Autor Wątek: Hotel Żagiel Niewiesze  (Przeczytany 7232 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aniulat
  • nowicjusz
  • *
Hotel Żagiel Niewiesze
« dnia: 20 Marca 2007, 12:41 »
Zbieram opinie na temat hotelu żagiel w niewieszu. Jeśli ktoś z Was miał styczność z tym hotelem to bardzo proszę o informacje  :brewki:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Hotel Żagiel Niewiesze
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Marca 2007, 12:45 »
Coz Hotel z tego co wiem byl otwarty chtba we wrzesniu tamtego roku wiec chyab trudno bedzie znalezc kogos kto mialz nim stycznosc.
A chodzi Ci o organizacje tam wesela ??

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Hotel Żagiel Niewiesze
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Marca 2007, 12:51 »
Chyba najprosciej bedzie skontaktowac sie z hotelem i poprosic o oferte. Wnetrze wyglada calkiem calkiem :)

Offline aniulat
  • nowicjusz
  • *
Hotel Żagiel Niewiesze
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Marca 2007, 14:45 »
no wiem wiem, juz tam dzwonilismy a week jedziemy zobaczyc jak to wsyztsko na "żywo" wyglada. Pytam oto, bo zawsze inaczej jest dowiedziec sie cos na teamt organizajci wesela od kogos kto tam byl, niz od obslugi:)

Offline Turysta
  • nowicjusz
  • *
Odp: Hotel Żagiel Niewiesze
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Sierpnia 2009, 15:43 »
Miałem ostatnio być na imprezie w tym hotelu i trochę dowiedzieć się szczegółów od strony organizacyjnej.  Niestety tragedia - kompletny brak współpracy na linii obsługa i kierownik, a pani właściciel, której też brakuje kultury osobistej. 
Jeśli już cokolwiek organizować to proponuję jak najwięcej szczegółów zapisać w umowie, żeby się nie dowiedzieć nagle w chamski sposób że sok 1 l kosztuje 20 zł (bo tyle sobie ktoś z obsługi zażyczył).  Tak samo rzucanie "mięsem" a następnie słuchawką przez właścicielkę przy rozmowie należy do standardów tego hotelu.   
Generalnie odradzam. 
Turysta

Offline patrycja27
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Września 2009, 21:12 »
Bardzo mi przykro ale nie zgadzam sie z Pana zdaniem dlatego że organizuje w Hotelu Żagiel konferencje przynajmniej raz w miesiacu i jezeli chodzi o współprace z panią kierownik i omawianie szczegółow jest bez zastrzezeń. Nie ma konieczności spisywania umów bo firma wywiązuje się z ustaleń i dziwi mnie że stawia Pan tę firme w takim złym świelte.  Widocznie ten kto organizował tę imprezę miał małe doswiadczenie.
Gorąco polecam ten hotel bo obsługa i gastronomia jest na najwyższym poziomie.  :)

Offline bacha1232
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 1 Października 2009, 11:35 »
Niech Szanowna turystka wybaczy ale . . .  pierdoły opowiada  ;D.  Niedopowiedziane umowy ???? Niesympatyczna Pani kierownik???? Oj . . . oj. . .  brzydko tak oczerniać!
Hotel świetny. . .  wystrój na wesele świetny. . . Pani Asia - kierownik - świetna - konkterna kobitka z ogromnym poczuciem humoru. . . .  Obsługa niesamowita - dyskretnie, szybko i zwinnie.  Ciage sie uśmiechają ( nas obsługiwało 3 - jak dobrze pamietam imiona - Basia, Monika i Tomek) , widac że ekipa bardzo zgrana, znająca sie na rzeczy.  Jedzenie - gorace, w ogromnych ilościach i przede wszystkim przepyszne - ukłony dla szefa kuchni  ;D Bardzo nam sie podobało. 
Pozdrawiam cały Hotel Żagiel !!!!

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #7 dnia: 1 Października 2009, 19:19 »
Fajne posty :D. Najpierw pytanie, potem krytyka, a na końcu same pochwały. Świetny marketing, tylko nóżki krótkie ;D

Offline mirror

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lato 2011 :)
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Października 2009, 09:19 »
Był taki wątek o sali w sosnowcu, w swojej formie lustrzano podobny. Tam z racji miejsca zamieszkania i posiadanych informacji byłam pewna kryptoreklamy, tutaj mogę się tylko domyślać... Ale pachnie ściemą na kilometr  :-\ Forumowym ściemniaczom mówimy NIE  :dno:

Offline kocisko
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.2010
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Października 2009, 23:35 »
Ja myślę, że konkurencja oczerniła, właściciel się chciał nieudolnie obronić - tak czy siak z "pseudo reklamy" powstała "antyreklama", a my tu szukamy prawdziwych realiów, także proponuję zainwestować w inną formę propagowania swoich interesów !!!

Offline Mmmua
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Stycznia 2010, 12:38 »
czy ma juz ktos jakies pewne informacje na temat tego hotelu? bylem tam raz i ladnie wyglada, okolica fajna ale chcialbym jeszcze jakies informacje jak to wyglada w "praniu"
pozdrawiam

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Stycznia 2010, 14:15 »
hmm ... ;D

Offline Mmmua
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Stycznia 2010, 15:04 »
Twoj post rozwial wszelkie moje watpliwosci. . .  a tak powaznie to prosze o jakies info

Offline natasheq
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Października 2012, 21:37 »
Witam!
Szczerze i otwarcie radze omijac szerokim lukiem hotel Żagiel.  Mialam watpliwa przyjemnosc byc uczestnikiem wesela organizowanego w tym lokalu i przyznam, ze nigdy w zyciu nie chcialabym tam wrocic.  Na wstepie opowiem o jedzeniu: za 240zł (od osoby za dwu dniowe wesele, wlasne napoje, alkohol, torty, ciasta, slodycze i owoce) jedzenia trzeba bylo szukac, na stol przy ktorym siedzialo 6 osob w tym ja, na obiad dostalismy jedna miskę klusek (ok. 20szt klusek typowo restauracyjnych, czyli tych o srednicy ok 4-5cm), jedną paterę wątpliwie dobrze przygotowanego miesa(różowe w środku), miskę surówki, po obiedzie była kawa i herbata oraz cista i tort od młodych, na kolację otrzymalismy oczywiscie jedną miskę duffinek, miskę surówli i 4 szt de volaile biegające po za duzej srebrnej, popalcowanej tacy bez jakiegokolwiek przystrojenia, całość była wrecz rzucana gościom na stół, jednak najgorsze były znalezione włosy w jedzeniu przez szesciu gosci- skoro znalazlo je tyle osob to raczej nie mogla byc to jednorazowa pomylka.  W dzien poprawin nie bylo lepiej, znow rzucanie niewielkiej ilosci jedzenia i "zapomnienie" o zimnej plycie (personel stwierdzil, ze mlodzi jej nie zamawiali :/, to ciekawe po co poprawiny byly przewidziane do co najmniej godz. 20????).  Jesli chodzi o Panie kelnerki i Pana kelnera to nie chcę źle o nich pisać.  Szczerze im wspolczuję, bo Pani, która przygotowywala salę w piatek byla na weselu w sobote i poprawinach w niedziele(ciekawe ile spala:( ), wiec podejrzewam, ze ich jakiekolwiek niedopatrzenia byly wynikiem przemeczenia, a nie zlych kompetencji.  Naromiast jesli chodzi o Pania wlascicielke to jest temat rzeka. . . .  Przed uroczystoscia byla przemila i bardzo ugodowa.  Natomiast w czasie imprezy pokazala druga twarz.  Podczas wesela gdy zgaslo swiatlo nie odbierala telefonow, a personel nie wiedzial gdzie znajdują sie bezpieczniki ( wtf ???? ) .  Winę probowano zrzucic na elektrownie, jednak kiedy mlodzi do niej dzwonili okazalo sie, ze u nich wszystko wporzadku.  Mlodzi poprosili o wlaczenia agregatu pradotworczego, ale ten okazal sie zepsuty- pomyslcie, ze godzine przed podziekowaniem dla rodzicow i oczepinami brakuje pradu! Drugi raz Pani właścicielka pokazala klase kiedy w dzien poprawin wyzwala Panstwa Mlodych, Rodzicow Panstwa Mlodych oraz wszystkich gosci od najgorszych! Zeby odciagnac uwage od swoich niedoptrzen oskarzyla Mlodego, ze chcial pobic recepcjonistke- absurd! Zeby tego bylo malo nawet orkiestra miala nieprzyjemnosci z wlascicielka, ktora kazala im spiewac tylem do gosci i Panstwa Mlodych. 
Nie moge pozostawic bez komentarza sposobu podawania dac i przystrojenia (a raczej jego brak) sali.  Pracuję w branzy gastronomicznej od kilku dobrych lat na odrobine wyzszym stanowisku wiec wiem jak w/w powinno wygladac.  Po pierwsze Panstwo Mlodzi dostawali jedzenie jako ostatni- powinni dostawac wszystko pierwsi z racji tego, ze na tej imprezie sa najwazniejsi i dodatkowo sa osobami organizujacymi.  Kiedy poprosilismy o zapalenie stojacych na stole swieczek spojrzano na nas jak na kosmitow, bo one sa do kolacji- to po co ulicha sa na stole przy obiedzie?!, po podaniu jedzenia Panie zniknely z sali, a przeciez powinny dogladac czy czegosc nie brakuje, czy trzeba cos doniesc (np. sos do klusek), porazka! Goscie musieli wstac od stolu i isc upomniec sie o brakujace, ZAPLACONE produkty.  Przystrojenie stolu ograniczylo sie do bialego obrusu i pomietolonego tiulu do ktotego wszystko sie przyczepialo, lacznie ze znikomym jedzeniem.  Sala nie była przystrojona !
Moglabym napisac o wiele wiecej na temat tego hotelu i organizacji w nim imprez, ale wydaje mi sie, że kazda rozsadna osoba, ktora przeczyta to co napisalam odpusci sobie go jako potencjalne miejsce wymarzonej imprezy.
Pozdrawiam i jeszcze raz odradzam Żagiel!!!!

Offline bartosz_808
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Października 2012, 21:49 »
Dokładnie tak jak natasheq napisala.  Rowniez bylem gosciem-swiadkiem na weselu w tym hotelu wiec bylem blisko calej organizacji.  Pani kierownik wraz z mezem przed weselem mili, obicywali dzialajacy agregat pradotworczy, mnustwo jedzenia i zlote gory, lecz w czasie imprezy czar prysl i ze zlotych gorych zostaly ciemne doliny.  Pani kierownik bezczelna, agresywna, obrazajaca klientow, gdzie w dzisiejszych czasach jest to niedopuszczalne, gdyz klienta powinno sie pozyskiwac i zachecac do siebie, a nie obrazac i wyzywac.  Niedopuszczalne jest aby Panstwo mlodzi plakali na swoim weselu i to nie ze szczescia, a z porazki organizacji wesela przez restauracje, hotel.  Stwierdzenie, ktorego uzyla Pani Kierownik typu cytuję "Ma Pan w mozgu jeden zwój wiecej niz kura", pokazuje jaka jest ona inteligentna osoba, pokazujaca niebywala klase.  Tak sie dba o klientow? Chyba nie !!!!
Bardzo, bardzo odradzam, omijac szerokim lukiem.  W okolo jest wiele restauracji, ktore chetnie zorganizuja wesele wedlug oczekiwan klienta.

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Października 2012, 07:55 »
Jak reklamuje się Hotel Żagiel Niewiesze?. O to cytat z ich stronki internetowej:

Decydując się na ślub, jednym z najważniejszych tematów, które trzeba poruszyć jest wybranie sali na wesele.

Najważniejszymi pytaniami, które trzeba sobie zdać są:

1. Jak profesjonalnie i elegancko zorganizować wesele?
    2. Jak uniknąć nieporozumień, wpadek, niemiłych sytuacji?
    3. Jak sprawić by ten dzień był pierwszym, jedynym i najpiękniejszym na zawsze?

Zajmujemy się organizacją przyjęć weselnych od wielu lat.

Wybierając nasz hotel jako miejsce na swoje wesele, o powyższych pytaniach Możecie zapomnieć, poniważ to my zajmniemy się organizacją imprezy weselnej i zadbamy o to, żeby wszystko było w najlepszym porządku. Wykorzystując nasze wieloletnie doświadczenie zagwarantujemy Wam profesjonalną obsługę i dobrą zabawę. Wasi goście zapamiętają miło Wasz Ślub i będą go wspominać przez długi czas, jako jedno z najlepszych przyjęć weselnych, na którym mieli okazję być.

Jak to się ma do rzeczywistości?

Offline recenzor
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Października 2012, 20:55 »
Najlepsze w Hotelu Żagiel jest to, że już na żadną imprezę się tam nie wybieram. . . .  chyba, że będzie to jego zamknięcie.
Reklama tego hotelu według mojej opinii:

Decydując się na ślub, jednym z najważniejszych tematów, które trzeba poruszyć jest wybranie sali na wesele.

Najważniejszymi pytaniami, które trzeba sobie zdać są:

1.  Czy chcesz wyrzuć w błoto swoje pieniążki przeznaczone na wesele?
    2.  W tym szczególnym dniu chcesz mieć masę nieporozumień, wpadek, niemiłych sytuacji?
    3.  Chcesz sprawić, że ten dzień na dłuuuugo zapadnie w Twej pamięci?

Jeśli trzykrotnie odpowiedziałeś TAK. . . .  Hotel Żagiel to miejsce na Twoją uroczystość.
itd. . .

Zwrot: wyjątkowa uroczystość. . .  nabiera tam nowego znaczenia.
NIE POLECAM ! ! ! A byłem tam tylko gościem.  Nie chcę wiedzieć jakie zdanie o tym miejscu mają gospodarze tamtego wesela.

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Października 2012, 15:46 »
13.10.2012r , filmowanie wesela w tym lokalu
co się spodobało, jasna i w miarę spora sala , na ok 100 osób
jedzenie dobre,
nie wiem jak szefowa kelner zachowywała się do gości
ale
w ogóle olali nasz stolik, czyli obsługi muzycznej i foto-video , przed godziną 22'' upomniałem się u szefowej o wymianę talerzy  na nowe umyte, z zapytaniem czy nam przysługuje wymiana nakrycia na nowe, bo odkąd weszliśmy na salę a była to godzina 14'' to jeszcze nam nie wymieniono

szefowa odparła, a co chcecie jeść, zaraz będzie kolacja , ja na to że to co mamy przyniesione i postawione na stole, po chwili idzie szefowa, odparłem , nareszcie, a ta jak zaczęła na mnie wyzywać, co ci się nie podoba, ten kamerzysta mnie wkurza, zaraz mu ciulnę , ja odparłem, grzecznie  że jest spoko, wszystko gra, jest dobrze już , uff, poszła sobie
szefowa kelner to taka starsza kobietka w okularach

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Października 2012, 09:22 »
szefowa odparła, a co chcecie jeść, zaraz będzie kolacja , ja na to że to co mamy przyniesione i postawione na stole, po chwili idzie szefowa, odparłem , nareszcie, a ta jak zaczęła na mnie wyzywać, co ci się nie podoba, ten kamerzysta mnie wkurza, zaraz mu ciulnę , ja odparłem, grzecznie  że jest spoko, wszystko gra, jest dobrze już , uff, poszła sobie
szefowa kelner to taka starsza kobietka w okularach

Dobrze,że wyszedłeś z opresji cały i zdrowy :D.

Offline michal_87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #19 dnia: 5 Kwietnia 2013, 17:57 »
Witam wszystkich niestety ja się na temat tego hotelu(restauracji)wyłącznie wypowiedzieć negatywnie.  Ponieważ w zeszłym roku organizowałem tam wesele byłem Panem Młodym i niestety to co było obiecane i o czym zapewniała nas Właścicielka pękło jak bańka mydlana miałbyć agregat prądotwórczy owszem był ale nie sprawny jak na weselu na którym było 70 gości z winy lokalu a może nawet ze złości wyłączyli prąd jak sie dowiedziałem to nie pierwsze wesele tylko tak sie dzieje na każdym weselu, na ścianie wędrował ogromny pająk, kontaktu z właścicielka nie było w trakcie wesela i zaraz na drugi dzień miała do mnie pretensje że jak mogłem wydzwaniać.  jeżeli chodzi o jedzenie to już sie goście wypowiedzieli żenada poprostu jedzenie z cateringu  aż 6 gością trafiły się włosy w jedzeniu( jedzenie chłodne) wiec to już o wszystkim powinno mówi w dniu poprawin szefowa odgrażała się państwu młodym poprostu takie coś nie powinno mieć miejsca ale jak ktoś nie potrafi prowadzić restauracji to jej nie powinien prowadzić .  Mógłbym tu pisać i pisać ale myśle że już nikt nie popełni takiego błędu jak ja.

ODRADZAM SZCZERZE TEN LOKAL (chyba ze chcą zapamiętać dzień ślubu jako  najgorszy w życiu)
P. S albo nagrać i spisać to co właścicielka obiecuje bo przed weselem była miła i sympatyczna w później wyszło z niej jaka jest naprawde