Autor Wątek: Kracowa w Bytomiu  (Przeczytany 4235 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asik131
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.08.2008
Kracowa w Bytomiu
« dnia: 5 Lutego 2008, 19:06 »
Proszę niech mi ktoś pomoże.  Upatrzyłam sobię suknię ślubną model Jesienna Róże. Tylko ma być z małymi zmianami. Znalazłam też krawcową która uszyje mi to za cene o wiele nizsza niz w salonie. Czy ktoś zna krawcową w Bytomiu niedaleko Szpitala Górniczego? Moje obawy dotyczą tego czy uszyje mi dokładnie taką samą jak jej pokażę. Bo suknię już przymierzałam i TO JEST TO!!! Musi być dokładnie taka!!! Czy ktoś tam już szył? Proszę o odpowiedzi bo czas mnie nagli i muszę się w miarę szybko zdecydować. Z góry dziękuje za pomoc:)

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
Odp: Kracowa w Bytomiu
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Lutego 2008, 19:16 »
asik131 :hello:

Jestem z Bytomia a dokaldnie z Miechowic wiec moze podaj dokladniejsze namiary na ta karwcowa co bede mogla ja zlokalizowac i wtedy tez bede mogla cos weicej o niej powiedziec ;D

Czy ona szyje w jakim salonie?? Np na ul.Nawrota?? Czy gdzies tam w okolicy??
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline asik131
  • forumowicz
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Lutego 2008, 19:21 »
Na wizytówce jest Drzymały. Ale jak się znajomego pytałam to mówił że na Nawrata. Więc chyba o to chodzi

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Lutego 2008, 19:41 »
Acha!!
Slyszalam,ze ponoc dobrze szyja w tym salonie ale niestety zadna z moich znajomych tam nie szyla swojej sukni slubnej wiec nie wiem tego z pierwszej reki!!

Wiem,ze w Bytomiu na koncu ulicy Dworcowej (idac od dworca autobusowego w strone Palcu Kosciuszki po prawej stronie na koncu ulicy w bramie przed sklepem Triumpha) tez jest krawcowa, ktora szyje suknie slubne i w dosc przystepnych cenach; moja znajopma tam szyla suknie i byla zadowolona i bardzo ja polecala ;D

A i jeszcze jedna krawcowa mi przychodzi do glowy na ulicy Webera jest zaklad, w ktorym szyja suknie i moja inna kumpela tam szyla swoja i tez byla bardzo zadowolona  ;D

Takze jesli jeszcze masz czas i ochote to moze przejdz sie po Bytomiu i popytaj!!
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline asik131
  • forumowicz
« Odpowiedź #4 dnia: 5 Lutego 2008, 20:23 »
Dzięki wielkie za namiary. Dzisiaj byłam w Bytomiu to mogłam pochodzić więcej. To nic, wybiorę się znowu. Byłam zdecydowana na salon w Zabrzu, nawet byłam umówiona już na ściągniecie miary, a do Bytomia pojechałam tak dla "czystego sumienia". Ale wizja zaoszczedzenia 700 złoty jest kusząca. Przecież za to kupię sobie wszystkie dodatki!!! Tylko że sukienka musi być DOKŁADNIE ta sama...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Lutego 2008, 20:29 »
A moze salon w Piekarach ? Na przeciwko szpitala chirurgicznego jest salon. Ja tam szylam suknie i byla tansza od oryginalu o 800 zł :)

Offline asik131
  • forumowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 6 Lutego 2008, 07:06 »
Dzięki. Też się tam wybiorę. A uszyli Ci dokładnie taką samą?

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 6 Lutego 2008, 07:31 »
Tak identyczna ;)

Offline asik131
  • forumowicz
« Odpowiedź #8 dnia: 6 Lutego 2008, 07:34 »
No to super. Będę musiała tam pojechać. Jak zdążę to jeszcze przed targami w Katowicach. Napaliłam się trochę na tą pracownię w Bytomiu. Może ktoś tam jednak szył? Mimo wszystko wybiorę się do Piekar

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #9 dnia: 6 Lutego 2008, 09:28 »
asik131 masz jeszcze troche czasu do slubu wiec mozesz pochodzic i popytac ;D

Dobra krawcowa jest w stanie uszyc suknie w tydzien- tak przynajmniej mi powiedziala babeczka w salonie, w ktorym ja bede szyla suknie :skacza:

No wiec jesli masz okazje pochodzic i popytac to wykorzystaj ja; wiesz co salon to inna cena i w ogole proponuja tez rozne dodatki  :P
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline asik131
  • forumowicz
« Odpowiedź #10 dnia: 6 Lutego 2008, 16:28 »
czasu niby mam sporo. Ale dobre krawcowe juz teraz rezerwują terminy. I w wielu miejscach słyszałam, że im blizej sezonu - tzn czerwiec - wrzesień, tym wyższe ceny materiałów. Mówili mi, że głównym problemem jest zakup koronek. Na niektóre trzeba czekać parę ładnych miesięcy.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 6 Lutego 2008, 16:37 »
Racja.
Ja zamawialam suknie pod koniec lutego jakos i powiedzialam ze slub mam wczesniej o 2 tygodnie niz na prawde. Dzieki temu suknia byla gotowa szybciej niz potrzebowalam a ja dzieki temu zyskalam czas na ewentualne poprawki ktore na szczescie nei byly potrzebne. A z koronka nie bylo problemu :)  a ja duzo jej mialam na sukni i byla w kolorze zlota.
Szylam na wzor tej :

Z tym z echcialam koronke inna i inaczej wykonczony gorsecik :)
« Ostatnia zmiana: 6 Lutego 2008, 16:39 wysłana przez Antalis »

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #12 dnia: 6 Lutego 2008, 18:28 »
Macie racje dziewczyny z ta rezerwacja- calkowicie o niej zapomnialam :mdleje:

Jesli chodzi o koronki to nie powinno byc problemu bo jest teraz taki wybor,ze wlos sie na glowie jezy!!

Acha a jesli jeszcze piszesz o cenach wyzszych we wrzesniu to musze powiedziec,ze ja zamawiajac suknie pod koniec listopada podpisalam umowe a w umowie byla juz cena za suknie wiec przy odbiorze zapalce tyle ile jest w umowie dlatego masz szanse,ze teraz uda Ci sie jeszcze potargowac ;D
Ja tak zrobilam i jestem usatysfakcjonowana cena :skacza:
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline asik131
  • forumowicz
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Lutego 2008, 16:04 »
Sukienka bomba   :brawo_2: tak samo jak pomysł z tym drobnym kłamstewkiem z datą ślubu.

kkotek  masz rację z tą umową. Jak w umowie podana będzie cena koronki to mam głowę spokojną. Tylko muszę sie zdecydować na dobrą krawcową.....  :Olaboga: