Autor Wątek: Bydgoszcz- poszukiwania orkiestry weselnej  (Przeczytany 17769 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pandi
  • maniak
Odp: Bydgoszcz- poszukiwania orkiestry weselnej
« Odpowiedź #30 dnia: 7 Czerwca 2011, 09:25 »
Cytat: GosMat link=topic=8042. msg1530026#msg1530026 date=1307141836
I jakie wrażenia po Emotion Band? Można prosić o kontakt do nich? :)

Wszystko jest na stronie www :) wysraczy wpisac w google

Offline GosMat
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2012
« Odpowiedź #31 dnia: 8 Czerwca 2011, 23:41 »
proszę pomóżcie.

chcieliśmy express duo ale maja już termin zajęty.  to samo emotion band-ostatnio tutaj polecany. 
nadal szukamy zespołu.  możecie podsunąć jakieś? zależy nam na dobrze prezentującym się zespole, wykonującym też kawałki po angielsku jak i po polsku z chociaż częściowo uaktualnionym repertuarem.  bez disco polo się obejdziemy:)

pozdrawiamy, Gosia i Mati

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 9 Czerwca 2011, 00:05 »

Nie wiem, na kiedy macie termin. Jeśli w tym roku to już raczej bez szans.
Spróbujcie uderzyć do: D-Tonacja, Wiking Players, Na Żywca oraz do Starskyego i Starzeckiego.

Piotr Ulanowski
« Ostatnia zmiana: 22 Grudnia 2014, 23:13 wysłana przez Maja »

Offline GosMat
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2012
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Czerwca 2011, 00:23 »
termin mamy na sierpien 2012, ale i tak juz sa rezerwacje.  okazuje sie ze tak z zespolem jak i z sala nie jest tak prosto.  dziekuje za pomoc.  pozdrawiam!

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2012
« Odpowiedź #34 dnia: 4 Czerwca 2012, 23:27 »
a ja chciałabym bardzo polecić zespół Vivaros
grał u nas 3 dni temu :)
wzielismy ich "w ciemno" nigdy nie slyszac "na zywo" ale przeprowadzajac "wywiad lokalny" z osobami, ktore ich znaja
profesjonalni muzycy
muzyka świetna, nie żadne umc umc ale na wyrażną prośbę to i lekkie piosenki zagrają
grają 25 min na 10 min przerwy z zegarkiem w ręku
nie trzeba ich pilnować jeśli chodzi o alkohol, a to też przecież ważne (mówią, że w pracy nie piją)

bardzo otwarci na nasze sugestie, prosby i marzenia

tańsza kapela niż te bydgoskie,
oni są z Osieka nad Notecią ale dojeżdżają wszędzie (do nas dojechali 30km i nie policzyli ani grosza za dojazd)

Offline s-b
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18-05-2013
« Odpowiedź #35 dnia: 6 Czerwca 2012, 10:23 »
Od siebie mogę dorzucić zespół BellaNotte - mają stronę int.   z video i demo, więc można sprawdzić czy podoba wam się jak grają. .  Będzie ciężko na ten rok, ale może akurat zwolnił im się jakis termin. .

Offline mary777
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.06.12
« Odpowiedź #36 dnia: 6 Czerwca 2012, 20:23 »
Aristos band-polecam. . . grali u nas na weselu. . zabawa do piątej rano . Sa najlepsi. . . i dzieki nim nasze wesele bylo wyjatkowe. sprawdzcie i sami ocencie a jak zadzwonicie zawsze mozna sie z nimi dogadac. pozdrawiamy

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #37 dnia: 15 Lipca 2012, 16:39 »
wojtas ciekawa reklama -  2 wiadomosci tylko, a obydwie z adresem www, powodzenia  :-\

Offline matgal18
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Lipca 2012, 13:46 »
Jeśli ktoś szuka profesjonalnego zespołu z graniem na żywo to polecam Meteor z Koronowa.  swietnie się przy nich bawiłem.  5 osob, wszyscy śpiewają.  Perkusja, bas, gitara, klawisze i skrzypce. 

Offline chinkuje
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3/08/2013
« Odpowiedź #39 dnia: 10 Września 2012, 11:47 »
słyszał ktoś o express music ?? dwuosobowy zespól grajacy na: instrumentach klawiszowych i saksofonie.  dzieki

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #40 dnia: 10 Września 2012, 11:59 »
Ile bierze zespół VIVAROS???

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 10 Września 2012, 17:13 »
My w czerwcu płaciliśmy 2650 zł (4-osobowy skład), ale dostaliśmy rabat z tytułu wesela w piątek.
Polecam zespół!

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #42 dnia: 10 Września 2012, 17:16 »
To ciekawe ile bez rabatu.  Sporo, ale chyba warto.  A dużo prędzej trzeba ich zamawiać, nie wiesz, jak u nich z "kolejkami"?

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 10 Września 2012, 22:34 »
My zamawialiśmy pół roku wcześniej i nie było problemu ale to był piątek, nie wiem jak z sobotami.

Wybraliśmy piątek, bo za organizację zabraliśmy się pół roku wcześniej, a wówczas nasza wymarzona restauracja nie miała już wolnych sobót na czerwiec.
A cena za sobotę - chyba 400-500 zł wyższa.
To i tak taniej niż za podobnej klasy zespoły z Bydgoszczy.
W razie pytań - jestem do dyspozycji:)

Offline jarek@jarek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 15 Września 2012, 12:09 »
Cytat: grecka link=topic=8042. msg361374#msg361374 date=1188059306
Jestem na początku długiej drogi przygotowań weselnych, aktualnie szukam zespołu.   Słyszałam coś o 3 osobach z bydgoskiej orkiestry wojskowej, a także o zespole Alibaba (też z Bydgoszczy), ale nie znam żadnych bliższych informacji.   Była bym wdzięczna za opinie, lub kontakty do sprawdzonych zespołów.   Pozdrawiam :)
polecam zespół muzyczny grający na żywo - 'MELOMANIA' z Bydgoszczy.  wysoki poziom i świetny repertuar. 

Offline czarna345
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16-SIERPNIA 2014
« Odpowiedź #45 dnia: 3 Lutego 2015, 22:06 »
Panie Marcinie  w imieniu swoim i naszych Gości serdecznie Panu dziękujęmy za fantastyczną zabawę podczas sobotniego  wesela  :) Dobra, taneczna muzyka, zabawy, Pana poczucie humoru, konferansjerka (w tym podziękowania) sprawiły, że był to jeden z najpiękniejszych , jeżeli nie najpiękniejszy dzień w naszym życiu! Raz jeszcze dziękujemy
   DJ TALAROWI WOKALISCIE Z OKOLIC BYDGOSZCZY

wpis niezgodny z regulaminem
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2015, 20:56 wysłana przez Nodi »

Offline musia0
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.08.2016
« Odpowiedź #46 dnia: 4 Lutego 2015, 13:43 »
Wznawiam temat :-) kogo obecnie polecacie?  :-)

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2015
« Odpowiedź #47 dnia: 4 Lutego 2015, 14:38 »
mi się rzuciło w oczy express duo ostatnio na filmach z wesel :) osobiście wybrałam DJ, więc o tym zespole się nie wypowiem  :)

Offline musia0
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 4 Lutego 2015, 16:24 »
Demo, które mają na stronie jest super :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #49 dnia: 4 Lutego 2015, 18:54 »
przeglądając strony internetowe zespołów i sluchając piosenek w wykonaniu tych zespołów, póki co wpadły mi w ucho: Konkret band, To i Owo, Oni i Ona, Tomato, Vega, moze jeszcze Impuls ale dawno słuchalam ich i już dobrze nie pamiętam.

Może ktoś słyszał na żywo któryś i coś podpowie? Póki co najbardziej podoba mi się konkret Band, znajoma ich miała na weselu i chwaliła, panowie podobno świetnie rozkręcają imprezę. Oni i Ona bedzie na weselu mojej koleżanki za pół roku, mówiła, że była na ich probie i na żywo o wiele lepiej niż w internecie.

Offline nutka55
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.09.2015
« Odpowiedź #50 dnia: 4 Lutego 2015, 19:08 »
Czy ktoś z Was może  napisać coś o zespole PestoBand. Może mieliście na swoim weselu,lub bawiliście się przy ich muzyce?

Offline Karolina84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.09.2013
« Odpowiedź #51 dnia: 6 Lutego 2015, 12:57 »
u nas grali EVA BAND!  niesamowici, z przytupem, grali live.  cos niesamowitego.  jechali az z bialegostoku ale $$$ podobna jak zespoly lokalne, a oni maja dluga historie i wspaniale opinie.  Polecam kontakt z Panem Tadeuszem:)

Offline musia0
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 6 Lutego 2015, 16:49 »
A ktoś był na weselu gdzie grał zespół PRYMAT ?

Offline kasik25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2015
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Lutego 2015, 16:56 »
Kara - 90, ja mogę wypowiedzieć się na temat Konkret Band, bo byłam na weselu, które prowadzili.
Więc tak...generalnie w porządku, super prowadzone wesele, hity typowo weselne. Sami się zastanawialiśmy nad tym zespołem, ale mojemu lubemu nie podobał się głos tej laski co z nimi gra. Powiem szczerze....że rzeczywiście bywa, że fałszuje i momentami strasznie "wyje", ale tego chyba nie da się uniknąć w przypadku zespołu... To jest muzyka na żywo, więc nie zawsze wyjdzie to idealnie.. tak sądzę.
Aha.. i jeszcze co do tej laski to nasz kamerzysta, który był na wieeeeelu różnych weselach, sam zwrócił na to samo uwagę, że ta dziewczyna po prostu "wyje" ;-)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #54 dnia: 10 Lutego 2015, 17:16 »
No właśnie, kurcze mojemu M. po filmikach też się wydawało, że wyje i jak śpiewała Kanikuły to zafałszowała, z tego co się zorientowałam to to jest córka jednego z tych kolesi i śpiewa z nimi od półtora roku czy dwóch lat, wcześniej podobno jej mama śpiewała. Ale bardzo mi się podoba jak Ci panowie śpiewają i prowadzą całe wesele, zabawy itd. Moja znajoma u której grali mówiła, że bardzo jej się podobało jak prowadzili bo potrafili wszystkich zachęcić do tańca, zabawy i konkursów a dla mnie to dość istotna kwestia. Oglądaliśmy filmiki z necie zespoły PESTO band i odkryliśmy, że jest ten sam gitarzysta co w Damy Rade nawet kontakt jest do niego w obu zespołach - musimy zadzwonić i się dowiedzieć o co chodzi, bo PESTO istnieje chyba od 2 lat  czy jakos tak, ale bardzo fajnie grają - na filmikach w necie :P ciekawe jak na żywo.

Offline kasiaa92
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.04.2016
« Odpowiedź #55 dnia: 11 Lutego 2015, 11:56 »
Kara-90 ten gitarzysta gra w To i Owo Band, ktorych tez mielismy brac, ale w ostatecznosci zrezygnowalismy.. Rzeczywiscie dziwne, ze gra w dwoch zespolach albo i w trzech (ale w Damy Rade go nie widzialam)....

Offline kasiaa92
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 11 Lutego 2015, 11:59 »
Rowniez zastanawialam sie nad Konkret Band, dzwonilam do nich, ale ze spotkania chyba zrezygnuje. Ja sama zauwazylam, ze ona falszuje. Wiadomo ze filmow tez nie wstawią takich ze barddzo to slychac, wiec moze byc o wiele gorzej na zywo- tak jak mowisz kasik25... Moje nadzieje na znalezienie dobrego zespolu padają..;/ Coraz bardziej przekonuje sie do dj/prezentera..

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Lutego 2015, 16:29 »
Pomyliłam się chodziło mi o To i owo Band :) ciężko o dobry zespół :/ sama nie wiem gdzie już szukać...

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #58 dnia: 12 Lutego 2015, 16:01 »
Ja już polecałam na Bydgoskich PM nasz zespół M&M Acoustic. Genialny jest też zespół Kornel Plus z Inowrocławia.
Na dwóch weselach też fajnie się bawiłam przy zespole Presto, niestety już nie istnieje, ale główny wokalista i wodzirej zarazem ma teraz inny zespół - spam Nie mam pojęcia czy w tym składzie też im tak dobrze wychodzi.
« Ostatnia zmiana: 8 Listopada 2015, 12:43 wysłana przez zibi »

Offline kasiaa92
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 12 Lutego 2015, 19:17 »
Pisałam do nich, bo wydawali mi sie rowniez fajni ;) Mają info na stronie, ze na zyczenie moga zagrac utwory disco polo/biesiadne. Natomiast na meilu dostałam informacje, ze nie czują się w tego typu utworach, "nie specjalizują się w tym gatunku muzycznym"(cytuję).. Twierdzą po prostu, że nie jest to ich dobrą stroną.. Ale mysle, ze w ostatecznosci te kilka utworów by zagrali, gdyby ktoś chciał.. jak dobry zespoł, fajne głosy to nie chccą grać takiej muzyki, trzeba się z tym pogodzić... ;P