Autor Wątek: szukam sali  (Przeczytany 10089 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
szukam sali
« dnia: 13 Marca 2007, 22:53 »
szukam sali na wesele na 80 osób w Sosnowcu (z rozsądnymi cenami). Pomózcie, doradzcie

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
szukam sali
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Marca 2007, 23:00 »
Ale to ma być restauracja czy sala bez obsługi?
Napisz coś więcej bo ja jeździłam ostatnio i szukałam sali napisz też kiedy chcecie sie pobrać bo to tez ważne jest :skacza: a ja jeździłam po sosnowcu i okolicach więc mogę ci troche poradzić.

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
szukam sali
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Marca 2007, 10:41 »
ładna sala czy restauracja-bez znaczenia , byle było w miare ładnie i w przystepnych cenach

Offline dorka_9

• uzależniony
szukam sali
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Marca 2007, 14:26 »
Ładna sala weselna jest na ulicy kukułek to jest w sosnowcu tak jak byś na niwkę jechała.ceny tam masz 140 zł(tylko w swoim zakresie musisz załatwic muzykę alkohol i ciasta), 155 zł (Alkohol i muzykę we własnym zakresie)  za 165 (alkohol muzyka).meni spoko jest naprawdę wiec możesz się tam przejechać a jak by nikogo nie było to tam jest numer telefonu napisany to obrazu zadzwoń bo ta babka która tam urzęduje mieszka obok w domu.budynek jest ładny i sala też.

Offline dorka_9

• uzależniony
szukam sali
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Marca 2007, 14:31 »
jest też dom działkowca na zagórzu jedzie się koło tego placu gdzie Papież był i dojeżdżasz do końca tej drogi i musisz w polną drogę wjechać i tam będzie ten budynek i tam masz szyld i numer telefonu.Na górze jest wyremontowana sala bardzo ładna naprawdę tylko ze z zewnątrz budynek jest taki sobie mnie sie w każdym razie nie podobało  z zewnątrz ale w wewnątrz naprawdę super.nie wiem ile sala kosztuje-tam musisz mieć swoją obsługę.

Offline dorka_9

• uzależniony
szukam sali
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Marca 2007, 14:39 »
Jeszcze jest sala na Kazimierzu koło mini zoo.jest to restauracja nawet fajnie tam jest. na internecie poszukaj to sobie zobaczysz.zresztą już był taki temat o salach w sosnowcu więc poszukaj sobie. :skacza:

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
szukam sali
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Marca 2007, 18:16 »
dzieki za info. Na kukułek jade jutro zobaczyc ale dla mnie troche za drogo liczą. Tam gdzie oglądałam (Doradom.in) było za 145,00 zł z poprawinami, ciastem i trortem weselnym. Orientujkesz sie moze na Kazimierzu jak cenowo stało?????????????

Offline dorka_9

• uzależniony
szukam sali
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Marca 2007, 18:41 »
No tam tez był trochę drogo 140 zł i 160zł jakoś tak a za poprawiny połowę ceny chcą w zależności od meni.Powiem ci że ja objeździłam prawie wszędzie i w końcu zdecydowałam się na trochę dalej w Sławkowie jest Dom Weselny Rafael.W okół tego domu jest przepięknie w środku również.Płacimy 160 zł z poprawinami w tym masz kawę,herbatę, wodę cytrynową  bez ograniczeń-a meni naprawdę jest super.Właściciele bardzo mili.Jak chcesz zobaczyć jak to wygląda to wpisz w gogle Dom weselny Rafael i ci wyskoczy.Ja będę wychodzić od rodziców z domu a oni mieszkają w Sosnowcu na Zagórzu na ulicy BMC  to jest dokładnie 20 minutek jazdy więc nie jest tak daleko.A ty w tym roku bierzesz ślub?Bo tam mają pokoje ale dopiero gotowe będą na 2009 pewnie.Jak coś to się pytaj jeszcze o coś to ci poradzę.A jeszcze w sosnowcu jest Dom weselny manhatan ale to ja się nie orientuje jak stoją cenową-też wpisz w gogle to ci wyskoczy i se sobaczysz na stronce co maja.

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
szukam sali
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Marca 2007, 19:53 »
planujemy wesele na sierpien 2008, mieszkam na Dandówce....Będę miała duzo przyjezdnych ludzi i musze ich gdzies ulokować...Jestem załamana cenami, organizacją tego wszystkiego i w ogóle...

Offline dorka_9

• uzależniony
szukam sali
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Marca 2007, 20:03 »
Powiem ci że trudno ci będzie znaleźć sale na sierpień 2008.Na kukułek jak ja byłam 3 tygodnie temu to na sierpień był tylko jeden termin wolny chyba ostatni weekend-babka jeszcze gadała ze jakaś para z zagranicy miała im dać znać czy się decydują więc może się coś zwolniło.Powiem ci że na czerwiec.sierpień,wrzesień to musisz się spieszyć bo jak ja jeździłam to te miesiące są pozajmowane.My sami mieliśmy na początku datę ślubu na pierwszy weekend sierpnia ale już nie było nigdzie miejsc i zdecydowaliśmy sie na zmianę na 30 sierpień.Więc radzę ci żebyś sie szybko zebrała i poświeciła jeden cały dzień na szukanie sali bo każdy dzień się liczy-naprawdę.

Offline agi_82
  • bywalec
  • data ślubu: 11.08.2007r.     godz. 15:00
szukam sali
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Marca 2007, 20:10 »
Dziewczyny jak my na początku jeździliśmy za lokalami to ceny zaczynały się od 140 zł gdzie menu było ubogie a takie lepsze jedzonko to już wyższa kwota. Dlatego też postanowiliśmy, że sami sobie zorganizujemy.
martadu, namiary na sale wysyłam na priv.

Offline Wioleta

• forumowicz
  • data ślubu: 14 czerwca 2008
szukam sali
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Marca 2007, 13:11 »
ja bym się na organizacje swojego wesela nigdy nie pokusiła. Wiem jak koleżanka robiła dla siostry, to cała rodzina była zaangażowana, wszyscy do ostatnich chwil harowali jak woły a na samym przyjęciu byli padnięcie i nie chciało im się nawet bawić. Według mnie to najgorszy pomysł na świecie, a cenowo to nie wiem czy znowu tak atrakcyjnie wychodzi.

Offline agi_82
  • bywalec
szukam sali
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Marca 2007, 13:24 »
Wioleta, organizacja swojego wesela wcale nie musi polegać na robieniu wszystkiego samemu. Przecież wynajmujesz kucharki i kelnerki, które gotują. Ciasta kupujesz, udekorować salę może ci firma i w sumie tak jak w naszym przypadku kupujemy składniki a kucharki same się wszystkim zajmują, sale dekoruje nam firma a pozostała reszta co jest do załatwienia jest taka sama jak w przypadku gdy ktoś robi wesele w restauracji. Przecież nikt tutaj nie mówi o całkowitym przygotowywaniu przez młodych i rodzinę wesela. Chyba nas nie zrozumiałaś.

Offline Wioleta

• forumowicz
szukam sali
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Marca 2007, 13:50 »
Tak czy owak ja wole o nic się nie martwić. Dla mnie wybór sali weselnej to już był koszmar, bo tyle tego a budżet jednak ograniczony. Niektóre rzeczy i tak musicie dostarczyć w ostatniej chwili. Ale to wasz ślub i wasze wybory a to tylko i wyłącznie moje zdanie.

Offline Wioleta

• forumowicz
szukam sali
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Marca 2007, 13:55 »
Dorka_9 nic się nie chwaliłaś że wybraliście sale :brawo_2:  umowa podpisana? ile płacicie tam i co macie w tej cenie?... bo sala naprawdę śliczna :tupot:

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
szukam sali
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Marca 2007, 14:02 »
ja juz naprawde nie wiem gdzie szukac sali w tym sosnowcu. Bardzo mi sie podobała Atena ale nie maja juz terminów. Obejrzalam też Dorado, Teles, Prime na Kukułek i dom działkowca na Gwiezdnej. Szczerze- chyba nic mi jakos z tego nie pasuje, no oprócz Kukułek- te sa ok.
Najlepszym dla mnie wyjściem byla by sala w Sosnowcu z miejscami noclegowymi, ładna, w cenie 140/os. NIE MA TAKICH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A był ktoś z was w Kolorowej, na Kazimierzu ALgas  i Starej Strzesze w milowicach? Proszę pomózcie mi

Offline dorka_9

• uzależniony
szukam sali
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Marca 2007, 18:54 »
No umowa już podpisana zaliczka wpłacona i tylko czekam z niecierpliwością na ten dzień :skacza: Skąd wiesz że sala ładna? :skacza: Widziałaś na necie? :brawo_2: Płacimy od osoby 130 zł plus 40 zł poprawiny.

Offline dorka_9

• uzależniony
szukam sali
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Marca 2007, 19:00 »
A meni naprawdę jest super aż się sama zdziwiłam że za taką cenę takie meni.Było do wyboru meni za 110,130,160 ale właściciel nam powiedział że wszyscy biorą za 130 bo to naprawdę wystarcza.W cenie mamy kawa,herbata i woda cytrynowa bez ograniczeń no i ciasta.Sami musimy dokupić wódkę, napoję i owoce.Jest możliwość także zamówienia sobie pieczonej świnki albo dzika  :taktak: my zdecydowaliśmy że będziemy mieć wiejski stół bo jest tam taki wozik drewniany-jak patrzyłaś na necie na sale to na pewno widziałaś i właściciel powiedział że można zrobić.Ja mam wujaszka na wsi który hoduje świnki i jest rzeźnikiem to mi zrobi takie wyroby. :brawo_2:

Offline Aniutek83
  • maniak
szukam sali
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Marca 2007, 08:05 »
martadu algas to jest sala bez noclegów- bez dekoracji itp! To jest taka sala stołówka- ale ludzie sobie chwala!
W kolorowej miała wesele kolezanka i kuzynka tez tam była- nie polecam Ci- to jest sala obok Zajezdni autobusowej w sosnowcu- centralnie obok przystanek - w srodku terz niezbyt- tak z lat 80-tych
Stara Strzecha- sasiadska tam miała wesele i sobie chwaliła
Jesli szukasz sali z noclegami to nie wiem czy może byc DG ?
Z noclegami to masz na Pogorii- Pernsjonat Kotwica- kolezanka tam miała wesele a druga była na weselu- mówiła ze jedzenie niezbyt ale w srodku jest dosc ładnie no i na górze masz pokojew i cenba to chyba jakies 120 zł od osoby
Moze tesz zajrzysz do DOMU WESELNEGO ŁOSien- w DG tam kuzynka miała wesele cena 130 zł od osoby
W tejcenie masz tez Lagune Na Pogorii w DG- z noclegami
JUbilata w Bedzinie z noclegami- cena 135 zł od osoby
Na Przeczycach tez jest super zajazd- z noclegami lydzie sobie to bb chwala
No i jest jeszcze Biały Dom w Rogoźniku- tam tez sa noclegi cena chyba 135 zł od osoby- b dobre jedzonko

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
  • data ślubu: 16.08.08
szukam sali
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Marca 2007, 09:31 »
Dorka_9 w jakiej sali masz wesele?
Ilcia

Offline dorka_9

• uzależniony
szukam sali
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Marca 2007, 10:32 »
Ja mam wesele w Sławkowie to jest Dom Weselny Rafael.Jet na necie stronka w wpisz w gogle to ci wyskoczy :skacza:

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
szukam sali
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Marca 2007, 23:18 »
po długich poszukiwaniach sal weselnych i kalkulacji cen doszliśmy do wniosku ze wezmiemy sale na działkach i sami sobie zorganizujemy wszystko. Po przeliczeniu wyszło nam jakies 6000 zł taniej niz jak bysmy robili w restauracji :)

Offline dorka_9

• uzależniony
szukam sali
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Marca 2007, 23:54 »
A na ile osób robicie wesele?

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
szukam sali
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Marca 2007, 10:52 »
bedzie jakies 75 osób

Offline agi_82
  • bywalec
szukam sali
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Marca 2007, 11:06 »
martadu, podobnie jak u nas  :przytul:  :skacza:  my też wzieliśmy sprawy w swoje ręce, ponieważ jak zobaczyłam ceny w restauracji za jedną osobę z lepszym menu to  :mdleje: . A jeszcze jak mój brat miał w kwietniu wesele parę gości nie przyszło ale stwierdzili, że do mnie to na 100% przyjdą więc lista się wydłużyła bo mam sporą rodzinkę.
martadu, a gdzie będziesz wynajmować salę??

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
szukam sali
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Marca 2007, 12:14 »
bierzemy sale weselną ( dom działkowca) na działkach na Modrzejowie albo na koło żylety na Pogoni. Ale raczej wersja 1 bo sala jest duzo ładniejsza.
Ceny w retauracjach mnie przeraziły, tymbardziej ze wesele robię sobie sama z narzeczonym (tzn finansowo) i nie mam zamiaru splacać kredytu weselnego przez następne 5 lat :))

Offline agi_82
  • bywalec
szukam sali
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Marca 2007, 14:27 »
martadu, czy mówisz o tej sali na Modrzejowie na Portowej?? My tam właśnie mamy zarezorwowaną salę. Byliśmy tam jeszcze raz w tamtym tygodniu żeby zobaczyć jak jest przystrojona sala przez jedną firmę dekoratorską (ostatecznie jednak zdecydowaliśmy na inną firmę) i co mi się spodobało, że robią teraz remont kuchni i będą też salę malować  :skacza:
Jeżeli chodzi o sprawy finansowe to zupełnie cię rozumiem tym bardziej, że wszystko jest teraz takie drogie. My będziemy mieć około 90 do 100 osób i nie wyobrażam sobie żeby za samo jedzenie wydać ponad 25 tysięcy  :mdleje:  bo robimy z poprawinami ;), a gdzie reszta wydatków, kamerzysta, fotograf, zespół i wiele innych rzeczy. Kredytu też nie mamy zamiaru brać bo jak dla mnie to jest głupota "zastaw się a postaw się", a tym bardziej rozliczać się później i płacić z zebranej kasy.

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
szukam sali
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Marca 2007, 21:42 »
agi82 ale numer, to ta sama sala- na portowej!!!  Powiedz mi w takim razie skąd masz kucharke i obsługe oraz ile chciała ta dekoratorka za wystrój sali. Mnie sie ta zrobiona dekoracja podobała:) Jesli znasz jeszcze jakies szczegóły, to podziel sie prosze

Offline agi_82
  • bywalec
szukam sali
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Marca 2007, 22:13 »
martadu, to super, że mamy tę samą salę  :skacza:  :przytul:
Jeżeli chodzi o kucharki to mamy też z Modrzejowa jak będziesz chciała namiary to ci wyślę na priv, mamy już u niej zarezerwowany termin ale jak pojedziemy to dowiem się więcej, jakie menu i ile osób.
Dekoratorka za taką dekoracje jak teraz tam wisiała chce 600 zł. ale my jutro jedziemy podpisać już umowę z inną, która ładniej dekoruje i jest bardziej polecana i dekoracje robi też w takiej cenie 600 zł za salę. Zdjęcia z moimi dekoracjami będą mogła Ci pokazać po weselu. Jak będziesz miałą jeszcze jakieś pytania to pisz.

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
szukam sali
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Marca 2007, 10:12 »
Super, ale czy kucharke macie jakąs sprawdzoną z polecenia? Jesli tak to prosze o namiar (ile w ogóle bierze?). Jesli chodzi o firme dekoratorską to tez- i czy w tej cenie 600 zł robi tez dekoracje stołów czy tylko sama sale? I jeszcze jedno pytanko o zastawe stołową - ponoc maja tam czarnego arkoroca-oglądałas moze w jakim jest stanie? Jak ja byłam tydzien temu mówili ze beda wymieniac krzesła na takie materiałowe-fajnie. Aha- i zespół- jaki macie?