Autor Wątek: Nowi i zagubieni ;)  (Przeczytany 5723 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patusia01
  • nowicjusz
  • *
Nowi i zagubieni ;)
« dnia: 6 Maja 2007, 20:15 »
Witam wszystkich. Jesteśmy, a właściwie ja ( bo mój mały wredniak jak większość facetów pewnie, udzielać się ie chce tylko mnie każe :D) nowi. Zaręczyliśmy się 12 marca po 8 latach bycia razem. Jesteśmy na etapie poszukiwania sali, ale przyszły rok odpada bo nigdzie praktycznie nie ma miejsc. Póki co zachwyciliśmy się Dąbrowską Szumą, tylko niestety 120 wymaganych gości nie mamy i jestem załamana bo inne sale jakoś nie specjalnie mi się podobają w okolicy. W grę wchodzi jeszcze Catamaran, ale jeszcze się zastanawiamy. Narazie ustaliliśmy że będziemy czegoś szukać na sierpień 2009. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #1 dnia: 6 Maja 2007, 20:20 »
:hello: patusia01,

Cytat: "patusia01"
Jesteśmy na etapie poszukiwania sali, ale przyszły rok odpada bo nigdzie praktycznie nie ma miejsc.

Może jednak gdzieś się coś sensowego znajdzie :?: Szukaliście dobrze :?: Jest w sumie trochę lokali w naszym regionie. Sama w czwartek odwiedziłam super restaurację-motel z przystępnymi cenami i wolnymi miejscami na sierpień 2008, niedaleko Będzina. Jeśli byłabyś zainteresowana to daj znać, poślę namiary na priv z tym, że nie znam opinii na temat organizowanych tam wesel. Pozdrawiam

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Maja 2007, 20:24 »
patusia01 ja mam wesele w Sławkowie w domu weselnym Rafael to jest z obsługą i ceny naprawdę są niskie a jest naprawdę dożo jedzenia i jest dobre.Wpisz sobie w gogle ich nazwę i ci wyskoczy stronka zobaczysz sobie zdjęcia sali a jest naprawdę ładna,telefon tez tam jest to sobie zadzwoń może będzie coś wolnego na przyszły rok :drapanie:

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Maja 2007, 20:33 »
Hej, ja mam wesele w Różanej Dolinie w Będzinie. Wejdź do nich na stronkę tam są wolne terminy, może akurat  :brewki:

Offline patusia01
  • nowicjusz
  • *
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #4 dnia: 6 Maja 2007, 20:37 »
Dziewczyny chętnie skorzystam z waszych ofert jeśli możecie na priv. W Sławkowie impreza odpada, dla nas to trochę daleko, no może dla gości bardziej. W Różanej Dolinie przyszły rok sierpień jest zajęty, a lipiec nam nie pasuje. ale dziękuję za informacje.

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #5 dnia: 6 Maja 2007, 20:40 »
Różanej Dolinie przyszły rok sierpień jest zajęty, a lipiec nam nie pasuje. ale dziękuję za informacje.

szkoda, a szafranowy dwór  w czeladzi  :drapanie:

Offline kattis

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.09.2008r.
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #6 dnia: 6 Maja 2007, 21:01 »
Cytat: "katarzyna_84"
Jest w sumie trochę lokali w naszym regionie. Sama w czwartek odwiedziłam super restaurację-motel z przystępnymi cenami i wolnymi miejscami na sierpień 2008, niedaleko Będzina

czy moglabyc wyslac namiary?dzieki z gory!

Offline dorka_9

• uzależniony
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #7 dnia: 6 Maja 2007, 21:06 »
Dziewczyny chętnie skorzystam z waszych ofert jeśli możecie na priv. W Sławkowie impreza odpada, dla nas to trochę daleko, no może dla gości bardziej. W Różanej Dolinie przyszły rok sierpień jest zajęty, a lipiec nam nie pasuje. ale dziękuję za informacje.

Katis jeszcze nie wiem skodą będę mieć wyjście czy od siebie z Czeladzi czy od rodziców z sosnowca.Ale od moich rodziców jest do sali 20 minut bo to nie jest w Samym Sławkowie i jedzie sie trasą a później skręca sie w prawo i przejedziesz przez rondo i już jesteś na miejscu.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #8 dnia: 6 Maja 2007, 21:07 »
Cytat: "kattis"
katarzyna_84 napisał/a:
Jest w sumie trochę lokali w naszym regionie. Sama w czwartek odwiedziłam super restaurację-motel z przystępnymi cenami i wolnymi miejscami na sierpień 2008, niedaleko Będzina

czy moglabyc wyslac namiary?dzieki z gory!

Namiary poszły na priv.

Offline Aniutek83
  • maniak
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #9 dnia: 7 Maja 2007, 08:42 »
hej ja mam wesele w Catamaranie jakbyś chciała cos wiedziec to pytaj tam są jeszcze wolne terminy nawet na 2008 rok wiem bo kolezanka rezerwowała niedawno

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #10 dnia: 7 Maja 2007, 09:46 »
cześć ja byłam ostatnio na weselu w milowicach w Atenie super jedzonko, obsługa konkretna i niedrogo bo pytałam się znajomych, sala bardzo elegancka, ale czy są wolne terminy niewiem. Pozdrawiam
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline SIMONACZEK

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30 sierpień 2008
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #11 dnia: 7 Maja 2007, 12:20 »
W ATENIE NA BANK NIE MA MIEJSC juz w zeszłe wakacje były terminy zajowane na 2008   ale spytac mozna :P

SIMKA

Offline kattis

• użytkownik
  • **
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #12 dnia: 7 Maja 2007, 12:30 »
Cytat: "katarzyna_84"
Namiary poszły na priv.

no nic do mnie jeszcze nie doszlo :(

Offline szatina

• forumowicz
  • data ślubu: 20.09.2008
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Maja 2007, 16:12 »
Szumy osobiście nie polecam. Koleżanka tydzień temu była na weselu i mówiła że owszem lokal przepiękny ale jedzenie i obsługa nie warta swojej ceny!!Jedzenie podawane jest w małych ilościach więc wszyscy goście wychodzili głodni,a kelnerzy w ogóle nie sprzątali ze stołów i z oporem wszystko im przychodziło.Minusem wielkim jest alkohol wliczony w cene.

Offline szatina

• forumowicz
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #14 dnia: 7 Maja 2007, 16:17 »
Zarezerwowałam sobie sale "Dorado" na Zagórzu,sala duża,bardzo ładny wystrój,miła szefowa z którą wszystko można ustalić i we wszystkim poradzi bez oszustwa.Słyszałam wiele superlatyw o tej sali więc na pewno nie będę żałować, są jeszcze wolne terminy na 2008rok.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #15 dnia: 7 Maja 2007, 16:22 »
katarzyna_84 napisał/a:
Namiary poszły na priv.

no nic do mnie jeszcze nie doszlo  

Już wysyłam raz jeszcze, nie wiem czemu nie doszło  :drapanie:

Offline kattis

• użytkownik
  • **
katarzyna_84 dzieki!
« Odpowiedź #16 dnia: 7 Maja 2007, 16:38 »
doszlo;)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #17 dnia: 7 Maja 2007, 16:41 »
doszlo;)

To się cieszę, że tym razem się udało.

Offline patusia01
  • nowicjusz
  • *
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #18 dnia: 7 Maja 2007, 18:43 »
Aniutek chętnie pogadam o tym Catamaranie. Dziewczyny wybaczcie, może wyjdę na jakąś snobistyczną paniusię, ale kurczę ślub ma się raz w życiu, ja wiem że tu dużo opinii dobrych jest np. o Jubilacie, byliśmy tam u znajomych na weselu i średni nam się podobało, pewnie że skorzystam z waszych cennych podpowiedzi i jeszcze pojeździmy gdzie możemy. Na dobrą sprawę obydwoje w tym roku kończymy studia, obrona przed nami, czasu za bardzo nie mamy, ale meczy już nas to dochodzenie do siebie przez tyle lat :D. Mamy dwa plany, albo robimy ślub taki jaki chcemy, albo nie robimy wcale tylko za tą kasę jedziemy zwiedzać europę (tzn. ślub będzie, nie będzie wesela ). Mam nadziej że nie pomyślałyście sobie, że jakaś walnięta jestem. Póki co wielkie dzięki i jeszcze zabieramy się za dalsze poszukiwania. Pozdrawiam was ciepło. Patrycja.
P. S. Jak w Szumie wywalą wymagania z kosmosu to podziękuję, aczkolwiek oszalałam na ich punkcie ;)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #19 dnia: 7 Maja 2007, 18:48 »
patusia01, jakby nie było atmosferę na weselu robi w znacznej mierze zespół i sami goście.

Offline patusia01
  • nowicjusz
  • *
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #20 dnia: 7 Maja 2007, 21:07 »
katarzyna 84 No pewnie że masz racje, ale ja się tak rozmarzyłam, że ma być pięknie ze wszystkim. O atmosferę się nie martwię ;) znajomych mamy nieprzejednanych w tej kwestii.

Offline Aniutek83
  • maniak
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #21 dnia: 8 Maja 2007, 08:24 »
no wszystko zależy od tego co sie komu podoba  mi tez Jubilat akurat podobał sie ale nie aż tak bardzo i tez z niego zrezygnowalismy
Mi zawsze podobał sie CATAMARAN i zawsze tam chciałam miec wesele i MAM- Shuma owszem wizualnie strasznie mi sie podobała bo to jest naprawde piekna sala tyle ,ze po
1. oni robia wesela w soboty od 120 osób wzwyz wiec odpadło
2. póxniej juz zaczęłam dowiadywać sie ,ze własnie z jedzeniem coś nie halo tam mają i nawet mój zespól mi opowiadał ,ze były tam jakies spiecia i tyle
O kazdym lokalu  jest troche i pozytywnych i negatywnych opinii
Dla mnie b. ważne jest jedzonko na weselu i klimat
Wiec patusia jakby co to pytaj o Catamarana  mam duzo informacji- jedna z forumek tez miała tam wesele monika_mf

Offline magdzia.com
  • użytkownik
  • **
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #22 dnia: 8 Maja 2007, 09:41 »
patusia01 ja tez oszalałam na punkcie Shumy. Tam mieliśmy zaręczyny :) A teraz ślub. W grudniu 2006 pytaliśmy o wolne terminy to zostały na wakacje tylko 2 wolne niedziele. I w sumie dobrze. Bo 120 osób cieżko by mi było uzbierać. Wiec jest niedziela i tyle osób ile chce.Skoro nie robimy poprawin to dla gości nie ma problemu przyjsc w niedziele. Poza tym gdyby rzeczywiście w Shumie było kiepskie jedzenie i obsługa to wątpię czy ktoś ryzykowałby tyle kasy tylko po to żeby mieć tą salę. Jest wiele innych i tańszych. A mimo to terminów wolnych jest malutko...

Offline tedoss
  • nowicjusz
  • *
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #23 dnia: 8 Maja 2007, 11:41 »
W SHUMIE wszystkie terminy w tym roku już są zajęte, przy mnie jedna para się wbiła na sierpień, bo akurat przy nich ktoś zadzwonił i zrezygnował :D - to się nazywa szczęście :) Ja również polecam ten lokal. Co do złego jedzenia to niestety nie mogę się zgodzić, znam ich kuchnię, ponieważ współpracujemy z nimi w sferze handlowej, wiem jak gotują i jaki tam mają sprzęt :) Zdecydowanie polecam... :)
Ewentualnie Astra, też jest ładna ale nie wiem jak z kuchnią i obsługą...

Offline Aniutek83
  • maniak
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #24 dnia: 8 Maja 2007, 15:32 »
tedoss daj sobie spokój z tymi reklamami EWIDENTNE TO JEST

Offline tedoss
  • nowicjusz
  • *
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #25 dnia: 8 Maja 2007, 17:59 »
To nie miała być reklama, tylko dobra ocena dobrego lokalu, sama byłaś i widziałaś SHUME, mnie się tam po prostu podoba, a że pracę mam taką że zapoznaje się z restauracjami i domami weselnymi, nie z zwnątrz i nie tylko z managerem, tylko z prawie całą ekipą i całym lokalem, to mogę powiedzieć to czy owo... Ale oczywiście każdy może mieć inne zdanie...

Offline syla8
  • nowicjusz
  • *
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #26 dnia: 8 Maja 2007, 21:27 »
szatina ja też mam weselicho na Dorado :) do mojego zostalo niewiele ponad 3 miesiace, takze przygotowania ida pelna para :) ciesze sie bardzo, bo są tam miejsca noclegowe. ostatnio zmienil sie wystroj sali- teraz wyglada rewelacyjnie, dzieki czemu zaoszczedzilmy na dekoracji. wczesniej wisialy tam jakies tandetne kwiatki.. takze wszystko zmierza w dobrym kierunku :)

Offline szatina

• forumowicz
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #27 dnia: 9 Maja 2007, 18:29 »
Syla może się orientujesz,byłam oglądać sobie sale już przyszykowaną na wesele i zauwazyłam na stołach dwa termosy biały i żólty i wyleciało mi z głowy żeby się spytać co w nich jest.Wiesz może coś na ten temat?

Offline dorka_9

• uzależniony
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #28 dnia: 9 Maja 2007, 19:28 »
One są po to bo tam jest kawa i herbata dla gości w nich szykowana.

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Nowi i zagubieni ;)
« Odpowiedź #29 dnia: 13 Maja 2007, 13:40 »
witajcie FoRuMkI  :skacza:
Ja osobiście wiele słyszałam o Catamaranie i to dobrego - choć na pewno znajdą się i tacy co zaczną wybrzydzać! Chociaż ja pewne rzeczy widziałam naocznie i wiem jak jest - POLECAM!!! Prawda Aniutek :D
Bliscy moi znajomi mieli niedawno wesele w Różanej Dolinie i mówili mi że jedzenia jest tyle że ciężko jest przejeść
Inny kolega miał w astrze był równie zadowolony choć mówił że mogło być lepiej...
Jesli o Shume chodzi no to standardowo powiem że jest piękna i od zewnątrz jak i wewnątrz! Ale co do tego jedzenia to jestem kolejną osoba która tak słyszała że nie jest najlepiej, a ludzie zamawiają ją pewnie głównie dla tego że jest tam pięknie ... Potem dopiero rodzą się opinie o jedzeniu choć kto to wie
pozdrawiam