witam tak późno- ale muszę tu cosik skrobnąć, gdyż dużo dziś wydarzyło się w sprawach ślubnych:)
wczoraj miałam kiepski humor, wydawało mi się, że przygotowania idą w złym kierunku, wybraliśmy się z B. na spacer, strasznie mu smęciłam- ale spotkalismy tez na spacerku moich teściów i wybraliśmy się wspólnie we 4 do knajpki na pizze i piwko- nieśmiało zapytałam co sądzą o dekoracji sali- powiedzieli, ze jak chcemy to nie ma sprawy- humor od razu poprawił mi się o milion razy,hehe

Moja głowa wymyśliła sobie dekoracje- w tym celu odwiedziliśmy 2 firmy dekoratorskie- ale o tym za chwilkę

Z samego rana chcielimy wybrac sie do koscioła, porozmawiac z ksiedzem o slubie( mielismy zaklepane 2 godziny w 2 roznych kosciołach, bierzemy slub w kosciółku rektoralnym, który rzadko jest wykorzytywany w tym celu, a o zgode na slub w nim trzeba prosic proboszcza parafii, ktorej podlega) zrezygnowalismy z jednego terminu i zaczelismy rozmowe o protokole, potrzebnych dokumentach itp.- wszystko poszło po mojej mysli

umowilismy sie,ze w lipcu spiszemy protokół. Chodzilismy tez za obraczkami( w tej chwili jestesmy w naszym rodzinnym miescie) okazało sie,ze u zwykłych jubikerów musielibismy zapłacic za nasze wymarzone obraczki tyle co w Kruku-dlatego tez decyzja juz podjeta- pewnie niedługo pochwale sie obraczkami

Wybralismy sie takze do salonu z zaproszeniami- ceny takie jak w Wawie- więc narazie odłozylismy tą kwestie na pozniej. Na koncu wybralismy sie do 1 firmy dekoratorskiej, ale nie było juz wolnych miejsc( co w sumie wyszło nam na dobre), w drugiej firmie spędzilismy 2 godziny i MAM- MAM MOJE WYMARZONE POKROWCE Z KOKARDAMI NA KRZESŁA

dodatkowe chemy tez kwiaty w kosciele i na sali, kokardki i pokrowce na krzesła w kosciele, cała dekoracje sali, a dekoratorka powiedziała,ze w cenie zrobi tez dla mnie bukiet slubny, muszę tylko dostarczyc wymarzony model - wielkim minusem jest tylko cena- podliczajać wynosi nas to 2200 zł!! Teraz troche kombinuję z czego zrezygowac lub co tu zastąpic

Ale jestem zadowolona,ze w jeden dzien załatwilismy tak wiele.
To chyba moj najdłuzszy post,hehe
DOBRANOC