Autor Wątek: Mała ankieta :)  (Przeczytany 2887 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Mała ankieta :)
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Kwietnia 2007, 18:31 »
Brawa dla Lillian :brawo_2:  :) Napisałas jasno i klarownie to czego ja nie umiałm ubrac w słowa :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Kwietnia 2007, 18:58 »
Cytat: "liliann"

Ja przynajmniej tak sobie wyobrażam starania o dziecko...odstwiamy środki i właśnie zdajemy się na los...Przecież nie powiem do męża..."Kochanie, a teraz to ruszamy do produkcji potomka. Wcinaj cynk, witaminę E i nie przegrzewaj jajek...".

I jeszcze jedna dygresja...dziewczyny przed decyzją o seksie bez zabezpieczeń porobiły pewne badania. Wpadka raczej wyklucza wcześniejsze świadome wykonanie pewnych wyników, szczepien itp.
Dla mnie wpadka to sytuacja kiedy w momencie dowiedzenia sie o ciąży najzwyczajniej sie jej nie chce....kiedy dziecko jest intruzem a nie "niespodzianką". To, że po pewnym czasie zaczyna się go pragnąć to inna historia...w końcu wiele nieplanowanych dzieci jest potem oczkiem w głowie rodziców.[/color]

No jak zwykle Lilian, nic dodac nic ując... :brawo_2:
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Kwietnia 2007, 09:37 »
Fajnie, że się nam dyskusja rozwinęła :)
Lila - bardzo mądrze napisałaś :) Ale może unikajmy tego słowa "wpadka", a zastąpmy je słowem "nieplanowana" ciąża. Będzie chyba adekwatniej.
Wiecie, ze mną jest tak, że pojawia się dość spory instynkt macierzyński. Myślę, że to jest po części spowodowane stabilizacją, którą osiągnęłam - brakuje do niej jeszcze własnego mieszkania i to właściwie najwazniejsza rzecz, która wstrzymuje mnie z myśleniem o tym częściej. Ale jednocześnie czuję, że to jeszcze nie ten moment. Że jeszcze bym nie chciała. To działa na zasadzie "Chciałabym, a boję się". Marzę o tym, żeby zajść w ciążę po prostu jej nie planując. Wiem, że rozsądniej jest porobić wszystkie badania, przygotować się, ale wtedy czułabym się jakbym była już jedną nogą w ciąży. A ja bym chciała po prostu zostać zaskoczona. Żeby żadne z nas nie musiało decydować, że założmy od 1 lipca jest dobry moment na rozpoczęcie starań. Powoli zaczynam odkrywać swój organizm, mierzę sobie temperaturę, zabezpieczamy się cały czas gumkami, ale wiadomo jak to jest z gumkami ;) Mój Mąż jeszcze na razie nie jest gotowy na dziecko, wiem że pewnie jeszcze 2-3 lata gotowy nie będzie, to młody facet. No i nie chcę na niego wywierać jakiejkolwiek presji, bo dziecko to poważna sprawa i decyzja.
Zobaczymy po prostu co przyniesie los :) I czy udałoby się nam zaciążyć, nie bardzo się o to starając :)
Dzięki Babki za to, że napisałyście swoje zdania w sprawie ciąż planowanych i nieplanowanych - fajnie się wymienić spostrzeżeniami :)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Kwietnia 2007, 11:17 »
Ojej, bo dyskusja toczyła się między Beth a AndziąK...a miało być dla zafasolkowanych...

Przepraszam, jeśli kogoś uraziłam swoim postem.

Dyskusja jest interesująca, nie powiem....
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Kwietnia 2007, 12:14 »
Cytat: "Beth"
zabezpieczamy się cały czas gumkami, ale wiadomo jak to jest z gumkami

dla mnie te slowa i to oczko ;) mowia, ze po czesci tez zdajecie sie na to co los przyniesie czyz tak nie jest?

A ja bym chciała po prostu zostać zaskoczona

Ja zostalam wlasnie w taki sposob zaskoczona, chociaz musze przyznac, ze minal rok od czasu kiedy odstawilam tabletki, wczesniej caly czas mnie cos hamowalo, chyba sie balam, ze moze cos byc nie tak

Zobaczymy po prostu co przyniesie los

haaaa i potwierdzenie tego, co napisalam (czytaj wyzej)

W kazdym razie ja rowniez moge podpisac sie pod slowami liliann i dodac tylko, ze w twoim poscie Beth przebija sie ta spontanicznosc, o ktorej ja pisalam wczesniej.

Offline Cleo
  • użytkownik
  • **
Odp: Mała ankieta :)
« Odpowiedź #35 dnia: 24 Maja 2007, 18:07 »
Nasz dzidziuś był planowany. Po ślubie zdaliśmy się na los i oczekiwaliśmy, kiedy test pokaże 2 kreseczki  :D no i w w listopadzie się pojawiły!! Ale byliśmy szczęśliwi, a teraz z niecierpliwością oczekujemy naszego synka  :D

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
tu jest zdjecie pozy mojej kotki  :D jeśli się Wam spodoba proszę o głosik

http://www.olay.pl/index.php?id=konkurs_galeria_sh&sh=3228&pg=3

Offline Oleńka81

• entuzjasta
  • I Would Do Anything, For You Anything..
  • data ślubu: 15.07.2006
Odp: Mała ankieta :)
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Maja 2007, 22:28 »
Ja przez cały czas brałam tabletki..
I raz rozmawialismy o dziecku, ze bardzo bysmy chcieli... ze to jest nasze marzenie... i własnie za kilka dni miały mi sie skonczyc tabletki.. gdy sie skonczyły... postanowilam juz nie zaczynac nowego listka.. i po miesiacu... zaciazyłam..

wiec powiem, ze byla jak najbardziej planowana!!!