Autor Wątek: co sądzicie o tym żeby nie robić wesela wcale?  (Przeczytany 2353 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mis_Uszatek
  • nowicjusz
  • *
co sądzicie o tym żeby nie robić wesela wcale?
« dnia: 17 Lutego 2008, 17:42 »
A teraz kontrowersyjne pytanie:
Co sądzicie o tym żeby wesela wcale nie robić?
Czy wesele jest dla pary młodej czy dla gości?

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
Odp: co sądzicie o tym żeby nie robić wesela wcale?
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Lutego 2008, 18:12 »

Czy wesele jest dla pary młodej czy dla gości?

Nie zgadzam się, że dla gości. Moim marzeniem było wesele i gdybym go nie chciała to bym go nie robiła i chciałam żeby wyglądał tak jak go sobie wymyśliłam.  To ja się mam czuć najwspanialej podczas tego dnia, a nie robić go ze wzgledu na innych.

Chociaż o gości też trzeba zadbać,  ale od tego są świadkowie, rodzeństwo, rodzice  :D

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Lutego 2008, 18:20 »
Podpisuje sie pod tym co napisala Gosia.. Gdybym robila tylko dla gosci moje wesele wygladaloby pewnie zupelnie inaczej.

Zastanawialam sie nad tym czy w ogole robic.. zdecydowalismy jednak, ze chcemy przezyc ten dzien i noc z bliskimi w taki a nie inny sposob :)

Offline KashDar

• uzależniony
  • data ślubu: 14.06.2008r. godz. 17.00
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lutego 2008, 19:32 »
Przyznam się, że braliśmy taką ewentualność pod uwagę. Ze względu na koszty - przecież te pieniądze (niemałe przecież) można wydać na tyle różnych sposobów...
Jednak decyzja zapadła: robimy wesele!
Pozdrawiam.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Lutego 2008, 23:02 »
To czy zdecydujesz się na wesele to tylko Twoja indywidualna decyzja. . . .  Ciężko w tej kwestii cokolwiek doradzić, ponieważ nie wiem czy marzyłaś o ślubie i hucznym uczczeniu tego wydarzenia czy nie ma to dla Ciebie większego znaczenia. . .

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Lutego 2008, 18:47 »
My po cywilnym nie robilismy zadego wesela. Cala rodzina byla zaproszona tylko do USC i tak kazdy dostal lampke szampana. I do domu. A my zabralismy przyjaciol (w sumie ok 30 osob - 15 par) na impreze. I imprezowalismy do bialego rana, z dj'em i mnostwem dobrego alkoholu, a specjalnoscia wieczoru wylo wspolne wejscie do Casyna, i tam gralismy w black jacka, ruletke i td.

W nosie mielismy co na to rodzina.

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
  • data ślubu: 29 sierpień 2009
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Maja 2008, 01:20 »
ja zawsze chcialam miec wesele, slub koscielny - tak tradycyjnie. poza tym cala moja rodzina (i z tego co sie zorientowalam mojego narzeczonego tez) bardzo lubia sie bawic i nie odpusciliby takiej sabawy ;)poza tym wesele ma sie raz w zyciu!!!!ta noc musi byc wyjatkowa

uważam dokładnie tak samo...  ;D
<a href="http://www.swadba.pl" border="0">[img width= height= alt=swadba.pl]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323531343936383030.jpg[/img][/url]

Offline Melissa

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Maja 2008, 11:12 »
To jest indywidualna decyzja każdej pary.

Jeżeli chodzi o mnie to zawsze chciałam mieć białą suknię itd itd :) Szczerze mówiąc mam wrażenie, że gdybym nie zdecydowała się na wesele i tylko poprzestała na samym ślubie cywilnym zawsze bym tego żałowała...

Offline kocisko
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.2010
« Odpowiedź #8 dnia: 8 Maja 2009, 01:07 »
dzisiaj moi sąsiedzi brali ślub kościelny, musieli, bo ich syn niedługo idzie do Pierwszej Komunii więc ksiądz ich przycisnął, ceremonia odbyła sie w następujący sposób, wszystkich zgromadzonych wraz z Para Młodą było 8 osób, kościół był dla innych zamknięty, odbyła się tylko msza dla nich, przyjechali do domu  zjedli odświętny obiad posiedzieli trochę i się rozeszli... morał z tego taki że każdy robi jak uważa, moim zdaniem najważniejsza jest przysięga, bo czy ja ja złożę przy 8 osobach czy przy 100 będzie taka sama! My robimy wesele, bo oboje tak postanowiliśmy, ale gdyby zaistniała sytuacja że nie mielibyśmy środków na wyprawienie wesela, zgodziłabym się na cichą uroczystość

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 9 Czerwca 2009, 23:44 »
Cały czas mam wątpliwości. Niby chciałabym wesele, ale z drugiej strony czy to warto? Tyle stresu, pieniędzy, załatwiania... Zamiast wydawania takiego ogromu kasy można pojechać na jakieś naprawdę niezapomniane wakacje. Takie z przytupem  ;)

Nadal się waham...

Może wypowiedziałyby się osoby, które zrobiły obiad weselny?
Żałujecie, że nie było wesela? Jak rodzina to przyjęła?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Czerwca 2009, 01:29 »
ja będę robiła tylko obiad weselny, jak chcesz coś wiedzieć to pytaj śmiało  :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera