30 dni do ... tylko
We wtorek wreszcie udało nam się kupić buty dla Tomka. Musieliśmy się trochę nachodzić, bo zależało nam na bordowych (dodatki do garnituru są w tym kolorze).
Wczoraj byliśmy w kasynie i ustaliliśmy menu:
Wesele na ok. 75 osób
Na przywitanie ok 17.45 dla młodych chleb (w kształcie serduszek) i sól i szampan dla wszystkich.
OBIAD:
- krem z pieczarek
do wyboru:
- kotlet de volaille
- kotlet po portugalsku (z ogórkiem i boczkiem)
- kotlet po hawajsku (z ananasem)
- zrazy wołowe
- ziemniaki
- frytki
- marchewka z groszkiem, kalafior
- surówka z selera, z kapusty pekińskiej, mizeria.
Po obiedzie ciasta, owoce, kawa, herbata.
OK. 22-giej
- barszcz czerwony z pasztecikiem
- pieczone kurczaki
Przed północą tort
OK. 2-giej
- żurek z białą kiełbasą
ZIMNE PRZEKĄSKI
- pstrąg w galarecie
- filet z dorsza po grecku
- śledzie w oleju
- schab ze śliwką
- schab po warszawsku (z farszem jajeczno-chrzanowym)
- kurczak w maladze
- rolada z indyka z morelą
- jaja mollets z szynką na sałatce jarzynowej
- sałatka śledziowa
- sałatka z papryki
- sałatka owocowa
- pomidory z mozzarellą
- półmiski z wędlinami (szynka gotowana, polędwica, salami, kabanosy)
- pieczywo i masło
- ogórek konserwowy
- papryka konserwowa
- oliwki czarne i zielone
- sos tatarski
- sos chrzanowy
Napoje zimne (woda mineralna gaz. i n/gaz., fanta, sprite, cola, tonic, soki: grapefruitowy, jabłkowy, pomarańczowy i z czarnej porzeczki)
Wina półwytrawne i półsłodkie czerwone i białe, wódka.
Napoje (oprócz wody) kupujemy sami.
To chyba tyle. Teraz pani oblicza kosztorys i w przyszłą środę poda nam koszt na 1 osobę.