co do alkoholu to na raize mamy kupiona wódkę , kupiliśmy 12 dwupaków (jedna butelka to 07l Smirnoff czy cos takiego - ja się na tym nie znam). A kupiliśmy ja w markecie - bo akurat byłą promocja i się opłacała bo za taki dwupak zapłaciliśmy niecałe 50zł, do tego kupimy jeszcze wino białe no może czerwone też ale jeszcze nie wiem, i też ok. 15butelek 1l - tak przynajmniej mi się wydaje, napoje to myślimy kupić 1l coca-cola, fanta i sprite
a menu to standardowe - to jest menu jakie ten lokal ma
Zupy:
rosół z makaronem (lub każda inna na życzenie klienta)
Dania główne:
3 rodzaje mięs: tyle ile osób, tyle śląskich rolad, drób oraz 3 rodzaje pieczeni: biała, ciemna, nadziewana
3 rodzaje kapusty gotowanej, tj. biała, czerwona, kiszona oraz 2 surówki
kluski białe i ciemne, ziemniaki na życzenie
Desery do wyboru:
galaretka
lody
kremy
Torty ciasta:
piętrowy, 2 lub 3 piętra
ozdobny + race ozdobne
5 ciast domowych róznego rodzaju
owoce podawane w owocarkach
Zimna płyta:
wędliny szlachetne (5 rodzajów)
galarety mięsne i drobiowe
4 rodzaje śledzi roboty domowej
pieczone pasztety i mięsa podawane do zimnej płyty + odpowiednie sosy do mięs
sałatki tj. po prewentalsku z kurczaka po włosku z tuńczykiem, sałatka mięsna
sałatka jarzynowa + płonące frankfuterki
wszystkie dodatki: grzyby, pomidory, ogórki, surówki, oliwki, itd.
Ciepła kolacja:
Do wyboru:
Bogracz
Flaki
Barszcz + krokiet lub pasztet
Bigos
Żurek z jajkiem i kiełbasą
schab, filety z kurczaka, suropieki
ziemniaki, frytki, dufinki
bukiet z jarzyn, surówki, mizeria, buraki
(my mamy do wyboru 3 ciepłe kolacje więc pewnie będzie bogracz, barszcz i filet z kurczaka z frytkami i surówką)