Autor Wątek: Bończa czy Park Hotel  (Przeczytany 3023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline quasia

• forumowicz
Bończa czy Park Hotel
« dnia: 15 Maja 2007, 15:36 »
Zaczynam powoli planowac swój ślub... Prawdopodobna data to 5.07.2008. W czerwcu wyjezdzam na 5 miesiecy i dlatego juz teraz chcialabym miec wynajętą salę, dj'a, fotografa i videofilmowanie.

Jezeli chodzi o sale to są dwie opcje (w obu miejscach jest wstępna rezerwacja) Pierwsze z nich to Bończa. Plusami tego miejsca jest położenie (blisko do domku i kościoła w którym bedzie ślub), ładna sala (która spokojnie pomieści 60 osób) ciekawe miejsce (rzeczka, troche drzew, no i sam hotel jest ok), jeżeli chodzi o menu to troche podskoczyła cena (ze 180 na min 230 na przyszły rok, dodam, że to bardziej wykwintne menu  jest za 340 ale to nie na naszą kieszeń :szczeka: ) ale jeszcze jesteśmy skłonni 230 zapłacić, ponieważ menu jest naprawde bogate: obiadek (zupa, II danie), 3 inne ciepłe dania (21, 22 30 i około 2), 10 zimnych przystawek, ciasta, poza tym tort, napoje i alkoholu do woli  :pijaki: .

Drugi lokal to Park Hotel. Miejsce jest urocze... Ja przynajmniej uwielbiam takie niewielkie hoteliki na wysokim poziomie, chociaż oczywiscie nie tylko o to tu chodzi to dla nas jest to ważne. Piękne pokoje, ładna sala (równiez pomieści 60 osób) Jeżeli chodzi o menu to tutaj pojawia sie pytanie... czy wystarczy jedzonka, tak, żeby każdy był najedzony. Menu wyglada następująco: obiadek (przekąska, zupa, II danie i deser), 12 zimnych zakąsek, danie nocne (np szynka pieczona w calości + ziemniaczki), słodki bufet (owoce, ciasta). Co do alkogolu to 0,5 wódki na pare lub zamiennie 3/4 wina i 2 l napojów na osobę. Spodziewam sie, że alkoholu bedzie trzeba dokupić, ale to nie aż taki wielki koszt. Cena za osobę na dzień dzisiejszy 220 na pszyły rok około 250.

TAK WIEC PROŚBA DO WAS!!!!!!!!!!! CO WY BYŚCIE WYBRAŁY??????????????????????????????????????????? Bo ja mam straszny mętlik w głowie :(

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Bończa czy Park Hotel
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Maja 2007, 17:26 »
quasia, ja miałam wesele w Bończy. Płaciliśmy 190zł za osobę i było zdecydowanie za dużo jedzenia. Nie wiem co jest w wersji za 340zł bo wtedy takiej opcji nam nie proponowano ale wierz mi: było za dużo, zostało mnóstwo jedzenia którym obdaarowaliśmy pół rodziny. dla mnie ogromnym plusem tego lokalu jest to że w ogóle nie musieliśmy martwić się o napoje. Alkohol i wszelkie soki, wody itp były bez ograniczeń więc to przewaga na Parkiem...
Co jeszcze...właściciel o którym róznie na forum pisano naprawdę w wielu sprawach doradzi, pomoże i przy okazji opowie o wielu tradycjach i przesądach weselnych.. :)
Generalnie: na naszych gościach Bończa zrobiła ogromne wrażenie...
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Bończa czy Park Hotel
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Maja 2007, 17:27 »
zapomniałam dodać że tort był rewelacyjny! :)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Bończa czy Park Hotel
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Maja 2007, 18:48 »
o Bończy możesz naczytać się tutaj wiele rzeczy, tylko wpisz w wyszukiwarkę, natomiast co do Park Hotel nic nie wiem  :drapanie:

Offline malgosiak

• forumowicz
Odp: Bończa czy Park Hotel
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Lipca 2007, 22:37 »
Ja mam sale zarezerwowana w HoteluPark..okolica przepiekna.I wystroj cudowny a i goscie nasi beda mieszkac w Hotelu Park wiec nie beda bladzic. Park ma klase i klimat sam w sobie jak dla Mnie nawet nie robiac zadnej dekoracji. Ale oczywiscie powiem jak naprawde jest tam po moim weselu. :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Lipca 2007, 12:34 »
ja bym wybrała w tej sytuacji boncze

odpada ci kilka dodatkowych kosztów a samo jedzenie i  lokal naprawde  gości o drżenie serca..

z  pewnego xródła wiem,ze własciciel mocno  wyluzował i juz nie ma scen z przed kilku lat.. więc do mojej oceny  dochodzi kolejny wielki plus tym razem dla własciciela za  super podejście do  pary i weselników  ;D

hotel park - niestety nie  podpowiem.. znalam ten lokal  sprzed remontu i wypowiedzi panien młodych z tego okrtesu ( rok 2003 i 2004) potem ucichło a po remoncie było za mao  forumowych wesel żeby wystawic jakąś konkretna opinie..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Lipca 2007, 16:35 »
Dzisiaj znów to przeczytałąm to z pewnością bym wybrała Bończę