Autor Wątek: Najlepsze pieluszki - które? (wydzielone)  (Przeczytany 182490 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Odp: Najlepsze pieluszki - które? (wydzielone)
« Odpowiedź #60 dnia: 7 Kwietnia 2008, 07:27 »
Kozelanki a czy ktoras juz uzywala tych nowym pieluszek Pampers ?

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #61 dnia: 7 Kwietnia 2008, 07:50 »
Jeżeli chodzi Ci o te ze strechem to ja ich używam i jestem zadowolona bardzo!!!!!Tylko, że ostatnio po otworzeniu paczki okazało się, że 4 szt, są zepsute tzn. nie mają rzepów, wiem że to niewiele 4 szt skoro w paczce jest chyba 82, ale w końcu płacę za wszystkie, więc napisałam do nich maila, kazali mi odesłać te zepsute pieluszki i czekać na info., zobaczymy co będzie??
A czy ktośużywał pieluszek z Biedronki DaDa i z Rossmana ( nie wiem jak sie nazywają)????Moja szwagierka ich używa i mówi że są super,a le jak jakoś nie mogę się przełamać i spróbować  ::)....

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #62 dnia: 7 Kwietnia 2008, 07:56 »
Ja sie teraz przekonalam do firmy Pampers bo Kacpi zaczal mi Happy przesikiwac.
Huggisy teraz mamy ale te zwykle i sa ok ale bez rewelacji.

Co do DaDa i tych z Rossmana to tez slyszalam ze sa dobre. Widze jak jestem w Biedronce ze te Dada ludzie kupuja ale tak jak Ty jakos mi nie teges. No niby sa duzo tansze i  ale chyba na tym bym wolala nie oszczedzac.

A chodzilo mi o te Pampersy Na Noc z rumiankiem chyba. Widzialam dzis reklame.Takie pomaranczoe opakowanie chyba maja.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #63 dnia: 7 Kwietnia 2008, 08:03 »
Oj to nie widziałam...... ani w tv ani w sklepie będzie się trzeba porozglądać, ja lubię wszelkie nowinki tego typu..., co go huggies to my tych premium używamy od czasu do czasu ale i tak zwykle do pampersów wracamy ....., teraz Pola używa już rozmiaru 4 i nawet jak jej się troszkę przekręci pielucha to nic się z niej nie wydostaje!!!A co do oszczędzania to mam takie samo zdanie, chociaż Ci którzy kupują tańsze pieluchy też mają swoje rację, zresztą nie próbowałam, ale pooglądałam je sobie u szwagierki i wyglądają spoko ....ach sama nie wiem .....

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 7 Kwietnia 2008, 08:11 »
Własnie wyslalam zapytanie do Pampersa o te pieluszki :)
Wiesz moze maja racje Ci ktorzy sa za tymi tanszymi - nie zawsze drogie znaczy lepsze.
Poki co stan nas na Pampersy wiec bedziemy "rozpieszczac dupcie " Kacperka :P
Mysle ze na takie typu Dada zdecydowac bym sie mogla np jak maly bedzie siusial wiecej do nocniczka i te zakladalabym mu na wszelki wypadek. Sama nie wiem :P

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 7 Kwietnia 2008, 08:17 »
No właśnie też uważam że skoro mnie stać to kupuję pampersy a te tańsze może później ...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #66 dnia: 7 Kwietnia 2008, 09:11 »
my jestesmy na Pampersach i jestemy zadowoleni..Huggisy sie nie sprawdziły...

a nie polecam jedynie Pampersów w pomarancozwym opakowaniu - Sleep&Play - do bani.....

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 7 Kwietnia 2008, 09:14 »
My uzywamy pampersow albo huggisow premium. Raz kupilam huggis classic (nie wiedzialam,ze sa rozne rodzaje) i sa beznadziejne. Mam jeszcze pol paczki i czasami je zaloze Gabrysi zeby nie lezaly w nieskonczonosc, ale sa okropne.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #68 dnia: 7 Kwietnia 2008, 09:21 »
Jak dla nas Pampersy sa jednak najlepsze , od czasu do czasu uzywam Huggiesow Premium (nie sa takie zle )
Aktualnie uzywam Pampersow active baby 3 z Bath Fresh Lotion, myslalam ,ze moze uczula ale juz ponad pol paczki uzylizmy i nic sie nie dzieje.

Za to chusteczki nawilzane wole jednak Huggiesy bo sa grubsze i bardziej mi podpasowaly niz firmy Pampers .

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 7 Kwietnia 2008, 09:25 »
A chodzilo mi o te Pampersy Na Noc z rumiankiem chyba. Widzialam dzis reklame.Takie pomaranczoe opakowanie chyba maja.
tych to nawet reklamy nie widziaałam. ja jakos nie moge u mnie dostać nowych pampków, ktore maja wzmocnienia czy jakieś inne cuda w tali i przy nóżkach. na opakowaniu jest chyba jakieś  dodatkowe oznaczenie.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #70 dnia: 7 Kwietnia 2008, 09:45 »
pyatałyście o pieluszki biedronkowe typu DaDa i tym podobne
Beznadzioeja przy dłuższym stosowaniu i latem
Dzieciak ma odparzony tyłek. trzeba potem w maści inwestować.Bo te pieluchy są z takiej jakby ceraty, z takiego worka, i to nie przepuszca powietrza.Do tego pzreciekają.To moje zdanie, bo też je próbowałam...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 7 Kwietnia 2008, 10:05 »
Vall własnie o Sleep&Play mi chodziło :)
A czemu do bani ?

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 7 Kwietnia 2008, 10:24 »
a ja własnie kupiłam te pampki w pomarńczowym opakowniu - sleep&play i dla nas są ok

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #73 dnia: 7 Kwietnia 2008, 13:28 »
Moja sis dostała Pampersy 1 z taka siateczką wewnątrz i jak mała skupka się to cała siateczka wraz z kupką przykleja się do pupy.... makabra !!!!!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #74 dnia: 10 Kwietnia 2008, 11:53 »
Tez mnie zastanawiały te nowe Pampersy. Boje sie je kupic bo Szymek jest uczulony na te zwykłe zielone Pampersy, ma brzuszek w krostkach dlatego używamy Huggies Premium i wg mnie są bardzo fajne, w niczym nie odbiegają od Pampersów. Classic nigdy nie używaliśmy.

Offline ALIMAK

• "...Królu mój Ty śpij, ...kiedyś tam będziesz miał dorosłą duszę...kiedyś tam będziesz spodnie miał na szelkach"
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.04.1999
« Odpowiedź #75 dnia: 13 Kwietnia 2008, 01:33 »
Witam My cały czas używaliśmy Pampersów ach ale na samym poczatku Huggisów 2 .Teraz jak Kuba na nocki siada to położne kazay odstawić pampki bo ponoć będzie mu wygodniej i się na nocnik nie przestawi więc znów huggisy trenujemy ale clasic sa okropne .Na noc zakładam Premium huggis a w dzień same majteczki i pilnujemy na zmiane jak narazie co godzina siusiu wiadomo czasem inacze ale konkretnie to jak zaczyna stekać , siada i milknie , a na spacer niestety classic HUGGIS ale tylko po to jak to mi wskazała połozna aby czuł wilgoć bo inaczej nie polecam  :) Zobaczymy co będzie dalej mam nadzieje ze sie nie złamie i nie zrezygnuje z nocnika pomimo czasochłonnośći przedsiewzięcia ( moja ma twierdzi że mnie też już "wysadzała" a Przecież Kuba moja krew i skoro pediatra kazał tez no to może nam się uda ) Dobra zmykam w końcu spać bo sie na forum dziś zasiedziałam !!!!! ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 13 Kwietnia 2008, 10:26 »
Już sadzacie malego na nocnik? Szybciutko.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #77 dnia: 13 Kwietnia 2008, 11:03 »
kurde 6 miesięcy i nocnik - starsznie szybko

Offline ALIMAK

• "...Królu mój Ty śpij, ...kiedyś tam będziesz miał dorosłą duszę...kiedyś tam będziesz spodnie miał na szelkach"
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 13 Kwietnia 2008, 19:21 »
witam ic na siłe Kubus siedzi juz sam slicznie i nawet sam wstaje wiec za rada poszlismy o krok do przodu i udje sie jak narazie zobaczymy dalej jak bedzie   ;)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 13 Kwietnia 2008, 19:30 »
My własnie nocniczka szukamy :)
Nasza pediatra tez twierdzi ze to nie za wczesnie - bardziej chodzi tu o przyzwyczajenie malca do nocniczka niz do osiagniecia szybszych efektow. A jesli maluch zalapie szybciej - dobra nasza ! :)

Offline ALIMAK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 13 Kwietnia 2008, 23:01 »
Analtis dokładnie w tym rzecz  :) Jeśli mogę dotadzić w kwestiii nocniczka to niech ma wysokie oparcie bo tak wygodniej sie maluszkowi siedzi  ach i te z muzyczką bardzo rozpraszją maluszki na tym utapie bo szuka gdzie ta zabaweczka co mu gra iiii jeszcze nasza pediatra proponowała po zrobionym siusiu pokazać maluszkowi jaki piękne siusiu itp i aja jesteś tulmy go i i te sprawy a jak siedzi na nocniczku to między innymi mówimy psi psi psi .....  i tak co około godzine jest siusiu a kupke to każdy naluszek po swojemy my dwa razy dziennie ale dzis np. cztery razy  i udało nam sie trafić tylko dwa razy majteczki zsiusuiał bo nie zdażyłam z dworu i ściągnąć tak szybko a On juz na widok nocniczka popuscił  ale to nic nie poddamy sie ach no i położna nam podpowiedziała ze malec lepiej uczy się na pieluszkach mniej chłonnych bo czuje mokro i nie lubi tego wiec My hugisy clasic stosujemy i chyba działa bo całąnoc na such łobuz przetrwa ;-)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 14 Kwietnia 2008, 14:20 »
Nie no fajnie, nie chodziło mi o to  ze to źle :) Tylko ogólnie szybciutko :) Szymek ma nocnik i póki co to zabawa dla Niego :)

Może i rzeczywiście tak jest z pieluszkami ale jakoś nie czuję parcia zeby Szymek już na nocnik robił i bez pieluchy latal w ciągu dnia, zresztą czasu tez nie mam na tyle żeby Go sadzac ciągle na nocniczek. Na razie nie jest dla mnie uciażliwe zmienianie pieluch a wiadomo ze w koncu sie nauczy :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 14 Kwietnia 2008, 22:53 »
Z psychologicznego punktu widzenia dziecko jest gotowe do siadania na nocnik mniej więcej w wieku 1,5 - 2 lat. Wczesniej niestety nie.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 16 Kwietnia 2008, 09:02 »
Jeżeli chodzi Ci o te ze strechem to ja ich używam i jestem zadowolona bardzo!!!!!Tylko, że ostatnio po otworzeniu paczki okazało się, że 4 szt, są zepsute tzn. nie mają rzepów, wiem że to niewiele 4 szt skoro w paczce jest chyba 82, ale w końcu płacę za wszystkie, więc napisałam do nich maila, kazali mi odesłać te zepsute pieluszki i czekać na info., zobaczymy co będzie??

tak z innej beczki odesłałam im te zepsute pieluszki, minął troszkę ponad tydzień i wczoraj odesłali mi nową paczkę pieluszek z listem przeprosinami itd. co prawda to ta mała paczka 26 sztuka ale za chyba 5 zepsutych dostałam 26 więc jestem zadowolona zwłaszcza, że profesjonalnie podeszli do sprawy!!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 20 Kwietnia 2008, 12:48 »
A ja dzis kupilam Sleep&Play - przetestuje i dam znac :)
Niestety Pampers nie wysyla probek pieluszek a szkoda - mozna by bylo sprawdzic ich jakosc przed kupieniem całej paki.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #85 dnia: 20 Kwietnia 2008, 12:53 »
a ja chciałam kupic te sleep & play ale ich nie mogę nigdzie znaleźć :(

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 20 Kwietnia 2008, 13:07 »
Ja kupilam w Carrefur'ze ale widzialam tez w Realu.
Natomiast nie widzialam ich w takich osiedlowych sklepach a podobno mialy byc wlasnie w malych sklepach.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 20 Kwietnia 2008, 14:52 »
a ja chciałam kupic te sleep & play ale ich nie mogę nigdzie znaleźć :(
agulkaaa sa w carefurze w gryfie.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 21 Kwietnia 2008, 07:41 »
Są, są ja kupiłam i bez rewelacji. Są zwykłe, nic specjalnego.

Rybko tak tez własnie słyszalam z tym nocnikiem.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 21 Kwietnia 2008, 08:13 »
Ja dziś idę kupić nocnik. głównie po to aby oswoić Zu z nocnikiem; mamy w domu jeden, ale jakiś gigantycznych rozmiarów i Zuzia się go boi. A po drugie po to aby adzać ją zaraz po kąpieli, bo ostatnio notorycznie nam sika na podłoge.