Autor Wątek: Wrocław i okolice  (Przeczytany 49851 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wiolik
  • nowicjusz
  • *
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Grudnia 2005, 20:36 »
Cesse-byłam na ślubie w Katedrze u znajomych i podobało mi sie średnio.Płaciło się za to 1 tys.zł,bo Młodzi nie byli z tamtej parafii.W Katedrze Młodzi siedzieli dość daleko od reszty ludzi,no i sama Katedra jest dosyć ciemna.Ja bardzo lubie przytulne kościoły i my chyba zdecydujemy się na własnie taki.
A w jakim zameczku macie swój ślub :?:

Offline Ecia

• uzależniony
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #31 dnia: 31 Grudnia 2005, 12:51 »
Cytat: "wiolik"
W Katedrze Młodzi siedzieli dość daleko od reszty ludzi,no i sama Katedra jest dosyć ciemna.

Także byłam na ślubie w Katedrze i mam podobne odczucia. Katedra jest dosyć ponurym kościołem i nie kojarzy mi się z radosną uroczystością... To oczywiście kwestia osobistych odczuć, tak mi po prostu zapadła w pamięć :)

My z Grzesiem prawdopodobnie będziemy ślubować w naszym parafialnym kościele Św. Michała, teraz trwa w nim remont, więc do września powinno być wszystko pięknie.

Offline wiolik
  • nowicjusz
  • *
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #32 dnia: 31 Grudnia 2005, 17:08 »
Kościół Św.Michala jest jak najbardziej O.K :D Tam chyba dosyć często są remonty?Kiedyś mijałam go w drodze do pracy.

My chyba zdecydujemy się na kościół na Sudeckiej,bardzo podobała nam się msza ślubna naszych znajomych,którzy tam właśnie mieli.

Offline Ecia

• uzależniony
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #33 dnia: 1 Stycznia 2006, 11:34 »
Kościół Św.Michala jest jak najbardziej O.K.  Tam chyba dosyć często są remonty?

Dość często - proboszcz jest bardzo energiczny :) Jest już nowy dach, a teraz trwa remont prezbiterium i budowa nowego ołtarza głównego.

My chyba zdecydujemy się na kościół na Sudeckiej

Powiem szczerze, że nie kojarze tego kościoła... Chyba nigdy tam nie byłam na mszy. To trochę daleko od moich okolic :)

Offline Oleś
  • nowicjusz
  • *
zameczek
« Odpowiedź #34 dnia: 1 Stycznia 2006, 14:23 »
Cytat: "cesse"
Witam serdecznie wszystkich Wroclawian! My zarezerwowalismy na wesele piekny zameczek 25 k od Wroclawia, nie wiem tylko jaki kosciol. poniewaz rodzina mojego przyszlego meza bedzie po raz pierwszy w Polsce, pomyslalam sobie, ze fajnie byloby, zeby zobaczyli kawalek pieknego Wroclawia. no i tu moje pytanie: czy ktos cos slyszal o slubach odbywajacych sie w Katedrze?
pozdrawiam!

Czesc, mam pytanie, czy moglabyś dac namiary na ten zameczek, moje wesele w Polsce dopiero za rok i tez chcialabym rodzinie meza pokazac uroki naszego kraju:))

Offline aniaalek
  • nowicjusz
  • *
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Stycznia 2006, 20:19 »
...

Offline cesse

• nowicjusz
  • *
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Stycznia 2006, 22:56 »
Wiolik, Ecia, dzieki za opinie na temat Katedry! nie sadzilam, ze slub tam moze byc "sredni", ale teraz moze zweryfikuje poglady  :lol:
Oles, ten zameczek, to Wojnowice, wiecej znajdziesz na ich stronie http://www.zamekwojnowice.ig.pl/
pocieszyla mnie tez wasza informacja, ze targi, ktore sie odbyly, nie byly specjalnie ciekawe, bo strasznie chcialam sie wybrac, a nie udalo mi sie. spotkamy sie wiec pewwnie wszystkie 29go! :D
pozdrowionka!

Offline cesse

• nowicjusz
  • *
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Stycznia 2006, 23:00 »
P.S. przepraszam za ignorancje, ale gdzie jest kosciol Sw. Michala?

Offline cmonia

• forumowicz
  • data ślubu: 27.07.2007
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Stycznia 2006, 12:47 »
witajcie wszystkie wrocławianki.ja dopiero ślub mam w 2007 roku ale ze wzgledu na to ze w tym roku wesele robi moja siostra wiec tez jestem w temacie.
Choc slyszalam ze rok wczeniej załatwianie sali i inych rzeczy wcale nie jest przesada.
pozdrawiam  :)

Offline Ecia

• uzależniony
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #39 dnia: 17 Stycznia 2006, 23:52 »
Witaj cmonia! :) Rok wcześniej na pewno nie jest przesadą. Dzwoniłam w grudniu, szukając sali na wrzesień i wiekszość popularnych miejsc była już zajęta... Proponowano mi sam koniec września, początek października. Więc najlepiej te większe rzeczy zaklepać sobie duuużo wcześniej :)
cmonia a gdzie planuje wziąść ślub, w którym kościele?

Cytat: "cesse"
przepraszam za ignorancje, ale gdzie jest kosciol Sw. Michala?

Nie ma za co przepraszać :) Kościół św. Michała jest na ulicy Prusa. Blisko skrzyżowania Prusa-Wyszyńskiego, w parku Nowowiejskim. Taki całkiem spory :D

Offline cmonia

• forumowicz
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Stycznia 2006, 14:58 »
ja planuje wziasc slub w swoim parafialnym kościele na ul. Ołbińskiej
jest bardzo ładnie wyremontowany i wyglada super   :wink:  
Ecia a oglądajac sale które brałaś po uwage?

Offline Ecia

• uzależniony
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Stycznia 2006, 15:12 »
Najpierw planowaliśmy dość duże wesele, więc szukałam sporej sali - na 80-100 osób. Dzwoniłam do Domu Weselnego Finezja, Hotelu Jasek, Hotelu Tumskiego, Hotelu Bielany i Qubus Hotel :) Przed dzwonieniem oglądałam zdjęcia sal w necie.

Żadnej sali nie obejrzałam osobiście, bo już przeważnie nie było terminów na wrzesień albo był tylko 30 września... Potem po konsultacjach z rodzicami musieliśmy bardzo okroić wesele, więc zaczęłam szukać mniejszej sali. Wzięłam pierwszą, którą znalazłam, bo mi się spodobała (i sala i cena :) ) I teraz mam już umowę podpisaną z Karczmą Kasieńka. Nie będzie jakoś wytwornie, ale nie jest źle :)

Offline cmonia

• forumowicz
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #42 dnia: 18 Stycznia 2006, 18:21 »
dziekuje ci za odpowiedz,ja robie wesele na ok 80 osob. byłam na targach i zainteresowal mnie Jasek i Zajazd pod Kasztanami.tylko teraz musze sie tam wybrac i obejrzec osobiescie

Offline cmonia

• forumowicz
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #43 dnia: 18 Stycznia 2006, 18:45 »
a co myslicie o Domu weselnym Finezja.
wiecie może ile biora za osobę :?:  prosze o jakies opinie

Offline Ecia

• uzależniony
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #44 dnia: 19 Stycznia 2006, 22:20 »
Dzwoniłam do Finezji - cena podana przez telefon to 140zł od osoby (bez alkoholu, orkiestry i ciasta, za to z tortem). Nie wiem co z korkowym, obsługą i innymi opłatami dodatkowymi (wtedy byłam jeszcze niezorientowana, nie wiedziałam o co się mam pytać hehe :) )

Co mi się nie spodobało, to podejście pani, która ze mną rozmawiała... Nie była zbyt miła i został mi niesmak po tej rozmowie. Jakby problemem było to, że potencjalny klient się chce czegoś dowiedzieć. Ale nie chcę robić antyreklamy - może trafiłam na kogoś, kto miał zły dzień akurat :)

Nic więcej nie wiem o tym miejscu, nie znam niestety nikogo, kto by tam robił wesele...

Offline cmonia

• forumowicz
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #45 dnia: 21 Stycznia 2006, 20:13 »
dziekuje ci bardzo za odpowiedz,ale chyba to jednak za duza sala dla mnie

Offline cesse

• nowicjusz
  • *
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #46 dnia: 25 Stycznia 2006, 22:36 »
Cytat: "Ecia"
Nie wiem co z korkowym, obsługą i innymi opłatami dodatkowymi ...

Ecia, co to jest korkowe? :shock:

Offline Ecia

• uzależniony
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Stycznia 2006, 23:04 »
Korkowe to jest dodatkowa opłata za samo otwarcie wina...  :twisted:
To jest tak, że albo jest wino niby wliczone w cenę albo możesz wnieść swoje... Ale potem może się okazać, że samo otwarcie wina kosztuje tyle samo co cała butelka...

Więc lepiej się o to zapytać, bo można być bardzo nieprzyjemnie zaskoczonym w dniu wesela.

Offline cmonia

• forumowicz
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Stycznia 2006, 11:32 »
witajcie.mam pytanko...moze któraś z Was miała lub zamierza miec wesele w Zajezdzie pod Kasztanami.mnie to miejsce zainteresowało jak byłam na poczatku stycznia na targach.pszcie prosze swoje spostrzezenia,
pozdrawiam   :wink:

Offline cesse

• nowicjusz
  • *
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #49 dnia: 30 Stycznia 2006, 18:04 »
dzieki Ecia, dobrze wiedziec...

Offline cmonia

• forumowicz
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #50 dnia: 25 Lutego 2006, 16:36 »
coś tak ucichł wrocław.  :wink:
ja juz niedlugo zabieram sie za przygotowania, zaczne od szukania sali i potem wszytsko po kolei
pozdrawiam

Offline lkasia
  • nowicjusz
  • *
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #51 dnia: 14 Marca 2006, 11:29 »
ja i moj ukochnay tez planujemy ślub w lecie 2007.troszke sie ostatnio wystraszylam kiedy uslyszalam opinie ,ze przygotowania teraz zaczyna sie nie rok przed uroczystoscia a nawet wczesniej.w zwiazku  ztym szybciutko zabralam sie za zbieranie informacji i czytanie forum.pozdrawiam  :D  :D

Offline azzurra
  • maniak
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #52 dnia: 14 Marca 2006, 12:24 »
Spokojnie, my zaręczylimy się równiutko miesiąc temu i zaraz potem zaczęliśmy przygotowania. Póki co nie mamy żadnych trudności, że ktoś/coś jest zajęte. Albo to mit, że tak wcześnie trzeba zacząć przygotowania, albo narzeczeni sami tę spiralę nakręcają ;)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Ecia

• uzależniony
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #53 dnia: 14 Marca 2006, 21:52 »
To po prostu zależy od tego w jak bardzo obleganym miejscu chce się zrobić wesele, jak bardzo popularnego fotografa chce się mieć i tak dalej... Oczywiście najbardziej popularny nie znaczy najlepszy :)
Jak dzwoniłam w grudniu w parę miejsc to już mało terminów im zostałona wrzesień 2006.  Ale na przykład teraz szukam kamerzysty i dużo osób ma jeszcze terminy. Różnie z tym bywa :)

Offline lkasia
  • nowicjusz
  • *
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #54 dnia: 15 Marca 2006, 10:12 »
macie racje.czasu mam duzo i wykorzystam go na ogladniecie ciekawych miejsc.przygotowania to taka sama frajda jak sama uroczystosc  :D

Offline wiolik
  • nowicjusz
  • *
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #55 dnia: 19 Marca 2006, 13:09 »
Ja mam odmienne zdanie,kiedy my szukalismy np.kapeli to już niektóre na ponad rok wczesniej miały ans ztermin zajety.Myślę,że jeśli ma sie już jakies plany i ustaloną datęto lepiej szukać,a nie czekac na wakacje czy na po wakacjach lub znajdowac sobie inne wymówki.

Offline *Dorotka*
  • nowicjusz
  • *
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #56 dnia: 19 Maja 2006, 18:40 »
Jestem tego samego zdania co wiolik. My zaczęliśmy sali szukać dokładnie rok przed ślubem i w niektórych salach mieli już terminy pozajmowane, proponowali piątek lub październik, listopad. Reszte powoli załatwialiśmy już bez takich przykrych niespodzianek, ale na początku przyznam, że trochę się przeraziłam.  :)

Offline azzurra
  • maniak
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #57 dnia: 19 Maja 2006, 19:56 »
Powtórzę się... My salę znaleźliśmy w lutym, a ślub we wrześniu. W wielu miejsach były wolne terminy.

Czy wiecie, że 26 czerwca jest zjazd we Wrocławiu?  :mrgreen:

Offline donia

• entuzjasta
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #58 dnia: 19 Maja 2006, 20:09 »
Cytat: "azzurra"
My salę znaleźliśmy w lutym, a ślub we wrześniu. W wielu miejsach były wolne terminy.

Azzurra to macie tą salę czy nie? bo mam kołowrotek w głowie

Cytat: "azzurra"
Czy wiecie, że 26 czerwca jest zjazd we Wrocławiu?

ha! pewnie, że wiemy

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline azzurra
  • maniak
Wrocław i okolice
« Odpowiedź #59 dnia: 19 Maja 2006, 21:32 »
Cytat: "donia"
Azzurra to macie tą salę czy nie? bo mam kołowrotek w głowie

Mamy, mamy. Chdziło mi o to, że nie trzeba z takim wyprzedzeniem rezerwować.  :mrgreen: