Autor Wątek: a jaCi będe bajki szeptać..codzien na nowo nieba przychylać-M&G czekają na Skarb  (Przeczytany 92945 razy)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Dzień Dobry :)

Kochana po pracce zawsze nogi i brzuch do góry i wypoczywaj :) Nami się nie przejmuj, my tu grzecznie poczekamy :)

Karolka
ma rację, cera w ciąży napewno się poprawi więc bądź cierpliwa i narazie odpuść sobie skoro to tak wysusza skóre :)

Aha no i buziaki na dobry dzień :)  :-* :-* :-* :-* Nie przemęczaj się....

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Martulka :-* ..odpoczywaj po pracce ile wlezie..i ty i maleństwo tego potrzebujecie  :)
a co do cery faktycznie w ciazy moze sie poprawić..ale nie wiem czy to jest reguła...  ::) ja mysle ze sporo robia tu te witaminy ktore łyka sie w końskioch dawkach :) przeciez w  tych zestawach jak sa napsiane normy dzienne to tam zapsokajaja np 300% dziennego zapotrzebwoania  - cżłowieka :)

Ja musze powiedziec ze nie mialam z cera problemu gdzies od 5 meisaca i włosy mocniejsze się zrobiły :) Ale na początku nei było tak "rózowo" :) Takze Tetuś chwila cieprliwości jeszcze  ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Martus,

Ja mowie jedno ale dosadnie... NIE PRZEMECZAJ SIE ::)

A tak poza tym  :-* :-* :-*
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
ja też sie podpisuję pod postem Vall
mi po 12tc lekarz przepisał zineryt na syfki; zresztą u mnie dekold wyglądał przeokropnie

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
HELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOOOOOOO! :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:
czuje sie o niebo lepiej(małż zapowiedział ze jesli dzis przyjede z łorku w takim stanie jak wczoraj-NIE WRACAM I BASTA)a ja dzis juz sie mam lepiej..juz sie ogarnełam.
Dzięki za info odnosnie cery!
zaraz ide szamac sałatke grecką,potem powrót do zajęc.
wiecie co powiedzaił satary doswiadczony gin mojej sis>?
ze na moje tak niskie cisnienie (ostatnio 105/70) mam sobie podnosic lamką koniaku raz na jakis czas lub lapką wina czerwonego...
Ja przez te spadki cisn.czuje zawroty głowy i ogólne osłabienie... :-\ ale nie wiem czy raczyc sie np.raz na 2tyg lamką koniaku?
czy wy wogóle w ciąży piłyscie jakikolwiek alkohol>?
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
mmmmm sałatka grecka.....mniam mniam :)

Ciesze sie ze masz sie lepiej :)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
o kurka jaki lekarz... :mdleje:

a.katarzyna
  • Gość
nie no Marta nie pij  :o :o :o może zapytaj swego co Ci poradzi - ale nie alkohol  :-\

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Tetuś.... a poprostu kawka...  chyba lepsza niz koniaczek  ;) ;) ;)
Jesli pijałas przed ciąza....spokojnei mozesz.. oczywiscie nie jakąs skiere... ale taka a la latte :)
a a winko raz na jakis czas..w sensie lampka... nie zaszkodzi...  :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
OOOO ja :!: GRATULUJĘ :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Tetuśku ciesze się, że Ci lepiej :)

Co do alkoholu to jest tu na forum cała burza o tym, wiec poczytaj i zdecyduj :)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
a propos cisnienia... mam tez cos kolo 90/60 ale na mnie alkohol dziala usypiajaco raczej... a cisnienie podniesc moze tez herbatka np..

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Marta ja od czasu do czasu popijałam małe piffko
szkodzi czy nie? nie wiem
na to pytanie nikt ci nie odpowie.
ja w ciąży starałam sie zachować umiar we wszystkim i tym zdrowym i niezdrowym - bo uwierz w 9tym miesiacu będziesz miała po e dziurki w nosie słuchania dobrych rad - nie pij coli, nie jedz sera pleśniowego, odpoczywaj, chodż na spacery itp.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
hehe Anus dobre ;D

ja to nie wiem jak bez sushi wytrzymam :mdleje: (jezeli bedzie mi dany taki stan..)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Rajdówko właśnie o tym czytałam. Surowe rybki, mogą mieć bakterie Listerii, ona zaś może prowadzić do poronienia, lub przedwczesnego porodu.

To samo dotyczy sushi, bo jest z surowej rybki :(

Podobnie jest z serkami pleśniowymi.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
heja dziewczny!!!!!ja wiem ze ile osób tyle zdan-i wierze Anusi-szczecin ze od nadmiaru info mozna zwariowac...trzeba miec wszystko wywazone.,,przemysle temat
Marta ja od czasu do czasu popijałam małe piffko
szkodzi czy nie? nie wiem
na to pytanie nikt ci nie odpowie.
ja w ciąży starałam sie zachować umiar we wszystkim i tym zdrowym i niezdrowym - bo uwierz w 9tym miesiacu będziesz miała po e dziurki w nosie słuchania dobrych rad - nie pij coli, nie jedz sera pleśniowego, odpoczywaj, chodż na spacery itp.

pewnie ze CIe rozumiem Ania-co człowiek to inna szkoła...mój gin np powiedział zebym serów plensiowych sobie NIE ODMAWIAŁA,inna pani doktor mówiła ze wg niej'kobiety przez te wszystkie nagłosnienia fiksują,a wiadomo ze swiadoma mądra kobieta nie usiądzie do BUTELKI WINA tylko do dwóch lampek w miesiącu naprzykład"/

jeszcze 1,5h i do domu!!!!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
I ostatnie zdanie jest najważniejsze.
(zaraz przed tym o 1,5h ;-) ).
Sama wiesz najlepiej co lubi kruszyna, czego nie lubi.
jesteś mądra kobietą, więc potrafisz rozsądnie podejść do sprawy.
Moim zdaniem najważniejsze jest nie przeginać w żadną stronę.
I to nie tyczy się tylko ciąży.

:-* buziaki czwartkowe :-)

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
Tetus: postaram sie czesciej zagladac ;) A nie bylo mnie bo czasu jakos malo..Teraz dla odmiany ta ciemnosc za oknem mnie meczy i ciagle spac sie chce ::)

a.katarzyna
  • Gość
jestem, czytam i myślę o Was cieplutko  :-* :-* :-*

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Heja,

Moja bratowa przez cala ciaze pila Karmi, a jak wiadomo tez jest tam kapka alkoholu ( i pokilku tych bezalkoholowych nie mozna jezdzic) i co Mati jest super, zdrowym maluchem :)

To co bedziesz pic, jesc to tylko twoja decyzja :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline morgaina

• Chuck Norris
Ja też się dołączam do gratulacji lepiej późno niż wcale. A co do serów takich prawdziwych to rzeczywiście nie wolno, ale większość fet i pleśniowych serów produkowanych w polsce jest robiona z pasteryzowanego mleka więc raczej nie ma zagrożenia bakteriami, co innego gdyby to były sery ze świeżego mleka wtedy bym się bała. A i jeszcze z mikrodembrazjami ja bym się wstrzymała tak jak mówi Karola po pierwsze zima a po drugie cera w ciąży jednak trochę wrażliwieje,efekt może być różny.

Offline tete

• Chuck Norris
Ja też się dołączam do gratulacji lepiej późno niż wcale. A co do serów takich prawdziwych to rzeczywiście nie wolno, ale większość fet i pleśniowych serów produkowanych w polsce jest robiona z pasteryzowanego mleka więc raczej nie ma zagrożenia bakteriami, co innego gdyby to były sery ze świeżego mleka wtedy bym się bała. A i jeszcze z mikrodembrazjami ja bym się wstrzymała tak jak mówi Karola po pierwsze zima a po drugie cera w ciąży jednak trochę wrażliwieje,efekt może być różny.
:hello: :hello: :hello: :hello: :hello: cieszę sie ze zajrzałas!!!!!!
Anusia,Met ,co racja to racja-mój organizm wie czego potrzeba Kruszynie...
pewnie skusze sie na lampke wina kiedys(od piwa mnie odrzuca nie mówiąc od drinku)
Tak czy siak-czas uciekac spac
ps kiedy ja WAS nadrobie??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gabiś
  • Gość
Jeśłi chodzi o moje zdanie na temat żywienia w ciąży to uważam że kobieta powinna jeść to na na co ma ochotę ( oczywiście te gorsze rzeczy w umierkowanych ilościach:)) Ale wszelkiemu alkoholowi w ciąży i papierosom mówię NIE. Uwążam że lepiej zapobiegać niż póxniej płakac przez całe życie. Ale to jest tylk omoje zdanie:)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Witaj tete:) Gratuluję jeszcze raz:) fajnie, że założyłaś wątek...co do alkoholu, jak moja mama byla ze mną i siostrą w ciązy lekarz tez jej polecał lampke koniaku lub wina.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
ja niedawno ogladalam program na temat picia alkoholu w ciazy...

Offline BETI

• maniak
Moje zdanie na temat alkoholu w ciązy: NIEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!! I to tyle na ten temat. ale każdy robi jak uważa.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
Ja się zgadzam w 100% z Gabiś, Karola ten program niedawno na typ1 :?:
Buziole dwa Waszej dwójeczkie  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
...założyłam temat w bebikowie o piciu alkoholu w ciąży...ciekwa lektura do poczytania :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Tetku ja przez całą ciążę miałam ciśnienie 110/70 i nie należało do niewiadomo jakich niskich.Piłam kafę ze smietanką i było ok..
A co do Alkoholu:
Połozna sama mnie namawiała na picie 1szkl. Karmi dziennie- poprawia laktację...leci mleko z cyca jak szalone...
I też czasem wypiłam lampkę wina czy pół szklanki piwa- nie dajmy się zwariować..przecież się nie upijamy....
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Ale w ciaży napewno nie wolno pic ,a w czasie karmienia to nawet sie nie zastanawiałam .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -