Autor Wątek: Kwiaciarnie  (Przeczytany 17391 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
Odp: Kwiaciarnie
« Odpowiedź #30 dnia: 9 Sierpnia 2010, 18:54 »
jesli chodzi o układanie bukietów to bardzo podobają mi się wykonania Pań nie pamietam jak się ta kwiaciarnia nazywa ale mieści się na Magnuszewskiej obok BH, mój W. kupował tam mojej mamie kwiaty(jak prosil o moją rekę)-no i się zgodziła hi hi, tak szczerze naprawdę robią ciekawe kompozycje:-)

Offline incognito
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010r. :)
« Odpowiedź #31 dnia: 9 Sierpnia 2010, 19:11 »
Polecam kwiaciarnię Storczyk na Batorego. Mój bukiet był piękny, a przede wszystkim bardzo trwały ( mimo, że zrobiony w dużej części z eustomy). Moja siostra rok temu też tam brała swój bukiet ślubny i również była bardzo zadowolona. Także z czystym sumieniem mogę polecić.

Ja również polecam Storczyka!!! Panie z tej kwiaciarni zrobiły mi bukiet ze zdjęcia z internetu - był IDENTYCZNY!!! Byłam w szoku, gdy go odbierałam. Przy czym zapłaciłam grosze w porównaniu do tego, ile chciała konkurencja. Gratis dostaliśmy do tego reklamówkę płatków róż!

Na tą kwiaciarnię też zdecydowałam się po rekomendacjach na tym forum, dlatego teraz wypada chyba się odwdzięczyć i samemu zarekomendować ;)

Offline olinda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Sierpnia 2010, 23:23 »
mialam bukiet z kwiaciarni przy Sw. Trójcy i byłam bardzo bardzo zadowolona i słyszałam dużo superlatyw na jego tmat od gosci. Trafiłam tam w środę przed ślubem - uratowali mnie i to w jakim stylu. Pani dodakowo zaproponowała żywe kwiaty do włosów - tak mi si epodobał ten stroik - CUDO

Offline miki0429

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #33 dnia: 11 Sierpnia 2010, 11:27 »
Równiez gorąco polecam kwiaciarnię przy Św.Trójcy. Pani trafnie potrafi dobrać kształt bukietu do fasonu sukienki. Najlepiej jest zgłosić się do Pani ze zdjęciem swojej sukienki i najlepiej jest zabrac ze sobą np muszkę lub krawat Pana Młodego zeby Pani mogła dopasować kolorystykę kwiatków do dodatków Młodego.
Osobiście byłam bardzo zadowolona z bukieciku i wytrzymał przez całą imprezę, tzn slub i wesele wraz z poprawinami.

Offline konfiturka1979

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Sierpnia 2010, 17:26 »
Równiez gorąco polecam kwiaciarnię przy Św.Trójcy. Pani trafnie potrafi dobrać kształt bukietu do fasonu sukienki. Najlepiej jest zgłosić się do Pani ze zdjęciem swojej sukienki i najlepiej jest zabrac ze sobą np muszkę lub krawat Pana Młodego zeby Pani mogła dopasować kolorystykę kwiatków do dodatków Młodego.
Osobiście byłam bardzo zadowolona z bukieciku i wytrzymał przez całą imprezę, tzn slub i wesele wraz z poprawinami.

Nic dodać, nic ująć - jakbym czytała własną wypowiedź :) Miałam bukiet ze storczyków - przetrwał ślub, wesele, poprawiny, mimo że nie mógł stać w wodzie, ze względu na pomysł kompozycji. Polecam szczerze kwiaciarnie - fajne, indywidualne podejście do klienta.

Offline Grarem
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesień 2010
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Sierpnia 2010, 13:56 »
Ja tez wybralam kwiacciarnie przy ul. Św. Trójcy, pomimo, ze jestem z Fordonu Pani podchodzi indywidualnie do kazdego, przy wyborze bukietu wazne jest aby pasowal do sukni dlatego poprosiła o zdjecie sukni i biżuteri.Widziałam juz bukiety i kompozycje kwiatowe co prawda nieślubne i powiem szczerze zapierały dech, przepiekne. Pani pokazała nam album ze zdjeciami, ale nie kazała sie kierowac tym co tam zobaczymy bo kazdy bukiet jest inny i co najwazniejsze musi pasowac do calości.

Offline syla:)

• forumowicz
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #36 dnia: 15 Sierpnia 2010, 19:03 »
A jak to wygląda cenowo na Św. Trójcy?

Offline miki0429

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #37 dnia: 15 Sierpnia 2010, 23:05 »
Mój bukiecik kosztował 200zł, ale był naprawdę piękny. Kolorystycznie dopasowany do dodatków PM, mojej bizuterii która była z kryształków i takie kryształki były wplecione w bukiecik, a kształt bukietu idealnie dopasowany do fasonu sukienki. Także całość była idealnie zgrana ze sobą. Naprawdę indywidualne podejscie do klienta jak wspominała jedna z poprzedniczek.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 16 Sierpnia 2010, 11:39 »
Ja za moj bukiet, za 3 butonierki, kotylion, dwa bukiety dla rodzicow, i za przystrojenie auta placilam 600zl  ;)
Ale gdyby trzeba bylo to placilabym dwa razy tyle bo efekt mojego bukietu i auta jest nie do opisania - efektprzeszedl moje i tak dosc wygorowane oczekiwania  ;)

Offline OlaSzelag

• Już na zawsze razem !!!
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Sierpnia 2010, 07:39 »
Dla panien Młodych z Fordonu mogę śmiało polecić kwiaciarnie  w starym Fordonie!! Brzozówka chyba się nazywa i jest po prawej stronie za przystankiem autobusowym między zakładem pogrzebowym a piekarnią.

Za bukiet ślubny z białych róż, 2 butonierki, ozdobę na rękę dla świadkowej (nie wiem jak to dokładnie opisać to była róża z przybraniem na bransoletce z rzepów ale bardzo fajnie to wyglądało i tych rzepów nie było widać) i 2 bukiety dla rodziców zapłaciłam 250 zł !!

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #40 dnia: 7 Września 2010, 16:39 »
Ja także mogę dołączyć do grona osób które polecają kwieciarnię na ul. Św Trójcy  :) Również zamawiałam tam swój bukiecik, 3 butonierki oraz bukiety dla rodziców.

Pokazałam pani w kwiaciarni sukienkę na zdjęciu, krawat PM oraz kolor garnituru oraz powiedziałam w jakiej kolorystyce pragnę mieć bukiecik. Następnie pani zaproponowała mi swój pomysł na bukiecik. Po krótkiej rozmowie, zdecydowałam się zaufać pani kwiaciarce :) I to był strzał w 10. Gdy zobaczyłam bukiecik w rękach mojego (wtedy jeszcze przyszłego męża) to łzy miałam w oczach. Bukiecik był prześliczny, delikatny, dopasowany do sylwetki z różnorodnych kwiatków. Cukierkowy. Po prostu cudny :) A spryskany wodą, gdzie na płatkach robiły się krople rosy wyglądał olśniewająco :)

Na zdjęciu jest już lekko wymęczony po plenerze i całej ceremonii ślubnej  :) A teraz grzecznie się suszy i....nadal jest śliczny  :)

Offline Kasia_84_
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09-08-2008
« Odpowiedź #41 dnia: 2 Maja 2012, 20:10 »
Witam.

Jestem z Bydgoszczy i mój bukiet ślubny robiła przemiła Pani w kwiaciarni w Fordonie w Bydgoszczy.
Kwiaciarnia nazywa sie GEMUS i miesci sie na ulicy Kleina 7w.  Mają także strone internetową ale tutaj nie mogę podac bo to zabronione.  Jak wygooglujecie jej nazwe to pewnie cos wam wyskoczy.

Jest to kwiaciarnia w takim skupisku pawilonów.  Prawie zaraz za hurtowną pończoch ;)

Bukiet był przepiękny.  Jest to kwiaciarnia gdzie właściciele pracują w tym od ponad 29 lat takze podchodza do tego z sercem.  Teraz zbliża się dzien matki i zapewne także od nich coś zamówie  :)

Identyczny ja miałam :)

Och to był cudowny okres :) Nie ma co oszczedzac na bukiecie to jes to co najbardziej zdobi Panne młodą :)

Serdecznie Pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Kasia

Offline Mika778
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #42 dnia: 5 Maja 2012, 09:17 »
Ja na swój ślub zamawiałam kwiaty z kwiaciarni na Osowej górze- kormoranów 12A <pod nią jest bank> Zamawiałam wiązankę, dekorację samochodu i stołów- byłam zachwycona! Cała dekoracja była zrobiona z gustem, wszystko było idealnie dobrane, ślicznie to wyglądało:) I co najważniejsze mają naprawdę dobre ceny!!:D Gorąco polecam:)

Offline perceneige
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Maja 2012, 11:28 »
Planuję kilka dekoracji na wesele wykonać samodzielnie i w związku z tym poszukuję giełdy kwiatowej w Bydgoszczy, chodzi mi o duży wybór, niskie ceny i oczywiście super świeżość kwiatów, będę wdzięczna za pomoc bo nic takiego nie mogę znaleźć

Offline serduszko
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Października 2012, 12:52 »
Tak jak pisałam już w wątku dotyczącym dekoracji, gorąco polecam kwiaciarnie "Gałązka " z ulicy Gdańskiej w Bydgoszczy.
Pani Kasia robi cuda i cudeńka:)

Ni zraźcie się samym pomieszczeniem kwiaciarni, bo ona nie oddaje talentu właścicielki:)