Autor Wątek: Głosujcie!  (Przeczytany 3499 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
Głosujcie!
« dnia: 21 Września 2007, 10:21 »

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Głosujcie!
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Września 2007, 11:10 »
co prawda to prawda!!

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Września 2007, 11:42 »
właśnie rano dostałam takiego e-maila!! przekonał mnie!! :D

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Września 2007, 15:34 »
 :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:
[/url]
[/url]

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Września 2007, 21:06 »
dobre  :taktak: :taktak: :taktak: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Września 2007, 11:31 »
powiecie zapewne że jestem jednostką aspołeczną , ale moje zdanie jest takie : dopóki bomba atomowa nie spadnie na naszą skorumpowaną i zatwardziałą władzę rządzącą , dopóki nie zmieni się przynajmniej w 90 % skład polityków (pożal się Boże) dopóty nic nie zmieni sie w naszym kraju.
Walka o stołki, korupcja, kumoterstwo i zakłamanie będzie trwało dopóki w aparacie zarządzającym naszym pięknym (bądź co bądź Państwem)
bez względu na to czy będzie rządził partia X czy partia Y .

nie ma to najmniejszego znaczenia co wybierzemy bo i tak każdy wybór będzie zły.

Nie ma co liczyć na poważne zmiany widząc co dzieje się w kampanii wyborczej, jak zmieniają się poszczególne "stołki" w Rządzie, więc po co marnować sobie dzień na wybory i jeszcze się dodatkowo przy tym stresować.

Nie namawiam do bojkotu wyborów - po prostu płakać mi się chce jak widzę że z roku na rok dzieje sie coraz gorzej w naszym Kraju, jak młodzi ludzie nie mogąc się rozwinąć szukają szczęścia u sąsiadów z Unii .......ech  długo by mówić co jest nie tak , ale wszyscy przecież o tym doskonale wiemy

No i ten slogan, wytarty ja dziurawe spodnie: " nie idąc głosować nie masz wpływu na dalsze losy Twojego kraju" - -śmiechu warte

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Września 2007, 13:47 »
a najlepsze są komentarze typu: bezrobocie spada bo mamy wzrost gospodarczy a nie miał na to wpływ wyjazdu miliona obywateli. ???   

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Września 2007, 19:35 »
Misiek... nie mogę się z Tobą zgodzić niestety w kwestii "No i ten slogan, wytarty ja dziurawe spodnie: " nie idąc głosować nie masz wpływu na dalsze losy Twojego kraju" - -śmiechu warte"... dopóki tak będzie myślało społeczeństwo to właśnie tak będzie... Dla mnie zdanie "nie pójdę głosować bo i tak nic nie zmienię" jest najgorsze... trzeba przynajmniej spróbować... bo śmieszne dla mnie jest to, że ten kto nie idzie do wyborów narzeka później na sytuację w kraju...

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Września 2007, 08:35 »
popieram!!!!
Misiek... nie mogę się z Tobą zgodzić niestety w kwestii "No i ten slogan, wytarty ja dziurawe spodnie: " nie idąc głosować nie masz wpływu na dalsze losy Twojego kraju" - -śmiechu warte"... dopóki tak będzie myślało społeczeństwo to właśnie tak będzie... Dla mnie zdanie "nie pójdę głosować bo i tak nic nie zmienię" jest najgorsze... trzeba przynajmniej spróbować... bo śmieszne dla mnie jest to, że ten kto nie idzie do wyborów narzeka później na sytuację w kraju...

Offline MISIEK

• zapaleniec
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Września 2007, 11:18 »
Sznuję oczywiście wasze zdanie, ale dalej obstaje przy swoim;
zobaczcie ilu polityków dawno nieaktywnych wyszło z "nory" - w jakim celu?

Skończył się ich czas więc czego jeszcze szukaj? - szczęścia ?

co z tego że mam ochotę głosować np.  na partię X (bo odpowiada mi program tej partii) jeśłi za chwilę patrzę a tam na listach wyborczych pojawia się  kilku lub kilkunastu  absztyfikantów z partii Y (która mnie wcale nie obchodzi) ??

Na to niestety nikt z nas nie ma wpływu - i uważacie dalej że to ma sens ? -  ja nie jestem do końca przekonany - sorki taki juz jestem, dla mnie białe jest białe a czarne jest czarne , a jak to kiedyś któryś z polityków powiedział  " w polityce przeważa barwa szara"

Szara - kojarzy mi się tylko i wyłącznie z szarą strefą  - niestety.

Wiem że potrzebne sa kompromisy , bo inaczej idzie zwariować , ale na pewne ustępstwa bardzo ciężko będzie mi osobiście się zgodzić widząc w kolejnych ekipach rządzących walkę o stołki i pieniądze (zresztą niemałe), kedy w Polsce wali się nam na głowy dosłownie wszystko - czyż nie tak?

Jedno w tym wszystkim jest pocieszające, a mianowicie nadzieja i entuzjajzm w naszym ukochanym Narodzie - czego sobie i wszystkim życzę
 :brawo_2:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Września 2007, 11:34 »
Miśku - ja nie mam wielkiej nadziei, że cokolwiek się zmieni... na pewno nie myślę, że będą to zmiany diametralne... Już jestem za dużą dziewczynką aby nie widzieć co się dzieje... i widzę dokładnie to samo co Ty...
Nadal jednak uważam, że na wybory powinno się chodzić.... potem nie mam sobie nic do zarzucenia przynajmniej i wiem, że próbowałam... a siedzenie z boku jest dla mnie olaniem sprawy...
Oczywiście każdy może mieć w tej kwestii swoje zdanie.

Offline MISIEK

• zapaleniec
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Września 2007, 12:27 »
Nadal jednak uważam, że na wybory powinno się chodzić.... potem nie mam sobie nic do zarzucenia przynajmniej i wiem, że próbowałam... a siedzenie z boku jest dla mnie olaniem sprawy...

przez grzeczność nie zaprzeczę  ;) masz Asiu zdecydowanie rację w tej kwestii

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Września 2007, 14:28 »
dopóki tak będzie myślało społeczeństwo to właśnie tak będzie... Dla mnie zdanie "nie pójdę głosować bo i tak nic nie zmienię" jest najgorsze...

Jedna osoba może i nic nie zmienia, ale jeśli tak samo pomyśli 2 mln osób, to juz ma jakies znaczenie prawda?

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Września 2007, 14:35 »
Najlepsze jest to, że postawa nasza jest obojętna i negatywna - i tak wszyscy są do bani, nie idę głosować, mam w dupie wszystko.
Ale jest masa osób, takich niestety jak na zdjęciu wyżej, które traktują głosowanie jako super rozrywkę, raz na kilka lat, idą, wygrywają. A potem my znowu narzekamy.

Nie jestem specjalnie zainteresowana polityką, ale chcę zagłosować po to, by dać temu kto mi nie odpowiada mniejszą szansę.
Znam kilku polityków osobiście i są wśród nich naprawdę wartościowi, godni, mądrzy i sympatyczni ludzie.

Offline MISIEK

• zapaleniec
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Września 2007, 14:51 »
Znam kilku polityków osobiście i są wśród nich naprawdę wartościowi, godni, mądrzy i sympatyczni ludzie.

w to nie wątpię , tylko jak znaleźć lekarstwo na to , aby to właśnie ci godni , mądrzy i symaptyczni ludzie znaleźli sie na pierwszych miejscach list wyborczych  ???

ponarzekać sobie trzeba taka nasza przywara narodowa (niestety) sam nie jestem wyjątkiem od tej reguły, pewnie i tak pójdę na wybory (bo jakie jest inne wyjście????), tylko po prawie 40 latach przeżytych w Polsce chciałbym , aby nareszcie coś drgnęło i zaczęło iść ku lepszemu

może to będzie właśnie teraz?????   (mam nadzieję że tak) >:(

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #15 dnia: 1 Października 2007, 17:38 »
a ja dzisiaj slyszalam o AKCJI ZABIERZ BABCI DOWOD chodzi o to zeby mochery nie zadecydowaly za nas...ja powiem tak po studiach jestem bezrobotna urzad pracy robi sobie cyrki i mam juz dosc nie licze na wielkie zmiany ale jak KACZYNSKI mowi ze DZIADOSKA polityka sie skonczyla zeby jego braciszek mieszkal z 60 osobowa ekipa w drogim hotelu na manhatanie i my za to zaplacimy a w tym samym czasie ewakuluja KOLEJNY SZPITAL...TO JEST DOPIERO DZADOSTWO...i tak bedac dzis w PUPie i patrzac jak osoba mlodsza ode mnie smieje sie mi w twarz mowiac ze nie dostane stazu...bo akurat moze dla mnie nie starczy...to tez mam ochote wyjechac... ::)