Autor Wątek: ślub  (Przeczytany 7258 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anetkadg

• nowicjusz
  • *
  • Kasprzaka CITY
  • data ślubu: 24,05,2008
ślub
« dnia: 17 Czerwca 2007, 18:34 »
24. 05. 2008r.  Nasz ślub :-) Mam nadzieje że wszystko sie dobrze ułozy :-)

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Odp: ślub
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Czerwca 2007, 23:54 »
Napewno - wszystkie tego życzymy :)
Ale czy może napiszesz coś więcej o Sobie  ;)

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Czerwca 2007, 08:21 »
Pewnie, że się ułoży.
anetkadg witaj na forum :hello:

Offline anetkadg

• nowicjusz
  • *
  • Kasprzaka CITY
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Czerwca 2007, 15:25 »
Hej.  I zaglądam ponownie zeby napisac cos wiecej o sobie bo jestem tu nowa :-) Jestem tu nowa bo wczesniej nie myslalam o slubie.  A tu  juz sala zamowiona i kosciol i zespol i fotograf i to wszystko w jeden miesiac na 24. o5. 2008  r :-) slub bierzemy w golonogu > Jakos pomalu do przodu wszysko zalatwiamy a tu szukam wsparcia bo szczerze mowiac jestem ciemna w tym temacie dosyc.  Niewiedzialam np ze restauracja moze miec ograniczona ilosc herbaty  i kawy na osobe tzn tylko jedną filizanke a potem trzeba doplacac za kazdą wypita ponad ta jedna.  To jakis absurd bo kto cale wesele pociagnie o jednej kawie i herbacie.  A za kazda nastepna licza jak za taka z restauracji czyli ok  5 zl :-/ i potem sa sytuacje ze trzeba doplacic za herbate 1500 zl :-/

Offline SIMONACZEK

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30 sierpień 2008
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Czerwca 2007, 16:13 »
a gdzie sa takie zwyczaje ?? przesadzaja

SIMKA

Offline anetkadg

• nowicjusz
  • *
  • Kasprzaka CITY
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Czerwca 2007, 16:19 »
Na mojej sali np jest tak ze jak sie bierze najtansze menu to jest tylko jedna kawa i herbata na osobe ale w drozszym menu juz jest bez ograniczen.  Trzeba sie pytac bo mozna sie niemilo rozczarowac.  CzASEm jest jedzenie porcjowane wiec to co jest na stolach to jest i nic wiecej nie dokladaja.  I zdazA sie ze o 24 nie ma juz nic na stolach bo jest wszystko pozjadane :-( dlaego o wszystko trzeba dopytywac

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Czerwca 2007, 19:42 »
To podziel się z nami kochana Anetko
co już macie jak gdzie i wogóle :) Skąd Ty dokładnie jesteś, bo tak się zastanawiam czy się może znamy? Chyba jesteśmy w tym samym wieku :)
Pozdrawiam i czekam na wiadomości :):):)

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Czerwca 2007, 22:52 »
A w jakiej sali masz wesele?Napisz coś więcej?

Offline gogosia1

• mał(a)gosia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28 lipiec 2007 godzina 15:00
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Czerwca 2007, 23:05 »
HEJ :) Z ta herbata to rzeczywiście przesada :( a ile płacicie od osoby ?

Offline anetkadg

• nowicjusz
  • *
  • Kasprzaka CITY
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Czerwca 2007, 15:38 »
Sale mamy w restauracji BEA i płacimy 200zl od osoby ale w tym jest już wszystko. Fotografa mamy z golonoga i u tego fotografa mamy tez juz zalatwiony samochod i videoreportaz. Zespol mamy ADRIA ze strezmieszyc. Kościół na kasprzaka. Zaproszenia kupione obrączki i pierscionek jeszcze sa robione :-) i do odbioru we wtorek :-). Sukienke bede szyla w sosnowcu bo tam moga uszyc kazda suknie taniej i mozna do woli kombinowac :-) Reszte ustalamy powoli. Teraz wybieramy sie na nauki w kosciele sw. Antoniego tylko nie jestem pewna czy są prowadzone przez wakacje. :-(

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Czerwca 2007, 23:18 »
Teraz wybieramy sie na nauki w kosciele sw. Antoniego tylko nie jestem pewna czy są prowadzone przez wakacje.

Możesz mi napisać coś więcej o naukach, ile trwają, koszt gdzie w nas można je odbębnić itd, bo ja się jeszcze nie orientowałam w temacie.

Offline gogosia1

• mał(a)gosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Czerwca 2007, 08:40 »
Ja moge polecic nauki przedmałżeńskie w sosnowcu w kościele św Tomasza na Pogonii :)jestem juz po :P coo prawda trwa to 11 spotkan , ale jest suuuuuuper :) Można się uśmiać:)  i cos ciekawego dowiedziec :P . tylko jak dla Was z Dąbrowy to jednak kawałeczek jest :(
pozdrawiam

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Czerwca 2007, 12:29 »
No niestety kawałek, poza tym 11 spotkań mnie przeraża, jeszcze T ma prace na zmiany i to już w ogóle. Mam nadzieję, że u Antoniego w Gołonogu jest mniej spotkać, bo u mnie w parafi też kolo 10 spotkań ksiądz wymyślił... Ale dzięki Gosiu.

Offline anetkadg

• nowicjusz
  • *
  • Kasprzaka CITY
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Czerwca 2007, 12:51 »
nauki są w kościele św Antoniego na górce. We wtorki na 17  i pre kany w czwartki chyba o 18

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Czerwca 2007, 20:59 »
gogosia1 można się dowiedzieć kto prowadzi te nauki w sosnowcu na pogoni?
POZDRAWIAM :):):)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Czerwca 2007, 21:52 »
Ja polecam nauki pre kany w Czeladzi !! super 3 spotkania ok godzinki z super księdzem !! miło się chodziło! a do tego można tez tam iść do poradni rodzinnej - 2 spotkania:):)Dodam, iż  nic nie płaciliśmy za nauki!! myślalam ze bedzie to najgorsze a okazało się naprawde spoko:):) tylko lepiej iść wcześniej popytać ! my bylismy w marcu a ślub mamy za miesiąc z hakiem:):)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Czerwca 2007, 22:55 »
anetkadg, dzięki bardzo za info, możesz mi powiedzieć ile trzeba odbyć tych spotkać, żeby mieć zaliczone te nauki :?:

Katrinka, muszę to sobie zapamiętać, jeśli w dg będą niekorzystne dla nas te nauki, a wiadomo, że czym mniej spotkań, tym lepiej. 

Możecie mi wyjaśnić co to są "nauki pre kany" :?:

Offline gogosia1

• mał(a)gosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Czerwca 2007, 22:58 »
aagaa :) zajecia prowadzi x.Paweł Sobierajski :) jedne zajecia sa z pania psycholog, a drugie zajecia z pania z poradni prorodzinnej :)

Offline anetkadg

• nowicjusz
  • *
  • Kasprzaka CITY
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Czerwca 2007, 17:35 »
anetkadg, dzięki bardzo za info, możesz mi powiedzieć ile trzeba odbyć tych spotkać, żeby mieć zaliczone te nauki :?:

Na górce wg informacji które otrzymałam to są 4 spotkania na naukach i kazde kosztuje 20 zl :-\ i 2 spotkania pre kany czyli chyba Poradnia Rodzinna

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Czerwca 2007, 19:46 »
KATRINKO Czy propo nauk w Czeladzi można je odbyć za darmo nawet jeśli sie nie jest z Tamtejszej parafii??

Anetkodg opowiedz nam coś więcej o Was?? Może jakieś fociaki  :tupot:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Czerwca 2007, 15:43 »
Na górce wg informacji które otrzymałam to są 4 spotkania na naukach i kazde kosztuje 20 zl  i 2 spotkania pre kany czyli chyba Poradnia Rodzinna

:shock: :shock: :shock: :shock: 80 zł za nauki przedmałżeńskie.... rany, to ja chyba zacznę się interesować tymiw Czeladzi...

Offline gogosia1

• mał(a)gosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Czerwca 2007, 17:20 »
my zapłacilismy 30 zł za 1 osobe:)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Czerwca 2007, 19:04 »
nie mam pojęcia jak to jest z inną parafią! my mieszkamy w  małej miejscowości w powiecie będzińskim i ksiądz powiedział ze nauki odbywają się w Czeladzi!! najlepiej jak zadzwonisz i zapytasz!! to jest ten duży Kośćiół w Czeladzi przy rynku!

Offline hebdzia
  • bywalec
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Czerwca 2007, 08:47 »
anetkadg prosze o namiary na Twojego fotograf, ja niestety dalej poszukuje

Offline anetkadg

• nowicjusz
  • *
  • Kasprzaka CITY
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Czerwca 2007, 11:36 »
anetkadg prosze o namiary na Twojego fotograf, ja niestety dalej poszukuje

Fotograf jest Na Tysiąclecia. W dużym wieżowcu a wejscie jest od strony ryneczku. Nie mam jego wizytówki przy sobie :-( ale postaram sie nastepnym razem nie zapomniec o nr kontaktowym. Ale łatwo tam trafic. Jak  sie wychodzi z przejscia na manhatanie w strone ryneczku to pierwszy blok przy ryneczku. Chyba 13 piętrowiec. I wejscie jest od strony ryneczku.

Offline klaudik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.05.2008
« Odpowiedź #25 dnia: 9 Lipca 2007, 10:46 »
Zaproszenia kupione obrączki i pierscionek jeszcze sa robione :-) i do odbioru we wtorek :-). Sukienke bede szyla w sosnowcu bo tam moga uszyc kazda suknie taniej i mozna do woli kombinowac :-) Reszte ustalamy powoli. Teraz wybieramy sie na nauki w kosciele sw. Antoniego tylko nie jestem pewna czy są prowadzone przez wakacje. :-(

to szybko te przygotowania, ślub za rok a Ty juz masz obrączki???  :D ??? :D

Offline Agata1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #26 dnia: 9 Lipca 2007, 11:58 »
My mamy slub za miesiac a obrączki wybralismy 2 dni temu:) ;D

Offline anetkadg

• nowicjusz
  • *
  • Kasprzaka CITY
« Odpowiedź #27 dnia: 9 Lipca 2007, 14:09 »

to szybko te przygotowania, ślub za rok a Ty juz masz obrączki???  :D ??? :D
[/quote]

Hmm czy szybko? Na pewno Tak. My poszlismy wybierac pierscionek a ze mielismy juz obraczki od jego mamy dużo dużo wczesniej byłam pewna ze obrączkami sie nie musimy przejmować.  Jednak krzysiek stwierdzil ze chce inne bo widzial wczesniej gdzies taki wzor i mu sie spodobały. Więc żeby bylo taniej bo pierscionek tez byl robiony ( ten co sobie wybralam byl za duzy) to gdy dorzuciliśmy nasze obraczki od jego mamy i doplacilismy 1000zl to z grawerem mielismy juz wszystko co chcielismy. I mamy z głowy :-) Postaram sie wkleic foto.

Offline klaudik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.05.2008
« Odpowiedź #28 dnia: 9 Lipca 2007, 14:16 »

My poszlismy wybierac pierscionek a ze mielismy juz obraczki od jego mamy dużo dużo wczesniej byłam pewna ze obrączkami sie nie musimy przejmować.  Jednak krzysiek stwierdzil ze chce inne bo widzial wczesniej gdzies taki wzor i mu sie spodobały. Więc żeby bylo taniej bo pierscionek tez byl robiony ( ten co sobie wybralam byl za duzy) to gdy dorzuciliśmy nasze obraczki od jego mamy i doplacilismy 1000zl to z grawerem mielismy juz wszystko co chcielismy. I mamy z głowy :-) Postaram sie wkleic foto.
[/quote]

ale z suknia to trzeba poczekać, bo figurka może się zmienić przez te kilka miesięcy, oczywiście na plus  ;D ;D
to sama wybierałaś pierścionek? nie było zaskoczenia? hmm

Offline anetkadg

• nowicjusz
  • *
  • Kasprzaka CITY
« Odpowiedź #29 dnia: 9 Lipca 2007, 14:24 »
zaskoczeniem była cała ta sytuacjia. Byliśmy Razem przez 5 lat. Rozeszlismy sie z naszej głupoty i niedojrzałości. ja byłam z kims innym .... Po pewnym czasie wrócilismy do siebie. Na drugi dzień poszlismy wybrac pierscionek i zamówic obraczki wiec to bylo zaskoczenie nie tylko dla mnie ale i dla naszych rodzin :-) A że od razu Krzysiek wspomniał o ślubie a ja tez tego bardzo chcialam to zaczelismy wszystko załatwiac. I moze jestem szalona ale od kąd sie zeszlismy mineły 3 miesiace a  mamy juz pierscionek i obraczki zaklepany kosciol sale fotografa i zespol i kupione zaproszenia. W niedziele 15 lipca o 18 beda zareczyny i bedziemy ugadywac sie co i jak placimy i t d ....