Macherku:) No moze ja się przydam...pracowałam długi czas w Expanderze jako doradca finanasowy. Rozumiem, ze masz kredyt we frankach a oprocentowanie ustalane jest na zarządzie? Zaproponowanie przez bank Liboru 3m nie jest takie złe, ponieważ jest on aktualnie bardzo nisko, kwestia jaką marze ci zaproponują:)

? Bo aktulanie Libor jest coś w granicach 0,53. Jak jeszcze pracowałam w Expanederze to Libor był na poziomie około 3, wiec marze były w granicach 1-1,5, czyli oprocentowania 4-4,5, czyli takie jak twoje. Jezeli teraz dadzą ci wysoka marze...tak abyś miał oprocentowanie takie same, to znaczy ,ze marza bedzie przynajmnie 3,5 , czyli oporcentowanie w granicach 4%. Ale teraz sytuacja kiedy Libor zacznie wzrasac a marza jest stała, mozesz tylko negocjowac jej poziom, to moze sie okazac ze za 2 lata znowu Libor urosnie do poziomu 2 lub wiecej i wówczas oprocenotwanie bedziesz miał 5,5, a to nie fajnie. Moje rzowiazanie: zapytac w banku jaką marze chcą ci zaproponować jak 1-1,5, ewentulanie 2 to zgódz sie, jezeli wyższa, to ja bym sie wstrzymała.
Mam nadzieję, ze cos z tego rozumiesz:) Jak cos słuze pomocą:)
Masz kredyt w Multibanku czy w Raiffeisen?