Autor Wątek: DOBREGO KAMERZYSTĘ I FOTOGRAFA ZE ŚLĄSKA  (Przeczytany 14403 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asik131
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: DOBREGO KAMERZYSTĘ I FOTOGRAFA ZE ŚLĄSKA
« Odpowiedź #60 dnia: 21 Kwietnia 2008, 09:04 »
Mogę podać namiary na bardzo dobrego fotografa z Bytomia. Nie jest drogi, a zdjęcia robi na prawdę dobre. Jego prace dobrze znam i ręczę głową.
Natomiast kamerzysta - też będziemy mieć z Bytomia. Widziałam jego filmy - są fajne, ale jaki będzie nasz to sie okaże w sierpniu. Mam go z polecenia znajomej więc kichy by mi raczej nie wcisnęła.

Offline villou
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009r.
« Odpowiedź #61 dnia: 24 Kwietnia 2008, 19:49 »
pszczółkamaja2 mogę prosić namiary na priva
i edimma na tgo kamerzyste tez moge rosic namiary na priva:) z góry dziekuje

Offline edimma

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #62 dnia: 25 Kwietnia 2008, 09:12 »
Villou wysłałam Ci namiary na priv

Offline villou
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009r.
« Odpowiedź #63 dnia: 25 Kwietnia 2008, 16:11 »
edimma wiekie dzieki :-* pozdrawiam ;) ;)

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
  • data ślubu: 29 sierpień 2009
« Odpowiedź #64 dnia: 11 Maja 2008, 21:28 »

potrzebuje namiary na kamerzystę z Zagłębia... Jeśli posiadacie takie to bardzo proszę o informację na priv... z góry dziękuje  ;D
<a href="http://www.swadba.pl" border="0">[img width= height= alt=swadba.pl]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323531343936383030.jpg[/img][/url]

Offline edimma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 12 Maja 2008, 15:52 »
Werci  namiary wysałałam Ci na priv

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
  • data ślubu: 29 sierpień 2009
« Odpowiedź #66 dnia: 12 Maja 2008, 19:32 »

Dziękuje  ;D
<a href="http://www.swadba.pl" border="0">[img width= height= alt=swadba.pl]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323531343936383030.jpg[/img][/url]

Offline SAbina

• forumowicz
« Odpowiedź #67 dnia: 19 Maja 2008, 09:45 »
Moge podać namiary na fotografa z Sosnowca. Nie jest drogi, ma wolne terminy.  :)

Offline lukbas
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2009/20010
« Odpowiedź #68 dnia: 21 Maja 2008, 15:29 »
Witajcie,

my nadal szukamy dobrego kamerzysty.  Możecie podesłać jakieś namiary na priv?
z góry bardzo dziękujemy

Offline hugolina1983

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 21 Maja 2008, 19:26 »
czesc potrzebuje namiary na sprawdzonego fotografa i kamerzyste z  zaglebia.Z góry dziekuje :-*
:

Offline edimma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 21 Maja 2008, 19:35 »
namiary wysłałam na priv

Offline ily

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 27 Maja 2008, 17:16 »
ja też poproszę namiary na sprawdzonego kamerzystę

Offline ily

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 28 Maja 2008, 14:42 »
ps. własnego kamerzystę już mam, ale znajomi prosili mnie o kilka sprawdzonych namiarów. Także będę wdzięczna za informacje na priv :)

Offline edimma

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: 30 Maja 2008, 11:35 »
wysłałam

Offline ascania
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.10.08r.
« Odpowiedź #74 dnia: 2 Czerwca 2008, 13:52 »
Cześć wszystkim,

na początek chciałam wszystkich serdecznie pozdrowić.  Niedawno zalogowałam się i jestem na etapie czytania forum.  My też jesteśmy na etapie szukania dobrego kamerzysty i fotografa z terenu zagłębia (sale i orkiestrę już mamy).  Jeśli możecie przesłać namiary na dobrych i sprawdzonych fachowców to z góry dziękuje.

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #75 dnia: 2 Czerwca 2008, 22:04 »
ascania   nie chcę cię martwić ale możesz mieć problem ze znalezieniem forografa i kamerzysty. Jeśli dobrze zrozumiałam z opisu w profilu to macie wesele 25.10.2008 więc pozostało już troche ponad 4 miesiące jest to co prawda termin niej oblegany niż czerwiec, sierpień czy wrzesień ale jednak czasu mało.

My płacimy za fotki z przygotowań, ślubu w kościele, zabawy
weselnej i plener 1000zł. z albumem zwykłym lub 1250 jeśli zdecydujemy się
na fotoksiążkę.
 Mamy w tym minimum 400zdjęć na płytce (gotowych do wywołania, niezabezpieczonych), 3 albumy DVD z prezentacją fotek + animacje, powiększenie 30x45 portretowe oraz jeśli wybierzemy zwykły album
to 60 wybranych zdjęć formaty 15x21 albo w fotoksiążce 45-50 fotek,
22  strony 30x30.

Zamawialiśmy to wszystko kilka miesięcy temu więc teraz ceny mogły nieznacznie wzrosnąć ale nas już podwyżka nie dotyczy.

Ślub w Sosnowcu, zabawa Dąbrowa Górnicza z tej samej firmy mamy też kamerzyste.
Czas pracy obu od przygotowań czyli od ok. 13 do 2 w nocy

Wysłałam Ci namiary na priva spróbuj może mają coś wolnego jakość wykonania zdjęć i filmu sprawdzona (przez sąsiadkę) można wziać fotografa i kamerzystę albo tylko jedną usługę.

Offline anini

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2008
« Odpowiedź #76 dnia: 11 Czerwca 2008, 08:24 »
Witam! Mój ślub dopiero we wrześniu i szukam fotografa i znalazłam portal gdzie wpisujesz miasto i Ci wyskakują fotografowie, którzy obslugują ta miejscowość.  Ale niektórzy mają genialne zdjęcia, piszcie jak chcecie dostać link

Offline Pani_Młoda

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #77 dnia: 11 Czerwca 2008, 17:41 »
Poszukuje kamerzysty i fotografa :(

Offline *Marta*

• forumowicz
  • data ślubu: 06 czerwiec 2009
« Odpowiedź #78 dnia: 11 Czerwca 2008, 23:23 »
Namiary posłane  :)

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 14 Czerwca 2008, 22:30 »
Ja też proszę o namiary na jakiś kręciołów weselnych ze Śląska , a najlepiej z Zagłębia, tanich i takich co robią najlepiej kilka czynności jednocześnie
np
kręci + robi zdjęcia + jeszcze gra i jeszcze wozi autem do ślubu

ale zadowolę się już takim co robi film i zdjęcia jednocześnie
jakość nie ma znaczenia , ma znaczenie cena ,

moja znajoma ma wesele i chce kamerzyste dla ubogich, bo nie stać jej na fachowca , a ja nie mam kogo polecić

please o pomoc
dzięki z góry

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #80 dnia: 15 Czerwca 2008, 11:01 »
Ja też proszę o namiary na jakiś kręciołów weselnych ze Śląska , a najlepiej z Zagłębia, tanich i takich co robią najlepiej kilka czynności jednocześnie
np
kręci + robi zdjęcia + jeszcze gra i jeszcze wozi autem do ślubu

ale zadowolę się już takim co robi film i zdjęcia jednocześnie
jakość nie ma znaczenia , ma znaczenie cena ,

moja znajoma ma wesele i chce kamerzyste dla ubogich, bo nie stać jej na fachowca , a ja nie mam kogo polecić

please o pomoc
dzięki z góry

Bardzo śmieszne... naprawdę...bardzo.... :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 15 Czerwca 2008, 12:19 »
wcale nie
to jest poważny problem
przyszła młoda ma tylko 3-4tys max na obsługę weselicha dwa dni
i ma być w tym muzyka + kamera , foto i auto

kamerzysta + fotograf + zespół + auto to wyszło ją na dwa dni min 6000zł - już z rabatem ( za drogo, nie ma $ na to )

więc  pewnie macie, znacie jakiś kręciołów co skręcą przysłowiowego kotleta za małą kasę
ważne żeby był uniwesalny gość ( dual ) taki co dwie czynności na raz robi albo lepiej

słyszałem o takim z miedźna, czy gdzieś z okolic , właśnie jest taki jak chce i wsio robi, kręci, jeździ, pstryka fotki i gra jednocześnie , ale to za daleko ,

jeśli znacie , a czytają te forum wiem że znacie ,  to poproszę namiary

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #82 dnia: 15 Czerwca 2008, 18:36 »
darek_k to jest bezsensu co piszesz. Jedna osoba nie może robić wszystkich tych czynności. Jeżeli młodzi nie mają kaski, to może spróbować zatrudnić kogoś z rodziny. Kamerkę na pewno ktoś ma , autko też na pewno w rodzinie ktoś ma ...
Do zdjęć proponowałabym zatrudnić kogoś bardziej profesjonalnego. Może poszukać kogoś kto dopiero zaczyna i chciałby sobie zrobić zdjęcia do portfolio? Widziałam takie ogłoszenia w necie, młodzi fotograficy robią foty za friko, ale w zamian chcą zgody na publikacje zdjęć na swojej stronie. (poszukaj na forum gazeta.pl)

Co do zespołu to może zamiast rzępolącej orkiestry za 3 grosze wziać jakiegoś niedrogiego dj?

ja bym to liczyła tak:
auto za friko z rodziny
kamerka za friko z rodziny
dj ok. 1000zł powinni znaleźć
fotograf za jakieś 1500 w miarę porządny też sie znajdzie ( no albo jakiś młody adept)
razem wyjdzie 2500zł:-)
 to była wersja pt "trzymamy jakiś poziom"

a teraz wersja bierzemy byle co, byle tanio
i to będzie wersja "klimat remizowy"
auto za 300 zł znajdzie sie spokojnie widziałam w necie (nic szczególnego , ale jak nie maja czym jechać to zawsze coś....)
kapela do tys. zł - byłam 2 lata temu w Sławkowie w Remizie na weselu, tam grało 2 kolesi, myślę że nie biorą więcej jak tys. zł za dwa dni
kamera za ok,. tys zł powinna sie znaleźć tylko trzeba szukać i dzwonić
fotografów co biorą mniej niż tys. zł jest w 3 i trochę....
razem powinno wyjść ok. 3300zł :-)
to naprawdę żaden problem, problem tkwi w jakości tych usług, ale pisałeś że liczy sie cena przede wszystkim

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 15 Czerwca 2008, 22:48 »
hmm
się niepotrzebnie angażuje w to, ale znajoma , to powiedziałem ze pomogę
kasy nie mają, jak im zrobiłem moje wyliczenie to szok, ale i tak zajęte było

jeszcze jak piszesz , to może na allegro poszukam, tam podobno jest dużo tanich gości , jak nie znajde to daruje sobie to szukanie ,

a co do takiego gościa uniwesalnego to co napisałem to prawda , młodzi mi mówili , że jest taki z miedźna co robi to wszystko jednocześnie , czyli kręci , robi zdjęcia, wiezie starym merolem , i gra w zespole - i kasuje 4tys , ale jakość to dno , ale czego tu oczekiwać
i nawet bym go zamówił dla niej, w końcu chodzi o kasę , jak najtaniej , ale za daleko jest do niego 

Offline anini

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 16 Czerwca 2008, 14:33 »
Cytat: sunflowerka83 link=topic=9054. msg610529#msg610529 date=1213547817
darek_k to jest bezsensu co piszesz.  Jedna osoba nie może robić wszystkich tych czynności.  Jeżeli młodzi nie mają kaski, to może spróbować zatrudnić kogoś z rodziny.  Kamerkę na pewno ktoś ma , autko też na pewno w rodzinie ktoś ma . . .
Do zdjęć proponowałabym zatrudnić kogoś bardziej profesjonalnego.  Może poszukać kogoś kto dopiero zaczyna i chciałby sobie zrobić zdjęcia do portfolio?

Zgadzam się z Tobą.  Jak jedna osoba może jednocześnie grać i robić zdjęcia.  Chyba że puszcza już nagrane kawałki, ale to bez sensu.  Auto powinno być jak najmniejszym problemem, bo przecież w rodzinie ktoś z pewnością będzie miał.  Tylko ładnie przystroić i gotowe.

darek_k naprawdę rozbawiłeś mnie z tym tekstem.  Twojej znajomej chyba zależy żeby z wesela zrobić kicz.  Wesele jest po to żeby się dobrze bawić,  a nie po to  żeby Cię potem obgadywali, że w tym jedynym dniu w zyciu oszczędzałeś na obsłudze.  Jak to będzie wyglądało?

Oczywiście jak tylko 4 tysiące najwyżej można na to przeznaczyć to ja bym zrezygnowała z kamerzysty a samochód (jak wcześniej było mówione ktoś z rodziny będzie miał).  Zainwestowałabym w jakość fotografa i orkiestry.  A Twoja znajoma wyznaje zasadę "wszystko za niedużo".

A lepiej postawić na jakości i z czegoś zrezygnować.  No cóż nie da się mieć wszystkiego  ;D

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #85 dnia: 16 Czerwca 2008, 15:36 »
Dokładnie. Niestety prawie każda para z czegoś tam rezygnuje, żeby mieć coś lepsze w zamian. Gdybyśmy chcieli mieć wszystko najlepsze to trzeba by mieć wielką fortunę na wesele.
Trzeba troszkę pokombinować, a nie zapierać się ze wszystko musi być nie ważne jakiej jakości byleby tylko było.

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 16 Czerwca 2008, 21:00 »
po dniu załatwiania
załatwione
ale

rezygnacja z kamery to zły pomysł ,
lepsza jest rezygnacja z fotografa
dlaczego - wyjaśnie niżej

tani zespół gra wiadomo jak, ale jest w miarę,  auto załatwione od znajomego za 200zł 
kamera , dwa dni poszukiwania i znalazłem gościa co zrobi sam materiał, a ja montaż  :)
fotografa nie będzie ,

i teraz wyjaśnie dlaczego lepsza kamera niż zdjęcia

tylko zdjęcia na weselu bez kamery
1.) - nie uszłyszysz jak rodzice błogosławią
2.) - nie uszłyszysz jak samochody trąbią..itp
3.) - nie uszłyszysz jak składasz przysięgę
4.) - nie uszłyszysz jak goście śpiewają 100 lat
5.) - nie uszłyszysz muzyki
6.) - nie usłyszysz wielu ciekawych momentów na weselu które jest tylko raz w życiu
po weselu w tydzień zapominasz co już było , 70% znika z umysłu , pozostaje w pamięci mgliste wspomnienie , im dalej od wesela tym mniej pamiętasz , wyciągasz zdjęcia , oglądasz i tyle , zamrożone postacie , a w myślach mówisz , czemu nie było kamery, na weselu było super a nie było kamery i ....,  bo nie lubie się filmować, bo nie lubie jak mnie nagrywają,  a lubisz jak robią zdjęcia , przecież to to samo z tą różnicą że aparat zamraża

na weselu na ogół jest ok 80%  gości co mają lepszy, gorszy sprzęt do pstrykania fotek , a z kamerą w większości nie ma nikogo.
Zdjęcie może zrobić każdy, teraz to nie jest problemem, aparaty są tanie ,  a filmu każdy nie zrobi i w tej materii nic się nie zmienia

Offline anini

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 17 Czerwca 2008, 08:33 »
a ja Ci napiszę dlaczego lepszy fotograf od kamerzysty:

1.  nie zawsze będziesz mieć możliwość obejrzenia filmu z wesela (płyty CD nie są wieczne)
2.  Przeważnie jest tak, że ogląda się film zaraz po weselu i potem leży i się kurzy na niego
3.  Zdjęcia możesz w każdej chwili wziąść do ręki i zobaczyć i powspominać wybrane momenty
4.  Niektóre zdjęcia możesz wywołac w większym formacie i powiesić i masz je przed oczami codziennie a filmu nie ( bo żeby go ogladać codziennie to nie dość że musisz na to poświecać ponad godzinę czasu, to jeszcze  po pewnym czasie się znudzi na monotonia)
5.  Jak ktoś z gości będzie filmował to masz jak w banku, że nie zobaczysz na nagraniu pijanych gości po północy, albo obraz będzie niewyraźny bo "operator" będzie też wstawiony.  A profesjoalny fotograf uwieczni wszystko bo jest w pracy i musi wyopełnić warunki, które ustalił z młodymi (np że fotografuje do 2 w nocy)

Można się rozpisywać, ale ja nie mam nic do tego.  Pokazałam jaka będzie rzeczywistość, a sam zrobisz jak uważasz, bo to wasz ślub.

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 17 Czerwca 2008, 14:40 »
ufff
a ja Ci napiszę dlaczego lepszy fotograf od kamerzysty: gdybym był amatorem w tym co robie to byś mnie przekonała , a tak to sorry , ale jesteś w błędzie

1.  nie zawsze będziesz mieć możliwość obejrzenia filmu z wesela (płyty CD nie są wieczne)
kto nagrywa na płytach CD ?, standart to DVD, a oryginały są zapisane na nośnikach Archival Grade info www.google.pl

2.  Przeważnie jest tak, że ogląda się film zaraz po weselu i potem leży i się kurzy na niego
  zdjęcia też tak samo są traktowane

3.  Zdjęcia możesz w każdej chwili wziąść do ręki i zobaczyć i powspominać wybrane momenty
  nowocześnie nagrany film z wesela na DVD niczym się nie różni od filmu z wypożyczali DVD, stosuje się chaptery dla lepszego oglądania

4.  Niektóre zdjęcia możesz wywołac w większym formacie i powiesić i masz je przed oczami codziennie a filmu nie ( bo żeby go ogladać codziennie to nie dość że musisz na to poświecać ponad godzinę czasu, to jeszcze  po pewnym czasie się znudzi na monotonia)
 od tego są chaptery, ale większość tych to kręcą nawet nie wie o co w tym chodzi i masz monotonie

5.  Jak ktoś z gości będzie filmował to masz jak w banku, że nie zobaczysz na nagraniu pijanych gości po północy, albo obraz będzie niewyraźny bo "operator" będzie też wstawiony.  A profesjoalny fotograf uwieczni wszystko bo jest w pracy i musi wyopełnić warunki, które ustalił z młodymi (np że fotografuje do 2 w nocy)
jak gość będzie filmował, to na bank zobaczę , albo nie , lepiej tego nie oglądać
 jak operator będzie wstawiony na weselu gdzie to jest miejsce jego pracy, to takiego kogoś czeka dyscyplinarka, warunek jak widać po operatorze że zaczyna tankować , albo pije i nie ma kasy za film, albo filmuje
prof fotograf, widać że małą masz wiedzę o filmie i samych pseudo kręciołów koło ciebie jest pełno , nie ma $ na prof kamerzyste to lepiej nie mieć wcale filmu,

Można się rozpisywać, ale ja nie mam nic do tego.  Pokazałam jaka będzie rzeczywistość, a sam zrobisz jak uważasz, bo to wasz ślub.
ups, to nie mój ślub :), ja pomagam załatwić kogoś na ten ślub, obsługę , video + muzyka + auto , foto będzie robić znajomy młodej co ma canona 400D.
kamerzyste załatwiłem , ma sony VX2000 , więc obraz będzie cacy, a co i jak ma nagrywać to się dowie odemnie , krótka szkoła operatorska na poczekaniu 

Offline anini

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 18 Czerwca 2008, 08:29 »
Wiem, że się nie znam na kręceniu filmów dlatego kłócić sie nie będę.  To nie mój ślub, więc nie mój problem .  Ja tylko powiedziałam co ja myśle.  Ale oczywiśćie każdy ma swoje zdanie i gusta:D:D:D Ale życzę powodzenia :)