Autor Wątek: dobre rady żon dla narzeczonych ( i nie tylko...)  (Przeczytany 13564 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Odp: dobre rady żon dla narzeczonych ( i nie tylko...)
« Odpowiedź #60 dnia: 11 Lutego 2010, 12:54 »
Na pewno dysponują, zastanawiam się tylko, kiedy najpóźniej trzeba je zarezerwować... Bo wiadomo, że w okresie "ślubnego szczytu" (czyli jakoś od maja do października ;)) wiele par będzie wynajmowało autokary i pewnie dla wszystkich nie wystarczy...

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #61 dnia: 11 Lutego 2010, 13:00 »
Nemezis ten szczyt to nie zalezy od ślubow tylko od wycieczek wakacyjnych !!

MZK nie wyjezdza poza granice miasta !!

PSK - tu jest latwiej !! Na wycieczki raczej nei jezdza i chetniej wynajmuja na kilka godzin !!

Wszytskie biura podrozy zazwyczaj maja takie wakacyjne terminy pozajmowane - wola zarezerwowac go na 2-tygodniowe wakacje z grupa niz na jeden wypad slubny !!

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #62 dnia: 11 Lutego 2010, 13:02 »
Pozostają jeszcze prywatne busiki, ale nie wiem ile taki przewiezie... Pewnie max 10 osób?

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #63 dnia: 11 Lutego 2010, 13:06 »
A to roznie i sa po 9 po 18 !!
Trzeba by bylo podzwonic i popytac !!
W PKS sa takie 18-stki  ;) (nie pamietam czy napewno 18 ale cos okolo tego !!

Buziaki  :-* :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 11 Lutego 2010, 13:10 »
dokładnie bo ja myślę, że takie wypożyczanie na śluby nie jest aż tak bardzo popularne jednak...

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #65 dnia: 15 Lutego 2010, 22:34 »
Witajcie:)

Ja chciałam wrócić do kwestii wychodzenia z Kościoła. . . a  w zasadzie do kilku chwil przed.  Byłam świadkiem wielu ślubów i niestety zauważyłam, że w wielu przypadkach Państwo Młodzi są tak podekscytowani, że chcą wręcz uciec z Kościoła.  Msza ślubna jak każda inna ma swoją chronologię i każdy powinien się jej trzymać, aby nie było momentów nieoczekiwanych.  Chodzi mi o to, że po podpisach o ile są lub w momencie wyjścia księdza do zakrystii rozbrzemiwa pieśń na wyjście, w tym momencie Państwo Młodzi powinni choćby na chwilę przyklęknąć w skupieniu, jeśli znają pieśń czy melodię będą wiedzieć kiedy warto wstać i przygotować się do wyjścia, jeśli nie - powinni wstać po chwili i zwrócić się ku wyjściu. . . w tym czasie organista czy inny akompaniator zauważy Młodych, zakończy pieśń i wraz z pierwszym krokiem Nowozaślubionych zagra Marsza (o ile oczywiśćie Para nie zarzyczy sobie innego akompaniamentu wymarszu).

Jestem może drobiazgowa, ale uznałam, że warto o tym wspomnieć, gdyż ostatnio byłam świadkiem ślubu na którym Para Młoda usłyszała marsz weselny w drzwiach wyjściowych. . . a to chyba nie o to chodziło:P

Wybaczcie mi te wynurzenia:)
Pzdrawiam

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 15 Lutego 2010, 22:49 »
Katepolak : Dziekuje za rade!Napewno sie przyda  ;).