Dziewczyny, mam problem;-) Byliśmy kilka dni temu u położnej i powiedziałą,ze Naduśka pije za dużo mleka ( 4-5) ,a za mało je normalnych posiłków, więc chciałabym się za to zabrać;-) I teraz pytanie, poradźcie proszę,co mogę jej dawać???
rano ok 7 daję mleko i potem dalej zasypia....
potem ok 10.30 próbuję dawać kaszki z owocami, ale średnio to idzie, więc popija nadal mlekiem.
ok 13.30 je obiad i to jest ok,duża porcyjka, to mnie satysfakcjonuje.
ok 15/16 jest jakiś deser- albo mus z owoców,albo jogurt z owocami....coś na słodko z owocami
i teraz powinna być jakaś kolacja i nei mam na to pomysłów ;-((((
I przed spankiem mleczko.....
Co dajecie swoim pociechom na śniadanka i kolacje?

Kurcze próbowałam jajecznicy z patelni i lipa.....jak się robi na parze?

Co jeszcze?

jakieś makaroniki,sriki, rybki????tak łatwo komuś z boku powiedzieć ( ta położna) ,że ma jeść to czy tamto,ale nie zawsze się tak da,że jej coś zrobię i czasem otworzy buzię,czasem nie....no nie wiem,może irlandzkie dzieci jedzą wszystko od początku;-) .Kazała dać potarty żółty ser, fasolę, jajco....zrobiłam jej to co mówiła i co?

? i wszystko wylądowało na podłodze;-)
Czy jak dziś nie zje pomidora np i jutro też i kilka kolejnych dni to odpuszczać na jakiś czas???czy dawać do łapki do znudzenia??? ba ona nawet do łapki wszystkiego nie weźmie, tylko jest strącanie;-)
Acha,a co z piciem?

mam termomix, co tam można wyczarować do picia dla małej??? zrobiłam raz soczek z mandarynek i jakoś kilka łyków przeszło;-) a inne owoce to jak?