Autor Wątek: Mikrodermabrazja  (Przeczytany 42579 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Odp: Mikrodermabrazja
« Odpowiedź #90 dnia: 8 Października 2009, 23:15 »
Pani kosmetyczka dzisiaj poradziła mi dokładnie to, co wcześniej tutaj pisała ela, żeby połączyć oczyszczanie cery z mikro. Z tym, że moje zaśniedziałe i wżarte zaskórniki najpierw zostaną przejechane mikro a później oczyszczanko i znów mikro i będziemy obserwować efekty :)

Elu, mam do wyboru różne pakiety, który byś mi doradziła (mikro ma przede wszystkim odświeżyć skórę i chcę pozbyć się zaskórników:

Mikrodermabrazja podstawowa
Mikrodermabrazja + maska algowa
Mikrodermabrazja z płatem biocellulozowym
Mikrodermabrazja + zabieg pielęgnacyjny
Mikrodermabrazja + peeling migdałowy
Mikrodermabrazja + mezoterapia bezigłowa
Mikrodermabrazja + płat kolagenowy

:drapanie: :drapanie: :drapanie:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #91 dnia: 8 Października 2009, 23:24 »
Ciężko mi powiedzieć bo nie widze skóry  ::)

A moze poprostu weź standardowe oczyszczanko i algi np nawilżajace !
Oczyszczaniem pozbedziesz sie zasmórników, prosaków , grudek i innych zanieczyszczen a algi pięknie wykończą zabieg :)
I nie potrzeba wtedy mikro :)

Dzieki samemu oczyszczaniu zmieniasz twarz nie do poznania :) Jezeli oczywiscie kosmetyczka sie do tego przyłoży ;)

A jeżeli masz juz wybierac mikro + coś to niech bedą to algi bo moim zdaniem jest to jedna z lepszych masek ! :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #92 dnia: 8 Października 2009, 23:27 »
Dziękuję Ci bardzo :) Chcę to mikro, bo oczyszczanie nie dawało zadowalającego efektu nigdy u mnie, poza tym naczytałam się o tym blasku i odświeżeniu cery i chcę spróbować mikro, ale oczyszczanie również będę włączać w "terapię". Na pewno dam znać jak efekty :)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #93 dnia: 9 Października 2009, 08:33 »
u mnie każde mikro było kończone algami i efekt był nieziemski ::)

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #94 dnia: 9 Października 2009, 09:32 »
Ela no właśnie tego się obawiam, ale samo czyszczenie nie przynioslo takich super efektow wiec sama nie wiem..
Moja mama uwaza podobnie jak Ty....ale fakt że nawet kiedys po oczyszczaniu miałam taka skóre ze leczyłam ją 2 tygodnie...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 9 Października 2009, 19:46 »
madziulka1021 i jak po wizycie ? Co miałaś robione ? :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #96 dnia: 11 Października 2009, 00:04 »
Ela- zdecydowałam się w końcu na tą mikrodermabrazję + plus oczyszczanie lekkie ,a później algi ale to już w cenie zabiegu...Tych zaskórniaków było sporo..
I w sumie jestem zadowolona, miałam robioną   w piątek tak więc nastawiłam się , że na drugi dzień może być fatalnie ale po przebudzeniu okazało sie ze nie jest wcale tak źle..Panie powiedziały mi , że skóra dobrze to wszystko zniosła..ale zdecydowanie byłam przygotowana na coś gorszego...w sumie to dziwie się , że się w ogóle zdecydowałam  ;) mam nadzieje ,że było warto.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 11 Października 2009, 10:22 »
No to super że tak dzielnie to zniosłaś ;)

Takie zabiegiw arto robic bo dla cery są zbaiwienne :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 23 Października 2009, 12:45 »
Elu możesz napisać kilka słów o różnicy między mikro diamentową a korundową? Są jakieś znaczące? Mi pani w gabinecie powiedziała, że korundowa jest nieco silniejsza i to wszystko. Zapisałam się, ale że nigdy nie miałam diamentowej robionej to nie będę widzieć różnicy :)

Offline puella
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 9 Marca 2010, 17:25 »
witajcie tak sie przygaldam waszym rozmowom i chetnie sama bym sie skusila na mikrodermabrazje bo mam okropna cere ale tez niestety tendencje do pekajacych naczynek... myslicie ze taki zabieg bylby dla mnie dobry?

Offline majaaa2

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: 17 Maja 2010, 19:50 »
Witam Was:) Mam problem z przebarwieniami na policzku mam takie kółko piegów( zrobiło mi się to od słońa gdy byłam mała) czy mikrodermabrazja pomogłaby mi?

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #101 dnia: 18 Maja 2010, 12:56 »
Jeżeli przebarwienia są powierzchowne, to może pomóc, ale raczej zastanowiłabym sie na Twoim miejscu nad laserem, efekty pewniejsze, a i zabieg jednorazowy

Offline klaudek22
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #102 dnia: 3 Czerwca 2010, 23:32 »
czesc, mam pytanko. za miesiac mam slub a wyskoczyl mi tradzik mlodzienczy. bylam u dermatologa miesiac temu, przepisala mi antybiotyk i mascie do smarowania, ale ku mojej rozpaczy nie ma poprawy. czy ktoras z Was miala taki problem i moze korzystala z pomocy kosmetyczki?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #103 dnia: 4 Czerwca 2010, 21:26 »
hmmm jak?
co teraz Ci wyskoczył, a wcześniej cera byłą bez zarzutu???
to ile Ty masz lat ? 16?  :)
no i jaki trądzik? jest kilka rodzajów...zwykłe zaskórniki, czy ropne grudki??
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline klaudek22
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #104 dnia: 7 Czerwca 2010, 23:52 »
nigdy nie mialam problemów z cerą. lat mam 22, a tradzik mozna dostac nawet jak sie ma 40 wiec nie wiem co z tym dziwnego?

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #105 dnia: 8 Czerwca 2010, 09:12 »
Można, można, ale chyba nie młodzieńczy? z resztą niech się Lilian wypowie, to ona jest doktorką :) ja sie tam nie znam

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #106 dnia: 8 Czerwca 2010, 15:25 »
no raczej młodzieńczego nie...
chociaż choroby książek nie czytają... ;D
nie mniej jednak, może to nie trądzik...a przynajmniej nie acne vulgaris, tym bardziej skoro leczenie typowe nie daje efektu.

Ja mam 33 lata i trądzik w postaci poronnej mam nadal...nie tak jak za młodych lat, ale cery idealnej mieć nie będę...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #107 dnia: 14 Sierpnia 2010, 21:10 »
Dziewczyny a jaki gabinet z laserem polecacie w Szczecinie?? Mam problem ze skórą na ramieniu (mam dużo krostek, które za nic nie chcą zejść).. Byłam już u paru dermalogów i jak narazie nic nie pomaga :(

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 15 Sierpnia 2010, 11:30 »
Wiesz co ? Najpierw musisz dojść do tego skąd te krostki się biorą itd .
Bo laser nie jest od tego .
Jeżeli to są zwykłe krostki to pomyśl co może powodować że się pojawiają .
Tylko tez zależy jakie one są czy ropne , czy moze to zaskórniki , prosaki itd .
Z doświadxzenia wiem że dermatolog zazwyczaj naprzepisuje maści i inne mikstury które są drogie  a nie działają ... a wystarczy zwykłe oczyszczanie i jest ok ;)

Offline Cassidy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #109 dnia: 24 Sierpnia 2010, 20:20 »
Czasem warto poradzić się drugiego lekarza, skoro te maści nie dają efektu, albo rzeczywiście niech chociaż kosmetyczka zerknie, czy to się nadaje na czyszczenie.
Ja też jestem fanką mikro, dobra jest też na niewielkie przebarwienia , ja mam takie na ramionach, niestety mam zapalenie mieszków przywłosowych (dziedziczne:/) , no i już po pierwszym zabiegu mam dużo ładniejszą skórę- rozjaśnioną i gładką.  Jeszcze kilka zabiegów i będzie miodzio:)

Offline zabuula
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.05.2011
« Odpowiedź #110 dnia: 3 Lutego 2011, 21:02 »
Dziewczyny, podpowiedzcie mi- gdzie najlepiej udac sie na mikrodermabrazje w Szczecinie?
Ja mam cere "po przejsciach" po tradziku, nie mam dziur, ale jednak jest zanieczyszczona i wymaga tez zluszczenia.
Raz mialam mikrodermabrazje u mojego dermatologa, bylam nawet zadowolona, ale jednak wolalabym aby ktos troszke dluzej sie temu poswiecil, pozniej nalozyl jakas maske, przydaloby sie tez oczyszczanie. Podpowiecie gdzie sie udac zeby bylo profesjonalnie? Bede wdzieczna! :) Jestem ze szcz;)

Offline Gabriela
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #111 dnia: 23 Lutego 2011, 10:59 »
Gosiaczek80 a wjakim mieście znalazłas tak dobrego dermatologa???Podalabys namiary do niego?pozdrawiam

Cytat: Gosiaczek80 link=topic=4533. msg126053#msg126053 date=1159184592
Majeczko chyba będę mogła Ci trochę pomóc.  Przed ślubem miałam wykonywane mikrodermabrazję, która była łączona z kwasami owocowymi.  Tyle tylko, że te zabiegi miałam na plecach, dekoldzie i ramionach , po to aby zmniejszyć swoje po trądzikowe przebarwienia i  przede wszystkim blizny.
Ale pani dermatolog - kosmetolog zajeła się mną kompleksowo, gdyż dała mi program pielęgnacyjny również  na buzie ( gdzie miałam i krostki i wągry i rozszerzone pory i w ogóle kiepską cere).
Na twarzy wystarczyły mi odpowiednio dobrane kosmetyki (żel do mycia twarzy, tonik, kremy) oraz maści i maski.  Wszystko dobierała mi pani doktor.  Obyło się bez mikrodermabrazji, choć nie powiem po tym zabiegu moja cera byłaby już zapewne jak "pupa niemowlaka".

Co do mikrodermabrazji.  U lekarza prywatnie  kosztowała 100 zł, mnie udało się jeszcze wcisnąć na mikrodermabrazję na NFZ (cudowna pani Tereska), w gabinecie kosmetycznym ceny zaczynały się od 200 zł.  Kwasy AHA  są już płatne od 40 zł za 20% kwas, potem 30 % za 50 zł.  Jest jeszcze 50 % i 70 % (ale to już nie dla wszystkich jest przeznaczone, ceny są oczywiście wyższe).  Mniej więcej 3-4 dni po mikrodermabrazji z kwasami miałam oczyszczenie naskórka za pomocą wody i ultradźwięków (teraz tylko takie złuszczenie się przeprowadza).  Ten zabieg wspomaga skórę w złuszczaniu oraz na samym końcu jest aplikowana "do środka skóry" ( nie wiem jak to nazwać) za pomocą ultradźwięków ampułka z jakąś substancjią odżywczą.  koszt to 120 zł. 

Jak skóra reaguje i jakie będą efekty zabiegów zależy od danej osoby.  Generalnie:

1) mnie mikrodermabrazja nie bolała.  pierwszy zabieg był owszem bardzo nieprzyjemny ale na następne wiedziałam na co się nastawiać.  Tyle, że ja nie miałam ich na twarzy.   Są osoby, które troszkę cięrpią przy tym zabiegu.
2) skóra pod wpływem kwasów szczypie.  Zależy oczywiście od typu skóry, jej wrażliwości i stężenia kwasu (zaczyna się od najsłabszego stężenia, po to aby  skórę "zahartować" ; dalsze stężenia mogą też być nie potrzebne). 
3) po tych powyższych dwóch zabiegach skóra jest czerwona lub zaczerwieniona, szczypie (utrzymuje się do 2 dni po zabiegu, ale to już moje odczucie), i zaczyna się łuszczzyć ( o to nam przecierzs chodzi)
4) skin master, czyli oczyszczanie z ultradźwiękami . . . przyjemna sprawa.  Jak dla mnie 40 minut relaksu.  Ale są też tacy, których ten zabieg bolał. . . . . znowu sprawa wrażliwości.
5) mikrodermabrazję należy przeprowadzać w odstępach 2-tygodniowych.  Ilość zabiegów zależy od przypadku i finansów własnych.
6) po zabiegu , przez  2-3 dni stosuje się oczywiście odpowiednie żele (kojące, regenerujące, gojące), ale już o tym dermatolog ci powie
7) po zabiegu na twarzy jest się czerwonym jak burak. . . . ale niekoniecznie. 
8) W trakcie kuracji  nalezy uważać na słońce dlatego też zabiegi najlepiej wykonywać późną jesienią, zimą i wczesną wiosną.  Jeżeli zabiegi sa wykonywane na twarzy to przed wyjściem z domu kremik z filtrem. . . najlepiej 50 lub 100 (są taki)
9) Na te zabiegi chodzą też . . . . MĘŻCZYŹNI. . . .  dla mnie było szokiem zobaczyc młodych mężczyzn u dermatologa, a co dopiero na fotelu kosmetycznym.
10) w saonach kosmetycznych tego typu zabiego kosztują dużo więcej i są dużo  słabsze.  Kosmetyczka (przynajmniej w mojej okolicy) nie położy ci na twarzy kwasu 30 % czy 50 %.   Mnie te kwasy nakładała albo pani doktor albo pani kosmetyczka pod czujnym okiem pani doktor.  Lekarz był przy mnie obecny aż do momentu zejsćia z łóżka.  Po zneutralilzowaniu kwasu, przemuciu naskórka, czasem miałam nakładany już preparat regenerujący. 
11) Po kwasach czasem może wystąpić gorączka ale to jest naturalne.  należy wziąść paracetamol lub imbuprom i się tym aż tak nie przejmować.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #112 dnia: 28 Lutego 2011, 13:24 »
Mikrodermabrazja czy inne formy złuszczania naskórka są fajne, ale musimy pamiętać, aby nie robić tego typu zabiegów w zbyt małym odstępie czasu od ważnego dnia (ewentualne zaczerwienienia, podrażnienia), po kwasach owocowych skóra też jest super, ale musicie pamiętać, że czasami skóra przez kilka dni może się złuszczać, ale to już po mocniejszych działaniach jak kwas mlekowy czy migdałowy.  I oczywiście złuszczanie kwasami = miesiące jesienne, gdyż słoneczko nasze piękne i kochane po akcji z kwasami może spowodować przebarwienia.
To tak na marginesie:).
Jeżeli macie czas (tak jak ja:P), to radzę zająć się skórą dużo wcześniej, jeżeli mikrodermabrazja połączona z jakimiś zabiegami to też sukcesywnie rozłożone w czasie.  Kilka dni przed ślubem można się skusić na jakiś super relaksacyjny zabieg rozświetlający skórę:)

Odpowiedź odnoście "nagłego trądziku" może już nie aktualna, ale ja np.  kilka razy miałam ową sytuację (po lekach, antybiotykach, sypanych mandarynkach:(), dostałam takiej wysypki/pokrzywki na twarzy, dekolcie i plecach - z dnia nadzień wyglądało to właśnie jak trądzik, że byłam podłamana.  Oczywiście w takich wypadkach najlepsza opcja to dermatolog, bo ni z tego ni z owego nie zaatakuje nas trądzik z dnia na dzień, mogą to być jakieś przyczyny na tle hormonalnym, alergicznym itp. 
Wspomnę jeszcze, że są produkty/herbatki ziołowe, które oczyszczająco działają na organizm.  Wiele z nas na diecie przed tym wielkim dniem zmienia sposób żywienia, pije ziółka. . . dobrze dobrze, ale trzeba pamiętać, że skoro coś nas "oczyszcza", to gdzieś to wyjść musi, i często właśnie można zaobserwować coś w postaci wysypki, dlatego takie kuracje lepiej wcześniej zaczynać:)
Może zboczyłam z tematu mikrodermabrazji, przepraszam:), ale myślę że info się przyda.

Tak w ogóle, to są przeciwwskazania do mikrodermabrazji,jak np.  stany ropne, zapalne, trądzikowe itp.  Najpierw trzeba to wszystko wyleczyć (dermatolog), a dopiero później wziąć się "wykończenie".

P. S kwasy owocowe, na praktykach (daaaaawno daaaaaawno temu:) ) chętnie sięgałam po Vita Peel dla swojej skóry (cera mieszana, rozszerzone pory).  Jednak z tego co jeszcze pamiętam;), kwasy nie są wskazane dla osób z problemami naczynkowymi.

Pozdrawiam:)
[/url]  [/url]

Offline agnieleczka13

• użytkownik
  • **
  • co przyniesie nowy dzień:)
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #113 dnia: 29 Grudnia 2014, 08:13 »
Dla kogo przeznaczona jest miktodermabrazja?

Główne wskazania:

suchość i wiotkość skóry,
zmarszczki,
rozszerzone pory skórne,
przebarwienia,
płytkie blizny i rozstępy,
powstrzymanie starzenia się skóry,
eliminacja zmian trądzikowych, łojotoku, zaskórników i prosaków.
Jakie są efekty zabiegu mikrodermabrazji diamentowej?

Efekty po zabiegu:

wygładzenie skóry,
eliminacja nadmiernego rogowacenia i suchości skóry oraz jej regeneracja,
zmniejszenie drobnych zmarszczek,
redukcja zaskórników,
wzrost absorpcji składników aktywnych z preparatów kosmetycznych,
pobudzenie fibroblastów do produkcji kolagenu i elastyny,
wzmocnienie zdolności obronnych skóry,
stymulacja mikrokrążenia, co powoduje lepsze odżywienie komórek skóry
Jak przygotować się do zabiegu mikrodermabrazji diamentowej?

Przed zabiegiem mikrodermabrazji nie są konieczne specjalne zabiegi przygotowujące skórę, jednak na 5 dni przed jej wykonaniem należy unikać: chemicznych kremów do depilacji, elektrolizy, woskowania, szorstkich gąbek/szczoteczek do czyszczenia twarzy, żelów i kremów peelingujących do twarzy.

Zabieg nie wymaga ograniczenia normalnej aktywności - jedynie bardziej wrażliwa skóra może reagować lekkim zaczerwienieniem, które ustępuje po kilku godzinach.

Jak należy postępować po zabiegu mikrodermabrazji?

Zalecenia pielęgnacyjne po zabiegu: unikanie opalania przez pierwsze 48 godzin od zabiegu, unikanie kąpieli w chlorowanej wodzie (baseny) do 48 godzin po zabiegu, picie 8-12 szklanek wody mineralnej dziennie (uelastycznia dodatkowo skórę), na dzień zaleca się stosowanie kremów z filtrem przeciwsłonecznym o faktorze co najmniej 25, nawilżanie skóry.

Jak często można stosować mikrodermabrazje diamentową?

Zazwyczaj trzeba przeprowadzić od 2 do 10 zabiegów (średnio 5) w odstępach od 1 tygodnia do 4 tygodni (co 7 - 10 dni w zabiegach odmładzających i 4 tygodnie w leczeniu trądziku). Zależy to od wskazań i oczekiwań pacjenta. Po każdej mikrodermabrazji poprawa jest coraz bardziej widoczna. W celu podtrzymania i utrwalenia uzyskanych wyników zaleca się co 4 - 6 tygodni ponowne wykonanie mikrodermabrazji.
carpe diem

Offline Aniewa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21-07-2016
« Odpowiedź #114 dnia: 26 Lutego 2015, 22:49 »
Hej Dziewczyny!Zastanawiam sie nad mikrodermabrazja lub kwasami,bo namawia usilnie mnie na to taka znajoma kosmetyczka,ale za 1zabieg chce 250zl,wiec na moje oko DUZO. Wiecie moze gdzie w Krakowie jest jakis naprawde dobry gabinet i z przystepnymi cenami?Slyszalam,ze Der med na Tomasza jest OK?Podajcie jakies namiary na sprawdzony gabinet i DOBRA kosmetyczke!Pozdrawiam.

Offline welonek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 17 Marca 2015, 08:12 »
Mity związane z Mikrodermabrazją

Mikrodermabrazja zredukuje zmarszczki - Nie ma cudów, mikrodermabrazja może jedynie spłycić drobne zmarszczki, nie zredukuje ich w całości.  Nigdy! Należy też pamiętać, że jeden zabieg nic nie zmieni, wymagana jest seria zabiegów.

Pomoże zlikwidować rozstępy - Podobnie jak wyżej, mikra może poprawić wygląd rozstępów, ale tylko świeżych, czerwonych.  Jeśli rozstępy są białe i mamy je już dosyć długo zapomnijmy o jakiejkolwiek poprawie.

Usunie przebarwienia - ten zabieg nigdy w 100% nie usunie przebarwień, może jedynie poprawić ich wygląd, ale znowu muszę podkreślić to, że jeden zabieg to za mało, wymagana jest seria zabiegów i odpowiednia pielęgnacja skóry.

Gwarantuje idealne oczyszczenie - kolejne rozczarowanie.  Idąc na zabieg spodziewałam się idealnego oczyszczenia, oczami wyobraźni widziałam pozbawioną porów czy zaskórników skórę.  Nie zauważyłam spektakularnej poprawy.  Wygórowane oczekiwania sprawiły, że się rozczarowałam.  Moja wina, moja niewiedza.

Offline pinkGaf
  • pinkdisaLN
  • nowicjusz
  • *
Jako nowy proszę o wyrozumiałość
« Odpowiedź #116 dnia: 28 Października 2015, 18:11 »
 Jak najbardziej popieram pomysły przedmówców.  Proszę bez spamu
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2015, 18:14 wysłana przez zibi »

Offline SandraGorka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16 lipca 2016
  • Ślub w: Piekielnik
« Odpowiedź #117 dnia: 12 Stycznia 2016, 00:08 »
Mikrodermabrazja -tak dla odświeżania twarzy ,jak najbardziej. Jako kosmetolog mogę powiedzieć,ze mikrodermabrazja spłyci jedynie najpłytsze zmarszczki . Najlepiej wykonać serię zabiegów, gdy nie ma jeszcze wysokich temperatur. Osobiście bardzo polecam zabieg z użyciem kawitacji, świetny sposób na odświeżenie cery przed "wielkim dniem".