Autor Wątek: Salon GINA w Szczecinie  (Przeczytany 3805 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Julia
  • Chuck Norris
Salon GINA w Szczecinie
« dnia: 16 Maja 2005, 17:14 »
Czytałam, że można tam uszyć też garnitur. Ktoś może wie coś na ten temat? A jakie są tam kiecki? To jedyny salon w Szczecinie, którego jeszcze nie odwiedziłam.

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
Salon GINA w Szczecinie
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Maja 2005, 17:42 »
Salon i jego właścicielka robią dobre wrażenie...suknie mają tam polskiej projektantki,niepowtarzalne i raczej drogie(większość w przedziale cenowym 3000-5000 zl).Jeżeli chodzi o garnitury to sprzedają tam garnitury New Men takie same jak w salonie Nikol na Piłsudskiego,jest to typowo ślubna kolekcja,ceny za garnitur,frak czy surdut to ok 1000 zl plus kamizelka z musznikiem lub fularem do 300 zl... :wink:

Offline Julia
  • Chuck Norris
Salon GINA w Szczecinie
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Maja 2005, 17:47 »
Ale można uszyć garnitur pod wymiar, bo mój misio jest troszkę nietypowy :wink: ?

Offline aurelyah

• użytkownik
  • **
Salon GINA w Szczecinie
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Maja 2005, 19:03 »
Cytat: "Julia"
Ale można uszyć garnitur pod wymiar, bo mój misio jest troszkę nietypowy :wink: ?

Z tego co pamiętam to tak ale najlepiej sami się tam przjdźcie i zapytajcie co i jak  :)

Offline Julia
  • Chuck Norris
Salon GINA w Szczecinie
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Maja 2005, 19:47 »
Jasne, że się tam wybierzemy, chciałam jednak zrobić wcześniej wstępne rozeznanie :)

Offline didi

• entuzjasta
Salon GINA w Szczecinie
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Maja 2005, 08:18 »
Jak któaś chce uszyć gajer dla "nietypowego" to zapraszam do salonu na Małkowskiego (dla wysokich) i na sląska (dla puszytych) zamówią garnitur na rozmiar u producenta koszt 500-800 zł . Mój mężulek przed slubem wazył 135 kg i ma dwa metry  wzrostu, w salonie dla Panów za garnitur na miarę zaśpiewali nam sobie 1600 zł a typowo slubny 2500 zł . To chyba znaczna róznica w cenie :?:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Julia
  • Chuck Norris
Salon GINA w Szczecinie
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Maja 2005, 08:56 »
Dzięki Didi, znamy te sklepy. Problem w tym, że chcemy aby materiał był naprawdę dobry jakościowo. Jak dla mnie w sklepach tych odzież jest niestety nie najlepszego gatunku, a i krój nie najciekawszy. Dlatego wolałabym wydać nieco więcej kasy, a uszyć dokładnie to, o co nam chodzi. Ale zajrzę też tam, bo może jednak coś się uda wyszukać :)

Offline didi

• entuzjasta
Salon GINA w Szczecinie
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Maja 2005, 09:27 »
Minucia ale nie powiedziłabym żeby tam były złe materiały i nieciekawe fasony, fakt moze niektóre nie wyglądają zachęcająco o ale jak ktoś nisi romiar 62-66 i do tego to wisi jeszcz na za młaym wieszaku to specjalnie to nie będzie wyglądał jakby się nie starać tylko sama wiesz ze trzeba ustalic co sie chce i z jakiej firmy (np Vistula) i numer UNO przede wszytkim rozmawiac tylko z szefowa tego bajzlu bo pracownice że się tak wyrażę "bez bladego pojęcia"

Offline didi

• entuzjasta
Salon GINA w Szczecinie
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Maja 2005, 09:31 »
A co do salony Gina byłyśmy tam z koleżnka całkiem niezłe te suknie i obsługa też sympatyczna i chętna do pomocy tylko małe ale do cen w zeszłym tygodniu byłyśmy w Warszawie i tam niektóre suknie były po prostu tańsze :?: ale moze się czepiam bo u nas to wszytko jest drożej :roll:

Offline Julia
  • Chuck Norris
Salon GINA w Szczecinie
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Maja 2005, 09:36 »
OK, Didi, dzięki za wszelkie info :)

Offline Julia
  • Chuck Norris
Salon GINA w Szczecinie
« Odpowiedź #10 dnia: 4 Czerwca 2005, 16:33 »
Kurczę byłam tam dziś i specjalnie patrzyłam na ceny wiszących sukienek i nie widziałam na żadnej 3000 czy 5000 zł. Proste kosztowały 1400-1600 zł, a szersze 1800-2400, taka bardziej zbajerowana chyba 2800 zł. Niebrzydkie i niedrogie sukienki, moim zdaniem. Garnitury dosyć drogie. To co nam się spodobało kosztowało około 1900 zł, ale naprawdę ładny i dobry jakościowo materiał. Zamówić jedynie można z dostępnej tabeli rozmiarów, nie ma możliwości zamówienia pod konkretny wymiar. Typowych klasycznych garniturów ze 2 modele, większośc to surduty i garnitury z lekko przedłużoną marynarką. Obsługa bardzo miła. Ogólnie salon zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie.  :)