Autor Wątek: Lokal z baza noclegowa w okolicach Olsztyna  (Przeczytany 4490 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agunia2010
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20/10/2007
Lokal z baza noclegowa w okolicach Olsztyna
« dnia: 24 Września 2007, 15:31 »
Witam wszystkich. 

Jestem w trakcie poszukiwania sali na wesele, obok ktorej znajdowalby sie hotel lub domki, by moc ulokowac gosci.  Odbylam juz wstepne rozmowy z Hotelem Anders, z osrodkiem Copernicus w Tomaszkowie (sala nie przypadla mi do gustu, wiec skreslilam z mojej listy) i z Hotelem Azzun w Kromerowie.  I moje pytanie dotyczy tego ostatniego- czy ktos z Was organizowal swoje wesele w Azzunie? Ich wymagania sa troche dziwne: co najmniej 100 zaproszonych osob i 15 pokoi do rezerwacji.  Menu, ktore proponuja, wydaje sie ok.  Jednak nie znam opinii, jak to sie u nich odbywa w praktyce.  Bardzo prosze o jakiekolwiek informacje dotyczace tego miejsca. 

Poza tym, czy ktos bawil sie juz w Zamku w Karnitach? Wyglada interesujaco, ale jeszcze sie z nimi nie kontaktowalam.

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.  Mam malo czasu na znalezienie lokalu, ale licze, ze z Wasza pomoca uda mi sie podjac wlasciwa decyzje. 

Offline grubcio

• zapaleniec
Odp: Lokal z baza noclegowa w okolicach Olsztyna
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Września 2007, 12:28 »
a w azzunie nie robiła czasem rajdówka wesela??

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Września 2007, 12:28 »
a kolega robi teraz z sobotę w nowej kaletce na jakimś ośrodku ale nic więcej nie wiem.

Offline JoasiaOl

• zapaleniec
« Odpowiedź #3 dnia: 8 Października 2007, 15:03 »
Ja robiłam w hotelu Hier Man w Wójtowie, super obsługa, przepyszne jedzenie. Polecam!!

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #4 dnia: 8 Października 2007, 15:34 »
w strusiolandii (okolo 12 km od olsztyna) jest duza sala i mozliwosc noclegow

Offline ewiol11
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24 maja 2008
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Listopada 2007, 17:44 »

W Nowej Kaletce jest już zimno.  W końcu ośrodki są tam w lesie i nie mają ogrzewania.  Ja zdecydowałam się na Janczary.  Dwie ładne sale i ładne pokoje.  Wliczone w cene wesela !  Polecam

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
  • Ważne są dni, których jeszcze nie znamy
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Listopada 2007, 00:59 »
Pani z janczar zdecydowanie za duzo zyczy sobie za obsluge - nam zaspiewala 150 zl od osoby a wiem ze w porywach dochodzi do 200 , uwazam ze to lekka przesada...............................
Zamek w Karnitach natomiast ma kilku zwolennikow - podobno gustownie sa organizowane wesela
Osobiscie zdecydowalam sie na Ziolowa Doline w Wilimowie- 9 km od Olsztyna - nocleg za osobe 30 zl

Offline marzusia666

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.07.2008
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Listopada 2007, 20:51 »
My robimy w ośrodku wypoczynkowym LEŚNE WROTA w Klewkach.  Jeszcze nas kosztowało 180 zł od osoby, ale w cenę wchodzi wesele, nocleg i poprawiny. 

Offline ewiol11
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24 maja 2008
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Listopada 2007, 11:00 »
W Leśnych Wrotach trzeba uważać na jedzenie.  W Kaletce nie ma ogrzewania w ośrodkach.  A Janczary owszem - 150 zł od osoby ale juz z wliczonym noclegiem.  Przy czym mają jeszcze bardzo dużo atrakcji w trakcie ( + ciekawa oferta na poprawiny).  Ja jestem bardzo zadowolona i polecam.  A wiem  coś o takich lokalach z drugiej strony - jako członek zespołu organizującego takie imprezy.  Sama na swoje wesele też wybrałam Janczary bo wiem ze bedzie OK.  czego i Wam życze :)

Offline olsztynianka_7
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec 2009
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Grudnia 2007, 16:30 »
Jeśli chodzi o Karnity, to mieliśmy tam wstępnie zarezerwowany termin, ale chyba będziemy zmieniać miejsce.  Zapisy są wprawdzie na 1,5 roku z góry do prawie 2 lat jak w naszym przypadku, więc popyt jest, z tym że nie umiem ocenić jak z organizacją wesel tam, bo na takim nie byłam.  Słyszałam podzielone opinie.  Jedyne co mogę sama powiedzieć, to: podobało mi się miejsce ale nie zachwyciło.  Nie marzymy o bogatym weselu w stylu pałacowego balu w najdroższym hotelu, raczej bliższy nam klimat biesiady lub wesela w stylu rycerskim na zamku (co miały oddawać karnity), ale pewnych niedociągnięć nie da się nie zauważyć.  Po pierwsze sam styl neogotycki jest już dość wymowny - nie jest to prawdziwy zamek (prawdziwy zamek to dla mnie średniowieczna budowla gotycka), a do tego komunistyczna boazeria i meble w restałracji też z minionej epoki. . . , ale to zależy co kto lubi.  Sala fakt bardzo ładna, duża i wysoka.  Za zameczkiem obskurny komin, na który widok jest akurat z apartamentu dla nowożeńców, za to z łazienki nowożeńców obłędny widok na jezioro.  WIdzieliśmy tylko apartament więc nie mam zdania na temat innych pokoi.  Ogólnie, jeśli będzie fajna orkiestra to napewno może być sympatycznie i udanie.  My uznaliśmy że przy 120 gościach, których trzeba przenocować wszystkich bo jest za daleko by wracać co całej nocy tańców do Olsztyna (a droga z miłomłyna do Karnit też nie nadaje się na szybką jazdę niskim autkiem) koszt jest zbyt drogi.  Nam pani zaśpiewała 135 zł/osobę przy przykładowym ich menu, 75 zł/osobę nocleg i min.  50 zł poprawiny.  Moim zdaniem zbyt drogo, jeśli chce sie przenocować dużą liczbę gości.  Gdybym była z okolic Ostródy albo Miłomłyna i mogłabym zamówić busa powrotnego dla częścigości to pewnie zrobiłabym tam wesele.  Pozdrawiam.