Autor Wątek: Wypożyczalnie sukien Szczecin  (Przeczytany 12438 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline okruszek

• maniak
Wypożyczalnie sukien Szczecin
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Lipca 2005, 08:09 »
Julia ale ty jesteś "obstukana" w tych salonach i modzie ślubnej :D

Ja dzis wybieram się do salonu gdzie są te tanie kiecki :) Może sobie coś upatrzę.
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Lipca 2005, 08:14 »
O ile nie mylę nazwy studia ślubnego z nazwą sklepu, bo może tylko nazwy mają wspólne :D . Życzę powodzenia w salonie i zdaj koniecznie relację z wizyty. Wszystkie jesteśmy ciekawe :) .

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Lipca 2005, 08:22 »
Cytat: "Julia"
Tak, nowy salon ''Farage'', dziś dopiero rozstawiali kolekcję. Przejrzałam wstępnie kiecki, ceny szokujące bo już od 750 zł :!: Dwa razy oglądałam metkę. Niemniej są to suknie raczej oryginalne, częć z koronkowymi prześwitującymi gorsetami, jeśli któś szuka klasyki raczej jej tam nie znajdzie, przynajmniej wśród tych, które je dziś obejrzałam. Ale kiecki ciekawe, nie powiem :D .

Z tego co pamiętam to maja też swój salon na Krzywoustego (część remontowana; idąc od Empika w stronę kina Helios, koło sklepu z zabawkami) tam mają więcej sukienek...ale niestety nie wiem jakie są ceny...ehh
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 11 Lipca 2005, 08:27 »
Chyba masz rację, a ztego co słyszałam w tym drugim salonie mają też być dostępne suknie wieczorowe.

Offline malgosiadd
  • forumowicz
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Lipca 2005, 15:08 »
jak szukacie niedrogich sukien z markowych tkanin to zajrzyjcie na Wyszyńskiego, ponadto za suknię szytą na daną pannę a zostawianą w salonie po ślubie płaci się 60% procent ceny sukni, mniej się płaci (chyba 40%) jeśli jest to 2 wypożyczenie.. a suknie są śliczne i wyjątkowo niedrogie...
jednak jeśli ktoś mieszka bliżej Polic to radzę też wybrać się do ich głownego salonu..a panie które szyja tam suknie  są gotowe zrobić wszystko co sie wymyśli..ponadto moją suknie uszyły tylko w 4 dni włącznie ze sprowazdeniem koronki jaką sobie wybrałam :) są przemiłe

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Lipca 2005, 15:46 »
Cytat: "malgosiadd"
jak szukacie niedrogich sukien z markowych tkanin to zajrzyjcie na Wyszyńskiego

Czy chodzi o ten sklep koło rowerowego??
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Lipca 2005, 21:15 »
No proszę, jednak wcale nie jestem obstukana w temacie sukien ślubnych :D . Nawet nie wiedziałam, że na Wyszyńskiego jest jakis salon :shock: . A dokładnie w którym miejscu?

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Lipca 2005, 22:54 »
Julia wydaje mi sie, że chodzi o ten sklep przy rowerowym (tzn sa tam tez skutery itp) za pasztecikarnią, pod tym takim niby daszkiem...przed Trezorem... i jeszcze sporo przed kładką idąc oczywiście od strony barmy Portowej...
chyba nie jestem dobra w te klocki (drogę chyba średnio wytłumaczyłam, ale mam nadzieję, że trafisz)

sklepik troche niepozorny z wyglądu jak w środku- nie zaglądałm (ja swój maraton po salonach slubnych zaczynam w sierpniu)
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Lipca 2005, 23:01 »
Dzięki Demka, zwiedzę w najblizszym mozliwym terminie, żeby mnie nie gryzło, że jakiegoś sklepu w Szczecinie z kieckami nie zobaczyłam :)

Offline didi M
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Lipca 2005, 08:31 »
Salon nazywa się chyba Wera czy jakośc podobnie byłam tam w z zeszłym tygodniu z przyjaciółka i jakoś niestety nie zachwyciły mnie te sukienki chociąz sam sklep znam dobrze bo moja mam kupuje u nich garsonki.  Może uszycie będzie bardziej efektowne ale to co zobaczyłam napwde nie powala z nóg :?
Ale moze jestem wybredna :wink:
Kocham cały świat i tylko niektórych ludzi :)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 14 Lipca 2005, 09:07 »
Jak już pójdę i obejrzę to Ci powiem Didi, czy jesteś wybredna :wink:

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 14 Lipca 2005, 13:27 »
wg mnie didi m nie jest wybredna  :wink:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline malgosiadd
  • forumowicz
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Lipca 2005, 15:29 »
salon na wyszynskiego rzeczywiście jest koło sklepu rowerowego

Didi- mnie zachwyciła jedna z sukien :) wkrótce potem była już moja :) babeczki szyja też wg projektu klientki - tak jak w innych salonach ale dobre jest to, ze przy salonie w Policach maja dużo bel z materiałami z których można sobie coś wybrać
dla mnie duzym plusem było to, że wypożyczam nową suknię szytą na mnie i nie płace za to dużo

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 24 Sierpnia 2005, 16:24 »
Cytat: "malgosiadd"
jednak jeśli ktoś mieszka bliżej Polic to radzę też wybrać się do ich głownego salonu..a panie które szyja tam suknie są gotowe zrobić wszystko co sie wymyśli..ponadto moją suknie uszyły tylko w 4 dni włącznie ze sprowazdeniem koronki jaką sobie wybrałam  są przemiłe

Byłam tam właśnie dzisiaj...i jestem niezadowolona  :? Chciałysmy z siostrą uszyć jej sukienkę, jako świadkowej- miała mieć krój rybki, gorset i spódnica z malutkim trenikiem...Sistra przymierzyła jedną suknie, żeby sprawdzić jak w takim kroju wygląda (wygląda bardzo ładnie :D ).
Po pierwsze: czas realizacji to jeden miesiąc (czas mamy więc to nie problem)...
Po drugie: mieli niewielką ilość materiałów, szczególnie w interesującym nas kolorze brązu (ale nie wtym tkwi problem, bo mozna szyc ze swojego materiału)...
Po trzecie: koszt szycia 180 zł - w przypadku własnego materiału doliczane są jeszcze koszty dodatków (fizelina do podklejenia, fiszbiny itp...)
Po czwarte: panie nie potrafiły nam powiedziec ile materiału trzeba liczyć na taką sukienusię- siostra stała przed nimi, chciała uszyć,a panie powiedziały, że nie wiedzą... :roll: to nas wkurzyło, podziekowałyśmy i wyszłyśmy...  :evil:

Nie wiecie może gdzie mozna kupić gotową sukienke wieczorową o kroju rybki :?: Albo może znacie jakieś dobre krawcowe...bo już sama nic nie wiem :(
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #44 dnia: 5 Grudnia 2005, 23:30 »
Cytat: "amelani"
że noszenie biżuterii to już jest niemodne i tylko takie ala stroiki się dziś nosi na szyi

ciekawe czemu???? czyżby byli producentami tego typu dupereli????  :twisted:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 5 Grudnia 2005, 23:32 »
Jeżeli chodzi o szycie to polecam Justynę, sukienkę ostatecznie miałam świetnie dopasowaną. Zajrzyj też może do CMŚ, dziewczyny z forum chwaliły. Można też zasięgnąć języka w Sambie na Boh. Warszawy - tam może być taniej, bo to nie salon.

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 6 Grudnia 2005, 09:13 »
Cytat: "amelani"
W CMŚ jeszcze nie byłam, ale tam chyba jest drożej...

Moja sukienka w Justynie była jakieś 300 zł tańsza niż w CMŚ, ale ogólnie myślę, że ceny są raczej porównywalne. Sprawdzić w każdym razie nie zaszkodzi :D

Offline puella
  • użytkownik
  • **
Odp: Wypożyczalnie sukien Szczecin
« Odpowiedź #47 dnia: 4 Stycznia 2010, 19:07 »
Cytat: asia link=topic=781. msg16736#msg16736 date=1120252328
W Policach jest salon gdzie można kupić i wypożyczyć suknie a ceny są przystępne.  Np.  za uszycie sukienki na miarę i kupienie tej sukienki moja znajoma płaci 1000 zł.  Gdyby ja wypożyczała - płaciłaby 700 zł.  Tak więc za cały swój strój (kupiona suknia, welon, buty, biżuteria i stroik znajoma zapłaci około 1500 zł!)
Można oczywiście przynieść swój projekt i krawcowa szyje według niego.

Dla zainteresowanych - adres i telefon na priv  :wink:
poprosze o namiary :) z gory wielkie dzieki