Autor Wątek: kościół w Sosnowcu  (Przeczytany 2180 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Garotta
  • nowicjusz
  • *
kościół w Sosnowcu
« dnia: 30 Maja 2007, 17:18 »
Witam drogie Panie:)
Mam takie pytanie do mieszkanek Sosnowca, czy miałyście kiedyś możliwość załatwiania formalności (głównie związanych ze ślubem, bo mnie to czeka) w kościele koło dworca PKP lub w tej dużej katedrze na ul. Kościelnej? Chodzi mi o opinię o księżach, czy są problemowi, jakie stawki za ślub itp. Pytam, bo chcę mieć ślub w katedrze, a moją parafią jest niby ten kościółek koło dworca, więc jest tu kwestia tego pozwolenia na ślub (ile to kosztuje?).
sleep with one eye open..

Offline gogosia1

• mał(a)gosia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28 lipiec 2007 godzina 15:00
Odp: kościół w Sosnowcu
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Maja 2007, 22:31 »
Ze słyszenia wiem , ze bedziesz musiała zapłacić tzw. slub połówkowy w swojej parafi, tzn ok 200 zł. Twój narzeczony tez :( i to mnie dobija najbardzej. A w Katedrze ksiądz weżmie za ślub od 300 do 500 zł.
Przy załatwianiu w swojej parafi formalności nie mów przypadkiem ze chcesz wziąśc slub w Katedrze ze względu na schody :( to księzy najbardziej denerwuje. ALE ZALEZY NA KOGO SIE TRAFI :)

Moje zdanie jest takie : Katedra ma PIEKNE schody :) ale w środku jest ciemna i niby oswietlenie jest ale ja wole jasne kościoły :) i właściwie cały ślub ginie w tym wysokim i przedługim budynku.

Ale to tylko moje zdanie :)
Pozdrawiam :)

Offline Garotta
  • nowicjusz
  • *
Odp: kościół w Sosnowcu
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Maja 2007, 10:07 »
dzięki:) fakt, schody są piękne i w ogóle cała katedra tak dostojnie się prezentuje. Ponadto słyszałam, że kościółek kolejowy przynosi pecha (sprawdzone na 2 parach-rozwód).
sleep with one eye open..