Autor Wątek: wybielanie ząbków  (Przeczytany 122967 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Odp: wybielanie ząbków
« Odpowiedź #270 dnia: 10 Czerwca 2009, 15:26 »
Też chciałabym wybielić zęby przed ślubem tylko chciałabym się zapytać jak długo utrzymuje się efekt? Zakładając, że używa się pasty wybielającej?
Nadmienię, że codziennie piję czarną kawę i palę papierosy (mało, ale jednak)  ;)

I już zupełnie zgłupiałam - to może małe podsumowanie wybielać lampą czy nakładkami? Co jest trwalsze? Co tańsze?

I jeszcze jedno pytanie czy wybielanie zębów bardzo je niszczy? Czy powoduje, że są jeszcze bardziej później żółte czy.. "zabarwione"? (żeby to ładnie ująć  ;D )

A, no i jak często można to powtarzać?  ;)

Offline Ilona1985

• entuzjasta
« Odpowiedź #271 dnia: 10 Czerwca 2009, 18:47 »
Ja moge podpowiedziec jak było w moim przypadku...
Mialam zeby wybielane we srode i w czwartek i piatek usmiech mialam sniezobialy...hollywoodzki....
Ale np w tej chwili, tydzien po slubie juz nie sa taie biale jak 2,3 dni...Ale moim zdaniem wartooooooooo

Ja placilam 1000 zl metoda BEYOND....:-)
pozdorionka

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #272 dnia: 10 Czerwca 2009, 18:53 »
bo po wybielaniu lapmą kolor się stabilizuje po kilku dniach...
możesz go sobie podrasować teraz wybielając metodą nakładkową..
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ilona1985

• entuzjasta
« Odpowiedź #273 dnia: 10 Czerwca 2009, 18:54 »
a kupilam jakas paste co przytrzymuje kolor po wybielaniu, droga byla, mam nadzieje,ze cos pomoze...:-)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #274 dnia: 10 Czerwca 2009, 18:58 »
taką?

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ilona1985

• entuzjasta
« Odpowiedź #275 dnia: 10 Czerwca 2009, 20:26 »
Tak dokladnie taka :-)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #276 dnia: 8 Października 2009, 23:23 »
Blend-a-med Whitestripes. Doraźnie... można? Wybielanie będę robić przed ślubem... a teraz może bym spróbowała takie paseczki? Tylko czy sobie tym nie zrobię krzywdy?  :drapanie:

monia, liczę przede wszystkim na Twoją opinię :) Specjalista wie najlepiej :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #277 dnia: 8 Października 2009, 23:33 »
nie zrobisz  ale i nei wybielisz.. to zmnaczy będa jaśniejsze ale  szyjki ciemne , paski siegaja  , zdaje się  do max 4rek i efekt jest  krótki..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 8 Października 2009, 23:55 »
Promocja jest teraz w super-pharmie i za 40zł można kupić  ;D Stąd moje pomysły ;)

Dziękuję monia  :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #279 dnia: 8 Października 2009, 23:59 »
Ja moge podpowiedziec jak było w moim przypadku...
Mialam zeby wybielane we srode i w czwartek i piatek usmiech mialam sniezobialy...hollywoodzki....
Ale np w tej chwili, tydzien po slubie juz nie sa taie biale jak 2,3 dni...Ale moim zdaniem wartooooooooo

Ja placilam 1000 zl metoda BEYOND....:-)
pozdorionka

przepłaciłas.. ja mam 800zł  za to samo :P

mysikróliczek - chcesz? bier! bedzie olało jesli masz niezabezpieczone ubytki przydziąsłowe .. pozatym krzywdy sobie  nie zrobisz ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #280 dnia: 9 Października 2009, 00:51 »
Nie mam pojęcia co to są ubytki przydziąsłowe  ;D (swoją drogą zdecydowana jestem na metodę nakładkową u dentysty, wtedy nie będzie bolało?  :drapanie: I jak cenowo? 400zł za każdy łuk..)

Nie chce wcale... Jak nie ma być efektu to wolę za 40zł kupić sobie coś innego ;)

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #281 dnia: 9 Października 2009, 11:31 »
Moni chodzi chyba o to, ze mozesz miec np. obnazone szyjki, a wtedy wybielanie faktycznie w tych miejscach bywa bolesne.
Ja akurat preferuje metode nakladkową, preparat jest delikatniejszy, ale efekty wydają mi się lepsze i bardziej dlugotrwałe, ma jednak tez minusy-wybielanie trwa dluzej, wymaga samokontroli, pilnowania diety a sam rezultat, gdy wybielanie nastepuje stopniowo, wydaje sie mniej spektakularny.
Lampą jest fajnie, bo szybko; ale w obu przypadkach nie da sie okreslic, czy i  w jakim stopniu zeby sie wybielą.
Czasem korzystne jest polączenie obu metod.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #282 dnia: 9 Października 2009, 21:22 »
ja też jestem "nakładkowa".. jeśli wybielam  lampą to tylko po to by łaczyć z nakładkami..

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #283 dnia: 9 Października 2009, 21:32 »
Dziewczyny, ale wtedy koszty są chyba strasznie wysokie, jak łączy się te dwie metody??!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #284 dnia: 9 Października 2009, 21:37 »
ale efekt zacny...
— Richard M. Devos

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #285 dnia: 9 Października 2009, 21:41 »
zależy.. normal;nie jest kole 1200zł (lampa) + 400zł ( wybielanie nakładkowe)

jak trafisz na promocję to i niżej zejdziesz cenowo.. na cede mozna było nabyć taniej materiały więc niektórzy stomatolodzy nieco zeszli z cen do wyczerpania  zapasów  ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #286 dnia: 9 Października 2009, 22:24 »
A nasz dentysta powiedział, czy wybierzemy lampę, czy nakładki, to cena jest podobna...
Więc przy łączeniu tych metod wyszłoby ponad 2 tys...  :-\

A jeszcze jedno pytanko...
Jak mam wrażliwe zęby, to wytrzymam ten tydzień (czy ile tam jest?) z nakładkami?
Czy w takim przypadku lepiej iść na lampy? :)
Pozdrawiam

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #287 dnia: 9 Października 2009, 22:29 »
hehe.. ty to dobrze liczysz..

rozpatrując ceny szczecińskie (bo poznań i warszawka czy inne duże miasto szaleją z cenami)

lampa 1200zł
nakładki 800zł
łaczona  1600zł

jak jest promocja to w 1200zł  zmiescisz się  ze wszystkim

pytanie o to czy twoje wrażliwe zeby wytrzymają jest jak wróżenie z fusów.. jak nie sprawdzisz nie bedziesz wiedziała.. niekt nie da sobie ręki uciąć ,zę  nie bedzie bolało, bo każdy ma inny prób czucia bólu  ::) przede wszystkim musisz mieć  zdrowe zeby , bez próchnicy, i poleczone ubytki przydziąsłowe.. o usunięciu  kamienia już nawet nie piszę ..  wtedy jest szansa,ze jeśli  bedą jakiekolwiek dolegliwości będa one mniejsze

a po lampie  nie boli?? kto ci takich rzeczy naopowiadał???  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 9 Października 2009, 22:38 »
mnie napierdzielało jak cholera...
a zębów nie mam wrażliwych
pierwszy raz w życiu mnie bolały właśnie przy wybielaniu...a jak strzelały jeszcze kilka godzin po...

Nakładki były o niebo lepsze...coś tam czułam, ale to pikuś w porównaniu z tym co po lampach;
A jak się kapnęłam, że ten ból w duzej mierze jest spowodowany tym, że podczas snu zaciskam zęby na nakładkach i przestałam to robić....to już nic nie bolało...
— Richard M. Devos

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #289 dnia: 9 Października 2009, 23:22 »
jeśli masz wrażliwe zęby dentysta dobierze dla Ciebie preparat o niższym stężeniu; dodatkowo wskazane są przerwy w wybielaniu i stosowanie wówczas do nakładek żelu zmniejszającego nadwrażliwość

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 12 Października 2009, 10:16 »
monia mój Ł. miał nakładki i mówił, że nie wytrzymał całego okresu, przerwał go 3 dni przed.
Mówi mi więc, że jeśli ja mam wrażliwe zęby, a on nie, i nie mógł wytrzymać nakładek, to ja na pewno też nie dam rady.
Sugeruje więc, że lampy o tyle będą dla mnie lepsze, że to tylko raz i po bólu...
Jemu ładnie się wybieli ząbki, ale chce iść jeszcze na lampy.

Wiadomo, że każda metoda jest bolesna, ale lampy to tylko jednorazowe poświęcenie ;)
A co do cen, to tak jak pisałam, nasza pani stomatolog powiedziała, że i lampy, i nakładki to koszt ok 1200 zł.
Nic nie mówiła o łączonej metodzie, ale na pewno zapytam.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 12 Października 2009, 10:22 »
ból zebów jest rózny u różnych paców.. twoje bolało a ciebie moze nie będzie

poza tym.. sama lampa jest jak solarium.. po słońcu opalenizna  dłuzej się trzyma ( nakłądki) zaś po solarium szybko mija ( lampa) .. sensowne więc jest wybielenie lampą a potem potrzymanie zebó choć kilka nocy na nakładkach zeby  pogłębić  kolor + go urtwalić  ::)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #292 dnia: 13 Października 2009, 17:54 »
a ja w zeszlym roku do wybielania zebow kupilam sobie taki specyfik w aptece o nazwie "biala perla". dwie tubki z zelem i do tego silikonowe nakladki. poczatkowo trzymalam sie zalecen w ulotce i trzymalam to na zebach przez pol godziny ale w ogole nie bylo efektow wiec po jakim czasie trzymalam godzine i zeby sie troche wybielily. robilam specjalnie najpierw gorna szczeke zeby latwo mozna bylo porownac czy jest efekt. dla mnie calkiem fajny preparat, na poczatku troche mialam nadwrazliwe dziasla ale szybko przeszlo. teraz musze zaczac od nowa bo zostala mi cala jedna tubka wazna do konca roku. chyba nie jest to szkodliwe i po takim bardziej intensywnym stosowaniu to po tygodniu juz widzialam efekty. tez chce je jeszcze wybielic do slubu a niestety na denstystyczne wybielanie mnie nie stac wiec musze miec troche cierpliwosci :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #293 dnia: 13 Października 2009, 21:08 »
perła działa, bo sama ją stosowałam...
zresztą zawiera ten sam środek, co w dentystycznych wybielaczach, ale w mniejszym steżeniu;
Jedyna lipa w perle to nakładki do wybielania.
Zatem można sobie zrobić profesjonalne nakładki u stomatologa i jako wybielacza użyć perły
— Richard M. Devos

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #294 dnia: 13 Października 2009, 21:15 »
no tak nakladki sa kiepskie. a jak wykladaja te od dentysty? ja nie mam zielonego pojecia :) i ile wlasciwie to kosztuje. pozdrawiam

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #295 dnia: 13 Października 2009, 21:19 »
te od dentysty to odlew zębów...trzymają się idealnie, nie trza przygryzać żeby nie spadły
ceny nie pamiętam...
— Richard M. Devos

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #296 dnia: 19 Października 2009, 12:42 »
http://www.dental-tribune.com/articles/content/scope/business/region/poland/id/678

do poczytania.. i z góry zaznaczam,ze nie jest to prasówka typu poradniki pani lecz profi prasa

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #297 dnia: 25 Sierpnia 2001, 05:42 »
To może ja też się wypowiem. Pierwszy raz wybielałam zęby dwa lata temu, co było konieczne, bo po latach picia kawy i czarnej herbaty, zrobiły się strasznie ciemne. Dentystka zrobiła silikonowe nakładki, wtedy jedna kosztowała 220 zł czyli razem 440 zł, do tego doszła cena "strzykawek" z żelem wybielającym (80 zł jedna). Ja dostałam 4 strzykawki z żelem Opalescence, które miałam nakładać na noc w kilkudniowych odstępach. Ale w zasadzie największy efekt był po pierwszych dwóch nałożeniach a później już nie widziałam różnicy. Niestety zabieg zwiększył wrażliwość zębów (mam odsłonięte szyjki), szczególnie przez pierwszy dzień bolało tak, że musiałam brać tabletki przeciwbólowe :-\ Drugi problem był taki, że plomby się nie wybieliły a jedną mam z przodu, więc trzeba było wymienić. Efekt wybielania jest dość trwały, ale zależy od tego ile się pije kawy, herbaty, czerwonego wina itp. W każdym razie zabieg trzeba co jakiś czas powtórzyć, na szczęście nakładki dostaje się na własność, więc wystarczy dokupić żel :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #298 dnia: 24 Stycznia 2010, 17:24 »
przede wszystkim  niech dentystka "zaplombuje" ubytki przydziąłowe..  znacznie zmniejszy to wrażliwość podczas wybielania... dostałaś  tylko 4 strzykawki? producent zaleca 8 strzykawek..

podczas wybielania pacjenci  bardzo często nie widzą różnicy..  z tego też powodu są wizyty kontrolne  w gabinecie.. 1) sprawdza się kolor z kolornikiem 2) ewemntualnie zmienia się rodzaj materiału.. na jednego działa karbamid a na innego pacjenta - woda utleniona..

nakładki wykonane w gabinecie to nie "jednorazówka" ..  przechowane gdzieś w pudełku służą  lata  ( odświeżanie koloru co 2 lata)

materiał wybielający nigdy nie wybieli koron porcelanowych ani plomb.. z tego też powodu  rozmawia się z pacjentami przed wykonaniem  tego typu uzupełnień/ wypełnień żeby nie narażac pacjentó na dodatkowe wydatki za X lat...

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #299 dnia: 26 Stycznia 2010, 12:01 »
dostałaś  tylko 4 strzykawki? producent zaleca 8 strzykawek..
Tak, wiem, ale dentystka powiedziała, że najpierw da mi 4, zobaczymy jaki będzie efekt i wtedy najwyżej dołoży kolejne strzykawki. A ja po tych czterech nałożeniach byłam w pełni zadowolona z uzyskanego efektu, nie zależało mi na jakiejś super śnieżnej bieli jak z reklamy pasty do zębów, więc nie chciałam się już dłużej męczyć ;)