Autor Wątek: Czy ktoś zna zespół grający 100% na żywo???  (Przeczytany 15627 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
Odp: Czy ktoś zna zespół grający 100% na żywo???
« Odpowiedź #30 dnia: 27 Kwietnia 2008, 10:29 »
wybaczcie znawcy ale na dwoch weselach mojego rodzenstwa poprostu tak sie schlalam ze nie zauwazylam roznicy....jestescie dziwni...kazda kapela podklada sobie podklad muzyczny sek w tym ze to tylko melodia oni dogrywaja reszte na instrumentach...wybacz ale udawac ze graja na perkusji? gitarze? na tamburynie tez udaja ze graja.....smieszna jestes....moze udaje ze spiewa tez??? sory nie bez powodu mielismy ich na 2 weselach tak??? chce pomoc ale widze ze wszyscy madrzejsci... ok...
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Kwietnia 2008, 11:15 »
axela2008 jak widać po tytule wątku - pytanie było o zespół, który gra na żywo - czyli bez podkładu ???

Z tego co pisze autorka, wywnioskowałam, że takowego szuka. Ty zaproponowałaś jakieś dwa swoje, które tego nie robią

plus jeszcze w zadziwiająco niskiej cenie. Więc nie dziw sie, że nie wierzymy w albo ich cenę albo ich jakość...Tobie się

podobali, nam niekoniecznie by wypadli dobrze...albo byśmy uznali, że za taką cenę to mogą być. Rzecz gustu - od tego

są spotkania mające na celu prezentację umiejętności danego zespołu.

Druga sprawa, to Twoje dwie odzywki, które, może tylko mi, się nie spodobały. Dziewczyna pisze jasno, grzecznie i wyraźnie,

co jej nie pasuje w Twoich zespołach a Ty jej walisz, że, cytuję: "jest śmieszna" i drwisz sobie z jej wypowiedzi.

I jeszcze "że jak jej nie pasuje to ma się nie odzywać"  - nie wiem jak inni, ale ja bym sie poczuła urażona takim traktowaniem.

Pozdrawiam

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Kwietnia 2008, 11:44 »
nie wiem moze ja mowie po chinsku ale dla mnie zespol ktory gra 100% na zywo to zespol nie grajacy z playbacku tak? ktory nie udaje ze spiewa do mikrofonu i ,,niby" gra na klawiszach...
pisze to co wiem a narazie to jest najazd na mnie ,ze niby co wymyslam sobie? wyolbrzymiam czy co? bo nie rozumiem?
nie wiem czy wy z gory zakladacie ze dobry zespol bierze 3000zl...
a zreszta widze ze macie swoje filozofie....
nie warto sie odzywac , ani pomagac bo cie zjedza...
zespol gra dobrze bierze malo....a gdyby sie okazalo ze w tym roku bierze 3000zl to juz by ci sie podobal? nie cena o tym swiadczy a podejscie do swojej pracy i zaangazowanie w prowadzeniu wesela...
zycze ci znalezienia zespolu 100% na zywo...tylko pamietaj ze sala na taki zespol musi byc wielka bo nam zajeli pol sali na sprzet...ale coz jak sie chce miec na zywo to na zywo...
powodzenia zycze...i oby zespol za 3000zl nie spartolil ci falszowaniem ,,idealnego" dnia w zyciu...  ;D

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Kwietnia 2008, 11:55 »
ps. smieszy mnie takie podejscie typu ,,nie wierze" bo czuje jakbym was oklamywala, nie wiem...
nie wierze... zeby uwierzyc trzeba sie spotkac i  posluchac a jak ty masz posluchac jak szukasz tylko na necie...
sorry ale ten zespol np nie ma zadnej strony...
a uwierzysz w to ze kamerzyste mamy za 1000zl? a w to ze ma napchany clay strych najnowoczesniejszym sprzetem i robi to tylko dla hobby? malo tego robi swietne plyty z wesela...pcha w to szmal a bierze 1000-1200zl pewnie tez nie wierzysz...no coz...
powodzenia zycze...
ja wiecej nie pomoge bo nikt NIE WIERZY...
 :D

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #34 dnia: 27 Kwietnia 2008, 12:54 »
axela2008   :) :) :) wyluzuj i nie denerwuj się tak :) złość piękności szkodzi :)

Sama potwierdziłaś , że wspierają się podkładami.........i dla wyjaśnienia : wcale nie twierdzę , że śpiewają z playbacku , czy nie dogrywaja insrumentów. Akurat ten zabieg jest powszechnie znany i ja nie mam nic przeciwko. Każdy orze jak może :) , ale mówiąc 100 % mam na myśli 100% , a nie 99,9 % :) Nie mylmy pojęć! :)
A takie zespoły są i nie wszystkie ( jak twierdzisz Ty ) wspieraja się podkładami :)znalazłam kilka w necie , które naprawdę grają na żywo , jeden nawet słyszałam osobiście :)
Niestety mało jest szczerych zespołów , które przyznają się do tego , że ratują się elektroniką..........ale to już inna historia ( np.zespół reklamuje się , że 100% na żywo , a w rezultacie słychać podklad :) )
Jak napisałam , nie dyskryminuję takich zespołów , ale gdybym się na taki zdecydowała , to nie miałoby dla mnie znaczenia , ile osób jest w zespole , bo czy 2 , 3 czy 4 , to juz bez różnicy dla mnie , liczyłoby się tylko aby taniej :)
I wcale nie twierdzę , że Twój zespół jest gorszy , źle prowadzi , czy źle gra , ale to nie zmienia faktu , że nie jest to już 100% , czyż nie?

A co to wogóle za zespół , nie podałaś nazwy? Może go znamy ? :)
Pozdrawiam ze spokojem :) :blant:

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Kwietnia 2008, 15:22 »
spoko rozumiem ale idac sladem twojego pierwszego postu w tym temacie dalas do zrozumienia ze z rozpatrzeniem szukasz zespolu ktory gra dobrze i na zywo...ok czytajac dalej nie wyczulam w twoim opisie ze szukasz 100% a 99.9% juz nie wchodzi w gre...
przeczytaj jeszcze raz swoj 1 post i zobacz ze mozna zrozumiec dwuznacznie..
bo dla mnie 100% na zywo znaczy ze rozkladaja swoje instrumenty i na nich graja.
kiedys bylam na weselu na ktorym gosc grajacy na klawiszach drapal sie po nosie, odwracal sie a muza leciala idealna...w dodatku spiewal z playbacku, nie chcialabym miec czegos takiego na weselu dlatego napisalam ze ten zespol gra 100% na zywo. maja pozadna perkusje, rozkladaja swietny sprzet i pomyslalam ze jak cos to moge pomoc bo zespol dobry, sprawdzony, nigdy nie zawiodl i TANI przedewszystkim...dla mnie niezauwazalny byl podklad muzyczny dlatego napisalam ze moze go uzywaja a moze nie, wiem ze melodia instrumentow (maja tez gitarke elektryczna) i przedewszystkim swietny glos prowadzacego zwraca uwage oraz sposob jak zabawiaja gosci jak zmieniaja tekst piosenek i ze robia to bardzo plynnie byl wazniejszy niz to czy w tle wpomagaja sie podkladem muzycznym...
ale zdziwilam sie reakcja ze wymyslam, ze nie mam racji, ze cos przekrecam...no kurcze przeciez nie moj interes czy komus sie podoba czy ich wezmie , sprawa indywidualna.
A polecam ich bo nie maja nazwy, nie maja strony internetowej i jak mielismy ich ostatni raz 2 lata temu to nie grali w szczecinie...ale warto sprobowac zadzwonic i sie dowiedziec...
ja tylko chce pomoc nie szukam dyskusji czy dobrzy sa czy do kitu...NAM i rodzinie sie bardzo podobaja i w razie czego kiedy komus podejda do gustu a nie beda mogli sie zdecydowac sluze pomoca np. fragmentem zabawy, ich spiewu z wesela siostry czy brata...i numerem telefonu do prowadzacego...
na tym koncze dyskusje bo nie potrzebnie ja ciagnelam...

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Kwietnia 2008, 21:03 »
ok. :) masz rację , można nie zrozumieć mnie do końca , na początku tego tematu...mój błąd , powinnam bardziej jasno się wyrażać :) Ja nie mam Ci nic za złe , przeciwnie-jestem Ci wdzięczna za wypowiedzi , jeśli nie mi , to może komuś to pomoże :)

Na przyszłość : nie denerwuj się tak od razu , to tylko forum i nie zawsze można w pełni wyrazić się , co się myśli i czuje w danym momencie i można kogoś opatrznie zrozumieć , a nie o to nam chodzi , żeby kogoś obrażać............ :)  pozdrawiam.

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • data ślubu: Long time ago ;D
« Odpowiedź #37 dnia: 7 Maja 2008, 14:48 »
veronka tak sobie czytam ten wątek i nie bardzo cię rozumiem Czy sprawdziłaś zespoły które juz ci podowiedziano? Muzykanci, Dwunastka? Wg mnie one graja 100% na zywo i są rewelacyjne, ale widze że tobi nie przypadły do gustu (choc podejrzewam że ich nawet nie słyszałaś). Może sprawdź te zespoły które juz wymieniono i pochwalono. Może okaże się że to jest własnie to czego szukasz? Bo do tej pory to trochę kręcisz nosem na wszystko co ktoś podpowie (z dobrej woli przecież). Zaufaj tym którzy ci podpowiadają i posłuchaj zespołów o których wspomniano. Zwłaszcza Muzykantów. mają swoją stronę. Wystarczy wpisać w google "muzykanci szczecin" i jako pierwszy wynik wyswietla się ich strona. Tam możesz posłuchac ich próbek. Znam chłopaka który tam gra i śpiewa i jesli cały zespół ma jego poczucie humoru i temperament (a wiem ze ma) to musza się wszyscy bawic dobrze. Sa poza tym prawdziwymi muzykami, a nie amatorami. Sprawdź, posłuchaj a potem oceń wedle gustu.
I czekam niecierpliwie na opinię

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #38 dnia: 8 Maja 2008, 11:19 »
Isiaczku , piszesz :
Czy sprawdziłaś zespoły które juz ci podowiedziano? Muzykanci, Dwunastka? Wg mnie one graja 100% na zywo i są rewelacyjne, ale widze że tobi nie przypadły do gustu (choc podejrzewam że ich nawet nie słyszałaś).

Sprawdzam wszystkie zespoły , które są sugerowane przez forumowiczów , co jednak nie oznacza , że wezmę kogoś tylko dlatego , że sie o nim mówi............:)
Masz rację , może trochę krecę nosem i jestem wybredna , ale wdzięczna jestem za wszystkie podpowiedzi z waszej strony.
O Muzykantach mam swoje zdanie , słyszałam nagrania demo ze strony oraz na żywo i nie spełniają moich oczekiwań ( czyt. nie podobaja mi sie poprostu ) , a Dwunastki nawet nie brałam pod uwage ze względu na skład 3 osobowy ( też zresztą ich słyszałam ....).......

Cieszę się , że są pomocni ludzie na tym forum i mają swoje zdanie , ale nie wezmę zespołu , który mi się nie podoba , tylko dlatego , że ma mnóstwo pozytywnych opinii .............to byłoby chyba bez sensu , nie?

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #39 dnia: 8 Maja 2008, 23:16 »
a duzo masz jeszcze czasu do wesela bo widze ze temat zalozony 10 miesiecy temu....  ???

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #40 dnia: 9 Maja 2008, 00:47 »
Zgadza się axela2008   , widzę że umiesz liczyć ;)
Do ślubu został mi jeszcze  rok i 1 miesiąc , ale jak zakładałam ten wątek to data była całkiem inna ( wrzesień 2008 ) :) niestety niezbadane są wyroki Boskie i musieliliśmy przełożyć nasze plany ślubne ze względu na żałobę....
Ps. datę ślubu mam w profilu :)

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • data ślubu: Long time ago ;D
« Odpowiedź #41 dnia: 9 Maja 2008, 14:53 »
A takw ogóle to jaki zespół ci się podoba? Masz juz kogoś na oku?  Bo wydaje mi się że szukasz czegos zupełnie innego i my źle celujemy z naszymi "typami". Może jakaś podpowiedź. Kto wg ciebie jest fajny, albo mniej więcej jak chciałabyś żeby grali i co?
Tak wydaje mi się że tobie się marzy taki zespół co zagra jak profesjonaliści na koncercie...ale nie wiem czy znajdziesz w naszym mieście kogoś takiego.
Ja chciałam żeby na moim ślubie zagrało U2, ale coś im wypadło... :)
Pozdrawiam

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #42 dnia: 9 Maja 2008, 17:44 »
Ja chciałam żeby na moim ślubie zagrało U2, ale coś im wypadło...

..........:)dobre :)................. :brawo_2: :hahahaha: :hahahaha:

Faktycznie , szukam czegoś innego...... właściwie , trochę masz racji z tym koncertem , bo w gruncie rzeczy zespół 100 % live ( taki , jakiego szukam ) , brzmi trochę jak na koncercie , z tym , że repertuar nie do końca jest taki ambitny. Obawiam się jednak  , że w okolicach nie znajdę niczego w takim guście ( oprócz Muzykantów ) , bo chyba już by się ktoś odezwał , jak by znał , nie?

Jeśli macie czas poszperać w necie , to podaję kilka nazw zespołów , które mniej lub więcej odpowiadają moim oczekiwaniom . Ich strony można odnaleźć za pomocą google.
- Karaluchy ( niestety mają zajęty mój termin )
-Deja vu ( j/w ) ( Warszawa )
- Aneks z Zielonej G. ( jeszcze nie odpisali )
- Springer Show ( Poznań )
- Strefa zero ( Poznań )

mam nadzieję , że to trochę pomoże w nakreśleniu , o co mi chodzi :) przyjemnego słuchania :)

Offline ennnes
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #43 dnia: 18 Grudnia 2009, 20:17 »
Chciałam trochę odświeżyć temat, ponieważ szukałam zespołu z instrumentami na swoje wesele i czytałam również ten wątek, więc może to przez co ja (i narzeczony) się przekopaliśmy, przyda się innym.  Koniecznie chciałam, zeby zespół miał co najmniej 4 osoby i grał na zywo(perkusja i gitara obowiązkowe), chciałam tez wokal męski(mógł byc kobiecy dodatkowo, ale męski na bank) oraz repertuar w j. ang bez jego kaleczenia.  Wymóg zespołu, a nie syntezatora został podyktowany tym, ze jeden jedyny raz bawiłam sie na weselu gdzie grał zesół affera z gorzowa i byłam wniebowzięta, zaraz potem pojechalismy na wesele z samym keybordem i w ogóle nie chcielismy sie bawic(moze zwalam wine na ten nieszczesny instrument zamiast na grupę, ale i inne wesela z nim srednio wspominam).  Po prostu wolę mieć bardziej koncert jak karaoke.  wiem, ze jest dyskusja, ze to ze tamto, ze drogo, ale postanowilismy zaoszczędzić na czyms innym zeby takowy zespół był.  A więc do dzieła: w okolicach szczecina znalezlismy muzykantów(zajety termin), klasz(bez gitary), kt2(brak dema, strony, spiewania po ang) i tu sie skonczyło:(co nie znaczy, ze nie istnieją:P natomiast zielona góra ma prawidziwe zatrzęsienie takich zespołów: samowar, fraglesi, revers band, majkband,sasiedzi,quadrat; poznan: laguardia(boski męski głos, gdyby nie brak terminów na bank oni), coolik, xero; inne zespoły(miejscowosci nie pamietam)introband, aneks, adams family band, antares.  zadnego z powyzszych nie wybralismy, poniewaz albo brak terminów, albo coś nie do konca pasowało, za to zespół który wybraliśmy to plus braders z gubina:)i jakkolwiek by nie było, ja z parkietu schodzic nie zamierzam jesli to nie bedzie konieczne:) pozdrawiam

Offline cahe7
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #44 dnia: 20 Grudnia 2009, 10:32 »
Polecam zespół "mm group" ze szczecina można znaleść stronke przez google, a na żywo posłuchać w restauracji zamkowa, byłam na jednym weselu gdzie grali i wg mnie było 100% na żywo, mam juz podpisaną z nimi umowe na swoje wesele :)
pozdr [...]

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #45 dnia: 20 Grudnia 2009, 12:27 »
Ennes , fajnie , że dołączyłas do wątku :)bo widzę , że kumasz o co mi chodzi ;)
Od założenia tego tematu wiele się u mnie zmieniło , ale to nie oznacza , że się już tym nie interesuję.
Wiele z tych zespołów , co wymieniłaś , sprawdziłam , ale chyba byłam bardziej wymagajaca od Ciebie , bo oprócz odpowiedniego instrumentarium szukałam wokalu damskiego i męskiego:)i z tego względu kilka świetnych grup odrzuciłam.......
Rzeczywiście Zielona Gora i okolice to kopalnia „żywych składów „ , niestety większości z tych zespołów chyba się w d........ poprzewracało , bo albo cena z kosmosu ( 7.500 np. ) , albo takie „gwiazdy” , że się dogadać nie można :) no trudno.....
Mam nadzieję , że Twój zespół się sprawdzi , no i że zostaniesz z nami na dłużej :) i dasz znać jak już będziesz po... :)

Offline katasha7

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #46 dnia: 21 Grudnia 2009, 14:45 »
A ja polecem muzykantów ze Szczecina.
Grali u mnie na weselu rewelacja 100% na żywo!!!

Poza tym byłam również na 2 innych weselach gdzie grali a w przyszłym roku zagrają równiez u mojej siostry na ślubie. Jak dla mnie zespół nie ma konkurencji.

Offline ennnes
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #47 dnia: 28 Grudnia 2009, 12:10 »
veronka17, mniej czy więcej wymagająca, hehe, nie wiem, ale jakoś wokal damski mnie mało interesował, wolę być jedyną gwiazdą na weselu:P za to nie wszystkie wokale męskie mi się podobały i trudno mi powiedzieć dlaczego, tak już mam, jakieś bliżej niesprecyzowane kryteria stosuję ::)Mam nadzieje, że kiedyś spełnisz swoje plany i to szukanie nie pójdzie na marne:).  ps.  muzykanci mieli termin zajęty.  zespoły ogólnie od 4tys wzwyż(+dojazd, ew nocleg).   teraz szukanie dj-a na poprawiny(tu wymagania mam o wiele mniejsze:)

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #48 dnia: 28 Grudnia 2009, 12:16 »
U nas takze grali Muzykanci. My jako Para Mloda jak i goscie zachwyceni, dopasowywali sie , przeciagali utwory , elastyczni wlasnie dzieki temu, ze graja na zywo. Niezapomniane wrazenie, polecam w 100 %