Autor Wątek: DOBREGO KAMERZYSTĘ I FOTOGRAFA ZE ŚLĄSKA  (Przeczytany 14404 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anini

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2008
Odp: DOBREGO KAMERZYSTĘ I FOTOGRAFA ZE ŚLĄSKA
« Odpowiedź #90 dnia: 18 Czerwca 2008, 14:53 »
koleżanka mi wysłała link do portalu z fotografami

REGULAMIN!

Nie ma wygórowanych cen a zdjęcia całkiem całkiem :D
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2008, 08:30 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline beatrisss

• użytkownik
  • **
  • Oddaję Ci mą duszę a wraz z nią miłość bez granic
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #91 dnia: 28 Czerwca 2008, 22:20 »
edimma czy ja tez moge prosić o namiary na kamerzystę ??

Offline edimma

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #92 dnia: 30 Czerwca 2008, 20:43 »
odpowiedź wysłałam na priv

Offline beatrisss

• użytkownik
  • **
  • Oddaję Ci mą duszę a wraz z nią miłość bez granic
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #93 dnia: 30 Czerwca 2008, 22:14 »
serdecznie dziękuję i pozdrawiam  :)

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #94 dnia: 9 Lipca 2008, 10:02 »
a ja Ci napiszę dlaczego lepszy fotograf od kamerzysty:
a może przyczyną jaka jest w tym że lepszy fotograf jest po prostu brak kasy na dobrego kamerzyste ,
w rozmowie z wieloma parami jeśli ktoś nie zamawia kamery i nie che pamiątki video z wesela to jedyną przyczyną jest brak kasy, i nie przekona mnie to że ktoś pisze że woli tylko zdjęcia
głupia wymówka , a potem i tak żałują 

kamerzysta za 800zł oddaje szmire, od 10 lat klepie to samo , a kamerzyta za 1500zł robi fajnie, ale nie stać na niego i problem gotowy

Offline anini

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 9 Lipca 2008, 11:20 »
Ja uważam, że wesele jest raz w życiu i obojętnie i ja bym nie żałowała kasy, nawet gdyby chodziło o te 1500 dla kamerzysty.  Ale ja wole mieć dwóch różnych fotografów i zapłacić im np po 2000zł.  Ogólnie ja wole zdjęcia.  Ale to jest indywidualna sprawa każdego

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 9 Lipca 2008, 13:15 »
  Ale ja wole mieć dwóch różnych fotografów i zapłacić im np po 2000zł. 
dwóch różnych fotografów ??
a po co
co zrobią dwojakie zdjęcia ,czy co
dwie kamery na weselu to rozumiem, inne plany , dużo ciekawszy film, bardzej dynamiczny ,
ale dwóch fotografów , tego nie rozumiem

Offline anini

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 11 Lipca 2008, 08:50 »
no to jest moje zdanie i nikomu sie z tym nie narzucam.  Ja chce na swoim ślubie dwóch fotografów i nie będzie kamerzysty :D

Offline markoos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 12 Sierpnia 2008, 15:41 »
Witam wszystkich

Szukam namiarów na fotografa i kamerzystę ze śląska.  Tylko zeby nie był bardzo drogi. 
Czytalem caly topic ale widze ze nie podajacie namiarów na forum (rozumiem. .  regulamin) ;) jedynie na priv.  Widzialem pare osob zna i ma namiary na fotografow, których poleca. 

Czy mogłbym prosić własnie o te namiary na priv lub e-mail

Pozdrawiam

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #99 dnia: 12 Sierpnia 2008, 15:49 »
Ja proponuję poszukać jeszcze w naszej bazie danych ;)

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #100 dnia: 12 Sierpnia 2008, 22:24 »
Witam wszystkich

Szukam namiarów na fotografa i kamerzystę ze śląska.  Tylko zeby nie był bardzo drogi. 
co znaczy nie bardzo drogi ???
500-600-800-1000-1200-1400-1600-2000 czy więcej

jedno wiedz
za jakość się płaci , tak jest wszędzie

Offline markoos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: 13 Sierpnia 2008, 20:56 »
Tak wiem Darku że za jakość się płaci.  Ale tez bez przesady bo niektorzy naprawde przesadzają z cenami.  Sam zajmuję sie fotografią bo jest to moje hobby, ale jak widze ile niektórzy wołają za pare ujęć to troche śmieszne jest.
na fotografa chce przeznaczyć do 800 zł, a na kamerzyste 1200-1300 zł
Z tym że nie chce wielu zdjęć. .  kilka w plenerze i kilka z zaślubin.  Z samego wesele wystarczy kamerzysta, a zdjęć i tak bedzie pełno bo w sumie każdy juz dysponuje swoją cyfrówką, a niektórzy goście bedą mieli sprzęt porownywalny do tego co moze miec fotograf lub nawet lepszy (kwestia wykorzystania go) ;)

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 14 Sierpnia 2008, 08:56 »
Tak wiem Darku że za jakość się płaci.  Ale tez bez przesady bo niektorzy naprawde przesadzają z cenami.

z tym się zgadzam na 1000% , a szczególnie ma się to do zdjęć ,z filmem jest trochę inaczej ,
Sam zajmuję sie fotografią bo jest to moje hobby, ale jak widze ile niektórzy wołają za pare ujęć to troche śmieszne jest.
zgadzam się, fotografia może jest kosztowna w sprzęcie , ale same wywoływanie zdjęć  po 40groszy i obróbka w Adobe za 400zł , a kasowanie 1400zł za foty to już jest przesada
Z tym że nie chce wielu zdjęć. .  kilka w plenerze i kilka z zaślubin.  Z samego wesele wystarczy kamerzysta, a zdjęć i tak bedzie pełno bo w sumie każdy juz dysponuje swoją cyfrówką, a niektórzy goście bedą mieli sprzęt porownywalny do tego co moze miec fotograf lub nawet lepszy (kwestia wykorzystania go) ;).
jeśli chodzi o kamerę do dorzuć z 200, no może 100 po rabacie i pogadaj ze mną o tym na pw lub przez gg
a co co zdjęć to znajdzie się w dobie wariacji cenowych ktoś kto za 800zł zrobi fotoreportaż

« Ostatnia zmiana: 14 Sierpnia 2008, 08:58 wysłana przez darek_k »

Offline Sylus
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #103 dnia: 8 Września 2008, 16:06 »
Witam :)

Ja również prosze o jakieś ciekawe propozycie kamerzysty i fotografa na priv :)

Z góry dziekuje

Offline fenger

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: 2 Października 2008, 23:48 »
Cytat: markoos link=topic=9054.  msg664149#msg664149 date=1218653801
Tak wiem Darku że za jakość się płaci.    Ale tez bez przesady bo niektorzy naprawde przesadzają z cenami.    Sam zajmuję sie fotografią bo jest to moje hobby, ale jak widze ile niektórzy wołają za pare ujęć to troche śmieszne jest.  
Z tym że nie chce wielu zdjęć.   .    kilka w plenerze i kilka z zaślubin.    Z samego wesele wystarczy kamerzysta, a zdjęć i tak bedzie pełno bo w sumie każdy juz dysponuje swoją cyfrówką, a niektórzy goście bedą mieli sprzęt porownywalny do tego co moze miec fotograf lub nawet lepszy (kwestia wykorzystania go) ;)

Twoja wypowiedź jest trochę dziwna.   Co to znaczy, że niektórzy przesadzają? Fotografia jest utworem chronionym prawem autorskim tak jak obraz lub utwór muzyczny.   Masz obrazy na targu za 50 zł, za 100, 300, 1000, a też w galeriach znajdziesz za jedno lub dwa zera więcej.   Co Cię tak dziwi?  Artysta decyduje o cenie swojego dzieła i nie mówmy o przesadzie tylko o tym ile ktoś ma w kieszeni i jaka jest jego świadomość artystyczna i potrzeby z tym związane. 

Poza tym kłam zadaję tezie, że goście maja porównywalny sprzęt i zrobią super zdjęcia.   Wiem - nie zrobią.   Raz że nie są w właściwym miejscu o właściwym czasie, dwa są gośćmi i przyszli się bawić, a nie robić reportaż.   O plenerze nie wspomnę. 

Fotograf jest tyle wart ile jest klient w stanie za niego zapłacić - to wiele tłumaczy. 

Rada dla poszukujących -  warto skorzystać z Google - hasła: fotografia ślubna Śląsk, fotografia ślubna Katowice, zdjęcia ślubne Gliwice. 
« Ostatnia zmiana: 2 Października 2008, 23:50 wysłana przez fenger »

Offline kwiatuszek

• użytkownik
  • **
  • <3
  • data ślubu: 28.03.2009 r
« Odpowiedź #105 dnia: 3 Października 2008, 08:01 »
Czy mogłabym proscic o namiary na tego fotografa z Sosnowca??:)

Offline klejnot24

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #106 dnia: 8 Października 2008, 20:45 »
witam:)
ja też od dłuższego czsu poszukuje kamerzysty i nie mogę znaleźć nikogo godnego uwagi...bardzo więc prosze o namiary na tego świetnego kamerzystę z Sosnowca...będę dozgonnie wdzięczna:)

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #107 dnia: 4 Grudnia 2008, 17:25 »
Ja też już od jakiegoś czasu poszukuję kamerzysty. Najbardziej zależałoby mi na takim z polecenia. Większość ma podobną ofertę, a filmy wiele się od siebie nie różnią. Stawiam więc na pewność. Prześlijcie proszę namiary.

Offline beskidart
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 29 Grudnia 2008, 16:41 »
Moge na maila podać namiary na sprawdzoną firmę video z okolic Bielska-Białej.  W sumie na Śląsk to niedaleko. . . :)

reklama na forum
« Ostatnia zmiana: 29 Grudnia 2008, 18:39 wysłana przez monia »

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #109 dnia: 29 Grudnia 2008, 20:22 »
beskidart, prześlij info na priv  ;)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #110 dnia: 30 Grudnia 2008, 09:14 »
nie odpisze.. juz zablokowany..

to była własnie firma.. reklamowali się na forum pisząc jako  forumowicz..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #111 dnia: 30 Grudnia 2008, 17:29 »
Oj, to nie ładnie z ich strony  ;)

Offline Agniesz_ka

• forumowicz
« Odpowiedź #112 dnia: 3 Stycznia 2009, 18:21 »
Tak wiem Darku że za jakość się płaci.  Ale tez bez przesady bo niektorzy naprawde przesadzają z cenami.

z tym się zgadzam na 1000% , a szczególnie ma się to do zdjęć ,z filmem jest trochę inaczej ,
Sam zajmuję sie fotografią bo jest to moje hobby, ale jak widze ile niektórzy wołają za pare ujęć to troche śmieszne jest.
zgadzam się, fotografia może jest kosztowna w sprzęcie , ale same wywoływanie zdjęć  po 40groszy i obróbka w Adobe za 400zł , a kasowanie 1400zł za foty to już jest przesada

mądrość ostatniego stwierdzenia mnie poraża  ::)

skoro fotografia "może" jest kosztowna w sprzęcie - że tak zacytuje to poza sprzętem, kosztem wywołania fot (za 40 groszy to chyba format znaczka pocztowego) i abstrahując od obróbki w adobe (który oczywiście jest z legalnego źródła więc kosztuje) - z tego logicznego kolegi myślenia kamerzyści powinni kasować 1/6 tego co foto - sprzęt kupiony jednorazowo (za cenę body profesjonalnej lustrzanki cyfrowej - gdzie fotograf musi dokupic drugie body i kilka szkieł - po kilka tys jedno), oddają płytę DVD za 1pln -  i TYLE.
Gratuluje dorawdy.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #113 dnia: 3 Stycznia 2009, 23:51 »

...chybaże ktos pracuje na lewiźnie...

rozumim darku, ze zalezy ci na klientach ale  najezdżanie na foto jest nie na miejcu... sprzet jest  sporo drozszy a opracowanie surówki zajmuje  dużo wiecej czasu niz kamerzyście..

40gr to chyba promocja w jakims  hipermarkecie.. sama płace  do 10x15 kole 90gr za odbitke więc nei wiem skąd wytrzasnaleś 40gr  ::)

.. tak szczerze.. ile razy ( pisze tu o małżeństwach ponad rocznych czy 2 letnich) oglądałyście  kasetę?? sama raz..  jakieś  7 razy z rodziną która przyjechała i koniec natomiast foty  są o wiele czesciej oglądane... ja stawiam na foto.. gdybym wtedy była mądrzejsza zrezygnowałabym z wideo na korzyśc  foto...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #114 dnia: 5 Stycznia 2009, 00:37 »
Co do zdjec to Moniu nie musi byc promocja :)
Ja na all zamawiałam odbitkę z ok 14 groszy i jakois naprawdę super !
A ZA 30 ZŁ plakat ok 70 zm na 50  cm czy jakos  tak  :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 5 Stycznia 2009, 15:28 »
Przy zamówieniu ponad 500 szt. spokojnie można zapłacić 40 gr.

Ja uważam, że fotograf powinien się cenić. Robi dobre foty, obrabia je, poświęca swój czas, "zużywa" sprzęt...
Najlepiej to za darmo wszystko  ::) i do domu przynieść.

Szczerze, jakby mi zależało to zapłaciłabym nawet 2000 zł, w końcu to praca...
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline wupi

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpnień 2010
« Odpowiedź #116 dnia: 5 Stycznia 2009, 23:06 »
ja rowniez pozwole sobie dorzucic 3 grosze odnosnie cen
chociazby w tej rozmowie padly stwierdzenia ze 1400 zl to zdecydowanie za drogo
niestety realia sa nieco inne i osoba podchodząca rzetelnie do swojej pracy, ze wszystkimi skutkami prawno-podatkowymi
nie utrzymalaby sie ze wzgledow ekonomicznych.
w realiach gdzie sprzet czesto przekracza kosz 20 000zl, cena  Photoshop'a to 2500 a nie 400zl,
a koszt odbitki pod postacia 40gr, na dobrym i trwalym papierze w odpowiednim rozmiarze, jest  mozliwy - ale w przypadku posiadania wlasnego labu za paredziesiat tysiecy zlotych
pomijam koszty eleganckich albumow, dojazdu, czy koniecznej z czasem modernizacji sprzetu.

Ceny za zdjecia slubne siegaja w Polsce skrajnie nawet 10 000zl, a 4000zl u lepszych fotografow nie jest wcale rzadkoscia
Poniewaz oprocz precyzyjnych wyliczen i analizy ksiag rachunkowych liczy sie cos jeszcze

Analogicznie, mozna rozwazyc opcje kupna samochodu, gdzie za dwadziescia pare tysiecy mozna miec dacie logan, mimo to tak wiele osob wybiera toyote avensis, gdzie cena produkcji nie jest przeciez adekwatna do wzrostu ceny rynkowej. nie wspominajac o samochodach wyzszej klasy

Na szczescie konkurencja na rynku pozwala Nam na to, iż kazdy dopasuje sobie produkt na wlasne potrzeby
Warto jednak sie zastanowic i zobaczyc, ze te pozornie gigantyczne ceny, nie zawsze sa takie gigantyczne, a przede wszystkim zdarza sie, ze produkt po prostu na nie zasluguje

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
  • data ślubu: 29 sierpień 2009
« Odpowiedź #117 dnia: 6 Stycznia 2009, 20:59 »

temat rzeka.... pojęcie drogi-drogo jest pojęciem względnym i dla każdego oznacza coś innego. Moje zdanie jest takie: jak komuś zależy na "porządnym" uchwyceniu tego najpiękniejszego dnia w życiu i pamiątce na jego resztę a do tego ma kasę to da nawet 5000 zł a jak ktoś uważa że to tylko "fotki" i z kasą jest krucho to nawet i 800 zł będzie za dużo.
<a href="http://www.swadba.pl" border="0">[img width= height= alt=swadba.pl]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323531343936383030.jpg[/img][/url]

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #118 dnia: 15 Stycznia 2009, 06:14 »
Jakby ktos chciał namiary na dobrą kamerzystkę i fotografa to moge podać na priv.

Offline piotrek33
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.12.09
« Odpowiedź #119 dnia: 30 Stycznia 2009, 10:04 »
Extra kamierzysta i Fotograf jest w Sosnowcu.  Byłem u nich niedawno naprawdę repertuar mają super.  Fantastyczne zdjęcia i jeszcze lepszy film video.  Całość jest w pakiecie Reality Show.  Moja siostra ich wynajmowała 3 lata temu i było extra.  Teraz zarezerwowałej ja.  Naprawdę są świetni.  Można sobie wejść na ich stronę internetową i co nieco pooglądać.  Ale najlepiej jest się umówić na prezentację i wtedy wszysko się zobaczy jak wygląda video i fioto, fotoalbumy, fotoksiążki, całość prezentacji około 30 min.  Jesteśmy pod wrażeniem.  Mają też super ceny.  Dla zainteresowanych podaję stronę dane teleadresowe podajemy wyłącznie na priv, proszę o zapoznanie się z regulaminem
Pozdrawiam Piotrek
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2009, 10:09 wysłana przez Maja »