Autor Wątek: Mateuszek - Braciszek Ewelinki i ich Kofana Rodzinka  (Przeczytany 630867 razy)

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
Odp: Mateuszek - Braciszek Ewelinki i ich Kofana Rodzinka
« Odpowiedź #870 dnia: 30 Kwietnia 2008, 09:24 »
   ;D  ;D
jestem, nadrobiłam! :)
ten uśmiech Mateuszka! hehe, niesamowicie radosny chłopczyk :) i jejku, jak on biega!!! nie wiem jak mają wyglądać te wspólne wypady na podrywy ;) bo mój za dziewczynami to chyba z wózka się bedzie oglądał :P ewentualnie da popis skakania... eh, no przy Mateuszku nie ma szans!!!

i jeszcze jedno!! ja chce takie rajstopki dla Tymka! boskie są! :) skąd takie wytrzasnęliście??????
ANCYMONEK :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #871 dnia: 30 Kwietnia 2008, 09:40 »
Witaj Kamyczku - Dzięki za odwiedzinki   :uscisk: co do rajstopek to już tłumaczę, Turzyn ten stary ryneczek z warzywami, główne wejście, pierwsza w lewo do końca i w lewo, krótko i w prawo potem cały czas prosto i na samym końcu masz po lewej stronie w rogu stoisko z ciuchami dla dzieci Ok  :?:   
Co do wspólnych randek to nie ma problemu Tymoteuszek będzie wskazywał paluszkiem, która a Mateuszek mu ją doprowadzi do wózeczka wiesz jakoś trzeba sobie radzić  :okularnik: :cancan: :okularnik:

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #872 dnia: 30 Kwietnia 2008, 20:28 »
Witamy wszystkich wieczorowo a teraz obiecane poranne fotki

Rano Mateuszek zaczyna dzień od sprawdzenia pogody za oknem

a może jednak na rączki

mam bączka

już się obudziłem

a przed kąpielą dostał ciekawą zabawkę, ciekawą bo inną czy może miała coś w sobie

jak się do niej dobrać

przecież mam ząbki

No i się udało ale dlaczego w tak młodym wieku od razu wie, którą stroną i o co chodzi  ???

oczywiście natychmiast zabaweczka została zabrana i zwrócona zakręcona

Potem już tylko kąpiel, amciu,  amciu - polecam uwadze fryz nareszcie jakiś ład w tym nieładzie

Teraz Mateuszek już lula i mówi wszystkim Dobrej Nocki  :dzidzia: :uscisk: :okularnik:

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #873 dnia: 30 Kwietnia 2008, 23:53 »
Pewnie niektórzy są ciekawi jak może spać 10 miesięczne dziecko. Nie będę wam opisywał po prostu pokaże i nie doszukujcie się w tych fotkach wygody

To się nazywa luzik snu  :tak_2: :okularnik:

Offline mamaroza

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #874 dnia: 1 Maja 2008, 07:46 »
No tak troszkę Mateuszek szaleje podczas spania ale każdy wędruje jak śpi więc chyba w tym nic dziwnego  :cancan:
Tak na marginesie to ktoś tu ma szczęście, że Mateuszek się nie obudził bo miał by niezłe zajęcie  :Serduszka:
Pozdrawiam Wszystkich  :uscisk: :Serduszka:

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #875 dnia: 1 Maja 2008, 08:00 »
Kochanie wiesz przecież, że Mateuszek będzie miał dzięki temu piękną pamiątkę a jaki ubaw jego wybranka  :skacza:
Oczywiście Mateuszek dzisiaj już szaleje i chce iść na spacerek ale chyba troszkę za wcześnie na spacerek przynajmniej dla moich oczek  :mdleje:
Dzisiaj Majówka i jak tylko pogoda nie zawiedzie to spadamy na festyny  :cancan: :cancan: :cancan: 

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #876 dnia: 1 Maja 2008, 09:35 »
No proszę jaka poza podczas spania  ;D A ta fryzurka  ::) Całkiem inaczej Mateuszek w niej wygląda. Miłej majóweczki Wam życzę  ;)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #877 dnia: 1 Maja 2008, 20:31 »
Dzięki Beti za odwiedzinki  ;D
W końcu nie wytrzymaliśmy i wyszliśmy na powietrze i nawet sie opłaciło bo czasami wyglądało słoneczko a Mateuszek miał troszkę zabawy.
Zaczeliśmy od placu zabawa w teatrze letnim

zabawa zabawą ale klejnoty Mateuszka trzeba chronić  ;D

na drugiej ślizgawce Mateuszek robił swoje ulubione minki

Później poszliśmy na smakowite lody no i my mieliśmy pyszne lody a Mateuszek pieska do zabawy

a o to faza zaprzyjaźniania się z pieskiem

zdążył jeden odejść a Mateuszek już wypatrzył drugiego

No ale temu pieskowi się upiekło bo był cały mokry i brudny.
W sumie niezły spacerek Mateuszek troszkę się wymęczył i już smacznie chrapie. Pozdrawiamy wszystkich.   

Offline topyciu

• uzależniony
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #878 dnia: 2 Maja 2008, 09:29 »
Dzień dobry wszystkim tatusio-dziadkom :) i ich pociechom :)
Życzę Wam bardzo miłego dnia - chociaż u nas pada więc nic przyjemnego na dworze nie ma  ;)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #879 dnia: 2 Maja 2008, 10:00 »
A Dzień Dobry drogi alergiczku ;D  :okularnik:
U nas piękne słoneczko ale dzisiaj Mateuszek oczekuje kuzynów więc jeśli nawet spacerek to do sklepiku (Galaxy centrum) bo jego Chrzestna - Agnieszka  chce kupić marynarkę dla Sergiuszka - Chrześniaka Mojej Róży. Oczywiście fotki ze spotkanka będą obowiązkowo  :Fotograf: :Fotograf: :Fotograf:
Przesyłamy wszystkim, u których pada odrobinę promyczków ze słonecznego Szczecina   :okularnik:

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #880 dnia: 3 Maja 2008, 09:15 »
Witamy wszystkich, coś mało kto do nas zagląda ostatnio ale pewnie wszyscy w rozjazdach. Chrzestna Mateuszka już wyjechała. My jedziemy do Prababci Mateuszka a mojej Kochanej Babci. Niestety wiek 85 lat niesie za sobą niebezpieczne ryzyko faktu, że jest się bliżej niż dalej drogi Życia. Na chwilę obecną leży w szpitalu i ma problem z sercem. W poniedziałek jeśli jej się uda i przetrwa to przywiozą ją do Szczecina na wstawienie rozrusznika. Ona jest niesamowitą Kobietą gdy do niej wczoraj zadzwoniłem a miała już 4 zapaści w ciągu jednego dnia i ma wstawioną sprężynkę w serce i powiedziałem Babciu Kocham Cię jutro przyjedziemy a ona zmęczonym bardzo głosem powiedziała wiem, poczekam Mireczku.
Pozdrawiam wszystkich i nie ukrywam, że jest mi  :-[ :-[ :-[     

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #881 dnia: 3 Maja 2008, 10:44 »
Przykro mi :(
To takie smutne , jednak babcia napewno jest spokojna i będzie cieszyć się ze wszytskiego co jej los przyniesie   :)
Trzymajcie się ciepło  :-*
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #882 dnia: 3 Maja 2008, 11:21 »
dreszcz mnie przeszedł  - "poczekam Mireczku" - naprawdę kochana, niesamowita babcia  :)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
« Odpowiedź #883 dnia: 3 Maja 2008, 19:13 »
macher  :przytul: :przytul: :przytul:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #884 dnia: 3 Maja 2008, 22:28 »
Macherku  :przytul: Życzę dużo zdrówka dla Twojej Babuni!

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #885 dnia: 3 Maja 2008, 22:52 »
ela ; kamyczek ; martulka - asia  serdecznie dziękuję.

Wiecie to jest tak, że nie ważne czy Życie trwa 5 minut czy lat 100 - odejście zawsze boli. W drodze do szpitala dostaliśmy telefon od mojej Mamy, że Babcia bardzo chce zobaczyć Mateuszka jak chodzi. Początkowo był dylemat bo tzw R-ka to miejsce nie dla tak małych dzieci. Pomimo to udało się stanęliśmy w drzwiach i Mati nie poszedł ale przebiegł całą salę do swojej Prababci. Nie wyobrażacie  sobie szczęścia na jej twarzy, na twarzy bardzo chorej i zmęczonej Kobiety. Wycałowaliśmy ją i prosiliśmy aby się nie poddawała. Obiecała ale to czas pokaże. Ona twierdzi, że Mateuszek to cały ja taki z tymi kręconymi włosami jak moje z tego okresu, pamięta jak się schylała do mnie żeby mnie wycałować a ja ją cała obsikałem bo leżałem na golasa a ona była bardzo szczęśliwa bo pierwszy wnuk ją obsikał. Wszyscy znacie mój avatarek ale chyba  czas abyście zobaczyli całość bo to tylko kadr więc skoro to wątek Mateuszek i jego rodzinka to przedstawiam wam cudowną Kobietę Moją Kochaną Babcię, Prababcię Mateuszka Agnieszkę a właściwie Agnes (tego po prawej znacie bo widujecie go czasami w waszych wątkach).

a to Agnes z Mateuszkiem

Napisałem Agnes a to dlatego bo Babcia urodziła i wychowała się we Francji i do dzisiaj nie umie pisać i liczyć po Polsku a jedynie po Francusku. Wiecie co kartki na Święta wysyłała nam przepisując literki z gazet, mieliśmy zawsze ubaw jak tym razem napisze nasze nazwisko. Babcia to prawdziwa Dama (taka Beata Tyszkiewicz zawsze z klasą) a do tego całe życie walcząca. We Francji w wózeczku z moją Mamą przewoziła granaty bo walczyła w Ruchu Oporu. Cały czas mi tłumaczyła, że nie o taką Polskę walczyła a politycy to banda złodziei, coś w tym jest. Tak jak ona potrafiła zaszczepić szacunek do pracy i walkę o swoje marzenia tak nikt inny na świecie nie jest w stanie tego nauczyć. Nauczyła mnie również być pedantem. Fakt to czasem przeszkadza ale jestem jej za to bardzo wdzięczny. Miała cudowne myśli i zwroty a mój ulubiony to mając 70 na karku do młodej dziewczyny powiedziała "dziecko co ty wiesz o życiu jak nie kochałaś się w życie"  Jak nie Kochać takiej Kobiety. To zdjęcie po niżej, które było żartem jednej z uroczystości rozinnych oddaje całe jej wnętrze

W poniedziałek ma trafić do Szczecina  i czeka ją wstawienie rozrusznika serca bo bez tego jej czas dobiegnie końca. Każdemu z Was Życzę takiej Babci, Kobiety i Przyjaciela.   

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #886 dnia: 3 Maja 2008, 23:10 »
:Wzruszony:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #887 dnia: 4 Maja 2008, 08:39 »
 :'( :'( :'( :'(
Tak jak piszesz , zawsze odejscie boli . Człowiek całe życie szykuje się na odejscie bliskiej osoby i wie, że kiedyś to nsatąpi , jednak w obliczu tej chwili nie potrafi się z nią pogodzic .
Powinniśmy myśleć tak jak robia to w ...cholercia nie pamiętam Panstwa . Tam cieszą się gdy ktoś umrze . Cieszą się że ta osoba trafi do lepszego swiata .Ubierają się na biało i swiętują .

Twoja prababcia napewno jest niesamowitą kobietą i jeszcze nią będzie długo , ile ? to pewnie sama zadecyduje .
Jednak musicie pamiętać że ta chwila kiedyś nadejdzie i dla prababci będzie to odejscie w lepszy świat  :przytul:

Tak sobie to pisze , słowa łatwo mi przychodzą , przelewam na klawiature to co myśle ...ale zaczęłam myśleć o tym z innej strony ...jak to ja bym była na twoim miejscu . Jak to ja bym miała taką sytuacje . Inaczej się pisze i radzi ,a inaczej jest jak to sam  przezywasz .

Zycze zdrowia babci i spokoju , no i aby ją choroby nie nękały . A na 100-ne urodziny aby jej odśpiewali 200 lat :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #888 dnia: 4 Maja 2008, 09:18 »
Podobieństwo nieprawdopodobne!!!!!!

A babciunia prawdziwa elegantka, moja babcia tez długie lata spędziła we Fracji i doskonale posługiwała sie językiem francuskim...już odeszła...odpoczywa sobie na pieknym cmentarzu pod Gdynią.
I była pieknie pogodzona ze smiercią, mówiła, ze zycie juz ją męczy, że chce już odejsc. Zawsze była mądrą kobietą. Nasze babcie to kawał historii, nie dorównamy im w babciowaniu.
Oby Twoja cieszyła się dobrym zdrowiem po operacji jak najdłużej, bo widać, że to 18 letnia babcia.
POWODZENIA BABCIU!!!

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #889 dnia: 4 Maja 2008, 09:34 »
Anusia-szczecin ; ela; KAHA - serdeczne dzięki   :uscisk:

elu to murzyni w USA tańczą na swoich pogrzebach i ubierają sie na biało  ;) Co do Mojej Babci a Prababci Ewelinki ewelinkaaa7  i Mateuszka - bo taka jest prawidłowa kolejność prawnuków (w środku Beatka) to ona właśnie twierdziła, że człowiek umiera od chwili narodzin bo z każdą sekundą jest starszy więc zmierza do nieuniknionego. Mawia, że to czeka każdego i dzieje się tak często, że płacząc nad każdym zapominamy o sobie i tracimy czas własnej radości życia.  Jak zwykle ma rację bo to bardzo Mądra Kobieta a co potrafiła przewrócić butelek szlachetnych trunków to chciałbym mieć tyle włosów  O0  piszę potrafiła bo teraz troszkę by jej zaszkodziło.

Jestem wam winien wizytę kuzynów Mateuszka i Mamy chrzestnej.

Mateuszek dostał ciuszki i nowe brum, brum

Dzisiejszej nocki Mateuszek znowu spacerował we śnie a co z niego za kombinator hm .........

Pamiętajcie Życie jest piękne i zbyt krótkie aby rozpaczać w nieskończoność bo taki to nasz los. Na tym forum widać tyle  Życia, które się rozpoczyna, że łzy szczęścia  same się toczą i czasami tylko ale czasami trzeba zapłakać z żalu i smutku. Tak naprawdę dusza każdego człowieka tkwi w tych co pozostali gdy  Mówią, Pamiętają i Kochają na zawsze. Pozdrowionka dla wszystkich.   

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #890 dnia: 4 Maja 2008, 09:44 »
Czesc Tatko :*

Pięknie napisane o Mojej Prababci, coz wiecej moge dodac, wiem ze to Twoja Ukochana Babcia i zawsze jest smutno, przykro jak te najblizsze osoby odchodza. :Zakochany: :Zakochany:

Co do wizyty kuzynow to widac ze Mateuszek sie niezle bawił, w nocy zreszta chyba tez.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #891 dnia: 4 Maja 2008, 20:32 »
Tak jak piszesz Ewelinko  :Zakochany: Właśnie wróciła Jola była u Babci i nie zgadniecie co Babcia sobie zażyczyła ...... Piwko, ona naprawdę jest niesamowita.

Mateuszek dzisiaj zrobił kolejny postęp normalnie nas zadziwił. Zrozumiał, że nogi można podnieść a to znacznie ułatwia wchodzenie po schodach

Ponadto uganiał się z Renatką  za gołębiami

biedne ptaszki chociaż nie wiem czy nie biedniejsza Renatka

a to taki mały bonusik z Ciocią Jola chrzestna w tulipankach 

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #892 dnia: 5 Maja 2008, 09:55 »
No to juz sie dowiedzial Braciszek ze nozki nie tylko od chodzenia sa ale i tez je podnsic monza ale i tez skakac mozna i robic inne fajne rzeczy :)

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #893 dnia: 5 Maja 2008, 10:43 »
twoja babcia na zdjęciu z Tobą i na zdjęciu z Mateuszkiem :) pomimo upływu lat, wygląda niemal identycznie :) kilka zmarszczek na buzi - na to nie zwraca się tu uwagi!
ale uśmiech i oczy pełne miłości patrzące na malutkie dziecko :)
to niesamowite, że to zostaje :) taka sama energia :)

naprawdę wzruszyłam się, czytając twoje słowa :) wiesz, szczęściarz z Ciebie, że masz taką babcię :) a jeszcze większy dlatego, że potrafisz to docenić i czerpać wiele z jej słów i wiedzy :)

myślami jestem z wami! oby wszystko było dobrze!

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #894 dnia: 5 Maja 2008, 10:47 »
Dzięki kamyczku za miłe słowa  :przytul: wiesz te niewiele lat różnicy między jedna fotką a drugą to zaledwie 48 lat ale masz rację liczy się co w sercu i umyśle.   

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
« Odpowiedź #895 dnia: 5 Maja 2008, 18:47 »
macher pięknie opisałeś swoja babcię - rzeczywiście niesamowitą kobietę  :'(
Fajna z was rodzinka - dobrze, że ten wątek jest na forum, tyle tu można złapać pozytywnej energii :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #896 dnia: 6 Maja 2008, 10:06 »
martulka - bardzo dziękuję za ciepłe słowa  :uscisk: :Zakochany:
Babcię przywiozą do Szczecina dopiero jutro ale ważne, że lepiej się czuje bo już opierdziela personel szpitalny za ogólnie biorąc i delikatnie pisząc bałaganiarstwo  ;D ;D ;D

Mateuszek wczoraj zwiedzał z Różą i Jolą plac zabaw i Moje Kochanie narobiło mu troszkę fotek telefonem więc załączam i zapraszam do galerii  :Fotograf:

No to czas do domku

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #897 dnia: 6 Maja 2008, 10:24 »
No to Mateuszek fajnie sie bawiłna placu zabaw :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #898 dnia: 6 Maja 2008, 10:52 »
A zapomniałem jeszcze w telefonie była poranna okupacja drzwi przez Mateuszka na zasadzie pilnowania rodziców

sorki za jakość. Mateuszek klęczał jak by prosząc nie wychodźcie ale ogólnie jeszcze jest spokojny. Ubaw był jeszcze z faktu, że z pajacyka w jego kroczu wystawał kawałek białego materiału i wyglądało jak by siusiał na klęcząco  ;D ;D ;D

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #899 dnia: 6 Maja 2008, 13:35 »
Macher, życzę zdrówka dla Babci.I ściskam mocno kciuki za powodzenie zabiegu.
Mateuszek to istny tata. Ja myślałam na początku że na avatarku jest Twój synuś  :o  :o a  nie Ty :) Jesteście identyczni  ;) Pozdrawiam i wysyłam całuski dla Waszej rodzinki  :-* :-*