Autor Wątek: Międzyzdroje :-)  (Przeczytany 5932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Międzyzdroje :-)
« dnia: 21 Kwietnia 2005, 18:55 »
No i tak, z pewną dozą nieśmiałości, co by nie zapeszyć (oczywiście ;-) ) dzielę się z Wami moimi i mężusia planami co do wygranego weekendu w Slavii i nie tylko...

Mianowicie jedziemy nad morze nasze polskie 11.06 i zostajemy do 20.06; skoro już taki kawał drogi jedziemy, to oprócz weekendu w Slavii (17-19.06) zarezerwowaliśmy sobie parę dni w całkiem fajnym i niedrogim pensjonacie :-)
 Teraz tylko zastanawiamy się jak dostać się na te nasze wakacje... chyba najlepiej będzie pociągiem, tylko nie wiem jak przeżyję tych naście godzin w tymże...

Teraz tylko trzymam kciuki, co by nie padało przez ten czas nad morzem ;-)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Kwietnia 2005, 19:03 »
Dużo słońca i przyjemnego pobytu życzę!!!!!!

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Kwietnia 2005, 22:38 »
Merkunku, zycze wam bardzo udanego pobytu, wesolej zabawy, pieknej pogody i  duuuzo sloneczka  :lol:

Offline bozena

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Kwietnia 2005, 07:01 »
Ja rowniez zycze Ci wspanialego sloneczka i niezbyt mocnego wiatru. Nie wiem, jaka pogoda wam sie trafi, ale u nas nad morzem mowi sie, ze bedzie upalne lato, a osrodki sa juz porezerwowane na caly okres wakacji, wiec moze cos w tym jest i bedzie pieknie  8)

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Kwietnia 2005, 08:21 »
Miłego pobytu i duuuuuuużo słonka  :D

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Kwietnia 2005, 08:30 »
foty foty foty  :D
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Kwietnia 2005, 10:43 »
Merkunku ja też życzę Wam dużo słoneczka :okularnik:  i wielu niezapomnianych chwil we dwoje! :wink:
Zdjęcia koniecznie chcemy zobaczyć! :Fotograf:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Kwietnia 2005, 10:47 »
Tak, tak  :D Zdjecia koniecznie  :lol:

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Kwietnia 2005, 12:56 »
ja na razie nic nie życzę bo to jeszcze dwa miesiące, będzie na to czas :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Kwietnia 2005, 13:03 »
Dzięki Wszystkim!

A Davy jak zwykle sprowadził nas na ziemię...  :lol:  no, ale poniekąd ma rację, to faktycznie jeszcze mnóstwo czasu i zastanawiałam się czy już o tym pisać, ale zdecydowałam, że tak dlatego, że wiąże się to bezpośrednio z wygraną na forum :-) no i przy gratulacjach proszono, co bym dała znać, kiedy tam będziemy, co też zrobiłam...

Pozdrawiam :-)

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Kwietnia 2005, 14:15 »
ohoho... 2 miesiące to jeszcze tak wiele czasu... wszystko zdarzyć się może.  Ale jednego mogę Wam życzyć: spokojnego podejścia do wyjazdu, nie robienia sobie wizji i nie nastawiania się na nic. Wtedy miło spędzicie ten czas. Swoją drogą nie lubię Międzyzdrojów latem z tymi tłumami, krzykami i całą sezonową otoczką :?

No i proponuję jednak jazdę samochodem, będziecie mieli więcej możliwości i nie będziecie uwiązani do najbliższej okolicy. Nie bardzo sobie wyobrażam co można robić w tym miasteczku przez ponad tydzień :D

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Kwietnia 2005, 14:41 »
A ja tam bardzo lubie Miedzyzdroje, czy to w sezonie czy nie :-) Uwielbiam spedzac tam czas zarowno z wieksza grupka znajomych, jak i samej z moja druga polowka. My tam sie nigdy nie nudzimy  :lol:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Kwietnia 2005, 14:53 »
Cytat: "pioteras"
ohoho... 2 miesiące to jeszcze tak wiele czasu... wszystko zdarzyć się może.  Ale jednego mogę Wam życzyć: spokojnego podejścia do wyjazdu, nie robienia sobie wizji i nie nastawiania się na nic. Wtedy miło spędzicie ten czas. Swoją drogą nie lubię Międzyzdrojów latem z tymi tłumami, krzykami i całą sezonową otoczką :?

Nie bardzo sobie wyobrażam co można robić w tym miasteczku przez ponad tydzień :D

No cóż, tak się składa, że ja akurat bardzo lubię Międzyzdroje :-) a znowu aż takich tłumów nie będzie, bo to dopiero połowa czerwca...
 Poza tym jesteś jako mieszkaniec Szczecina nieobiektywny ;-) myślę, że ja podobnie bym podeszła do wyjazdu w Pieniny, czy inne górki, bo dla mnie to żadna atrakcja :-) !!!

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Kwietnia 2005, 14:53 »
Ja też bardzo lubię Międzyzdroje... omijać szerokim łukiem :)
Nad morze to ja jeżdzę wypoczywać i przebywać "z naturą", tłumy to bez problemu w Szczecinie znajdę :)

A Pioteras ma rację, zabierzcie samochód! Koło Międzyzdrojów macie rezerwat Żubrów, w drugą stronę Wicko i prześliczne jezioro. W okolicach do zwiedzania Wolin, Kamień Pomorski... Niecałe 20km macie do Świnoujścia a z tamtąd możecie piechotą przejść się sprawdzić co u Niemców słychać (do Ahlbeck możecie się przejść i zobaczyć jak może być czysto, schludnie i przyjemnie, polecam). Ja na przykład bardzo lubię jeździć sobie wzdłuż morza i zwiedzać wszystkie miejscowości jedna za drugą :)

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Kwietnia 2005, 14:56 »
Obiektywizm jest Merkunko, Miedzyzdroje to taki wycinek centrum miasta... jeśli chcesz odpocząć w ŁADNYCH okolicach to zdecydowanie bardziej odpowiednim miejscem ku temu jest na przykład Pogorzelica...

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Kwietnia 2005, 15:24 »
Merkunku, piszesz Pieniny... :) to tak jakbym napisał że jedziecie nad morze a to przecież bardzo nieprecyzyjne jest :)
W Międzyzdrojach naprawdę jest dużo ludzi, szczególnie w letnie weekendy, uwierz ;) . Ale potrafię zrozumieć Twoje podejście, w końcu na pewno częściej jestem nad morzem niż Ty :)

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Kwietnia 2005, 15:44 »
To wszystko zalezy od tego co kto lubi i uogolnienia nie bardzo tu pasuja.  Ja np. uwazam, ze ogolnie wszedzie jest fajnie gdy jest sie w super towarzystwie  :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Kwietnia 2005, 15:46 »
Ech, aleście się mnie Chłopcy uczepili ;-)

Co do miasteczka, którego tak nie lubicie, to byłam tam parę razy i wiem w sumie co i gdzie można zobaczyć, ale dzięki za rady Davy :-) jeśli natomiast chodzi o turystów, no cóż ja też jakby nie patrzeć będę jednym (jedną) z nich, więc myślę, że jakoś to przeżyję :-) jednakże z doświadczenia (co prawda w porównaniu do Was skromnego, ale zawsze..) wiem, że w czerwcu nie ma jeszcze takich dzikich tłumów ;-)

No a poza tym, to nie ja wybierałam hotel, który fundował "nagrodę" więc nie rozumiem o co chodzi?! Trzeba było się zakręcić koło organizatorów, co by coś innego wymyślili, bo nie chcę nawet myśleć jakbyście cierpieli ;-) gdyby to na Was padło... Ja po prostu postarałam się znaleźć jakieś fajne rozwiązanie i myślę, że mi się udało; jestem zadowolona, a tu chyba właśnie o to chodzi? ;-)

A jeszcze o górkach, Piotrek Pieniny to przykład, aczkolwiek i tak bardziej precyzyjny niż "morze"... chodziło mi o to, że zazwyczaj atrakcją jest to czego akurat nie mamy o rzut beretem od własnego domu ;-)

A poza tym jadę tam z moim mężem i zapewniam Was, że nie zanudzimy się ;-)

Oj, ale się spisałam...

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Kwietnia 2005, 22:51 »
Cytat: "merkunek"
chodziło mi o to, że zazwyczaj atrakcją jest to czego akurat nie mamy o rzut beretem od własnego domu ;-)

Merkunku masz całkowitą rację! Dla mnie wyjazd w góry jest mniej atrakcyjny niż nad morze! Ponieważ góry mam blisko siebie "rzut beretem" w porównaniu do tego ile kilometrów muszę pokonać jadąc nad morze! I dlatego niestety jadę nad morze tylko raz w roku i dla mnie jest to atrakcja, ponieważ nie mam tego na co dzień! Choć muszę przyznać, że w Szczecinie nie byłam i wogóle ta część pomorza skąd jest większość forumkowiczów jest mi zupełnie obca! Bo my zawsze jezdzimy na drugą część pomorza tj. Jastrzębia Góra, Karwia, Władysławowo, Puck i zawsze odwiedzamy też Gdańsk, Gdynię i mój ukochany Sopot!
Pozdrowionka dla Ciebie Merkunku i wszystkich forumkowiczów z pomorza! :)  :)  :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline bozena

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Kwietnia 2005, 10:01 »
A ja jestem chyba tym wyjatkiem, co potwierdza regule, bo choc nad morze mam zaledwie rzut beretem, to i tak nigdy bym nie zamienila go na gory. Poprostu lato bez morza, to dla mnie tragedia. Dlatego juz teraz wiem, ze lato z moja polowka bede spedzac u rodzicow nad morzem :)

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Kwietnia 2005, 16:50 »
Hehe, jest temat jest dyskusja ;)

Merkunko, w Międzyzdrojach jest dużo mniej turystów niż w innych mniejszych miejscowościach. W Międzyzdrojach jest wybieg. Równie dobrze można stanąć zamiast przed molo na deptaku Bogusława w Sz-nie w piątkowy czy sobotni wieczór  :lol:
A to że hotel jest w Międzyzdrojach to przecież nie wiąże Was do tego miejsca. Żaden problem przecież spędzić kilka dni tam i kilka dni gdzie indziej. Ale to tak tytułem dyskusji, bo przecież to WY wybieracie gdzie chcecie być i nic mi do tego :)
Pozdrawiam tych nie z pomorza zachodniego :P

PS> Kocham zarówno piesze spacery nad morzem (zwłaszcza poza sezonem) jak i w górach (tutaj raczej w sezonie bo odległość nie pozwala na kilkugodzinne wypady).

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Kwietnia 2005, 16:57 »
a ja z oczywistych względów wole świnoujście od międzygnojów.....

zresztą  :P .. jeszcze w latach 80tych międzyzdroje były dzielnicą świnoujścia :D

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Kwietnia 2005, 17:00 »
:wink:

Offline pszczółka

• forumowicz
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Kwietnia 2005, 17:17 »
złośliwe ...
Miejcie odwagę żyć dla miłości JPII

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Kwietnia 2005, 21:12 »
Niektórzy to ale mają fajnie :D :D :D
Jadą sobie nad morze do Międzyzdrojów :D :D :D
Będą chodzić po plaży i wdychać jodek - uwielbiam morze (miejscowość już jest mało istona, liczy się obecność morza), zazdroszczę Wam więc troszkę bo w tym roku chyba nie uda mi sie tam skoczyć :(
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Kwietnia 2005, 13:22 »
Masz rację Davy, nie wiąże nas i dlatego też mimo iż "baza" będzie w Międzyzdrojach, zamierzamy odwiedzić parę innych miejsc :-)
 Poza tym nie mam ochoty na obóz wędrowny, tylko na fajne wczasy nad morzem!!!

:-)

PS. I jeszcze o górach, piszesz że tu to raczej w sezonie, bo... no cóż, ja z tych samych powodów nie mogę bywać często nad morzem, trochę to daleko...

Offline Adela
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Stycznia 2007, 13:24 »
Czy zmienily sie Wasze poglady na temat Miedzyzdroje. :hello:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Stycznia 2007, 13:31 »
o własnie

asia.. a gdzie foty z pobytu?? w końcu to ty wygrałaś ten wyjazd jako  nagrodę..  :skacza:

Offline Adela
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Stycznia 2007, 13:56 »
Nie tylko fotki ale cala relacia z pobytu w Miedzyzdrojach.Czekamy. :brawo_2:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Stycznia 2007, 14:38 »
heh to samo sobie pomyślałam  :hahahaha:
fociaczki, napewno są jakieś  :taktak:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."