Autor Wątek: Jakie dodatki do takiej sukienki  (Przeczytany 3550 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BabyBo
  • nowicjusz
  • *
Jakie dodatki do takiej sukienki
« dnia: 9 Lipca 2007, 13:37 »
Witam! Jestem nowa na forum i prosze was o pomoc - nie wiem jakie dobrac dodatki do tej sukienki tzn. czy zakładać welon, czy nie - jeżeli tak to jaki, jakiego koloru powinnam miec kwiaty, jaką założyć biżuterie i jak sie uczesać.  Ślub mam juz niedługo i na nic nie moge sie zdecydować.  Doradzcie cos - proszę. 
(nie wiem czy dobrze dodałam zdjęcia- jako załącznik )
Z góry dzieki, pozdrawiam Algra

Gabiś
  • Gość
Odp: Jakie dodatki do takiej sukienki
« Odpowiedź #1 dnia: 9 Lipca 2007, 15:53 »
Sukienka ma juz zdobienia więc uważam osobiście że musisz miec bardzo wyważone dodtaki. Im mniej tym lepij i koniecznie w jednym kolorze bo już na sukience masz 2 kolory. A co do kwiatów to na forum masz mnóstwo propozycji i na pewno znajdziesz coś dla siebie:) Na pewno kwiaty musza być skromne:)

Offline izabelek

• biżuteryjka :)
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 9 Lipca 2007, 18:49 »
Kurcze, "trudna" sukienka do dodatków...
Napewno nie welon
może coś wpięte we włosy?
Jeśli chodzi o kwiaty to pasuje mi tu wiązanka długa z 3 np. prostych kwiatów (typu kalia np.),
biżuteria? hmm ta czarna mi nie pasuje, ale napewno coś bardzo delikatnego, może perełki w kolorze sukienki?
chyba że jesteś brunetką jak modelka to można zaryzykować czarną biżuterię
Mama trzech córeczek

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 9 Lipca 2007, 20:53 »
Ta czarna biżuteria mi się w ogóle nie podoba. Bardzo ryzykowna. Ja uwazam że sukienke należy złagodzić kwiatami i biżuterią. Wtedy będziesz wyglądać bardziej kobieco.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #4 dnia: 9 Lipca 2007, 21:21 »
bedziesz miała przepiekna suknie slubna.. az zazdroszcze.. nie bylo w szczecinie takich kiedy sama szukałam sukni 2 lata temu..

dodatki??? raczej białe złoto/ srebro...

kwuiaty.. ja bym celowała w calle :D
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Alissia

• forumowicz
  • data ślubu: 06.09.2008
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Lipca 2007, 08:26 »
Bardzo piękna sukienka juz sama w sobie, więc trzeba biżuterie jakąś delikatną. A bukiet z calle zgadzam się z monią.

Offline stewe_griffin

• bywalec
  • data ślubu: 28.09.2007
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Lipca 2007, 11:07 »
suknia faktycznie piekna i elegancka..
sądzę, ze biżuteria powinna być kalsyczna, bez ekstrawagancji - moim zdaniem najbardziej pasowałyby kryształy gorskie (tylko nie duże, a raczej mniejsze, delikatniejsze) lub cos w tym stylu i ze srebrem lub białym złotem.. jakoś nie widzę tu żótlego złota..

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Lipca 2007, 11:51 »
pytanie czy zostawiasz czarny kolor haftów czy zmieniasz na inny? ktoś tu chyba miał z forum taką suknię, tyle, że zmienił wszystkie hafty z czarnych na bordowe  ;D ;D ; ;D  wtedy sprawa prosta.. bukiet bordo i już..

jeśli zostawiasz czarny, to biżuteria tak jak pisała Monia: tylko srebrna albo z białego złota...
 co do bukietu to nie wiem...   a jaką kamizelkę i musznik będzie miał Twój narzeczony?  pasowałby stalowy.. tylko, ze nadal nie wiem, jaki bukiet..  ???

a co do włosów, to przydałoby się je ładnie spiąć, i ewentualnie jakieś spinki z malutkimi kwiatkami w kolorze białym..
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2007, 11:53 wysłana przez Madzialena »

Offline klaudik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.05.2008
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Lipca 2007, 11:26 »
Kurcze, "trudna" sukienka do dodatków...
Napewno nie welon
może coś wpięte we włosy?

tak tak, tylko nie welon  :P

Offline BabyBo
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Lipca 2007, 13:46 »
Dzieki dziewczyny za podpowiedzi, fajnie dowiedziec sie jakie sa opinie innych :)
 Tak sie składa, że jestem brunetką i dlatego kusi mnie ta czarna biżuteria, może nie dokładnie taka jak na zdjeciu - ale jednak czarna - chociaż ten pomysł z kryształami górskimi przypadł mi do gustu.
Hafty beda czarne z dodatkami platyny a sukienka biała - a nie ecru jak na zdjeciu.
Widze, że wszystkie jesteście "na nie" jeżeli chodzi o welon.  Ja tez nie jestem przekonana czy pasuje - a moja projektantka twierdzi że pasuje - bardzo długi i jednowarstwowy. 
A moj chlopak bedzie prawdopodobnie miał stalowe dodatki - jeszcze nie wiem bo nic nie kupilismy.  Tak sie sklada ze nie ma nas teraz w kraju, przyjeżdzamy dopiero na 2 tyg przed slubem i dopiero wtedy wszystko kupimy
Pozdrawiam Was i czekam na dalsze propozycje