Autor Wątek: Gazety, czasopisma, książki, serie edukacyjne dla dzieci  (Przeczytany 33492 razy)

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
W empiku wpadła mi w ręce super rzecz. A mianowice wydanie RODZICE extra gdzie za 15 zł mam 5 edukacyjnych płytek dla malucha. Ich opis:

Seria Mądry Maluch była wielokrotnie wyróżniana nagrodami przyznawanymi programom edukacyjnym w Stanach Zjednoczonych (tam Brainy Baby - którą zresztą ściągnęłam już kiedyś  ::) ). Każdy odcinek jest efektem współpracy wybitnych pedagogów i rodziców małych dzieci. Dzięki temu możesz być pewna, że nasze programy wpłyną pozytywnie na rozwój Twojego dziecka.

cz.1 Prawa półkula - Myślenie kreatywne

Ten odcinek wprowadzi Twoje dziecko w świat:

- rymowanek

- sztuki i rysowania

- kreatywnego myślenia.

cz.2 - Lewa półkula - Inspirujemy myślenie logiczne

W tym odcinku Twoje dziecko nauczy się:

- wypowiadać i myśleć logicznie

- nazywać postaci, liczyć je i ustalać ich kolejność

- analizować szczegóły postaci.

cz.3 - Zwierzęta - Od Albatrosa do Zebry

W tym odcinku Twoje dziecko pozna:

- zabawne fakty z życia zwierząt

- zwierzęta z farmy i dzikiej dżungli

- ssaki, ptaki, owady i wiele innych fantastycznych form życia.

cz.4 - Kształty i kolory - Tęcze, koła i kwadraty

- rozpoznawać i nazywać kształty i kolory znanych przedmiotów

- rozpoznawać 8 kształtów podstawowych i 4 kształty złożone

- rozpoznawać 12 kolorów.

cz.5 - Liczymy 1, 2, 3,... - Liczymy od 1 do 20

- liczyć od 1 do 20

- wykonywać podstawowe działania matematyczne

- rozpoznawać numery.

jak dla mnie super sprawa. A tu fota jak to mniej więcej wygląda (z allegro - tam te płytki chodzą po 25 zł) to jest część pierwsza. W styczniu będzie kolejnych 5 płytek  ;D
kiepska jakość więc nie zmniejszałam  8)

ktoś już może zakupił?  ;D
« Ostatnia zmiana: 1 Stycznia 2010, 13:28 wysłana przez liliann »

Offline szajo

• maniak
Odp: serie edukacyjne dla dzieci i maluchów
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Listopada 2007, 07:39 »
Notatka prasowa axel springer:

DZIENNIK z płytą Muzyczna Akademia Rozwoju dla najmłodszych

W czwartek 8 listopada w ramach Płytoteki DZIENNIKA ukaże się nowa seria pod tytułem Muzyczna Akademia Rozwoju. Seria składa się z trzech płyt CD z muzyką poważną dla najmłodszych.

Pierwsza płyta ukaże się w czwartek 8 listopada i będzie zawierać utwory Wolfganga Amadeusza Mozarta. Następne płyty: z kompozycjami Jana Sebastiana Bacha oraz Antonio Vivaldiego będą dostępne w kolejne czwartki.

Muzyka klasyczna według wielu psychologów pomaga obudzić ukryte talenty dziecka, zwiększa jego iloraz inteligencji oraz zdolność koncentracji.

DZIENNIK z Muzyczną Akademią Rozwoju wsparty jest kampanią reklamową w telewizji, w radio oraz w tytułach Axel Springer Polska. Dodatkowo na łamach DZIENNIKA pojawią się artykuły na temat wpływu muzyki poważnej na najmłodszych.

Cena DZIENNIKA z płytą wynosi 5,99 zł.

;D Kolejna rzecz chyba warta kupienia od DZIŚ  ;D

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Listopada 2007, 09:09 »
Kolejna część serii ucz się z rodzicami, fimów dla dzieci od 6 miesiąca życia
w empiku za 14.9 (chyba) w kioskach również dostępna  ;D

Mądry Maluch część 2 składa się z :

Część 1

„Baw się i ucz” - Uczymy się i odkrywamy świat przez zabawę

W tym odcinku Twoje dziecko nauczy się rozpoznawać:

- przedmioty, ich kształty i rozmiary

- przedmioty, które się poruszają

- kształty i dźwięki podwodnego świata.

Część 2

„A ku-ku” - Pobudzamy do kreatywnych poszukiwań

- grę A ku-ku oraz jej piosenki i rymowanki

- pierwsze słowa

- jak łączyć pasujące do siebie przedmioty.

Część 3

„Sztuka” -  Poznajemy świat sztuki

W tym odcinku Twoje dziecko nauczy się rozpoznawać:

- różne kolory

- niezwykłe wzory

- elementy otaczającego je świata.

Część 4

Muzyka” - Odkrywamy muzyczne horyzonty

- czym są rytm i tempo piosenki

- czym są melodia i harmonia utworu

- fantastyczne muzyczne instrumenty.

Część 5

„ A, B, C” - Poznajemy alfabet

- alfabetu

- zestawiać poznane litery w słowa

- podstaw języka angielskiego.

DZIENNIK z płytą Muzyczna Akademia Rozwoju dla najmłodszych (ukazały się już 3 płyty)

z muzyką Chopina będzie 1 grudnia w sobotę  :)

Mam wszystkie 3 - są to po prostu powybierane oryginalne nagrania takie niosące radosne i spokojne emocje....

Bardziej polecam zaopatrzenie się w te płytki http://www.muzykabobasa.pl/index.htm dostępne na necie do ściągnięcia
bardzo fajna muzyka :) zwłaszcza dla bardzo małych dzieci - seria z muzyką klasyczną również dla tych trochę starszych.
W księgarni www.merlin.pl można posłuchać fragmentów chyba

« Ostatnia zmiana: 23 Listopada 2007, 09:13 wysłana przez szajo »

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Listopada 2007, 15:04 »
szajo a pierwsza część Rodzice ekstra są jeszcze w sprzedaży?bo ja wczoraj kupiłam i myslałam,ze to jest to o czym mówisz.A mam jednak drugą część.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Listopada 2007, 17:09 »
Mariolka jeśli jesteś zainteresowana to ja mogę Ci dac pierwszą częśc :D Moi rodzice kupili mi podwójną gazetkę i mam dwie sztuki ;D

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Listopada 2007, 19:35 »
chętnie.ja ci Wercia przeslę kasę za to.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Listopada 2007, 20:22 »
Mariolka ja zadzwonię do rodziców i wtedy Ci wszystko napiszę :) Jedną sztukę przesłali mi tutaj a druga została w Polsce więc myślę że nadal tam jest. Jutro napiszę Ci co i jak :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Listopada 2007, 20:26 »
dzieki. to czekam na info...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Listopada 2007, 11:04 »
a w dzisiejszym "Dzienniku" jako dodatek są dwie płyty"Muzyka dla smyka"(Mini Mini).  koszt 5,99 zł

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Listopada 2007, 15:51 »
Mariolka niestety moi rodzice sprezentowali płytki sąsiadce :( :( :( Jedynie co mogę Ci zaproponowac to skopiowanie moich płytek... jeśli oczywiście chcesz....

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Listopada 2007, 16:01 »
kurcze strszaaaasznie mało dali tej muzyki dla smyka. nie było dzisiaj już o 13 w żadnym empiku (no w 2 na 3) i kioskach po drodze... trudno  ;D w sumie mi jeszcze nie potrzebne

a to wydanie rodzice extra powinno być na okładce mam napisane październik-styczeń - do zwrotów więc nie poszło, ale od października trochę czasu minęło. Ewentualnie zostaje allegro.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Listopada 2007, 16:33 »
ja w poszukiwaniu tej muzyki dla smyka wyszłam z Małym na spacerek o godz 9 rano. Na obchód po kioskach. Byłam aż w 4. W trzech pierwszych dostali sam Dziennik-wersje bez dodatku. A w 4 kupiłam ostatni.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Listopada 2007, 23:54 »
Fajnie... a ja mam koleżanke co ma kiosk i mi odkłada różne ciekawe rzeczy....no ale za pozno to przeczytałam i juz pewnie nie ma.Ale zapytam czy nie bedzie miała ze zwrotów .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Listopada 2007, 08:04 »
Ela ja też pracuję w kiosku  ;D  pomagam w sumie.. no nie ważne ale dali tego tak mało, że akurat "mój" kiosk nie dostał ani jednego. Do ruchu już mi się dzwonić nie chciało... mam czas  8)
no to lecimy :)

Kolekcja do wspólnego czytania
28 listopada POLITYKA inauguruje wyjątkową 23-tomową kolekcję książek dla dzieci. Na dobry początek bezpłatnie 2 książki Astrid Lindgren w jednym tomie.

Przezabawny „Emil ze Smalandii” i uparta „Lotta z ulicy Awanturników” rozpoczynają kolekcję, przeznaczoną dla dzieci w wieku od 4 do 12 lat. Kolekcja literatury dziecięcej „Cała Polska czyta dzieciom” to wspólne przedsięwzięcie wydawnicze „Polityki” i Fundacji ABCXXI, organizatora prowadzonej już od ponad sześciu lat kampanii pod tą właśnie nazwą.

W naszej kolekcji znalazły się książki, które zostały starannie wybrane przez Irenę Koźmińską i Elżbietę Olszewską, kierujące Fundacją ABCXXI. Wsparcia udzielili prof. Joanna Papuzińska oraz dr Grzegorz Leszczyński, wybitni znawcy literatury dziecięcej. W rezultacie powstała kolekcja trzech pokoleń: dziadków, rodziców i dzieci, gdyż wszyscy, nie tylko najmłodsi, znajdą w niej coś dla siebie. Autorką okładek i części ilustracji jest Anita Głowińska. Wielką pomoc okazały Muzeum Książki Dziecięcej w Warszawie oraz Oddział Dziecięcy Książnicy Kopernikańskiej w Toruniu.

Co tydzień, w każdą środę aż do początku maja 2008 r., do sprzedaży w sieci kiosków trafiać będą kolejne książki wchodzące w skład kolekcji - piękne, wartościowe, często niedostępne w księgarniach lub od lat niewznawiane.

Na okładce każdego tomu znajdzie się informacja, dla jakiej grupy wiekowej dana książka jest przeznaczona, tak aby rodzice mogli bez trudu dostosować lekturę do wieku i wrażliwości swego dziecka. Chcielibyśmy Państwu, Waszym dzieciom i Waszym wnukom polecić te książki do czytania na głos. Do wspólnego czytania.

W ramach 23-tomowej Kolekcji  ukażą się m.in. następujące tytuły:

Emil ze Smalandii, Lotta z ulicy Awanturników, Astrid Lindgren
Wielkie czyny szympansa Bajbuna Mądrego, Kamil Giżycki
35 maja, Erich Kästner
Momo, Michael Ende
8 + 2 i ciężarówka, Anne-Cath. Vestly
Słoń Birara, Antoni Ferdynand Ossendowski
Kraksa, Jerry Spinelli
Matylda, Roald Dahl
Diossos, Witold Makowiecki
Ferdynand Wspaniały, Ludwik Jerzy Kern
Serce, Edmund de Amicis
Bajki wierszem polskich autorów
O gajowym Chrobotku, Bajki z mchu i paproci, Vaclav Ćtvrtek
Moje drzewko pomarańczowe, José Mauro de Vasconcelos
Czarnoksiężnik z Archipelagu, Ursula K. le Guin
Książka nad książkami, Anna Kamieńska
Zabić drozda, Harper Lee
Ronja, córka zbójnika, Astrid Lindgren

Listę uzupełni kilka książek niespodzianek.

Źródło: www.polityka.pl

nie wiem co to będzie, ale chociaż ten pierwszy tom może będzie warto kupić  :)

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Listopada 2007, 17:46 »
kupiłam ta politykę - koszt 4,5  ;D
do tego kupiłam karton  ::) na dzieciowe płyty itp - które zbieram ...  :glupek:  :Szczerbaty:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Listopada 2007, 19:13 »
szajo a pewnie "dziennika" z poprzedniej soboty już nie masz w kiosku? chodzi mi oczywiście o płytę z muzą dla dzieci
i napisz gdzie pracujesz - podjadę do ciebie  ;)
napaliłam sie na ta serię książek z polityką - zapytam sie rodziców moze ją kupili ale jakbyś miała ten karton do zbierania to chętnie bym kupiła

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Listopada 2007, 19:37 »
hmmm apropo kartonu to kupiłam taki zwykły "przeprowadzkowy" czy dekoracyjny nie wiem jak to nazwać :) kupuje tych rzeczy tyle, a wiadomo że jeszcze długo nie wykorzystam  ;D i będę chowała do kartonu coby bajzlu nie było  ;D

Mozart, Bach i Vivaldi były w czwartki (Vivaldi w ostatni czwartek). W najbliższą sobotę będzie Chopin.

Polityka myślę jeszcze gdzieś będzie w empiku widziałam  ;D zaglądam do konkurencji bardzo często a co!  ;D

jak pisałam kupiłam tą politykę i ogólnie jak dla mnie fajna seria, tylko, że książki są tez dla starszych dzieci - np. ta zabić drozda (na stronie CAŁA POLSKA CZYTA DZIECIOM piszą że książka jest od 10 roku życia), ale książka ta osobno nie w tej serii kosztuje ok 30 zł.. następne numery Polityki to pewnie koszt ok 15 zł co środę, więc nie które przynajmniej książki będzie się po prostu opłacało.
Ja się jeszcze zastanawiam... nie wiem cz to nie będzie lekka przesada  ;D
Apropo tych książek jeszcze... mogły by być lepszej jakości strony zrobione i kolorowe.... Ale ogólnie jakby to miało służyć temu o czym mówi cała ta akcja - rodzic czyta dziecku co dzień po 20 min to jakość stron wystarcza myślę... bardzo fajna twarda i kolorowa okładka za to jest  ;D
ach nie wiem czy dobrze przeazałam swoje mysli  ;D jeśli wyszedł bałkot trudno  ;D

hmmm pomagam w kiosku na ulicy Obrońców Stalingradu tuz przy skrzyżowaniu nie jestem tam za często przez następne 2 dni będę od 16 w czwartek i od 13 w piątek w większości siedzi teściu... czasem przychodzi teściowa mojego teścia  ::) i mi uszy molestuje  ;D

uhh ale mi post wyszedł  8)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Listopada 2007, 10:43 »
Mariolka niestety moi rodzice sprezentowali płytki sąsiadce :( :( :( Jedynie co mogę Ci zaproponowac to skopiowanie moich płytek... jeśli oczywiście chcesz....
Wercia...no przeciez nie będę Ci głowy zawrać aż w Irlandii. Na szczęście udało mi się dokupić w kiosku tą pierwszą częśc.Tak więc serdeczne dzieki, ale juz mam...

bo ja sie szajo własnie zastanawiałam skąd ty wszystko wiesz?Jakie dodatki kiedy wyjdą?Please jak coś będziesz wiedziała, to prosze daj nam znać wcześniej, abym mogła z rańca na poszukiwania wyruszyć. Zaraz męża wyślę na poszukiwania Polityki.

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Listopada 2007, 13:54 »
Mariolka cieszę się że udało Ci się kupic pierwszą częśc :D i jeszcze raz przepraszam że nie udało się u mnie :(

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Listopada 2007, 17:13 »
Mariolka cieszę się że udało Ci się kupic pierwszą częśc :D i jeszcze raz przepraszam że nie udało się u mnie :(

no coś ty!trudno. Ale udało mi sie dzisiaj kupić Polityke z ksiazką jeszcze...

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Listopada 2007, 20:19 »
Ja też powiedziałam rodzicom żeby mi kupili ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Gazety, czasopisma, książki, serie edukacyjne dla dzieci
« Odpowiedź #21 dnia: 1 Stycznia 2010, 13:53 »
Odświeżam wątek...no i trochę modyfikuję tytuł zamiast tworzyć kolejnego krzaka  ;D ;D ;D

Ewidentnie wchodzimy w okres zainteresowania edukacyjnymi gadżetami, znaczy się Ewka wchodzi, to temat zrobił się dla mnie gorący.

A zatem pytanie do mam starszych maluchów jakie gazetki warto wg Was kupić? DZIECKO, RODZICE, MAMO TO JA ...itp? wszystkich tytułów nie pamiętam.
W których najczęściej są ciekawe wkładki typu płyty CD, VCD, DVD, książeczki dla dzieci, bajki itp...

achhha i niech to będzie miejsce, gdzie będziemy się informować o dzieciowych wkładkach do gazet...o dodatkach wydawniczych itp...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 1 Stycznia 2010, 21:26 »
nie jest to gazeta ale coś w ten deseń... płyta "Rosnę z piosenką" - rewelacja!
taka rytmika w domu. Piosenki zarówno dla takich maluchów dopiero kumających jak mój jak i dla przedszkolaków.
jak chcecie to mogę przegrać płytę.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 2 Stycznia 2010, 10:50 »
o proszę... ;D ;D ;D ;D
Dziewczyny na allegro jest do kupienia seria MĄDRY MALUCH - 2 komplety, co prawda nie pełna, bo 7 sztuk, ale jest.
(pełną bezczelnie już wykupiłam na prezent   ;D ;D ;D ;D ;D)

może któraś z Was jest zainteresowana

http://allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=m%C4%85dry+maluch
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 2 Stycznia 2010, 11:15 »
a cała seria ile ma sztuk?
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 2 Stycznia 2010, 14:08 »
10 ...
i  była prawie dwa razy droższa...ehhh byznesss...
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 3 Stycznia 2010, 00:30 »
a pamiętacie jak szajo nam polecała,że to w kiosku będzie?kiedyś tam...
i wtedy całośc kosztowała 30zł

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 3 Stycznia 2010, 00:42 »
taaaa wtedy to ja o dziecku nie myślałam  ;D ;D ;D ;D i miałam tyle dyżurów że nie miałam czasu ganiać za gazetkami
— Richard M. Devos

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #28 dnia: 3 Stycznia 2010, 02:51 »
ja mam prawie całą serię  mądry maluch.. brakuje chyba  2 płytek albo 1. uzka do tej pory chętnie je ogląda... narazie nie syci jej muzyka i zwierzaki  ale, o dziwo, malowanie łyka jak  indyk kluski ;)
niedługo zamierzam jej kupić serię "był sobie człowiek"...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 3 Stycznia 2010, 09:26 »
Ja za mądrego malucha dałam 100zł ;/ Wczoraj w kiosku widziałam chyba 3 bajki o Misiu Uszatku, ale nie miałam czasu wgłębiać się co to dokładnie.