Autor Wątek: Mam na oku 2 zespoły, który lepszy?  (Przeczytany 4606 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cocoa

• Na jednej z dzikich plaż.....
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.2008
Mam na oku 2 zespoły, który lepszy?
« dnia: 8 Lipca 2007, 15:04 »

Nie miałam okazji się jeszcze przedstawić- WITAM wszystkich bardzo serdecznie.  Czytam forum już od dłuższego czasu jednak nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. . .  Mam na oku dwa zespoły na wesele (które będzie w maju 2008), jednak straszny dylemat, który wybrać. . :(  Są to Combo i Compact, o Combo już poczytałam sobie opinie,są raczej pozytywne.  Ale czy któraś z was miała do czynienia z Compact ? Na stronie sprawiają pozytywne wrażenie. . . no ale to tylko strona  :) Muszę wybrać jak najszybciej bo terminy gonią. . . wariacja normalnie z tymi terminami. . . :)
Cocoa

Offline LENKA26

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: Mam na oku 2 zespoły, który lepszy?
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Lipca 2007, 15:15 »
Hej :)Mnie zespół Combo też się spodobał, niestety mają napięte terminy i mój jest już zajęty.  Zobacz na ich stronie, mają cały grafik:) A co do drugiego zespołu, to mnie nie przypadł do gustu, ale to każdego indywidualna sprawa:) Pozdraiwam:)

Offline cocoa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Lipca 2007, 16:33 »

Dzięki Lenka26 za opinię :) Widziałam grafik i mój termin mają wolny właśnie. . .  tylko dla mnie cena też jest dość ważna. . . dlatego się waham. . . 
Cocoa

Offline LENKA26

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 8 Lipca 2007, 17:27 »
Z lepszymi zespołami jest tak, że ceny mają dość wysokie:( Tylko czy z drugiej strony w zeszłym roku byłam na weselu, gdzie zespół brał niewiele i grali kiepsko i nie umieli rozruszać gości,.  Takie są to właśnie dylematy:) Ja wciąż szukam:)

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #4 dnia: 8 Lipca 2007, 22:40 »
hmm powiem Ci, że nie słyszałam ani o jednym, ani o drugim zespole... ???

Offline cocoa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 8 Lipca 2007, 23:56 »

Zrobiłam wstępną selekcję, przejrzałam i analizowałam wszystkie zespoły z zachodniopomorskiego, które mają swoją stronkę. . . odsłuchałam wszystkie piosenki. . . :) niestety wszystko muszę wybierać on-line. . . wesele jest 450km od mojej pracy, w rodzinnym mieście narzeczonego.  Dlatego ważne są dla mnie wasze opinie :) Ale teraz tak sobie myślę, że ta moja selekcja może zbyt pochopna była  :hmmm: Niby liczę się z kosztami, ale podobno dobry zespół to w 50% udana impreza:)
Cocoa

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Lipca 2007, 09:21 »
Moze zdazylas juz zauwazyc ale na naszym weselu bedzie gral zespol COMBO :) a tak  to w sob 07/07-07 bylam na weselu i oni wlasnie tam grali -- zabawa super - potrafia zagonic ludziska do tanca a przeciez dobra orkiestra to polowa sukcesuuu. Konkursy na oczepinach tez byly fajoskie a cena faktycznie jest wysoka ale my postanowilismy w tym przypadku postawic na jakosc!!!
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline cocoa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 9 Lipca 2007, 10:22 »

Widziałam pewnie :) a powiedz mi aadaa, czy będziesz mogła ingerować w repertuar, czy zagrają wszystko co im wcześniej zaproponujesz? . . . Ty masz w Pobierowie. . . też tam chciałam mieć ale jak zwykle spóźniłam się. . . . dziś wybieram zespół, może doczekam choć się jednej recenzji zespołu Compact-Band. . . .  :))
Cocoa

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 9 Lipca 2007, 10:41 »
Jak podpisywalismy umowe to powiedzieli, ze nie ma problemu graja to co my chcemy a co do miejsca nad morzem to wydaje mi sie, ze nie powinno byc wiekszego problemu na 2008rok przeciez to jeszcze troszke czasu jessttt.

Offline cocoa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 9 Lipca 2007, 10:55 »
 hmmm. . . to dobrze, chciałabym wyrzucić te discopolowe :D, masz rację z pobierowem. . . tylko,ze ja chciałam u pisza, a tu wszystko zajęte. . :(  (nie wiem, czy możemy tu poruszać wątek o salach weselnych tak wogóle. . . hihi)
Cocoa

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
« Odpowiedź #10 dnia: 9 Lipca 2007, 11:16 »
jeśli nie chcecie Disco polo to na pewno nie bierzcie Aplaus (chyba ten przez "s" na końcu, a każdym razie ten, z 3 facetami tylko..) niektórym się podoba, ale ja byłam na weselu i większość młodych osób siedziało,bo dziwaczne utwory grali.. a impreza rozkręciła się, kiedy w przerwie ich grania o 2 w nocy włączyli płyty np. z Makareną, albo Fun Factory czy inne z początku lat 90-tych hihihi

my byliśmy bardzo zadowoleni z naszego zespołu, grali i zagraniczne piosenki i polskie (ale takie normalne), mieli bardzo fajne zabawy, co najważniejsze w ich trakcie ludzie nie uciekali, nie wychodzili tylko aktywnie uczestniczyli, albo patrzyli :D a tańcowali u mnie wszyscy...  ;D

Offline LENKA26

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 9 Lipca 2007, 11:40 »
Madzialena, a jaki zespół grał u Ciebie na weselu? Ja narazie spotykam się z różnymi zespołami:) Pozdrawiam:)

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
« Odpowiedź #12 dnia: 9 Lipca 2007, 13:03 »
u mnie grał "Galileo" ale oni chyba nie mają stronki.. nie wiem.. nie potrzebują.. bo i tak mają masę chętnych  ;D oni grali też u Asi... również bardzo zadowolona była   :brawo_2:

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 9 Lipca 2007, 13:10 »
u mnie grał "Galileo" ale oni chyba nie mają stronki.. nie wiem.. nie potrzebują.. bo i tak mają masę chętnych  ;D oni grali też u Asi... również bardzo zadowolona była   :brawo_2:

U mnie też grał, polecam Galileo!

Offline LENKA26

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 9 Lipca 2007, 22:21 »
Niestety dziewczynki, do Galileo dzwoniłam juz jakis czas temu i niestety mój termin jest już zajęty:( Na moje nieszczęście zespoły, które wpadły mi w ucho od pierwszego słyszenia są już pozajmowane :(

Offline cocoa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Lipca 2007, 14:31 »

Dziewczyny a mogłabym dostać na priva namiary na Galileo, może akurat mają wolny mój termin. . :)
Cocoa

Offline LENKA26

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Lipca 2007, 22:35 »
Hejka:) Wpisz sobie na google galileo i wyskoczy ci ich stronka, gdzie znajdziesz wszystkie namiary na nich.  Pozdrawiam:)

Offline cocoa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Lipca 2007, 23:48 »

dzięki lenka :) tak właśnie zrobiłam.  chyba będą grać u mnie na weselu :))) jutro podpisuję umowę:)  tylko wielka szkoda, ze na poprawinach niestety nie mogą. . . 
Napisane: Lipiec 11, 2007, 23:44:15

lenka a tobie udało się już znaleźć jakiś zespół?  :disco:

Cocoa

Offline LENKA26

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Lipca 2007, 20:56 »
Hej dziewczyny:) A my chyba ostatecznie zdecydujemy się na Dj, a konkretnie na P.  Mariusza Zająca:) Jak to się mówi- urzekła nas jego historia:) Pozrawiam:)

Offline LENKA26

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Lipca 2007, 13:56 »
I będzie tak jak pisałam:) U nas zagra i rozkręci gości Dj Mariusz Zając:)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Lipca 2007, 17:29 »
ja jakos nie mialam przekonania do DJ -- kiedys bylam na weselu gdzie gral DJ -- wydawalo mi sie ze on swoje a goscie swoje -ale to moze zalezec od DJ -- w kazdym razie rzycze wam aby bylo wszytko OK

Offline missmax

• entuzjasta
« Odpowiedź #21 dnia: 3 Czerwca 2008, 02:11 »
compact - ten zespoł co am filmiki na you tube? no i reklame w czasopismie slubnym "Uroczystosc".Jak posluchalam na You Tube ich grania i spiewania .. to panienki z zespolu fatalnie spiewaja.....

Combo - wywarł na mnie piorunujace wrazenie, bardzo fajnie spiewaja i widac ze sie angazuja w to co robia na weselu. Zastanawiam sie czy ich na wesele nie zaklepac, ale.... problemem jest cena. Czy na cene nie patrzyc?  ::) ???

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #22 dnia: 3 Czerwca 2008, 11:58 »
Jeżeli zastanawiasz się nad tymi dwoma zespołami no to ja już bym wzieła ten co zrobił na Tobie takie wrażenie :)

Chyba lepiej w tym przypadku dopłacić więcej ale wiedzieć ze wszystko będzie ok, niż mniej a potem ewentualnie pluć sobie w brodę?

Offline cocoa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 5 Czerwca 2008, 16:13 »

hej dziewczyny...ja już po...:) grał u mnie zespół Galileo, wszyscy byli zachwyceni, goście pobrali wizytówki. Mogę ich w 100% polecić no w 99% bo jeden mały numer wywinęli, ale generalnie są fajni.
Cocoa

Offline missmax

• entuzjasta
« Odpowiedź #24 dnia: 6 Czerwca 2008, 00:54 »
weszlam na stronę galileo, ale napisali tam takie orzeczenia "nie wiemy co to disco polo", no a ja chcę trochę disco polo własnie w repertuarze  (w rodzinie mojej kilka nliskich mi osób lubi bawić sie przy takiej muzyce). Zresztą, ja stawiam na mieszaną muzę!

obecnie jestem w trakcie decydowania, który zespół wziąć... trochę meczacę to wybieranie. nie wiem czy wybrac super zespół czy zdecydowac sie jedynie na grający w miarę poprawnie. (wiadomo, kwestia pieniędzy)

Offline cocoa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 9 Czerwca 2008, 23:18 »
weszlam na stronę galileo, ale napisali tam takie orzeczenia "nie wiemy co to disco polo", no a ja chcę trochę disco polo własnie w repertuarze  (w rodzinie mojej kilka nliskich mi osób lubi bawić sie przy takiej muzyce). Zresztą, ja stawiam na mieszaną muzę!

obecnie jestem w trakcie decydowania, który zespół wziąć... trochę meczacę to wybieranie. nie wiem czy wybrac super zespół czy zdecydowac sie jedynie na grający w miarę poprawnie. (wiadomo, kwestia pieniędzy)

wiedzą, wiedzą... :)  "jesteś szalona" to podstawa repertuaru weselnego i grali to bez problemu. Wydaje mi się, że chodzi im o takie "rasowe" disco polo.  Wybór zespołu to faktycznie trudny wybór, ale pamiętaj, że dobry zespół zagra wszystko nawet disco polo, a zespół średni, który ma w repertuarze w 80% disco polo nie zagra ci np. niemena.  a  jak akurat ciocia będzie chciała? :)
Cocoa

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Czerwca 2008, 10:12 »
no to gratulacje

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}