Autor Wątek: Kwiaty w Stargardzie  (Przeczytany 3926 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Kwiaty w Stargardzie
« dnia: 10 Lipca 2007, 20:23 »
Mam nadzieje ze nie powtarzam tematu i ze to nie jest reklama.
Ale chcialabym wiedziec jakie są polecane w Stargardzie kwiaciarnie?
Ładnie i nie drogo :)

Offline Calypso

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 04.08.2007
Odp: Kwiaty w Stargardzie
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lipca 2007, 20:49 »
też zastanawiam się nad wyborem kwiaciarni. Ale myślę, że wybiorę ANIĘ przy Rondzie. Już kilka razy byłam podejrzeć w sobotę wiązanki ślubne i na prawdę robią pięknie. Nie mam odniesienia do innych kwiaciarni. Wiem, że taniej robią w Hurtowni Kwiatów za Urzędem Pracy ale niestety nie widziałam ich dzieła. Słyszałam, że ładne wiązanki robią też w Strachocinie ale sama tam nie byłam.

JESZCZE TYLKO 24 DNI DO ŚLUBU AGI I PIOTRA
[/b]
Calypso

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Lipca 2007, 21:08 »
Ja polecam Kwiaciarnie Hania na oś Chopina....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Lipca 2007, 21:54 »
Ja również w Hani miałam robioną wiązankę :) Polecam!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Lipca 2007, 08:40 »
Ja brałam wszystkie kwiaty (wiązanka moja i świadkowej, przypinki dla małża i świadka, kosze dla rodziców i kwiaty na salę+kościół) w Strachocinie, oni tam mają namioty więc pewność, że kwiaty świeże jest :D

Offline Bernadetka

• uzależniony
  • data ślubu: 01-09-2007
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lipca 2007, 22:34 »
Ja już zamówiłam w Ani, bardzo jestem pod wielkim wrażeniem babeczek tam pracujących, nie raz i nie dwa kupowałam tak kwiatuszki dla teściowej, J. babć i zawsze byłam zachwycona pań pomysłami, , a wskazywałam im tylko kolor w jakim chciałabym, żeby wiązanka była. Cena mnie też nie wystraszyła (choć nie jest mała), ale zamawiam sobie wiązaneczkę, świadkowej na rączkę, 4 butonierki, dwóm dziewczynkom idącym przed nami wiązaneczki "komunijne", rodzicom kompozycje w szkle (szkło od razu podraża) i na samochód kwiaty wraz z zamocowaniem wszystko (oprócz rodzicom) ze storczyków i wyjdzie mnie 700 zł, a czasem wiązanka dla Panny Młodej ze storczyków kosztuje same 300 zł.

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lipca 2007, 22:55 »
... rodzicom kompozycje w szkle (szkło od razu podraża) ...

Bernadetka czy mogłabyś mi napisać jak to mniej więcej wygląda i brzi ciekawie. Nie wiem czy w dobrą stronę kombinuję  :).  A może masz jakieś fotki  :?: :?:

Offline Bernadetka

• uzależniony
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Lipca 2007, 00:02 »
W sumie na oczy tego nie widziałam, ale zachwyciła mnie bardzo obrazowa opowieść o tym florystki, wydał się mi to bardzo oryginalna, a kosz nigdy się mi nie podobały, kwiaty mają być powbijane w jakąś specjalną gąbkę i kompozycja mogła iść w pionie :drapanie: kurcze jak to ująć z góry na dół albo jako jakaś kopułka  :drapanie: w całym tym zamieszaniu (ustalanie trwało 1h) nie pamiętam jaką zamówiłam, ale szkło wybieram na dzień przed bo od niego wszystko zależy a nie wiadomo jakie będzie wtedy dostępne. Dla rodziców na pamiątkę zawsze jeszcze zostanie wazon.
Przykłady z netu:

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Lipca 2007, 00:35 »
Bernadetka dziękuję bardzo za odpowiedz  :) :) :).
Te kompozycje są naprawdę fajowe i orginalne i coś innego  :brawo: :brawo: :brawo:, zamiast popularnego kosza.
Dałaś mi niezły pomysł z tymi kwiatami, może wymyślę coś takiego dla swoich rodziców, dzieki  :przytul: :brawo_2: :przytul: 

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Lipca 2007, 09:41 »
Te kompozycje we szkle są superowe.
To całkiem orginalny pomysl :) i chyba tez sie skusze na nie --zamiast koszow ktore sa tak popularne.
A gdzie jest kwiaciarnia Ania??

Offline Bernadetka

• uzależniony
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Lipca 2007, 15:43 »
A gdzie jest kwiaciarnia Ania??
jedna pierwsza w Stargardzie na ul. Piłsudskiego na przeciwko TBS'ów w pobliżu po drugiej stronie jest Bank BPH i druga (w tej ja zamawiałam) na ul. Czarneckiego przy rondzie zaraz za sklepikiem z biżuterią na rogu i tam jest jedna babeczka przeniesiona właśnie z tego pierwszego miejsca, która jest najlepsza z nich wszystkich (chociaż na prawdę wszystkie są biegłe w bukietach, wystarczy 5-cio minutowa rozmowa i się zorientujesz, że babeczki się na tym niesamowicie znają), ale to nie jest tylko moja opinia o niej.
Bardzo polecam i cieszę się, że wam też przypadły do gustu te kompozycje.

Offline Calypso

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Lipca 2007, 21:08 »
Właśnie dzisiaj zamówiłam wiązankę ślubną w Ani na Czarnieckiego. Jest tam świetna pani ( w sumie wszystkie są świetne) ale ja akurat zawsze rozmawiam z jedną. Przynosiłam jej kilka różnych wiązanek ale na żadną nie mogłam się zdecydować. Natomiast ta pani odczytała o co mi chodzi, co z danej wiązanki mi się podoba i zaproponowała mi właśnie taką delikatną jaką chciałam :)
Calypso