Autor Wątek: śmietankowa koronka suknia David's Bridal - OLŚNIEWAJĄCA !!!  (Przeczytany 3236 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
olśniewająca koronkowa suknia ślubna

David's Bridal  

linia Galina model T8627

rozmiar 4

Suknia niezwykle prosta i jednocześnie klasycznie elegancka. Składa się z dwóch warstw materiału - pierwszą stanowi grubszy, lekko połyskliwy atłasowy podkład, na który narzucona jest delikatna, romantyczna koronka. Skład materiału: 100% poliester.

Fason typu litera A z wysoką talią empire bez ramiączek. Biust wyprofilowany fiszbinami. Pod biustem urocza satynowa wstążka (z tego samego materiału i w tym samym kolorze co podkład) kończąca się z tyłu prostą kokardką. Długość wypada zależnie od wzrostu, ale mniej więcej midi czyli do połowy łydki.

Kolor
podany na metce to ivory/champagne czyli kość słoniowa i szampan ale jest to raczej poetycka przenośnia:) Atłasowy podkład ma kolor kremowy , koronka jest odrobinę jaśniejsza w kolorze ecru. W całości daje to efekt złamanej bieli czyli śmietankowy.

Rozmiar według amerykańskiej rozmiarówki to 4, wypada mniej więcej jak nasze 36 lub 38 (chociaż suknię ślubną La Sposa mam w rozmiarze 34).
Dokładne wymiary: długość całkowita przodu 107cm, szerokość w biuście - pasuje spokojnie na 70C/75B a myślę że i 75C się zmieści, ja mam 89cm w biuście i jest jeszcze miejsce:), szerokość w pasie 37cm x 2, szerokość dołu 95cm x 2. Biodra w tym przypadku są nieistotne, bo suknia jest mocno rozkloszowana i nie przylega w biodrach (szerokość na wysokości bioder wynosi około 60cm x 2). Suknia jest świetnie skrojona, leży idealnie :)

Cena nowej sukni w salonie David’s Bridal to 299$ (czyli niecałe 1000zł nie licząc kosztów przesyłek zza oceanu), co można sprawdzić na stronie producenta: http://www.davidsbridal.com/bridal_gowns_detail.jsp?stid=1892&prodgroup=123

Suknia może być założona jako ślubna ale świetnie sprawdza się również w roli sukni poprawinowej lub do ślubu cywilnego :)

Stan idealny - była założona jeden raz :)

Dodatkowe zdjęcia chętnie prześlę na maila.

POLECAM !!!

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
śmietankowa koronka suknia David's Bridal - OLŚNIEWAJĄCA !!!
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Maja 2007, 16:19 »
Wklejam jeszcze jedno zdjęcie, znalazłam gdzieś w necie... Nie jest za specjalne, ale dobrze oddaje długość sukni i rozkloszowany fason dołu.

Piszcie na maila o kolejne zdjęcia, mam ich sporo, ale nie chcę tu wklejać wszystkich, bo strona się nie otworzy :skacza:

Offline edithawe
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013-9-9
Odp: śmietankowa koronka suknia David's Bridal - OLŚNIEWAJĄCA !!!
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Sierpnia 2013, 05:32 »
I wybrać wiele marki sukni,David's Bridal,JJ's House,Dress First,Te nowo ślub dobrze, można spojrzeć
I wybrać wiele marki sukni,David's Bridal,JJ's House,Dress First,Te nowo ślub dobrze, można spojrzeć