w zabawe

Offline k_lolus
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.10.2008
« Odpowiedź #79 dnia: 9 Czerwca 2008, 10:46 »
My planujemy na nagrody zorganizowac gadżety z naszymi zdjęciami na pamiatke dla gości. Np. mały kalendarzyk już na nowy rok, kubek, koszulka (wszytsko z naszymi podobiznami).

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #80 dnia: 9 Czerwca 2008, 15:13 »
Fajny pomysł. My mieliśmy śmieszne nagrody, np. expres do kawy -  kawa , kubek i gazeta super-expres.  polonez caro- wódka polonez i papierosy caro.

Offline Gosieńka77

• Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli.
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.10.2008
« Odpowiedź #81 dnia: 11 Czerwca 2008, 14:57 »
Pomysły rewelacja :-) My chcemy zorganizować z trzy konkursy pomysłów mamy dużo i mam problem z wyborem,ale za to z nagrodami już nie będziemy mieli problemu dzięki Wam :-)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 26 Września 2008, 22:44 »
Ten wątek ostatnio dosc dawno nie byl odwiedzany, moze ma ktos jakies nowosci ??
Duzo pomyslow mam zamiar wykorzystac na moim weselu  ;D ;D ;D

Offline Michasia*18

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27 grudzień 2008
« Odpowiedź #83 dnia: 28 Września 2008, 22:36 »
nie przeczytałam dokładnie tego wątku ale mam pare pomysłów na nagrody :

np.
deskorolka(deska i rolka papieru toaletowego)
Chińska kolacja dla dwojga(2 zupki chińskie)
Ekspres do kawy ( Saszetka kawy i "super express ")

Offline MELODYJKA

• bywalec
« Odpowiedź #84 dnia: 29 Września 2008, 09:06 »
faktycznie Michasiu nie dokladnie przeczytalas wątek ,te nagrody juz daaawno byly ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 29 Września 2008, 16:51 »
No właśnie te nagrody już byly .... tak mysle nad czym nowym oryginalnym ... ma ktoś jakiś świeży pomysł ??

Offline Anna_W

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19 września 2009
« Odpowiedź #86 dnia: 8 Grudnia 2008, 23:16 »
Uważam, że całkiem sporo z tych pomysłów jest warte uwagi.  Z niecierpliwością czekam, aż wątek odżyje :)

ps.  nagrodą może być również butelka szampana. . .  bezalkoholowego :)

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #87 dnia: 27 Stycznia 2009, 20:36 »
Super są te Wasze pomysły ;D
Część na pewno je wykorzystam na swoim weselu.
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #88 dnia: 6 Lutego 2009, 22:44 »
Podoba mi się też pomysł z tymi dyplomami :) w zależności od konkursu można wymyślić jakieś zabawne określenia dla zwycięzcy, np. jak z tym Pantoflarzem, jeśli kogoś męczy wena może ułożyć odpowiedni wierszyk do dyplomu- na pewno będzie to super pamiątka :)

Offline manx
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21 sierpnia 2010
« Odpowiedź #89 dnia: 11 Lutego 2009, 13:07 »
Nigdy nie byłam na weselu, gdzie nagrodą było coś innego niż butelka wódki :)
porozmawiam z moim PM o tych innych prezentach - myślę że się mu spodobają. Oboje nie lubimy tych konkursów na weselach. Planujemy je więc skrócić do minimum - bo 2 godziny takich zabaw (tak jak bywało na weselach w naszych rodzinach) to zdecydowanie za dużo. Dodatkowym minusem tych zabaw jest to że często są organizowane w tzw "krytycznym" momencie weselnika - tzn gdy jest zmęczony i organizm domaga się snu. Z tego względu zabawy i nagrody powinny być czymś ciekawym i wciągającym, aby goście nie przysnęli :)
Chcielibyśmy żeby było treściwie - czyli bez przynudzania, stosunkowo szybko i z zaangażowaniem wielu gości. Myślę że goście słysząc, że do wygrania jest np. express do kawy (tzn filiżanka, kawa i gazeta super express), czy taśma z wesela (czyli papier toaletowy - i tu myślę że dorobiłabym pisakami wzory a'la taśma filmowa i podpisała) zainteresowaliby się konkursami :)