Autor Wątek: plastikowe butle  (Przeczytany 14112 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pempek
  • nowicjusz
  • *
plastikowe butle
« dnia: 19 Maja 2007, 13:15 »
Mam pytanie. Czy wypada postawić na stołach weselnych napoje w wielkich plastikowych butelkach.

Offline pempek
  • nowicjusz
  • *
plastikowe butle
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Maja 2007, 13:33 »
:skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :wanna:  :wanna:  :wanna:  :wanna:  :wanna:  :wanna:  :wanna:  :wanna:  :wanna:  :wanna:  :wanna:  :wanna:  :wanna:  :wanna:  :uscisk:  :uscisk:  :blant:  :blant:  :blant:  :blant:  :blant:  :pogrzeb:  :pogrzeb:  :pogrzeb:  :pogrzeb:  :pogrzeb:  :pogrzeb:  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:  :ban:  :ban:  :ban:  :hello:  :brewki:  :brewki:  :brewki:  :brewki:  :drapanie:  :drapanie:  :los:  :los:  :uscisk:  :uscisk: ]

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
plastikowe butle
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Maja 2007, 13:36 »
hmm co to znaczy w wielkich? spotkałam się z butelkami litrowymi,,, to jakoś jeszcze wygląda i jest łatwe do obsługiwania..  :taktak:

natomiast nie widziałam jeszcze na stołach weselnych butelek 2-litrowych.. a coś czuję, że o takie Ci właśnie chodzi... to jest trochę niepraktyczne, łatwo coś rozlać itp..
 :drapanie:

Offline pempek
  • nowicjusz
  • *
plastikowe butle
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Maja 2007, 16:06 »
dzieki. A ogolnie czy wypada stawiac plastik na stolach weselnych?

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
plastikowe butle
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Maja 2007, 21:31 »
hmm wszędzie gdzie byłam, to były  właśnie butelki...  ;)   to soki częściej przelewane są do dzbanków...    Gazowanego nie ma chyba sensu trzymać w dzbankach, gdyż szybko bąbelki uciekną, napój straci smak, albo będzie trzeba ciągle dolewać....   :taktak:

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Odp: plastikowe butle
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Maja 2007, 21:51 »
A ja spotkałam sie też z 2l butelkami i nikt z gości nie był tym faktem zbulwersowany >przynajmniej nie zauważyłam<

A jeśli razi cie plastik to są jeszcze szklane 0.33. Kiedyś sie z tym spotkałam wyglądało bardziej elegancko ale dużo kelnerki miały roboty bo takie to sie szybko kończą

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Maja 2007, 21:28 »
No właśnie ja tez się nad tym zastanawiam! Najbardziej mi się podobają małe 0,33 ale chyba mało praktyczne. 2 litrowe za to wyglądają jakoś nie za bardzo - nie pasują jakoś, ewentualnie jeszcze te 1 litrowe... Tak czy siak na gazowane nie ma wyjścia bo muszą być w butelkach żeby gaz nie uciekł, natomiast soki napewno nie w kartonach a w dzbankach :)

Offline Ka_śka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.09.2008
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Lipca 2007, 15:03 »
Ja też się nad tym zastanawiam... Plastikowe butle jakoś tak nie bardzo mi na stole wyglądają, ale są wygodne. No bo te szklane to musiałyby przynosić kelnerzy już otwarte, bo przecież goście z otwieraczami nie przychodzą, a tak to trzeba by przynosić tylko tyle ile potrzeba, bo gaz ucieknie. Dla gości to chyba problem wołać kelnera za każdym razem jak chcą się napić. Nie mówiąc już jaki to problem dla kelnerów! Czyli chyba jednak zostanę przy plastiku.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Lipca 2007, 16:02 »
Dajcie spokój z tymi butlami...wyglądają okropnie. Ja tego nie mialam na swoim weselu, byly rozne  soki w eleganckich dzbankach. nie wiem zresztą co by mialo byc w tych butlach? fanta?
byla ewentualnie coca-cola dla dzieci i to w malutkich szklanych buteleczkach.
Moim zdaniem butle plastikowe są paskudne... :-\
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Ka_śka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Lipca 2007, 20:02 »
Elizabeth, to z Twoich gości nikt nie chciał pić gazowanych napojów, tylko dzieci? Czy fantę i sprite też mieliście w dzbankach?

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Lipca 2007, 21:00 »
nikt nie chciał...zresztą...jak o tym myślę to sama też takowych nie piję..
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Lipca 2007, 21:30 »
Plastikowe butle jakoś tak nie bardzo mi na stole wyglądają, ale są wygodne
No ja sie nie moge z tym zgodzic ze są wygodne, trzeba sie troche natrudzic żeby taką podnieśc... ;D

Offline Ka_śka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Lipca 2007, 21:46 »
Plastikowe butle jakoś tak nie bardzo mi na stole wyglądają, ale są wygodne
No ja sie nie moge z tym zgodzic ze są wygodne, trzeba sie troche natrudzic żeby taką podnieśc... ;D
Co racja to racja... Są trochę ciężkie dla kobitek.

Ja w sumie też na co dzień nie pijam gazowanych napojów, ale na imprezie to czasem fajniej sobie wypić lekką fantę niż sok pomarańczowy. Ja bym ze względu na siebie nie kupowała takich napojów, ale boję się, że potem ktoś by narzekał, że lubi tylko gazowane, a takowych nie ma. Wiem, że ciężko wszystkim dogodzić, ale cóż, będę się starać  ::)

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Sierpnia 2007, 13:00 »
u mnie będą przeważały soki podawane w dzbankach,w butelkach (1 litr) bedzie stała tylko pepsi i woda gazowana
[/url]
[/url]

Offline Amelia79

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Sierpnia 2007, 13:46 »
ja w tym fakcie nic złego nie widzę ;D

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Sierpnia 2007, 21:31 »
* soki owocowe i wodę mineralna proponowałabym podac w dzbankach..

*napoje gazowane- pojemności nie wieksze niż 1l..  1) nie przesłaniaja potraw 2) otwarta butelke  ponad 1l będziesz pić  odgazowaną..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • data ślubu: Long time ago ;D
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Sierpnia 2007, 09:54 »
Powiem Wam że teraz mi się przypomniało że byłam rok temu na weselu u koleżanki i tam były duże butelki (2,5 l) na stołach i nikt nie zwrócił na to uwagi , nikt nie zapamiętał tego faktu, nikomu to nie przeszkadzało i nie przyszłoby do głowy żeby być zniesmaczonym tym faktem. Moja siostra miała na swoim weselu takie małe buteleczki i wkurzało mnie to bo każdy sobie brał całą nową i stawiał przed nosem i co chwilę nie było co pić, mimo że obsługa latała jak z pieprzem. Nie widze problemu w dużych butelkach, choc moi rodzice uparli się że nie moga takowe stać na stole. Aby rozwiązać ten problem z boku będzie stać stolik, na którym goście zawsze znajda ciepłą kawę i herbatę, ciasto i tam też będą ustawione butelki  z pepsi i fantą (1l lub 2 l). Soki będą stać na stołach w dzbankach. Jakoś tak to sobie wymyśliliśmy. Kupowanie buteleczek  (0,2 lub 0,5 l) jest tak nieopłacalnym wydatkiem ze aż strach (2 l. w sklepie=5 zł; 0,2 l. w sklepie=1 zł czyli 2l=10 zł!!!)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #17 dnia: 2 Września 2007, 10:41 »
My ostatnio byliśmy na weselu to na stołach stały plastikowe butelki - hoop cola i inne jakieś smakowe. I powiem wam dokładnie to samo co napisała isiaczek  - nikt nie zwracał na o uwagi.

Dlatego ui nas też to będzie :) Tylko hoop cola a resztę soki w dzbankach.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #18 dnia: 2 Września 2007, 11:34 »
Dokłądnie . I tak goscie nie beda na to patrzec z czego popijaja wódeczke :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #19 dnia: 4 Września 2007, 10:03 »
tak wygladaja butelki o pojemności 1l na stołach

i wydaje mi sie, że to przyzwoite rozwiazanie.

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Lipca 2008, 10:01 »

Mam wesele w sierpniu powiedzcie mi prosze ile kupic napojów na osobę. Ja liczę 4l/os głównie soki a do tego mineralna, cola i sprite. Czy wystarczy?

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Lipca 2008, 10:06 »
4l/osoba to według mnie zdecydowanie za duzo, srednio to 2l/osoba a bezpiecznie 3l/osoba. Jeśli chodzi o soki to najmniej "schodzi" ananasowy.

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Lipca 2008, 17:12 »
Czyli jak liczyc? 3l/os? Wtedy bym podzieliła np 2 l soków, 1/2 l mineralnej i 1/2 l coli. Będzie dobrze?

Offline hebdzia
  • bywalec
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Lipca 2008, 19:05 »
W sobote byłam na sali i patrzyłam jak wyglądają butelki i przyznam, że wśród dekoracji plastikowe 0,5 nie wyglądały źle tzn nie rzucały się w oczy. Natomiast w rozmowie z panią która tam oragnizuje to powiedziała, że im  mniejsze butelki tym więcej schodzi i najbardziej się opłaca kupować 1 l.
pytałam się też ile napoi trzeba liczyć  - 3 litry na osobę lub 4 jeżeli są podawane w małych butelkach - wesele 2 dni.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Lipca 2008, 19:13 »
martadu ja bym chyba rozdzielia po 1 litrze każdego. Ale to zależy od preferencji twojej rodziny, co lubią pic. I ty powinnaś to wiedziec najlepiej  ;)

Pogoda też ma duży wpływ, jeśli nie największy na potrzebną ilośc napojów. My na dwudniowe liczymy po 4l/os. Mamy też możliwośc zwrotu do hurtowni nie napoczętych zgrzewek.

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Sierpnia 2008, 21:13 »

A jeśli razi cie plastik to są jeszcze szklane 0.33. Kiedyś sie z tym spotkałam wyglądało bardziej elegancko ale dużo kelnerki miały roboty bo takie to sie szybko kończą

A kelnerki nie są chyba na weselu po to żeby siedzieć i odpoczywać tylko po to by obsługiwać :) Tak mi sie przynajmniej wydaje a moze się mylę  ???

Czyli jak liczyc? 3l/os? Wtedy bym podzieliła np 2 l soków, 1/2 l mineralnej i 1/2 l coli. Będzie dobrze?

Ja bym dla bezpieczeństwa wzieła jednak ok. litry: 2l soków,  1/2 wody min. , 0,075 Coli i 0,75 innych np. Fanta, Sprite

My będziemy mieć soki w dzbankach a resztę w małych buteleczkach 0,2 i 0,3

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #26 dnia: 24 Sierpnia 2008, 21:36 »
W zeszla sobote bylam na weselu w Bonczy-problem plastikowych butelek zostal bardzo fajnie rozwiazany-"podawano" 1,5l napoje w (nie wiem jak to okreslic) jakby duzej bialej serwecie(dla mnie wygladaly jak butelka schowana w materialowa koperte)... Z butelek wystawala tylko szyjka z nakretka,jak dla mnie wygladaly super,tak z klasa :)

Offline kania
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Sierpnia 2008, 11:52 »

A kelnerki nie są chyba na weselu po to żeby siedzieć i odpoczywać tylko po to by obsługiwać :) Tak mi sie przynajmniej wydaje a moze się mylę  ???

Kelnerki owszem są od tego, aby obsługiwać, ale małe buteleczki robią duży problem. Goscie tak naprawdę nie zwracają uwagi na pojemność, ważne, żeby mieli co pić :) A co do kelnerek, to pamietaj, że one przygotowują całą salę, obsługują wesele, a rano jeszcze sprzątają, kiedy Ty sobie idziesz smacznie spać, więc troszkę empatii nie zaszkodzi  :)

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Sierpnia 2008, 17:16 »
My mieliśmy soki w dzbankach a  wbutelkach plastikowych 1 litr były pepsi, fanta, sprote i tonic. Dodatkowo tam gdzie były dzieci ustawilismy kubusie. Szczerze mówiąc nikt z gosci weselnych nie zwraca uwagi na butelki - wazna jest dobra zabawa.

Niunx
  • Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 31 Sierpnia 2008, 19:43 »
Nie wyobrazam sobie zastawic stolow 2-2.5l plastikowymi butlami  :mdleje:   
Strasznie to chyba nieporeczne..

Soki, woda w dzbankach a napoje gazowane albo przy osobnym stoliku albo maksymalnie 1l butelki na stolach. I tez nie za duzo, bede uczulac kelnerki zeby na biezaco zabieraly puste butelki i nie stawialy za duzo na raz.. Bo stol zamiast wygladac elegancko bedzie wygladal jak na szkolej dyskotece w podstawowce  ;) Najlepsze mi sie wydaja do tego 0.5l, ale to drozyzna wyjdzie straszna  :-X

Poza tym mysle jeszcze jak to wszystko wyjdzie na zdjeciach i filmie z wesela..  ::)