Autor Wątek: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)  (Przeczytany 1003648 razy)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)
« Odpowiedź #2340 dnia: 5 Grudnia 2010, 15:59 »
U nas mikołaj też skromny.. bębenek i cymbałki.. Co prawda Boże Narodzenie będzie bogatsze, ale to dzięki dziadkom, więc się nie martw Aniu.. :)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2341 dnia: 5 Grudnia 2010, 16:05 »
ja zawsze na Mikołaja znajdywałam  pod poduszką od Mikołaja czekoladę. Moja siostra bardziej nowocześnie w bucie zostawia Majce paczkę ze słodkościami.
takie większe prezenty są 24.12.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #2342 dnia: 5 Grudnia 2010, 16:09 »
dziubasku Ja też w tym wątku kompleksów dostaję
moja trójka dzieci razem wzięta nie dostaje tylu prezentów, co "forumkowe"dzieci na Mikołaja
Marcel na Mikołaja jednego zwykłego zhu zhu pets'a,któreho kupiłam w promocji w tesco za 39zł
a dziewczynki ośmiorniczki do kąpieli na spółę,też zakupione w promocji

Na Gwiazdke my też nie szalejemy
Zakupiłam każdemu dziecku po jednej zabawce
Marcel figurkę Buzza Astrala z bajki TOY STORY
a dziewczynki po jednym zwierzaku przedszkolaku e-edu, które też były w promocji w tesco za 50-60zł

zakupując na jedną Gwiazdke po kilkanaście zabawek na jedno dziecko jakoś do mnie nie przemawia.A co za raok?wtedy już żadnych pomysłów chyba nie będzie i po kilku takich Gwiazdkach naprawdę nie ma czego dziecku kupić.I dziecko z niczego nie potrafi sie cieszyć.

Ale to moje zdanie

Kasia myślę podobnie na Mikołaja raczej słodkości albo drobiazg
w związku z tym,że małe moje mają roczek to na słodkości są za małe, to dostaną zabawkę do kąpieli
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #2343 dnia: 5 Grudnia 2010, 17:26 »
Ja to w ogóle przestałam czytać ten wątek bo aż mi szczęka opadła w pewnym momencie ::) Ale jak ktoś ma kasę to niech kupuję. Ja pewnie też gdybym miała to mały by dostał super prezenty. Jak czytam o tych kuchniach i w ogóle... aż mnie skręca. Zazdroszczę... naprawdę ale trudno.

U nas nawet wstyd pisać co mały dostanie w porównaniu z tym wszystkim :-\

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #2344 dnia: 5 Grudnia 2010, 17:43 »
oponka przestań!
to nie o to chodzi w tym wszystkim...
kupisz to na co Cię stać i się nie stresuj
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2345 dnia: 5 Grudnia 2010, 17:55 »
No piszę, że trudno choć nie ukrywam, że się wkurzam bo nigdy tak nie było. Ale nic nie poradzę  ::) A weź tu się kobito nie stresuj jak dziś chodzę w tesco i jak patrzę na te kolejki w alejkach z zabawkami i jakie pudła wielgachne w koszykach to... jakoś ciężko się nie stresować ;D

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2346 dnia: 5 Grudnia 2010, 18:55 »
Ktoś może pomyśleć że ja, mając możliwości finansowe, obkupie swoje dzieci niewiadomo jak. I co?
Tosia na Mikołaja dostanie kucyka pony, z przeceny w Tesco, za całe 7 pln + czekoladowego mikołaja
Kasia - etui na komórke z motywem sagi Zmierzch - empik 19.90
My z M dajemy sobie po jakimś słodkim upominku typu czekoladki czy mikołaj.

Na BN dziewczynki dostaną od nas:
Tosia - domek Little Pets Shop
Kasia - nową płytę Keshy
Po 2 książki.

dodatkowo od mojej sister Tosia dostanie Barbie paryżankę a Kasia Encyklopedię wampirów.

Z dziadkami składamy się na prezent dla Kasi (składają się moi dziadkowie 3 sztuki, jej dziadkowie 2 sztuki plus tata) - Akwarium więc od nich już nic innego nie będzie.
Tosia dostanie od rodziców M grę Elefunten łap motyle.

WIęc wcale nie jest tego jakoś szalenie dużo. Owszem uzbiera siętroche bo dziewczynki mają dziadków i pradziadków ale od nas samych nie dostają niewiadomo czego.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2347 dnia: 5 Grudnia 2010, 18:59 »
Oponko nie to jest najważniejsze! Przestań się kobieto stresować. Najważniejsze że macie siebie, zdrowego synka i jesteście szczęśliwi. To są tylko rzeczy materialne.
My mieliśmy kupić Szymkowi pingwiny w zoo z duplo, ale jak zobaczyłam ile dostał prezentów od dziadków, chrzestnego to stwierdziliśmy że na Mikołaja dostanie plecaczek który i tak miałam kupić. Pingwiny będą pod choinkę. Też się nie wysilamy za bardzo :)

♡ Szymon & Leon ♡

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2348 dnia: 5 Grudnia 2010, 19:02 »
Ja, rozpieszczone dziecko, moge powiedzieć jedno - oddałabym połowe prezentów któe dostałam przez lata, oddała "inwestowane" w mnie pieniądze za czas któego rodzice dla mnie nie mieli.

Oponko - i to się liczy.

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2349 dnia: 5 Grudnia 2010, 19:21 »
Mądrze piszecie dziewczyny, nie ma co przesadzać.. nie wiem czy kilkulatkowi taka masa prezentów wychodzi na dobre..
Z resztą czy drobiazgi będą potrafiły wtedy cieszyć?
Osobiście byłam baaardzo rozpieszczonym dzieckiem, dla którego rodzice nie mieli za dużo czasu i teraz podobnie jak Rybka oddałabym wiele za wspólne chwile z mamą i tatą.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #2350 dnia: 5 Grudnia 2010, 19:48 »
My naszym dziewczynkom też kupiliśmy po jednym prezencie.
Na mikołajki:
Pola- mały zestaw klocków hello kitty (29 zł)
Lenka- ślimak z kolckami (39 zł)
BN
Pola - Zhu zhu z jakimś tam kręciołkiem - 79zł -biedronka,a i przepraszam laka śpiewająca królewna śnieżka za 54 zł
Lenka - fontanna z piłeczkami palyskool 120zł.
Fakt, że dziewczynki dostaną jeszcze zabawki od dziadków, chrzestnych i mojej rodziny ( siostra mojej babci, brat babci) ponieważ są jedynymi dziećmi w rodzinie, a my prezenty robimy tylko dzieciom.
Tak naprawdę zwłaszcza małe dzieci cieszą się z wszyskiego, a najbardziej z obecności i zainteresowania rodziców.

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2351 dnia: 5 Grudnia 2010, 19:57 »
U nas też po jednym prezencie no na mikołajki "poszaleliśmy' po dwa.
Michał drewniane puzzle szt 2 każda za 9.90 z biedronki
Zuzia śpiewajacy mikrofon za 30 zł ale kupiony w tesco w trakcie promocji tak jak reszta zabawek więc w rzeczywistości tańszy.No i książkę Alicja w krainie czarów ale taka przerobiona na bardziej dziecięcą wersję.
Michał na BN gadającą kierownicę z fisher price.
Zuzia babie z koniem tez w promocji w tesco.
Reszta prezentów będzie od rodziny.
Generalnie swoim dzieciom kupujemy mało zabawek, trochę mamy po starszym kuzynie, który notabene dostaje ich całe mnóstwo i to drogich zabawek i wiecie co on w wieku 6 lat jest na takim etapie, że każda zabawka zajmuje max 3 minuty uwagi i nic go nie cieszy. Ja stwierdziłam że nie chcę żeby moje dzieci tak miały.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #2352 dnia: 5 Grudnia 2010, 20:14 »
Mnie też przeraża, ile niektóre dzieci dostają na "Mikołaja". U mnie w domu zazwyczaj dostawało się same słodycze, u P. chyba nic.
Paula od nas dostanie jutro misia przytulankę z Biedronki :), od dziadków dostała dzisiaj kalendarz adwentowy, mikołaja z czekolady i bluzeczkę z długim rękawem, a od siostry maskotkę mikołaja - małą. I to będzie wszystko.

A na gwiazdkę - od nas jeszcze nie wiem co.
Ale ciocie i babcie i dziadkowie mają kupić mniej więcej: znikopis, jakąś lalę, jakieś auto i wiem, że dostanie książkę. Także żadne wypasione zabawki.
Pamiętam jak to było z moimi siostrzeńcami - dostawali masę zabawek i głupieli - czym się mają bawić.

A ja na mikołajki dostałam figurkę świąteczną i to wszystko :( Figurka jest od mojej siostry.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #2353 dnia: 5 Grudnia 2010, 20:23 »
U nas podobnie nie szaleje z prezentami, na mikolaja juz dostal mlody sanki od nas, od babci (mojej mamy) dostal pieniazki, od drugiej babci dostal ksiązeczke i pieniązki, jutro jeszcze ma przyjechac chrzestny, i moja siostra z męzem ale nie wiem co oni tam dla niego maja nie wnikalam.
Ja powiem tak najlepszym prezentem dla dziecka jest prezent z serca a nie jakies drogie prezenty, ja mialam wszystko nigdy mi nic nie brakowalo, a i rodziców przy sobie rowniez  ;), rozpieszczac , rozpieszam malego ale umiarkowanie co by nie wyrosł na samoluba  ;)

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #2354 dnia: 5 Grudnia 2010, 20:36 »
Nicola bardzo dobrze napisała
najlepszym prezentem dla dziecka jest prezent z serca
i nieważne czy jest on tani, drobny, mały czy drogi, wielki i okazały. Ale nie ma co potępiać osób, które dają swoim dzieciom masę prezentów, w większości przypadków nie wynika to ze snobstwa, ale raczej z chęci "przychylenia dziecku nieba". Ja przynajmniej tak mam. Na Mikołajki Julinaka dostała (bo Mikołaj już u nas był) od nas jeden prezent - klocki, ale przyznam się, że z prezentami pod choinkę zaszalałam i dostanie ich sporo i nie wynika to z faktu, że mamy nie wiadomo ile kasy, ja po prostu wolę kupić coś Juliance niż sobie kupić kolejną bluzkę lub inną pierdołę. A że to pierwsze święta mojej córeczki, to przyznam szczerze, na zakupach trochę zaszalałam.

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2355 dnia: 5 Grudnia 2010, 20:39 »
Ja tez nie jestem za tym aby na miołajki dawać takie "duze i drogie" prezenty, bo wtedy juz dziecko nie ma takiej radości w wigilie. Z racji tego, ze dzieci sa jeszcze małe to dostają drobiazgi. Kuba od nas dostal puzzle z biedrony za 9,90, od babci klocki z biedronki za 25 zł, od chrzestnego żołnierza pełzającego. Ja kupiłam chrześnicy ksiązeczke o mikolaju. Starsze dzieciaki dostaja tylko po zestawie słodkości.
To są drobne prezenty, które świadcza o pamieci. Dorosłym się u nas wcale nie robi. Choć włoże męzowi w buta mikolaja z czekolady :-).
Ja jak bylam nastolatka to pamietam, że zawsze rano w bucie miała słodkości i z tego się bardzo cieszyłam.
Na gwiazdkę też w tym roku nie szalejemy, bo nie mamy kasy. Przezenty max za 50 zl, a to i tak wyjdzie dużo kasy.
Przeciez wiadomo, ze dziecko dostanie jeszcze jakies prezenty od dziadkow, cioc i tego sie uzbiera.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #2356 dnia: 5 Grudnia 2010, 21:04 »
A moja Madzia dostanie jutro ksiązke  obrazkową za 10zl i bedzie sie cieszyc ,ze hohoho :) :) :)
Nie szaleje z prezentami bo co jakis czas kupujemy jej zabawki,a nie cierpie magazynowac tego wszytskiego bo nie mamy na to miejsca.Jak jest cos fajnego w sklepie to kupujemy,nie czekamy na specjalne okazje.Po drugie jest jeszce za mala .....i tak nie rozumie,ze jutro sa mikolajki ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2357 dnia: 5 Grudnia 2010, 21:23 »
Ja wiem wiem dziewczyny. Ale nie radzę sobie z tym najlepiej i przyznaje się wprost. Ale to nie chodzi tylko o prezenty więc nie pomyślcie, że jakaś ze mnie straszna materialistka. Nie, no ale nie będę przecież tu pisać ło co chodzi ale myślę, że Ci co mają tak jak ja przechodzą to samo dokładnie ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2358 dnia: 5 Grudnia 2010, 21:24 »
dziewczyny a po co Wam kompleksy....
Oponka luuzzzzz

Ja Ewie na Mikołaja nie kupiłam NIC....wystarczy, że dziadkowie i jedni i drudzy + wujostwo kupili po zabawce...
Jak mam być szczera to na Gwiazdkę też wielkich planów nie mam (właściwie żadnych)...bo rodzina znowu się postara...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2359 dnia: 5 Grudnia 2010, 21:28 »
a co mowicie dzieciom, że to prezent od Mikołaja? i że na BN tez im przyniesie?
pytam z czystej ciekawosci,

ja jak bylam mala na urodziny /imieniny nosilam cukierki do przedszkola , wiec rodzice wpajali mi ze Mikolaj tez ma imieniny i zostawil nam slodycze.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2360 dnia: 5 Grudnia 2010, 21:31 »
Krzycho się upiera przy tym Mikołaju strasznie...

ja tam nigdy nie byłam do niego przywiązana i od dziecka wiedziałam, że gościa nie ma...ale Krzyś wierzył w niego okrutnie...

We wtorek przyjedzie mój ojciec i chce się przebrać
Protestować nie będę...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline masumi85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2361 dnia: 5 Grudnia 2010, 21:32 »
Ja mlodszemu za to nic na gwiazdke nie kupuje. Po pierwsze nie mam co, bo wszystko ma po starszym bracie, a kupowanie czegos bo sa swieta uwazam bezsensowne, po drugie pewnie dostanie cos od dziadkow i wujostwa, a po trzecie on i tak mały i nic nie czaji.
Na mikolajki tez od nas nic nie dostał, pewnie jutro wybiore sie do sklepu i kupie mu pieluchy hahaha. Smieszne, ale przynajmniej mu sie przydadza, a nie ukrywam ze u nas z kasa teraz krucho, a ja do tego jeszcze musze studia oplacic.

Offline masumi85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2362 dnia: 5 Grudnia 2010, 21:34 »
My po namysle stwierdzilismy, ze nikt nie bedzie sie przebierał za mikołaja. Wydaje mi sie ze 2 latek to i tak nic nie pojmie z tego. Owszem mówimy, ze to od mikołaja. Ale jak zapytac sie z kad dostał przezent to mówi mama, baba, dziadzia (w zalezności kto mu wrecza).

Offline wiolcia

• zapaleniec
  • ja i moja Magdalenka:)
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #2363 dnia: 5 Grudnia 2010, 21:34 »
Hihi,Kasia,ja na szczescie w tym roku nie musze nic wymyslac,bo Magdalenka jest mala :)
Ale tak naprawde co do prezentów to ja tak jak liliann,nawet nie mam pomyslu na gwiazdke......chcialam kuchniue,ale nie wiem.....duzo dostanie od rodzinki

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2364 dnia: 5 Grudnia 2010, 21:35 »
U nas od zawsze było powiedziane że Mikołaj, 6 grudnia sprawdza które dzieciaki są grzeczne i tym, na zachęte zostawia słodycze albo drobny upominek. A potem, jeśli nadal będą grzeczne to je odwiedza albo, jeśli nie zdąży, to podrzuca prezenty.

Ja bardzo pielęgnuję w dziewczynkach wiarę w Mikołaja. Jutro w skapetach na oknie znajdą słodycze i po małym upominku, a w Wigilię BN odwiedzi nas Święty Mikołaj i rozda prezenty.

Tosie odwiedził Mikołaj jak miała pół roczku, potem jak miała 2,5 i pamięta że dostałą prezent od Mikołaja.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2365 dnia: 5 Grudnia 2010, 21:43 »
Ewka też ma fazę na Mikołaja....
gada o nim...
opowiada itp...

W tamtym roku na Gwiazdce się go bała...może w tym nie będzie...
Dziadkowi bycie Mikołajem się spodobało i widzę chce akcję powtórzyć...

Ja mam do tego wielce luźny stosunek, ale nie będę psuć zabawy...może i mi się udzieli...

— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #2366 dnia: 5 Grudnia 2010, 21:45 »
U nas zawsze było tak - 6 grudnia prezenty przynosi Mikołaj, 24 grudnia - Gwiazdor :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2367 dnia: 5 Grudnia 2010, 21:59 »
Szymek Mikołaja paniczne sie boi. W tamtym roku wszystkie dzieci w żłobku miały zdjęcie z Mikołajem oprócz mojego syna właśnie. Dzisiaj byliśmy na zabawie mikołajkowej i nawet tańczył z Mikołajem i usiadł na jego kolanach. Może w tym roku będzie lepiej bo jak wyszliśmy z sali powtarzał w kółko "juz się nie boję Mikołaja"  ;D

♡ Szymon & Leon ♡

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2368 dnia: 5 Grudnia 2010, 22:02 »
Moja na Mikołaja dostanie od nas puzzle do wanny farma 20zł, zapowiedziały się babcie na jutro,ale nawet nie wiem co mają.  pod choinkę od nas dostanie lalę, od rodziny odkrywczy domek,ośmiorniczki i nie wiem co jeszcze, chyba kuchnię, ale chcą to niech kupują przecież nie zabronię

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2369 dnia: 5 Grudnia 2010, 22:06 »
swoją drogą fajnie mają te dzieciaki o których pamiętają nie tylko rodzice...

moi dziadkowie notorycznie dawali kasę...
ślicznie i praktycznie, ale co dziecko z tego ma w sensie wspomnień i radości??

w tym roku napuściłam ich na kuchnię z LIDLA i lidlowe puzzle...
i kupili...

— Richard M. Devos