Autor Wątek: Restauracja Dąbska 7  (Przeczytany 15680 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jarek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16 sierpień 2008
Restauracja Dąbska 7
« dnia: 18 Listopada 2007, 15:35 »
Witajcie:) mam pytanie co sądziscie o lokalu Dąbska 7? Czy ktoś z Was tam miał wesele albo był gościem? Wdzięczny będę za każdą odpowiedź.  Pozdrawiam jarek:)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Odp: Restauracja Dąbska 7
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Listopada 2007, 21:29 »
lokal dopiero co otwarty.. nie ma jeszcze pół roku więc nie ma zbyt dużo par i co za tym idzie nie ma tez  za duzo opinii na temat dabskiej..

sam lokal i propozycje wyglądaja zacnie..  ::)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline KashDar

• uzależniony
  • data ślubu: 14.06.2008r. godz. 17.00
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Listopada 2007, 17:52 »
Byłam w tym lokalu na imprezie ( ale nie było to wesele)- wszystko ok.  tzn sala, obsługa, zaplecze, były tylko uwagi do menu - niektóre potrawy "nie dały" się zjeść. . .  (to oczywiście zależy co komu smakuje).

Offline JUSTR23US
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.05.2010
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Maja 2010, 09:33 »
Witam
mialam przyjecie ślubne dn. 7. 05. 2010  Lokal REWELACJA! obsługa przesympatyczna,jedzenie PRZEPYSZNE!! :) mielismy przyjemnosc sasiadowac za parawanem z przyjęciem Pań z rehabilitacji na Majowym (o ile sie nie myle ) ktore bardzo serdecznie pozdrawiamy! bardzo milo je wspominamy. . . wspólna zabawe i BRAME :) :) przedewszystkim.  GRATULACJE dla właścicieli udanego lokalu. . . POLECAM wszystkim,100% zadowolenia

Offline karol-ina

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #4 dnia: 9 Czerwca 2010, 15:01 »
Byłam w tym lokalu na weselu koleżanki sala przyjemna, obsługa mila, jedzonko ok z małymi wyjątkami (płonąca szynka z obrzydliwym sosem - to nie tylko moja opinia) Podsumowując lokal OK

Offline Martata
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Czerwca 2010, 17:14 »
Byłam tam na weselu znajomej.  Powiem ze ja bym tam nie chciała mieć własnego :-X Jedzenie było poprostu nie smaczne i niezjadliwe jak dla mnie, a obsługa tez nie była zbyt fajna.  Dobrze ze mozna sie uczyc na cudzych błędach ;D Ja daje -3 :)

Offline CooLToscA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.03.2010/21.05.2011
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Lipca 2010, 16:58 »
Ja miałam okazję być tam na weselu we wrześniu 09 i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona.  Obsługa bardzo miła, jedzenie - nie do przejedzenia, dużo dobrych rzeczy, każdy znajdzie coś dla siebie.  Gdybym robiła duże wesele (ponad 100 osób) to bez wahania wybrałabym Dąbską, ale niestety dla mnie za duży lokal.  Teraz plusem są miejsca noclegowe.

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Lipca 2010, 22:18 »
byłam tam na weselu w tym miesiącu i średnio mi się podobało, tzn sala piękna, patio i taras super sprawa. Obsługa pozytywnie choć nie wiem jakie były zalecenia Pary Młodej ale rosół podali dopiero po 30min od przybycia[wszyscy się nudzili], jedzenie smaczne ale szału nie robi. tzn dania serwowane jedno lepsze-drugie gorsze, dania na stole nie próbowałam szczególnie, ale partner chwalił że dzik i ryby smaczne :D
Reszta na plus zero problemów, na poprawinach siedzieliśmy do 22,00 na patio, obsługa i kierownik bardzo miła/y.
Ale jako przyszłoroczna PM to daję ocenę 4+   :D
muszę sprostować poprzednią wypowiedż, że ja jestem wymagająca więc pewnie 99% gości była zachwycona i nie zauważyła nie dociągnięć ale że jestem na etapie planowania swojego wesela to zwracam uwagę na szczegóły. Sala piękna, obsługa na 6, wszystko ok, jedzonko gorące z tym że oprócz pierogów które są przepyszne reszta jedzonka taka sobie ...
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Lipca 2010, 11:41 »
będę w sobote tam na wesleu to powiem jak było :)

Offline alka_2
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.04.2010
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Sierpnia 2010, 19:27 »
Wesele mialam 30 kwietnia i musze powiedziec ze nie tylko ja bylam zachwycona ale dodam ze nie bylo osoby która by miala jakiekolwiek zastrzezenia do lokalu/obslugi /jedzenia :) Gdybym miala jeszcze raz wybierac to napewno bym wybrala ten sam lokal. 
Jedzenia bylo bardzo duzo, wszystko smaczne.  Plonaca szynka jest przepyszna a lustra łososiowe przepiekne i również - niebo w gębie.  Torta lepszego nie jadlam ( tam sa z cukierni domowej ).  Ciasto rowniez pycha. 
Jesli chodzi o obsluge to bardzo miłai sprawna.  Talerzyki czesto zmieniane na nowe.  A jesli dodac do tego dobry zespół muzyczny ( ja miałam KaJa Band)  to recepta na udane wesele gwarantowana.   A jeszcze moze dodam slowo o poprawinach - Wiec przepyszny gril , plus piwko - chyba nie ma lepszego pomyslu na dzien po :-) oczywiscie to jak dobra pogoda :)
Polecam

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Września 2011, 18:24 »
Podbijam temat.
Przyjaciółka jest zainteresowana zorganizowaniem tam wesela w przyszłym roku. Prosiłabym o jakieś świeże opinie na temat tego lokalu?  :)

Offline texas76
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 3 Października 2011, 16:01 »
Nasze wesele było jedno z pierwszych w tym lokalu.  Swietny lokal choc niestety problemem wtedy był brak miejsc noclegowych.
We wrzesniu bawilem sie tam i uwazam ze lokal nie stracil mi od czasu kiedy ja mialem tam wesele.  Maja teraz pokoje, nie nocowałem ale pokoj widzialem i coz tu mowic po poprawinach jeszcze w nim dopijałem:) co do jedzenia to wiadomo kazdy ma inny gust ,dobrze jest samemu sprobowac, mi smakowalo . wszystkiego bylo bardzo duzo w sumie zjedlame tylko cieple posilki
Obsluga na medal.

Offline magda1234
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 4 Października 2011, 13:27 »
czesc
10. 06. 2011 roku byłam tam na weselu.  Sama teraz zastanawiam sie nad organizacja wlasnego.  chcialam czerwiec ale juz terminy zajete.
pozostaje mi wesele piatkowe.  tu moje pytanie - co myslicie o weselu w piatek?pozdrawiam forumowiczow Magda

Offline redcandy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Października 2011, 08:39 »
Czesc :-)

Kolezanka z pracy miala tam wesele w zeszlym roku i mowila, ze zarowno ona z mezem, jak i goscie byli bardzo zadowoleni.

Ja juz tez zarezerwowalam tam termin na przyszly rok, wiec mam nadzieje, ze i u mnie wszystko sie uda :-)
Jednym z minusow jest fakt, ze nie mozna wniesc wlasnego alkoholu, tylko trzeba wybrac opcje z alkoholem, ktora wydaje mi sie dosc droga jak na taka restauracje - 195zl/os.  Plusem jest hotel dla gosci na miejscu - ogladalismy pokoje, standard jest ok :-) Obsluga, z ktora rozmawialismy byla sympatyczna i pomocna. 
Rozwazalismy jeszcze Fete Fabryke Smakow, jednak zdecydowalismy sie na Dabska ze wzgledu na hotel.

Offline M-J-K
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Października 2011, 07:24 »
Nasze wesele odbyło się na Dąbskiej i powiem szczerze, że nie wiem czy gdziekolwiek jest lepsza restauracja. Jedzenie przepyszne, obsługa kulturalna i widać, że to odpowiednie osoby na odpowiednim miejscu !! spisali się niesamowicie dobrze. Do tego ilość jedzenia nie do przejedzenia. Kazdy się najadł i jeszcze dużo zostało. Do tego klimatyzacja spisała się niesamowicie! temperatura była dokładnie taka, jak chciałam i nie było najmniejszego problemu jak podeszłam do kelpera i zapytałam czy mze zmniejszyc temp. Naprawde rewelacja!!!

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Listopada 2011, 21:47 »
nie byłam na weselu ale często tam bywam na obiadki niedzielne - jesli chodzi o jedzenie to jest po prostu marzenie :) każde z dań jest przepyszne i przemiła obsługa

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
  • Dokonuj wyboru i nie oglądaj się za siebie!
  • data ślubu: 08 czerwca 2013
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Listopada 2011, 19:44 »
Witam.  Jesteśmy z narzeczonym na etapie poszukiwań lokalu na wesele.  Wesele będzie dość duże na ok 130 osób.  Chciałabym się dowiedzieć, czy Restauracja jest na tyle duża aby pomieścić tyle osób. . ? Czy jest dość dużo miejsca do tańca? :) Jak wcześnie trzeba tam rezerwować terminy?
:))

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Listopada 2011, 21:20 »
myślę że 130 osób to juz maksymalnie ale na pewno takie wesela tam sie odbywają. Biorąc pod uwagę, że zawsze z wesela odpada 20% gości minimum to się spokojnie zmiescicie :)

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Listopada 2011, 13:00 »
saluna w mojej rodzinie raczej nikt dobrej zabawy nie odpuści :) , może co najwyżej kilka osób się wykruszy.  Musze liczyć się z prawie pełnym składem.  Nie chcę , aby goście na parkiecie obijali się o siebie ,a przy stole siedzieli upoakowani jak śledzie :).  Wiadomo, że właściciele lokali zawsze chcą upakować u siebie jak najwięcej ludzi, a nam zależy aby każdy z gości czuł się komfortowo.  Ilu gości zmieściliście w Dąbskiej 7 ?  :)

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Listopada 2011, 22:06 »
z tego co pamiętam babka mówiła 13- - 140 . Polecam jf duet - ceny są porównywalne, większy wybór menu ale i o wiele lepszy standard, do tego piękny ogród.

Offline Aneta P.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Listopada 2011, 15:39 »
mnie też tak powiedziano. . .  Wesele w JF Duet wiąże się z transportem gości do Goleniowa, potem zakwaterowanie.   Jedno jest pewne, musze szybko podjąć decyzję, bo gdzie nie zadzwonię to terminy zajęte , a przecież do września jeszcze 10 miesięcy !  ???

Offline saluna
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Listopada 2011, 19:58 »
ja miałam w Duecie i powiem Ci szczerze, że wynajeliśmy sobie busa na noc który stał - ludzie dobierali sie w 8 - 10 osobowe grupki i jeździli do domu po weselu jeden kurs kosztował 150 zł i odwoził gosci pod dom - takich kursów bylo moze 3 - bo dużo było osób po ktore ktoś przyjechał  albo które były samochodem - zawsze sie trafi nie pijący :)

Offline feniks123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2012
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Września 2012, 17:14 »
mieliśmy tam wesele w sierpniu tego roku.  TOTALNA PORAŻKA.  jedzenie niedobre, obsługa grubiańska, wręcz chamska! położyli nam poprawiny.  dolożylismy baaardzo duzo staran, jezdzilismy na spotkania zeby ustalac co i jak i nic.  odbiad niesmaczny -sos do miesa o smaku grochówki, zrazy przypalone a kurczak tak słony ze nie do jedzenia!! wódke mielismy w cenie niestety okolo 1. 30  zabrakło na stołach i nikt nie kwapił się zeby podac.  czulismy sie jakby gosc byl najmniej potrzebny na weselu!!!!
 Zaznaczam ze naprawde nie jestesmy czepialscy i jak juz cos przekroczy granice wszystiego to narzekamy!!
roznica w opowiesciach wlasciciela o potrawach, podawaniu, jakosci to bajka!!! kelner w dzinsach, z rozpieta koszula i łancuchem na klacie mówi wszystko za siebie!!!! była tak długa przerwa w miedzy podawaniem zupy a drugiego dania ze orkiestra zaczeła zagajac zabawe bo goscie nie wiedzieli co robic!
 po złozeniu reklamacji wlasciciel stweirdzil ze goscie sa dziwni i my.  bez komentarza. 
ogólnie:NAJGORSZEMU WROGOWI BYM NIE POLECIŁA!!!!!
dodatkowo po weselu bylismy u naszego kamerzysty i powiedzial ze nie jestesmy pierwsza para totalnie zdegustowana jakoscia tego lokalu!

Offline kasiaaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.09.2012
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Września 2012, 11:40 »
miał ktoś jeszcze taką sytuacje jak wyżej została opisana?

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Września 2012, 12:09 »
Ja o Dąbskiej moge się tylko wypowiedzieć z perspektywy osoby, która z racji miejsca zamieszkania często tam jeździ. Notorycznie zdarza się, że goście weselni wychodzą na ulice, i może w nocy dużo aut tam nie jeździ, ale jak już jeździ to z znaczną prędkością. Sama mimo nie zbyt dużej prędkości musiałam hamować i to nagle, przed panem który dosłownie wytoczył się na ulice

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline kasiaaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.09.2012
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Września 2012, 12:16 »
mogli być to goście weselni.  a nad nimi nie zapanujesz.  chodzi mi o taka sytuacje co została wyżej opisana nie dobre jedzenie, brak wódki itp.

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Września 2012, 12:29 »
Ja tylko mówie o tym, że są miejsca, gdzie goście nie mają opcji wylezienia na ulice

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline texas76
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 13 Września 2012, 10:37 »
Podczas naszego wesela bliskość ulicy nie była problemem.  Goście przebywali głownie na tarasie na przysłowiowej przerwie na papieroska, bądź z tyłu na patio.  W tym roku miałem okazje być gościem na weselu.  Była to już moja 3 wizyta w lokalu,bo oprócz mojego wesela m kolega i koleżanka mieli tam przyjęcia weselne.  Odebrałem bardzo pozytywnie lokal, mimo że byłem tam kolejny raz .  minusem było to ze to kolejne wesele i zaczęliśmy z żoną porównywać nasze wesele z tymi na których się gościliśmy.   Na naszym weselu tak jak u recandy mieliśmy wódkę zapewnioną.  na tego rocznym weselu już młodzi mogli mieć swój alkohol.  Teraz podobno zapewniają hotel dla gości w cenie.
znalazłem jeszcze cos takiego
hxxp: pl. tripadvisor. com/Restaurant_Review-g274736-d2272330-Reviews-Restauracja_Hotel_DABSKA_7_dem-Szczecin_Western_Pomerania_Province_Western_Poland. html

Offline feniks123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2012
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Września 2012, 20:49 »
ogolnie dostalam wiadomosc na priv czy moge  poodpowiadac na pare pytan dot wesela w Dabskiej, odpisalam nr telefonu i nikt nie zadzwonil. 
napisalam szczera opinie , nie zmyslajac bo po co.  sama wczesniej szukalam opinii na internecie, i naprawde nie wiedzialam ze taka bedzie fatalna jakosc obslugi i jedzenia na naszym weselu.  czesto jest tak ze sie odpuszcza temat  po weselu bo po co przykre wpsomnienia kumulowac i ludzie nie zamieszczaja opinii.  co do gosci weselnych ze chodza po ulicy- zgadzam sie z poprzednikiem-nie upilnujesz. 
Reasumujac w poprzedni weekend bylismy na weselu u kuzynki (daleko pod Płockiem) wiec byla polowa rodziny tu akurat Męża i nie byo nam milo słuchac tekstów- "ale tu jest swietna obsługa, u was było wiecej kelnerów a ruszali sie jak muchy w smole.   ale pysze jedzenie a u was to to bylo takie sobie itp" dobrze ze rodzina kulturalna i po kilku komentarzach poszla sie bawic ale sie zagotowalismy.  ot i tyle . 
pozdrowienia dla wszystkich nowożenców i tych przyszlych :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #29 dnia: 14 Września 2012, 08:47 »
Ja byłam gosciem na weselu w tej restauracji i było super! Sala bardzo ładna, jedzenie pyszne, do kelnerów tez nie moge sie przyczepic.