Autor Wątek: 9 czerwiec 2007 - nasz wyjatkowy dzionek  (Przeczytany 10666 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
9 czerwiec 2007 - nasz wyjatkowy dzionek
« Odpowiedź #90 dnia: 17 Kwietnia 2007, 20:44 »
ainka, suknia zapowiada się znakomicie... napewno będzie śliczna  :brawo_2:

Offline Cela
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: 17 Kwietnia 2007, 21:56 »
Suknia prześliczna, a ty wyglądasz w niej cudnie... Po dopasowaniu będzie po prostu jak z bajki  :brawo_2:

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #92 dnia: 18 Kwietnia 2007, 07:40 »
Dziewczyny strasznie dziekuje za opinie  :skacza:  :skacza: . Strasznie sie balam waszej opini. Mam nadzieje ze byly szczere. Po 2 przymiarce wkleje nastepne zdjecia i bedziecie mogli ocenic juz ja dokladnie :).

A tak z innej beczki to musze sie pochwalic ze mamy juz sliczna sypialnie. Mebelki juz sa zlozone i naprawde supcio to wszystko wygada. Zostalo nam jeszcze wymiana wanny. Juz ja wyciagnelismy ale ciezko bylo bo ktos ja zamorowal :brewki: - czysta glupota :(. Zostala nam jeszcze zlozenie komody w duzym pokoju, lozeczka i pokoj zrobiony. Kuchnia tez juz jest cacus. Zostaly jeszcze takie poprawki ale bedzie dobrze :brawo_2: . Strasznie sie ciesze :).
I jestesmy razem ;-)

[img]https://e-wesele.pl/forum/co

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #93 dnia: 19 Kwietnia 2007, 13:04 »
Dzis bylismy z moim Danielkiem kupic obraczki  :skacza: . Beda 25 maja wiec wtedy sprobuje zrobic jakies fotki i wkleic ;).
Beda proste, wygrawerowane nasza data slubu i inicjalami.
W sumie nie powinno nas to duzo kosztowac poniewaz mam malenkie paluszki (rozmiar 9) ;).
Bardzo sie ciesze :D.
Ale to dopiero poczatek przygotowan. Dopiero czeka nas ta najtrudniejsza praca ;). Trzymajcie kciuki za nas ;).
I jestesmy razem ;-)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #94 dnia: 19 Kwietnia 2007, 13:25 »
Cytat: "ainka"
. Trzymajcie kciuki za nas

nie ma sprawy :)

A sukienka ładnie się prezentuje a jak juz będzie dopasowana na ciebie to będzie miodzio. :)

Offline Alicjas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 19 Kwietnia 2007, 14:01 »
czesc i ja sie melduje na te iostatnie dni :)

powodzeina w przygotowaniach, na pewno bedzie dobrze  :brawo_2:

ii wybraliscie bardzo ladne zaproszenia  - my mamy takie same ;)

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #96 dnia: 24 Kwietnia 2007, 13:46 »
Dziewczyny ten dzien nadchodzi coraz blizej. Ja mam pare problemow i chcialabym abyscie mi w jakis sposob pomogly.  :brewki:
Wiec juz zaczynam myslec o kolorze moich wlosow. Na jaki kolor je pomalowac ;). Siostra cos nabonkuje o pasemkach  :drapanie: . Sama niewiem. A co byscie mi doradzili?

A drugie pytanie to chodzi o koszt wesela  :drapanie: . Zastanawiam sie jak to jest u was? Czy dzielicie sie pol na pol? :brewki:  czy moze w zaleznosci od tego kto ma ile gosci? :drapanie:  Z gory dziekuje za info ;).
I jestesmy razem ;-)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 24 Kwietnia 2007, 13:55 »
a jaki kolor je pomalowac  . Siostra cos nabonkuje o pasemkach

Moze to dobry pomysł ? Włoski np. na kolor czekoladowy i do tego jakies jasniejsze pasemeczka ??

A drugie pytanie to chodzi o koszt wesela  . Zastanawiam sie jak to jest u was? Czy dzielicie sie pol na pol?  czy moze w zaleznosci od tego kto ma ile gosci?

Proponuje poczytac tutaj https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=1353&start=0

Offline natart

• bywalec
  • Kocham życie bo dało mi Ciebie...
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #98 dnia: 24 Kwietnia 2007, 16:12 »
sukienka sliczniutka:)
ona ma jakies wyszywane wzorki tak?? jakies hafty? jest naprawde sliczna:) i tobie w niej ladnie, oczywiscie po przerobkach bedzie jeszcze ladniej:)

a co do kosztow wesela to u mnie wychodzi mniej wiecej tak rowno po polowie:)
ja wloskow nie farbuje, mi fryzjerka odradzila zmiany przed slubem, zeby pozniej nie bylo jakiejs niespodzianki niemilej:)

pozdrawiam:)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 24 Kwietnia 2007, 21:20 »
ainka, :hello: Witam i ja w twoim watku bo jako ja z tarnowskich czyli kolo Gliwic (zreszta jestem tam co tydzien) to musze obserwowac twoje przygotowania :skacza:

Sukinka juz widze wybrana, prosta ale pasuje do Ciebie...wiec mysle ze to dobry wybor :brawo_2: A gdzie kupowalas??

Co do wloskow...to ostatnio fryzjerka mi moiwla, ze pasemka sa teraz nie modne wiec moze zastanow sie nad jednym kolorkiem wlosow :los:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #100 dnia: 25 Kwietnia 2007, 08:20 »
Dziekuje dziewczyny za info.
Antalis bardzo dziekuje za linka ktory mi dalas w zwiazku z kosztami wesela. Bylam naprawde ciekawa jak to jest u innych.
natart ciesze sie ze ci sie podoba sukieniusia. Tak ona jest wyszywana u dolu. Sprobuje jeszcze jakies zdjecia wkleic ;).
anusiaa myslalam rowniez o jednym kolorze ale nie mam pojecia jakim? braz?
I jestesmy razem ;-)

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #101 dnia: 25 Kwietnia 2007, 08:53 »
Wczoraj mielismy 2 nauki zwiazane z planowaniem i zakladaniem rodziny. Bylo naprawde fajnie.  :skacza: . Moj Daniel lepiej zaskakiwal niz ja. Patrzelismy na te wykresy i wyliczalismy kiedy co jest i musze przyznac ze Danielowi to lepiej szlo ;). W miedzy czasie przyszedl ksiadz pare razy bo spisywal innej parze protokol. Mysmy tez chcieli wczesniej ale powiedzial ze dopiero po 3 naukach mamy przyjsc  :mdleje: . Wszed kilka razy i powiedzial o fajna para ;). Pani potwierdzila a ja jeszcze dopowiedzialam pewnie ze fajna, ale ksiadz nawet niechcial z nami spisac protokolu. A on na to ze chce sie z nami jeszcze spotkac ;). Fajny ksiadz choc bylam na niego zla  :brewki: bo poszlismy specjalnie do niego (fakt faktem nie mielismy wszystkich nauk ale to nie mialo stanowic problemu), ale przeszlo mi  :skacza: . Bylo milo ;). 8 maja nastepne nauki a 9 maja idziemy juz spisac protokol ;).
I jestesmy razem ;-)

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #102 dnia: 28 Kwietnia 2007, 00:15 »
no to rowno miesiac przed slubem idziecie spisywac protokol no no :skacza:
my dzieliemy koszty na pol oprocz naszych ubran :drapanie:  :brewki:  :brewki:

ps. ja od zawsze farbuje wloski a teraz robie juz tylko pasemka blond w tym mi najlepiej...modne czy nie da mnie extra :taktak: ale powiem ci szczerze ze przed slubem bym nie eksperymentowala za bardzo masz sie czuc dobrze a jak ci kolor nie podpasuje to co bedzie?? :drapanie: ja mialam w zeszle wakacje ciemne i bylo mi tak sobie wiec od roku robie tylko pasemka blond i juz zeszlam do jasnych w ktorych czuje sie najlepiej :brawo_2:

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #103 dnia: 28 Kwietnia 2007, 11:23 »
Ja zazwyczaj mialam ciemne wlosy. Nigdy nie robilam wloaskow na blodn i raczej nie zamierzam. Nie wyobrazam siebie w jasnych wloskach ;). Chyba zrobie sobie czekoladowy kolor :drapanie: , taki naturalny  :brewki: , zobacze ;).
Mam juz zalatwione paluszki tzn paznokietki. Dala mi tez propozycje zrobienie makijarzu  :drapanie: . Ja juz kobitke od makijarzu mam. Jest o polowe tansze tzn ona bierze 50 zl a ta co mi zaproponowala 100 zl z probnym i ma podobno najlepsze kosmetyki no i przyjedzie bez problemu do mnie, a do tamtej musze jechac. Niewiem co zrobic :(. :drapanie:  :drapanie:  :drapanie:  Doradzcie.
I jestesmy razem ;-)

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #104 dnia: 9 Maja 2007, 07:33 »
No i pozostal nam miesiac. Powiem szerze ze boje sie jak to bedzie, czy wszystko wyjdzie tak jakbysmy chcieli. Mamy juz podpisny protokol i nauki za soba. Jestesmy jedyna para w tym dniu. Juz 27 maja bede musiala isc do siostry zakonnej i zalatwic wystroj kosciolka. Ja to zalatwiem bo pojde po niedzielnej mszy swietej.
W dodatku teraz niedlugo zaczyna mi sie sesja i troche sie boje jak sobie z tym poradze.
Moja mama idzie tez na operacje :(. Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku... i ze wesela w jakis sposob dojdzie do siebie ... .
I jestesmy razem ;-)

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #105 dnia: 14 Maja 2007, 12:20 »
Moja mama idzie tez na operacje  . Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku... i ze wesela w jakis sposob dojdzie do siebie ... .

Oby wszystko było jak sobie tego zażyczysz.Powodzenia :przytul:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #106 dnia: 15 Maja 2007, 01:22 »
ainka ja życzę Twojej mamie szybkiego powrotu do zdrowia.
I melduję się  w odliczanku. Masz  śliczną sukienkę. Będziesz wyglądać rewelacyjnie a włoski :drapanie: Ja myslę że pasemka fajnie by wygladaly albo jakiś baleyage :drapanie:

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #107 dnia: 16 Maja 2007, 07:47 »
Oj juz dawno mnie tu nie bylo ;) a zostalo nam tak niewiele czasu. Prawie wszystkie czynnosci zwiazane ze slubem mamy gotowe. Teraz wystarczy kupic co trzeba, pozaplacic tam gdzie trzeba. Najgorsze jest to czlowiek jest splukany i nie ma za co pewnych rzeczy kupic :(.
Ale tak zmieniajac temat to mame mam juz w domku. Pomalu chodzi. Nie moze nic dzwigac, nic robic. Boli ja ta ale mam nadzieje ze zagoi sie to i bedzie mogla bez problemow przejsc dzien mojego slubu.
W naszym mieszkanku zrobilismy parapetowe. Pierwsza imprezka i naprawde udana :). Milo bylo choc miala takiego jakiegos dola :(.

30 maja mamy z Danielem isc do ksiedza w celu porozmawiania jak ma wygladac nasz slu i o szczegolach. Zastanawiam sie wtedy czy nie dac jakis pieniazkow? No i problem ile? Te pieniazki sa od razu dla organistki wiec problem mam z glowy. Z gory dziekuje za rade.
Mamy jeszcze problem co za dekoracje bedziemy mieli na aucie ale mam nadzieje ze cos wybierzemy. Z bukietem dla mnie tez mysle ze nie bedzie problemow ;), a trzeba bedzie go juz niedlugo zamowic. To juz tak blisko szok  :szczeka:  ;)
I jestesmy razem ;-)

Offline asia12

• forumowicz
« Odpowiedź #108 dnia: 16 Maja 2007, 07:52 »
w niektórych kościołach są cenniki, u mnie jest tak ze każdy daje co łaska ale dowiedzieliśmy sie że ok 300zł ludzie dają więc my posatnowilismy też dać 300zł
url=http://www.przewodnikmp.pl] [/url]

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #109 dnia: 16 Maja 2007, 07:55 »
To jest strasznie różnie, w kościele zamierzamy dać 200 - 250zł, organistka powiedziała od razu 180zł. W naszej parafii za wywieszenie zapowiedzi nie chcieli nic.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #110 dnia: 16 Maja 2007, 08:05 »
hmm a u mnie jesty cennik  - 500 zł za sama ceremonie slubną + 150 z l dla organisty _ 120 zół za dekoracje koscioła + nie wiem ile tam dla kościelnego ale zyczy sobie 100 zł ( ale jemu to ja chyba nic nie dam) bo bez przesady i tak te koszty sa ogromne

Offline asia12

• forumowicz
« Odpowiedź #111 dnia: 16 Maja 2007, 08:35 »
Aniutku aż TYLE :mdleje: to z tego co piszesz to prawie 1000zł :mdleje:  masakra, dobrze że u mnie tak nie jest
url=http://www.przewodnikmp.pl] [/url]

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #112 dnia: 16 Maja 2007, 09:18 »
Cytat: "Aniutek83"
hmm a u mnie jesty cennik  - 500 zł za sama ceremonie slubną + 150 z l dla organisty _ 120 zół za dekoracje koscioła + nie wiem ile tam dla kościelnego ale zyczy sobie 100 zł ( ale jemu to ja chyba nic nie dam) bo bez przesady i tak te koszty sa ogromne

:szczeka: poprostu masakra. Ja tak myslalam o 200, 250 zl. Ale to co ty masz Aniutek to juz masakra. Chyba damy wtedy gdy sie spotkamy z ksiedzem ;).
I jestesmy razem ;-)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 16 Maja 2007, 19:21 »
No Aniutek83 te ceny mnie zszokowaly. Ja też myślałam góra o 300 złotych.

Offline ainka
  • forumowicz
Odp: 9 czerwiec 2007 - nasz wyjatkowy dzionek
« Odpowiedź #114 dnia: 23 Maja 2007, 07:35 »
Dziewczyny duzymi kroczkami nadchodzi ten dzien ;). Zaczynam miec juz malego stresika ;). Moj Daniel caly czas mowi ze narazie nie ma i raczej nie bedzie go mial ale jakos nie wierze w to ;). Wczoraj z tatkiem pojechalismy zamowic ciasta dla sasiadow i do mnie do pracy. U mnie w klatce jest taka tradycja ze para mloda dzieli sie z sasiadami kolaczem wiec i my to zrobimy ;). Jestem jak to bedzie. Ja napewno bede miala stresika mimo ze ludzi znam naprawde dlugo bo mieszkam tam ponad 20 lat.  28 mam 2 przymiarke, jestem ciekawa jak bede wygladala. Troche sie boje bo wydaje mi sie ze przytylam ;). W niedziele po mszy chcem isc juz do siostry zakochen aby wreczyc jej pieniazki na kwiaty na nasz wyjatkowy dzien.
Wczoraj dowiedzialam sie ze moja babcia jest w szpitalu. Serce :(. Mam nadzieje ze wyjdzie z tego. Od dawna sie zle czula ale nie myslalam ze to tak sie skonczy. :(. To moja ukochana i jedyna babcia mam nadzieje ze bedzie dobrze. Mama pomalu chodzi. Nie moze dzwigac, ani nic nosic. Boi ja to bo jest swierze ale mam nadzieje ze sie goi wszystko. Na poczatku czerca bedzie miala kontrole mam nadzieje ze bedzie dobrze.
I jestesmy razem ;-)

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
« Odpowiedź #115 dnia: 23 Maja 2007, 10:28 »
ojojoj faktycznie juz niewiele ci zostało:) mam nadzieję, ze wszystko dopiete na ostatni guzik:)
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #116 dnia: 23 Maja 2007, 12:49 »
the _rose juz prawie. Teraz czekaja nam tylko zakupki :).
I jestesmy razem ;-)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 23 Maja 2007, 23:49 »
To ja żuczę i mamie i babci szybciutkiego powrotu d zdrowia.  :przytul: :przytul: :przytul:

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #118 dnia: 24 Maja 2007, 07:43 »
milenaw dziekuje za wsparcie. I ja mam nadzieje ze bedzie dobrze :(. Niechcialabym nikogo stracic... .
I jestesmy razem ;-)

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #119 dnia: 27 Maja 2007, 15:26 »
Dzis bylam u spowiedzi juz takiej przed slubem. Moja mama chciala tez przystapic wiec stwierdzilam ze ja tez pojde bo potem niewiem kiedy bedzie spowiedz a nastepny weekend spedzam w Opolu na studiach. Moj Daniel byl troszku zly ze nie poszlam z nim ale niewiem czy bylaby taka okazja. Mam nadzieje ze mi wybaczy ;). Zalatwilismy juz tez kwiaty ktore siostra kupi i beda na oltarzu. Jutro 2 przymiarka. Nie moge sie doczekac. Jestem ciekawa jak teraz po zmianach ta suknia bedzie wygladala. Troche sie boje bo wydaje mi sie ze przytylam wiec mam nadzieje ze wejde ;). W srode idziemy tez do ksiedza na taka ala proba. Mysle ze tez bedzie ciekawie  :skacza:. Piatkowe popolodnie tez bedzie ciekawe poniewaz jedziemy po ciasto dla sasiadow i rowniez zamowic na slub. Rowniez w piatek bedziemy chodzic z ciastem po moich sasiadach, jestem ciekawa jak to bedzie ;). Trzymajcie kciuki i badzcie z nami :). To juz tak blisko....
I jestesmy razem ;-)