a na ile ma być osob? to dosc wazne:-)
Ja w czasie moich poszukiwania restauracji na wesele zawitalam do:
Astry w Dąbrowie Górniczej podobno na 100 osob, ale jak dla mnie na max 80, bo jest mały parkiet.Bylismy u kumpeli na weselu w maju w 2007 rok. Wszystko super (no poza mala wpadką- wysiadla klima, a niestety bylo bardzo goraco i ludzie zaczeli wychodzic na zewnatrz)) , ale sala jest przepiękna.Mozna miec swoj alkohol , ciasta i tort, co jest juz rzadko spotykane.
KEMu w Dąbrowie Góniczej - Golonogu
to moj typ i bardzo zaluje ze nie wzielismy tej sali:-( ale odstraszyla nas dodatkowa oplata za wynajecie 1500 zł !!!!!!!! (podobno za dekoracje sali i inne duperele).
Okolica na zewnatrz jest straszna, ale w srodku normalnie luksusowo. Spokojnie wynajmuja sale od 70 osob i w gore. Mysle ze zmiesci sie tam nawet i 150:-) albo i wiecej, bo jeszcze jest gora.
Alkohol niestety tylko u nich, ciasto i tort tez. Cena 195 zl osoba
Imperium W Piekarach Śląskich
super, ale malutka sala i maly parkiet. Jezeli planujecie ok,. 50 osob to to jest chyba ideal.Moja mam jest zauroczona, jest tam bardzo elegancko i jest pokoj w hotelu dla nowozencow z sejfem;-)
Moj kumpel ze studiow robil tam wesele i bardzo sobie wszytsko chwalił. Alkohol mozna miec od nich, albo we wlasnym zakresie. I jeszcze jest bus 6 osobowy odwożacy gosci gratis do 100km- za dodatkowe km trzeba juz placic. 3 wersje menu za 160, 170 i 180 zl osoba - cennik na 2008
Catamaranu na Pogorii w Dąbrowie Górniczej
hmm i tutaj mamy wszyscy mieszane uczucia. Niby fajnie, zielono, ladnie, swojsko, menu tez niczego sobie, ale...ale co?
Jakas taka dziwna wneka na parkiet, uwaga na spadzisty dach!.Poza tym, to ciagle pogoria, wiec dojazd do bani.Cennik i menu na stronce.Uwaga terminy na 2009 na wyczerpaniu.
Shumy na Pogorii
ja tu napisze tylko och i ach
niestety brak terminow na soboty na 2009 rok. Ale polecam isc, pogadac z szefową, tylko zarezerwujcie sobie czas tak ok. 2 godziny:

))) Właścicielka to pasjonatka, moze gadac o shumie 24h na dobe. Z reszta polecam zobaczyc na walsne oczy,bo zakochacie się w tej sali.
A jakby co, to zawsze jest piatek. cena za osobę 225 zl
Laguny na Pogorii
Uwaga smierdzi z kibli., Wpadamy tylko na chwile, stwierdzamy, ze brud i smrod i dajemy dyla;)
Jubilatu w Będzinie na zamkowym
Calkiem fajnie, ale babol nas nie chce, bo chce zarobic , a my mamy za malo gosci - u niej min. 80.
Sale ladne (sa dwie- jedna na dole i druga u gory)Szkoda tylko ze takie ciemne. I nie wiem dlaczego wpychaja krzesla za filary?

? jak tam siedziec, nie wiem:P
Kolezanka ze studiow miala tam wesele, zadowolona. Jakby co to moge sie wypytac.
Cumulusa w Bedzinie
restauracja hotelowa. Nawet fajnie tylko nie podoba mi się opcja wesela na dwie sale. Z Terminami nie ma problemow, jeszcze nikt nie rezerwował na 2009 . maja rozne opcje menu zroznicowane cenowo
Anmarku-
Akademia Sztuyki Kulinarnej w Czeladzi
tu to trzeba rezerwowac 2 lata do przodu. Sala ok. Jedzenie podbno fajne. Nasze wesele mialo być tu, ale sie spoźnilismy niestety.
Dominum w Czeladzi
Rozbudowali sie i beda organizowac wesela na 100 osob. Min na 80 na tej nowej duzej sali. Jak wszytsko wyglda
to nie wiadomo, bo jeszcze nic nie gotowe.Ale wlasciciel chetny do wspolpracy.
Impresji w Dąbrowie Gorniczej
tu bede bawic się ja i moi goscie:)
Mozna zobaczyc jeszcze:
Orle Gniazdo na Pogorii (ale nie tam gdzie Catamaran)
hm no taka karczma
Stara Strzecha 41-203 Sosnowiec
Rozana Dolina w Będzinie
Atena W Sosnowcu - Milowicach
Balaton w Sosnowcu
Zielony Gosciniec w Sarnowie
dom weselny Rafael w Sławkowie
remiza w Slawkowie
Ilex w Czeladzi (troche barak ze tak powiem, ale latem calkiem znosnie)
Pozdrawiam i zycze cierpliwosci w poszukiwaniach:-)