Autor Wątek: Hotel Sens..  (Przeczytany 18231 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agata Szczecin

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.2008
Odp: Hotel Sens..
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Kwietnia 2008, 17:14 »
Hej Agacia
Rzeczywiscie napisalas sie ale wszystkie Twoje spostrzezenia sa jak dla mnie niedopatrzeniami panstwa mlodych. Pierwszą moja uwagą byla proporcjonalna liczba kelnerow do liczby gosci, akustyka akustyką jeśli bedzie super orkiestra na żywo wszystko da sie nadrobic - dla profesjonalistow nie ma przeszkód, kelnerzy musza byc pilnowani przez kogos z rodziny ( co kiedy podac lub zeby zwrocic uwage). Jak sie wyczuli wlascicieli na te spostrzezenia powinno pojsc dalej dobrze, dobra zabawa zalezy juz od gosci a sala jaka jest kazdy widzi przy zamawianiu sali i mi sie akurat podoba to ze jest podluzna wedlug mnie to jej urok. Pozdrawiam

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Kwietnia 2008, 17:30 »
Agacia - moje pytanie - kiedy byłaś na tym weselu ?

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Kwietnia 2008, 09:50 »
Witam serdecznie.  Ja również biorę ślub w Hotelu Sens 06. 09, także bardzo fajnie się czyta te miłe wypowiedzi, które mnie osobiście bardzo uspokajają, bo zarezerwowaliśmy ten hotel jako pierwszy, bez oglądania innych, bo podobała mi się baaaaardzo sala, i oczywiście pokoje (bo nasi goście zostają na poprawiny).  Niedługo mamy się spotkać z właścicielem i uzgodnić wszelkie szczegóły.  Ja mam tylko problem z udekorowaniem sali, bo mam mnóstwo pomysłów, a nie chce żeby było tego aż za dużo.  A te serduszka za Parą Młodą faktycznie są takie. . . No właśnie takie.  Za to przepiękny jest ten kącik słodkości (ciasta plus owoce).

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Kwietnia 2008, 10:04 »
JulkaJ. ja też się ciągle zastanawiam nad dekoracją - mam w planach kilka kremowych pasów pod sufitem, 3-4 kule kwiatowe

i piórka zwisające z sufitu, takie na nitkach, żeby falowały swobodnie. Mam już kupioną zieloną flizelinę, na stół a za młodymi chcę wstawić

coś w rodzaju parkanu/kratki z różami sztucznymi. Bo te serduszka są.....ach ;D

Słodki stół jest śliczny, to prawda - jakie menu wybieracie ? My sie ciągle wahamy między 160 a 190  ??? Nie wiem, jaki oni alkohol oferują

w tej droższej wersji i czy są też w tym wina :drapanie:

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Kwietnia 2008, 10:10 »
My wybraliśmy to menu za 160 zł.  Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni.  Nie wiem tylko jak dokładnie wyglądają poprawiny, co jest do jedzonka bo zdecydowaliśmy się na nie już po podpisaniu umowy.  A  ta kratka z kwiatkami, napewno będzie ślicznie wyglądała.  Tylko czy to nie są duże koszty? Hehe te dekoracje to mi się nawet w nocy śnią.  Aha no i raczej chcemy jakieś balony z helem, chociaż kilka na sali, a troszkę więcej w tej części do tańczenia. 

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Kwietnia 2008, 10:16 »
Ja kratkę zrobię z rafii, paczka kosztuje 3 pln, kupiłam 7, przerobiłam 3 i chyba mam już 2/3 potrzebnej ilości - zaplatam warkoczyki a potem

posklejam na taki wzór:

Koszt będzie raczej niewielki.

co do poprawin, to nie wiem, bo my robimy grilla w gospodarstwie agroturystycznym. ale cena poprawin powinna być niższa ???

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Kwietnia 2008, 19:30 »
Ten pomysł z tą kratką, już sobie wyobrażam jak to będzie wyglądało, pięknie.  Nio ja niestety nie mam kompletnie żadnych umiejętności manualno - dekoratorskich, więc pewnie zadowolę się czymś gotowym (niestety).  Napewno poprawiny są tańsze, tylko się zastanawiam, czy ktoś miał jużtam wesele z poprawinami, i czy był zadowolony.  Moja koleżanka bierze ślub w lipcu (ale w innej miejscowości) i nie będzie robiła poprawin w hotelu, gdzie ma wesele, bo właśnie słyszała wiele opinii, że jest nie za ciekawie ("poprawiny przy paluszkach" -  ona to tak nazwała).  No ale wracając do tematu, mam nadzieję, że w Sensie tak nie będzie:)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Kwietnia 2008, 20:48 »
Poprawiny przy paluszkach, to mi pasują do lokalu z Goleniowa ;) W sensie jest osobne menu, więc nie ma obaw, że gości zagłodzisz.

My zdecydowaliśmy się na dużego grilla w Smętowicach - w moim wątku w dziale odliczania jest kilka zdjęć całego terenu i cena, więc

gdybyś była zainteresowana, to zapraszam. Ogólnie wolę zrobić to już na luzie, przy mięsku, kiełbaskach i piwku, niż na sztywno w lokalu ;)

A co do ozdób - ja swoje będę pewnie chciała odsprzedać już po weselu, za jakieś drobne ;)

Co sądzisz o tych ich lampionach ? Mi osobiście przeszkadza brak świec i kupię sobie takie szerokie chyba... ???

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Kwietnia 2008, 20:56 »
Hehe, Adiana, czytasz w myślach z tymi paluszkami.  A co do Hotelu Sens, to sala wogóle jest śliczna, jak dla mnie te ciepłe kolory no i całą reszta, ale dekoracje. . Hmm, nie podobają mi się.  Chciałabym więcej kwiatów na stole Pary Młodej, i małe wazoniki ze świeżymi kwiatami na stołach gości.  A co do reszty narazie jakoś się nie zastanawiałam, chciałabym tam jeszcze raz pojechać, zobaczyć co na czym można zawiesić, jak to zrobić, żeby było pięknie:)

Offline Agata Szczecin

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Kwietnia 2008, 22:48 »
Hej
Dziewczyny widze ze nie jestescie dokladnie poinformowane co do dekoracji bo wlasciciele nie pozwalaja przyczepic najmniejszego gwozdzika, balonika, pasów czy innej dekoracji pod sufitem no niestety trzeba radzic sobie inaczej.

Pozdrawiam Sensowe Dziewczynki

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Kwietnia 2008, 23:01 »
Nie pozwalają nic wbijać, ale możemy sie zaczepiać o filary i te kwadratowe szklane elementy oświetlenia na suficie ;)

Tyle mi wystarczy, ażeby zamocować kilka rzeczy na górze  ;)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #41 dnia: 28 Kwietnia 2008, 20:39 »
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, której mama koeżanki córka..Ech za długo by mówić. W każdym bądź razie chodzi o to, że mamie Panny Młodej i gościom wszystko się na weselu podobało..Ale Pannie Młodej nie.. :(

No właśnie mieli kilka ale.. Przede wszystkim do tego, że obiad był za wolno podawany, no i że kawa była dziwacznie podawana, tzn kawa i herbata w filiżance, a woda gorąca w dzbankach. No i że zmienione było menu bez ich zgody..

Jak dla mnie to jest po prostu niedopracowanie i niedopilnowanie, bo może i wszystko tam jest super, ale zawsze musi być ktoś z rodziny, kto będzie czuwał nad tym i co jakiś czas rzucał okiem, a w razie czego podpowiadał, żeby coś szybko zmienili..

Aha no i wg niej za często zmieniane były talerzyki, a znów filiżanki po kawie leżały prawie pół nocy..

Ja to mam zapisane 2 kartki rzeczy,  o które koniecznie będę pytać tuż przed samym weselem, no i oni MUSZĄ to spełnić, bo to jest w ramach umowy.. ;D

A mam pytanie, czy jest jakaś zniżka dla dzieci? I od jakiego wieku??

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 29 Kwietnia 2008, 08:17 »
Cześć Julka ;)

Gdybyś mogła podzielić sie tymi kartkami - to ja byłabym wdzięczna ;)

Jeżeli chodzi o zniżki, to mi powiedzieli, że dzieci do 4 lat za darmo a do 12 (lub 15 już nie pamiętam) za pół ceny.

Gdzieś już czytałam o tych uwagach, tzn. że były i że się komuś nie podobały te filiżanki,

ale uważam, że to były ichnie niedotarcia. W końcu hotel ma dopiero 3 lata i się wyrabia.

Spotkałam sie tylko z jedną opinią , która miała jakieś "ale".

Ile osób miał do obsługi 1 kelner na tym weselu, co to obiad był za wolno podawany ???

Wiem, że teraz hotel chce lekko zmodyfikować menu, ale to wszystko będzie ustalane z młodymi

i tak jak mi powiedzieli szefowie - nie muszą tego zmieniać, jeżeli wolę stare menu...więc uważam, że są w porządku.

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #43 dnia: 29 Kwietnia 2008, 08:23 »
Z tego co dobrze pamiętam to chyba jeden kelner na 20 osób. Im głównie chodziło o to, że już podane były sałątki, ziemniaczki, a na mięso długo czekali, i nie wiadomo było czy to już koniec, czy coś będzie i wogóle.. >:(

No ale masz rację, oni dopiero raczkują tak naprawdę, i zapewne nasze uwagi są dla nich cenne. Wierzę w to, że im zależy, żeby ten dzień był dla nas cudowny, więc specjalnie jakiś problemów z dogadaniem się z nimi nie będzie.. :D

A co do karteczek, to jak tylko sobie je jakoś uporządkuje, to dam znać.. No i mój PM chyba chciałby po majówce tam jechać, więc też damy znać, no a Ty Adianko wcześniej, więc koniecznie napisz, co uzgodniliście. :D

Aha, a co do zmian menu to my już jak w październiku zamawialiśmy sale to o tym była mowa, ale dokładnie mieliśmy jeszcze na wszystko wyrazić zgodę, więc po prostu tamta para to przeoczyła (hehe ja to chyba nic nie przeoczę ;D  ;D ).

A widziałyście kochane forumki ich kalendarzyk na stronie z wolnymi, a raczej zajętymi terminami.. Ech sporo tego.. ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 29 Kwietnia 2008, 08:32 »
Ano widziałam, mam nadzieję, że nie pójdzie termin dzień przed moim, bo chciałam tego wieczora salę dekorować ;)

Gdybyś miała ochotę wtedy popatrzeć na nasze wyczyny, to zapraszamy ;D

Teraz w umowie jest kelner na 17 osób, więc jakoś mnie to nie przeraża. Dużo tez zależy jak im stoły poustawiasz,

czy te długie nogi w standardowym U będą poprzecinane w połowie dla lepszej obsługi. Byłam na weselu w "luksusowym"

hotelu w centrum miasta, gdzie na ok 90 osób widziałam 3 lub 4 kelnerów - dokładnie nie wiemy, bo ten jeden lub dwóch,

wyglądali jak bliźniacy, więc do końca nie wiadomo ilu ich było ;D Ale sam fakt, że na tylu gości tak mała obsługa...

Nam powiedzieli o zmianach w menu, gdy byliśmy niedawno na obiadku u nich. Panowie byli bardzo mili - jak zwykle ;) - i wspomnieli,

że te zmiany to na naszą korzyść, ale wcale nie musi ich być. Po prostu zauważyli, że niektóre dania nie schodzą i chcąc temu zaradzić,

wymieniają je na ciekawsze ;)

Offline Karolcia_us

• użytkownik
  • **
  • Kocham Cie - moje serduszko...
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #45 dnia: 1 Maja 2008, 11:24 »
Witajcie kochane :)
Do ślubu zostało nam troszkę ponad 3 miesiące i powoli zaczynam czuć przerażenie..  :o
Jeśli chodzi o dekoracje, to nie jesteśmy w tym kierunku uzdolnieni, dlatego zajmie się wszystkim Paulinka Ulińska.
To co ustaliłyśmy, to:
- pod sufitem pasna białej tkaniny, a pomiędzy kule (biały+krem+zielony),
- za nami ściana świetlna (biała), na której będą 2 kremowo-zielone serca z kwiatów,
- nasze krzesła udekorowane na biało,
- na stołach świece na lustrach z kremowymi różami,
- na naszym stole kompozycja z kwiatów,
- na części tanecznej drzewka helowe (biały+krem),
wszystkie kompozycje będą z żywych kwiatów, a świece mają dodać romantyzmu części jadalnej..  :)
I to byłoby jak na razie tyle.. (jak na razie..  ;))
Jeśli chodzi o opinie o naszym hotelu (szczegolnie o te złe) - podchodzę do nich z rezerwą, bo szczerze mówiąc zawsze znajdzie się ktoś, komu coś tam się nie spodoba, czy nie będzie pasowało.. Wydaje mi się, że błędy i niedociągnięcia wychodzą przez niedogadanie.. Trzeba dlatego dogadać wszystkie szczegóły, co wcale nie jest łatwe.. 
JulkaJ.ja też bym poprosiła o te karteczki..  :-*
My podpisywaliśmy umowe w kwietniu w tamtym roku i od tego czasu tam nie byliśmy..
Kombinujemy, żeby jutro tam pojechać na jakiś obiadek, jak się uda to dam znać co i jak  :)

PS. Lepiej zadzwonić i zarezerwować sobie stolik czy niekoniecznie..  ??? ?

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #46 dnia: 1 Maja 2008, 12:11 »
Karolcia_us - jak tylko się ogarnę z nimi, to prześlę. Oczywiście będę czekać na podpowiedzi, czego mi na

nich brakuje..

A co do dekoracji, to możesz mi napisać na priva dokładnie co to za osoba będzie dekorować salę i jaki to jest

koszt? No i napewno będę czekać na zdjęcia już po ślubie, ciekawa, jak to wszystko będzie wyglądało.

A co do złych opinii to całkowicie się zgadzam. Trzeba wszystko dogadać, a i tak zawsze, ale to zawsze, będzie

ktoś, kto będzie marudził. Dla mnie najważniejsze jest to, żebym ja w czasie wesela już samego się tym nie

denerwowała..

Z tego co wiem, to oni są tam codziennie, ale ja zawsze wolę zadzwonić i się upewnić..
« Ostatnia zmiana: 1 Maja 2008, 12:13 wysłana przez JulkaJ. »

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 2 Maja 2008, 11:04 »
Witam.

Gdy my byliśmy u nich niedawno na obiadku "na przeszpiegi" to zadzwoniliśmy i zrobiliśmy rezerwację - pięknie udekorowali nam stolik ;)

Więc lepiej uprzedzić, że się przyjedzie - będą na Was czekać ;)

Jeżeli chodzi o dekorację, to mam wybrane takie same kolory - mogę wiedzieć, ile Cię to będzie kosztować ???

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #48 dnia: 7 Maja 2008, 18:49 »
Karolcia_us - jak tylko będziesz zaglądać to pamiętaj proszę o tych namiarach na te dekoracje. Dziękuję z góry. :D

My się wybieramy do hoteliku, ale sie jakoś wybrać nie możemy. Chyba zostawimy to na koniec maja, jak już uporam się ze swoja pracą magisterską.. ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 7 Maja 2008, 21:53 »
Julka - dekoratorkę znajdziesz w google - wystarczy wklepać jej imię i nazwisko - które już zostało podane ;)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #50 dnia: 8 Maja 2008, 15:28 »
Ale gapa ze mnie, nie zauważyłam :D Dzięki Adianko.. Już patrzę sobie..

Offline Karolcia_us

• użytkownik
  • **
  • Kocham Cie - moje serduszko...
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #51 dnia: 12 Maja 2008, 10:06 »
Dziewczynki - wyslalam Wam wiadomości na priv ;)
Jeśli chodzi o wizyte w naszym hoteliku - niestety nie wyszlo nam, ale postaramy się jak tylko będziemy mięli chwilkę. I napweno będziemy w kontakcie i zdam relację jak tylko wroce..  ;D

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 12 Maja 2008, 10:09 »
No to już wiem, że nie byliście ;D

Dzięki za info ;) Pamietaj o rezerwacji - ładnie Wam stolik przygotują ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 18 Czerwca 2008, 16:46 »
Moje drogie sensowe dziewczyny !

Ja już jestem po swoim dniu. I chciałabym się z Wami podzielić swoimi uwagami odnośnie wesela w tymże hotelu. Od razu

mówię/piszę - nie działam na czyjąś korzyść/niekorzyść. Jest to moja szczera opinia po własnym weselu.

Przyjazd do hotelu. Na ziemi leżał czerwony dywan ;) Po wejściu z lewej strony stół z szampanem - co mi sie rzuciło w oczy a

o czym nie pomyślałam - dla dzieci został rozlany w kieliszki "piccolo", którego zawiozłam kilka dni wcześniej razem z alkoholem.

Miał być dla maluchów przy stołach, ale nie pomyślałam aby go podać również przy wejściu - tu plus dla obsługi ;)

Po pierwszym toaście zasiedliśmy do stołów i tu niestety jeden minusik - podano nam, młodym rosołek, podano reszcie gości - a

jako ostatni stół, rosół dostał ten z rodzicami mojego męża. Szkoda mi było dzieciaczków, które akurat tam siedziały, bo jadły suchy

makaron nie mogąc sie doczekać zupy. Zwróćcie uwagę na ten szczegół u siebie ;)

Wjechały drugie dania, ziemniaczki, masa surówek i kolejno różnego rodzaju mięsa - spróbowałam dwóch z moim mężem na

pół - całych porcji bym nie dała rady - były pyszne ;D Zostało chyba jeszcze 2 lub 3 rodzaje mięs - goście chwalili jedzenie - rewelacja

zarówno w smaku jak i ilości - cały pułk wojska by się najadł - nie ma sie co martwic, że ktoś będzie głodny ;)

Miały jeszcze wyjść z kuchni 4 inne dania ciepłe - u nas wyszły 2 pełne, trzecie zjadły może 4-5 osób - była już 4 rano i została garstka

gości, więc ostatnie zostało do rana w kuchni i dostałam je "na wynos" wielki gar z pysznym strogonowem - jaka pisownia ??? - który

z resztą goście zachwalali sobie na poprawinach - wielkie brawa dla kucharzy - jedzenie - poezja smaku !

Nie zauważyłam także aby na stołach zalegały jakieś brudne talerzyki czy filiżanki - a zwracałam na to uwagę. Bez przerwy były

wymieniane na stołach, poza kieliszkami - ale kieliszki wymieniać ??? To przesada już, moim zdaniem.

W kwestii obsługi - żadnych uwag nie odnotowałam. Cały czas widać było kilkoro kelnerów kręcących sie po sali. Dwoili sie i troili

aby było ładnie i sprawnie wszystko podane. Pan Artur konsultował ze mną każdą rzecz, na bieżąco zdawał relację, pilnując czasu

i ewentualnego podawania ciepłych posiłków. Spełnił wszystkie moje niekoniecznie mądre życzenia a to butelki puste a to to lub

tamto - Wielkie ukłony dla pana Artura

W temacie alkoholu - wzięliśmy od hotelu winka. I była to bardzo dobra decyzja. Mają wspaniałe wina - polecam ;D

Zespół miałam raczej mało znany, w składzie dwoje na żywo i DJ i jakoś nie zauważyłam aby mieli problemy z akustyką.

Salę wystroiłam w kolorach zieleni i ecru:

Nasz stół:

I widok ogólny na część sali - robione na prędce zaraz po dekoracji - było już późno a ja musiałam sie jeszcze wyspać na sobotę ;D

Dziewczyny, śpijcie spokojnie, w hotelu sami fachowcy - nie ma się co martwić o organizację wesela. Szykujcie kiecki i inne sprawy ;D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #54 dnia: 18 Czerwca 2008, 17:06 »
Fajnie, że się wsio udało!!! Ja za miesiąc (19.07) będę gościem na weselu właśnie w Sensie- posytaram się również napisać swoje wrażenia

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 18 Czerwca 2008, 17:13 »
Dziubasku, zazdroszczę Ci 8)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #56 dnia: 19 Czerwca 2008, 09:35 »
Dziękuję Adianko za te wszystkie słowa, porady i w ogóle.. :-*

A ja mam tylko jeszcze pytanie, jeśli mogę:
- jak wyglądało podawanie kawki i herbaty
- do której planowo miało być wesele
- co z jedzonka dostaliście do domku??

Z góry dziękuję za odpowiedź.. ;D

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 19 Czerwca 2008, 09:49 »
Witaj.

Pierwsza kawkę i herbatke podano do stołów gościom, wedle zyczenia. Każda następna była do nalania przy stole z deserami. Stały

hmmm, jak to nazwać, stacje dokujące ??? gdzie mozna było sobie nalac czego się chce.

Nasze wesele miało się zakończyć o godzinie 4:00, ale jeszcze kawałek po goście (garstka) siedzieli przy stole i pracowali nad % Obsługa

już sprzątała inne stoły. Było bardzo spokojnie ;)

Jedzenia miałam pół samochodu. Całą masę wędlin - pieczone zawijańce a nie zwykłe wędliny, dostałam duży pojemnik z rybką, taki sam

z sałatką. Śledzie - stanowczo za dużo, trzy pudełka od pizzy z ciastami ;D Pudełko z galaretkami, sporo krokietów i wielgachny gar ze

strogonowem, który nie wyszedł w ogóle z kuchni - zjedliśmy go połowę na grillu w niedzielę a reszta z sąsiadami na kolejnych wieczorkach

meczowych ;) Za garnek wpłacałam kaucję.

Ogólnie jedzenia było stanowczo za dużo, więc nastawcie sie na wielki wynos ;D

Pozdrawiam ;)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #58 dnia: 19 Czerwca 2008, 18:38 »
Adianko dziękuję.. :-*

Offline makz
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 5 Sierpnia 2008, 20:46 »
@Adiana: Ogromną przyjemnością było granie na Waszym weselu. xxxxxxxxxxxxx tu była reklamaxxxxxxxxxx
« Ostatnia zmiana: 5 Sierpnia 2008, 21:58 wysłana przez monia »